Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 961
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11716 Üzenet linkje2006-07-17 09:33:14 

Kriszta35 írta:

Én is attól félek, hogy azután ez csalódás lesz, már nem értem mit esztek Sartin /a képek alapján mondom ezt/.

Szarti, a görög szárazföld egyik legszebb részén, a Halkidiki félszigeten van, Paralia pedig egy hosszú partszkasz a Thesszáliai síkságon...
Szerintem össze sem hasonlítható a két hely, legalább is természeti szépséget illetõleg.

# 962
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11717 Üzenet linkje2006-07-17 09:43:56 

Fiúk, lányok!
Jox megelõzött, de osztom a véleményét. Sartit és Paráliát nem szabad összehasonlítani, ég és föld. Ha mégis bele szeretnénk menni talán azt mondhatnám, hogy Makri és Parália között van Sarti. Értem én ki mit szeret Parálián, nos ez nincs meg Sartin igazán, bár ott is apartmanházak tömkelege található nagyrészt. Van viszont stílusa, amit akkor érez meg az ember, ha nem csak menetközben megáll egy pár órára. Nappal csendes, álmos kisfalu benyomását kelti, estére életre kell. A homokos part felõli része nyugis hely, lehet éjszaka is aludni, fenn a kavicsosabb, ófalu felõli részen már hatalmas tömeg fogadott minket. De ez már egy másik topic része.
Szerencsére Görögországnak annyi arca van, hogy mindenki megtalálja a neki valót. Ha egyformák lennénk oly unalmas lenne az élet! icon_exclaim.gif

# 963
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11718 Üzenet linkje2006-07-17 09:45:03 

Kedves Jox!

Ha végig olvatad amit írtam, én a faluról, mint településrõl írtam amit írtam, a környékét én sem vitatom, hogy tán csodálatos, de nem írhatom a saját véleményemet, mert ott még nem jártam. Mint ahogy Parália környéke is csodálatos, gondolok, itt az Olymposra, ami egyedülálló Görögországban, hiszt több ilyen magas hegy, hegylánc nincs.

# 964
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11719 Üzenet linkje2006-07-17 10:01:27 

Kriszta35!

Akkor máshogy fogalmazok:

Valószínûleg azt "eszik Szartin", hogy sokkal szebb környezetben van és még most is erdetibb hely, mint Pralia.

Paralia viszont jobb kiindulópont a fõbb látnivalókhoz.

# 965
Kmaja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11738 Üzenet linkje2006-07-17 11:33:54 

szasztok!
Mi tegnap jöttünk haza a barátommal,busszal voltunk Parálián.
Motort kétszer is béreltünk.Egy napra volt 15euro,plusz a benzin,ami azt jelenti hogy 2euro a teli tank,amivel mi több mint 2 km-t megtettünk.Nagyon szép helyeken voltunk.Ha vkit érdelek mit érdemes megnézni robogóval a környéken nyugodtan kérdezzen,mert profi vagyok belõle....több mint 200km-t motoroztunk.
Most már az idõ is kifogástalan Parálián.....de sajna mi már nem vagyunk ott:(

# 966
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11744 Üzenet linkje2006-07-17 11:48:54 

kmaja!
Itt valami nem OK, gondolom elírtad: teli tankkal gondolom nem 2km-t mentetek. icon_lol.gif Nem tudom mennyit lehet ennyivel menni, de lehet hogy nem csak én vagyok ezzel így. Pontosítanál? Köszi az infot!

# 967
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11747 Üzenet linkje2006-07-17 12:14:39 

Drága Kriszta!
Menjetek el egyszer Sartira, majd meglátod, "mit eszünk mi rajta". Akik 2szer, 3szor, 7szer és még ki tudja hányadszor vágyunk vissza oda. A Sarti topikban több ilyen beírást találsz - mármint a visszatérések számát illetõen. Én nem mondok véleményt meg nem is kérdõjelezem meg, hogy aki Paráliára jár meg Makrira, Olympic Beachre, Nei Poriba, az miért azt választja, mert nem ismerem ezeket a helyeket, sosem jártam ott. Az egyik - nagyon nyomós - érv nekem Sarti mellet, hogy a homokos részen is beúszhatsz két-három méteres mélységû vizekre és még mindig látod a homokos fenéken a saját árnyékodat, olyan kristálytiszta a víz!!! És a partközelben sem koszos, a sok nyaraló ellenére. Ugyanakkor a lassan mélyülõ homokos partot oldalról sziklás öblöcskék keretezik - nem kell autóba ülni és utazgatni más helyekre, hogy tiszta vizet találj meg élõlényeket figyelhessen meg a gyerek.... és a felnõtt.

