Sartiról kerestem infókat mikor rábukkantam erre az oldalra. Nagyon megörültem, hogy ennyi élménybeszámolót olvashatok. Sajnos már nagyon régen nem láttam tengert, Görögországban pedig még sohasem voltam. Párommal most készülünk oda nyaralni, de az időbeosztásunk miatt csak az utószezon jöhetett számításba, így szeptember 21-től október 3-ig leszünk ott. Szeretnék érdeklődni azoktól, akik jártak ott ilyentájt, hogy mik a tapasztalataik (főleg az időjárás terén)? Nyugtassatok meg, hogy nem fog zuhogni az eső minden nap és a nagykabát is maradhat itthon.
Nagyon nagyon készülünk rá és örülök, hogy a tengerpart mellett vannak jó kiránduló helyek is, viszont nagyon félek a hideg esős időtől.
Üdv
Szia!
Mi tavaly szeptember 11-től 18-ig voltunk kint. Első buszos utunk volt.
Az első napunk borús, szeles, kb. 18-20 °C volt, de feltérképezni Sartit pont megfelelő, de mondtam a páromnak, hogy én akkor is belesétálok a vízbe és annyira meleg volt, nagyon meglepődtem.
Második nap délelőtt esett egy kicsit az eső, de délután már meleg volt (jó "kis" hullámokban fürödtünk) és onnantól kezdve végig strandidőnk volt.
Szóval szerintem is jó szeptemberben menni nyaralni.
#1740212011-08-24 14:19:33 Válasz a #174005. hsz-ra
Azért kérdeztem a kerékpározást mert pont a mozgás lenne a lényeg . Elvileg az utazási iroda is szervez programokat gondolom ezek távolabbi helyeken lesznek (remélhetőleg), így nem lenne szükség robogóra. De ha nem tetszenek a programok akkor megfontoljuk tanácsodat.
Köszi!
#1740222011-08-24 14:26:30 Válasz a #174020. hsz-ra
Kedves AniFeri!
Egyre nyugodtabban készülök a szeptemberi nyaralásra, ennyi jó véleményt olvasva. Remélem igazad lesz, mert nekem is az a gondom ha ott van előttem a nagy kékség nem bírom csak a látványt csodálni, muszáj belemerészkednem. Na de ki nincs így ezzel...
Köszönöm válaszodat. Gondolom azért az éjszakákra meleg öltözékkel kell készülni?!
#1740252011-08-24 14:30:03 Válasz a #173993. hsz-ra
Szia Edit!
Mi is Sarti beachen voltunk, szinte minden este besétáltunk a faluba, kellett annyi mozgás.
Nekem a part beach-en jobban tetszett, ha Sartin voltunk, ott fürödtünk.
Sőt, reggelente is bementünk, pékségbe.
Beach-en nem sok boltot találtunk, kicsi választékkal.
Kedves AniFeri!
Egyre nyugodtabban készülök a szeptemberi nyaralásra, ennyi jó véleményt olvasva. Remélem igazad lesz, mert nekem is az a gondom ha ott van előttem a nagy kékség nem bírom csak a látványt csodálni, muszáj belemerészkednem. Na de ki nincs így ezzel...
Köszönöm válaszodat. Gondolom azért az éjszakákra meleg öltözékkel kell készülni?!
Vannak fent képeim a tavalyi Sartis nyaralásról, ott láthatod milyen volt az első 2 napunk, ha van időd nézd meg!
Esténként 20 °C körül volt, ha picit fáztam, elég volt egy vékony pulcsi.
#1740312011-08-24 14:59:46 Válasz a #174029. hsz-ra
A terv az, hogy ha leérünk akkor meghallgatjuk, hogy milyen kirándulásokat szerveznek a csoportunknak, ha tetszik akkor megyünk velük. Viszont ha nem akkor megoldjuk mi magunk. Azért is olvasgatok itt mert közben jegyzetelem a látványosságokat. Az tuti, hogy körbe barangoljuk a félszigetet. Megnézegettem a képeiteket, nagyon tetszettek és mi is meg szeretnénk nézni a képen látható helyeket. Persze csak azokat amelyek elérhető távolságban vannak. Pl azért Thessaloniki most lehet kimarad .