# 968
Tibike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11749 Üzenet linkje2006-07-17 12:29:08 

Sziasztok!!!
Mi aug.11.-én indulunk a párommal Paraliára,és lenne egy kérdésem.Viszünk digitális fényképezõgépet,de mivel a memóriakártya gyorsan betelhet,van-e Paralián netkávézó,vagy egy hely,ahol a képeinket cd-re lehet írni,vagy kimenteni vmi adathordozóra?
Egyébként nagyon tetszik a fórum,rengeteg hasznos dolgot megtudtam Paraliáról,pedig még most megyünk oda elõször!
Sziasztok!
Klári

# 969
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11751 Üzenet linkje2006-07-17 12:32:58 

Ez is Krisztának:
Ja és most, hogy visszább olvastam a topikban, látom, hogy ki sem nagyon szálltatok az autóból. Akkor hogy mondhatsz ilyen véleményt, pláne, miért akarsz másokat lebeszélni róla???? Tölts el egyszer egy egész napot ott - kora reggeltõl késõ estig - és akkor lehet mérvadó az ajánlásod, vagy ellenpropagandád. Mindazonáltal meggyõzõdésem, hogy ha valaki elhatározott egy uticélt, akkor nem itt a fórumon fogja megváltoztatni a döntését. Tehát, nem hiszem, hogy bárkit is eltéríthet a szándékától a beírásod.
Meg persze, üzenem ezt azoknak is, akik szintén jártak ott és szintén nem szálltak ki az autóból......

# 970
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11756 Üzenet linkje2006-07-17 13:08:33 

Kedves Kriszta 35!

Én Paralián is jártam már és Sartin is, de tényleg igaz, hogy ég és föld a két hely. Persze minden helységnek meg van a maga szépsége, de Sarti valamiért másabb.
Tavaly voltam elõször Sartin és mikor megláttam, nekem is ez volt az elsõ gondolatom, hogy miért rajonganak ezért a helyért annyira?
Aztán ahogy felfedeztük a falut az esti pezsgésével, a hangulatával, a tenger kristálytisza vizével, teljesen beleszerettünk.
A környéke is gyönyörû. A Narancs part sziklás részei, a kõbõl faragott szobrok, a szebbnél szebb öblök, a táj, az Athos hegy mind, mind felejthetetlenné teszi Sartit.
Paralia sem rossz hely, de szerintem fõleg fiataloknak való, akik bulizni, ismerkedni akarnak. Nekem túl nagy ott a tömeg, a parton egymásba érnek az emberek, míg Sartin a környékemen se feküdtek.
Szerintem egyszer nézzétek meg Sartit, de ne csak autóból, hanem töltsetek el egy pár napot. Ha akkor sem tetszik, akkor ez van. icon_wink.gif

# 971
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11764 Üzenet linkje2006-07-17 13:54:37 

Remélem, Kriszta, összes hozzászólásomat elolvasod itt, az elõzõ kettõt is, mert ezzel a harmadikkal együtt lesz teljes a kép.
Nekem öröm volt olvasgatni a lelkes készülõdéseteket Rebivel, a rajongást, a visszaszámlálást, aztán a beszámolót is. Amilyen lelkes híve vagy Te Paráliának vagy a környékének, gondolhatod, más is így érezhet az általa kipróbált üdülõhelyekkel. Ez a fórum pedig pont azért született, hogy mindenki, aki rajong Görögországért, kifejthesse itt a véleményét, tiszteletben tartva mások érzéseit is. Ugye egyetértesz?

# 972
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11766 Üzenet linkje2006-07-17 14:01:42 

HJudit írta:
Ez is Krisztának:
Ja és most, hogy visszább olvastam a topikban, látom, hogy ki sem nagyon szálltatok az autóból. Akkor hogy mondhatsz ilyen véleményt, pláne, miért akarsz másokat lebeszélni róla???? Tölts el egyszer egy egész napot ott - kora reggeltõl késõ estig - és akkor lehet mérvadó az ajánlásod, vagy ellenpropagandád. Mindazonáltal meggyõzõdésem, hogy ha valaki elhatározott egy uticélt, akkor nem itt a fórumon fogja megváltoztatni a döntését. Tehát, nem hiszem, hogy bárkit is eltéríthet a szándékától a beírásod.
Meg persze, üzenem ezt azoknak is, akik szintén jártak ott és szintén nem szálltak ki az autóból......

Hozzászólás témája: Válasz Idézet

--------------------------------------------------------------------------------

Kriszta35 írta:
Szia Jeki!