A terv az, hogy ha leérünk akkor meghallgatjuk, hogy milyen kirándulásokat szerveznek a csoportunknak, ha tetszik akkor megyünk velük. Viszont ha nem akkor megoldjuk mi magunk. Azért is olvasgatok itt mert közben jegyzetelem a látványosságokat. Az tuti, hogy körbe barangoljuk a félszigetet. Megnézegettem a képeiteket, nagyon tetszettek és mi is meg szeretnénk nézni a képen látható helyeket. Persze csak azokat amelyek elérhető távolságban vannak. Pl azért Thessaloniki most lehet kimarad .
Ha legközelebb megyünk Sartira, akkor már mi is a félszigetre fogunk csak koncentrálni (pl. Meteorák azért elég húzós volt, az utazás miatt, de mondjuk nagyon megérte), meg szeretném majd megnézni Nikitit, Neos Marmarast, elmenni egy hajókirándulásra, stb... Az a jó, hogy itt is annyi lehetőség van.
Ha jól emlékszem azt írtad 2 hétre mentek, abba azért sok minden belefér.
#1740352011-08-24 15:24:02 Válasz a #174032. hsz-ra
12 napra megyünk. Szerintem is sok minden belefér hogy ha az idő is engedi. Körbe akartuk kerékpározni a környéket, de nem igazán ajánlta eddig senki, így lehet majd robogóval indulunk neki, na meg persze ahová csak bírunk elsétálunk. Párom már volt Görögországban én még sohasem lehet ezért is várom egy picit jobban. A Meteorákat én is megszeretném nézni, de oda szerintem csak csoportosan megyünk.
a pozitiv hozzáállás már 90% siker!!!
sarti ezen része ahol anesti is van
a srand végett a legjobb szerintem
teljesen tiszta és full homok
apartman melletti épületben van egy kis bolt
de tényleg pici és a kinálat is elég gyenge
a sarti beach részen alig alig vannak üzletek .
a szálláson nem volt se hajszáritó se klima se tv se mikró
volt egy szegény hűtő és rezsó
ágyak okék voltak
agynemü is volt
bár én ha mennék ujra
kispárnát vinnék
ne vigyél itthonrol szunyogriasztót
mert az ottani szúnyogok teljesen immunisak rá
mi is vittünk de a szúnyogok csak kaszinóztak tovább
igy az ottani cuccot vettük meg
és lehet mire ti mentek addigra el is tünnek
kivánom nektek!
természetesen törölközőt vigyetek mert nincs
mint ahogy szunyogháló sem:D
az erkélyen semmilyen napernyő nem volt
és ugye egész délelött
odatűzött a nap
igy ha tehetitek vigyetek mindenképpen
a konyhai felszerelés is szinte 0 a
igy ha főzni szeretnétek akkor ezt is javaslom
volt két nagy lábos
kávé kiöntő villa kés és kanál azt asszem ennyi
jah meg egy nagyon lepukkant vágódeszka és poharak...
ha visztek informatikai eszközt akkor javaslom té dugót elosztót mert minden helyegben
1 konektor volt
kivéve fürdő mert ott egy sem
/ emlitettem lebontanám/
azért azt tuni kell nem véletlenül anesti a legolcsób szállás..
de örülök hogy nem vette kedveteket amit irtam fő
az optimizmus!!
bármilyen kérdésed még van btran irj kérdezz
szia
12 napra megyünk. Szerintem is sok minden belefér hogy ha az idő is engedi. Körbe akartuk kerékpározni a környéket, de nem igazán ajánlta eddig senki, így lehet majd robogóval indulunk neki, na meg persze ahová csak bírunk elsétálunk. Párom már volt Görögországban én még sohasem lehet ezért is várom egy picit jobban. A Meteorákat én is megszeretném nézni, de oda szerintem csak csoportosan megyünk.
Biztos nagyon fog tetszeni, olyan barátságos hely Sarti!
Sziasztok!
Kérdezném tőletek,lenne egy nyaralás szeptember 13.-tól 26.-ig.
Szerintetek aki ilyen tájt már volt Sartin,milyen az idő és a víz?
Megéri még ilyenkor is menni?
Melyik apartman a jobb az Asteras vagy a Katerina?
Akik voltak már ezekben az apartmanokban várom válaszukat.
Köszönöm
Üdv.
Sziasztok!
Kérdezném tőletek,lenne egy nyaralás szeptember 13.-tól 26.-ig.
Szerintetek aki ilyen tájt már volt