Én még Sartin nem voltam, de nem is kívánkozok. Ezt nem lehet leírni a topikba,mert bekapnak a Sartisok, de egy falu, lepukkadt boltok vannak az ismerõsöm szerint, õk ott ki se szálltak akkorát csalódtak Paralia után.
De a környéke az csodálatos.
Paraliának én nem mértem a tengerpartját, de meg van az talán 5-6 méter is , tény zsúfoltság van, erre kell számítani. Este is sokan vannak, éjfélkor még nagyon nagy az élet.
A közlekedés az nagyon jó, Katerini miatt, ez tény.

Mérlegelni kell, mit keresel, és mit ad ez a hely. Egy Szaloniki utazás szerintem kevés a döntéshez, ill 23 euroval több vagy kevesebb. Lehet nem fogod érezni ott jól magad, és utána már bánod, hogy 23 euroval soportál.

Én nagyon szeretem Paraliát, nagyon jól éreztük itt magunkat a családommal együtt.

Szerintem a Sarti topikba tudnak segíteni, hogy onnan mennyibe kerül ez az út.

Barbageorgopulosz írta:

Szóról szóra igaz amit írtál.
Ugyan így jártunk mi is Sartival. ( Bocs Sartifanok!)
A gyerekek télleg ki se akartak szállni a kocsiból.
Amúgy, a környéke télleg szép. De ilyen az egész Halkidiki.
Szóval szerintem nem véletlenül megyünk nyolcadjára Paraliára...
+ 1x Polichrono. Az is buli volt, de a következõ évben visszahúztunk Paraliára.
Úgyhogy Paralia forever!

------
Kedves Judit!

Ha tényleg olvastad, amit írtam, akkor láthatod, amit bemásoltam arról volt, szó, és egy vélemény cserérõl!

ÉN NEM VOLTAM SARTIN, ÉS NEM KIVÁNKOZOK, AMIT ÍRTAM AZ AZ ISMERÕSÖM VÉLEMÉNYE VOLT!

A másik én nem beszéltem le senkit, mert ez a Parália topik, és oda utazik akinek ez a hozzászólás szólt!! Sõõõõt!! Inkább Paralia ellen beszéltem!

Sarti környékét valószínû megnézzük, de annyira érdekesnek nem tartjuk,hogy ott is nyaraljunk.

Szóval még egyszer olvasd el amit mi reggel váltottunk Barbageorgopulosszal, és tegnap Jekivel!

# 973
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11768 Üzenet linkje2006-07-17 14:21:30 

sziasztok!

télleg én kértem tanácsot, hogy Sarti vagy Paralia legyen. Paralia mellett döntöttünk, mert bulizós helyre vágytunk. Nem érdemes ezen veszekedni.
és azt is írtam, hogyha majd lesznek gyerekeim, akkor valószinüleg a nyugisabb Sartira fogunk menni.
Egy biztos: Görögországban nincs olyan hely, hogy nem jó, vagy nem szép!!!! És ez nagyon fontos, mert eddig ahol én és ismerõseim voltak, ott mindenrõl csak pozitívumokat mondtak:
és közlekedési szempontból is nekünk Paralia az ideálisabb, mivel még egyikünknek sincs jogsija.

# 974
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11771 Üzenet linkje2006-07-17 14:49:02 

Igen, Kriszta, jogos az észrevétel. Valóban egy ismerõsõd rossz véleményét idézted, nem a saját tapasztalatodat. Nem kell, hogy Parália ellen beszélj, nem is tetted, szerintem. Hiszen azt írod, hogy nagyon jól érezted magad ott és a családod is. Arra próbáltam kilyukadni ezzel az egésszel, hogy mindenkinek lehet szíve csücske, kedvenc helye és bizony rosszul esik, ha valaki negatívan ír róla - pláne személyes tapasztalat nélkül.
Azért tényleg és szívbõl kívánom, egyszer szerezz Te magad is élményeket Sartin, még ha most - valamiért - nem is kívánkozol oda.
Ja és én nem veszekedni akartam, kedves Jeki, csak kicsit élénken reagáltam a leírtakra. (Lehet, hogy hasonló indulatokkal, mint Kriszta szokott?) Most én is írjam, hogy nem voltam még, de a képek meg az itt olvasottak alapján nem is vágyom Paráliára? Nincs értelme, mert anélkül is le lehet írni egy hely jellemzõit, hogy bármilyen irányba minõsítenénk. Remélem, Ti is jól érzitek majd magatokat, jókat buliztok és sokat kirándultok. Az a jó, hogy fiatalok vagyunk még és remélhetõleg jó sok nyarunk van hátra, és minden nyárra jut majd görög nyaralás is, hogy minél többet lássunk abból a csodából! Puszi mindenkinek!

# 975
Kmaja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11775 Üzenet linkje2006-07-17 15:33:14 

Kedves Rebeka!
Tényleg elírtam(bocsi) 2 euróból több kb 100 km-t tettünk meg.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu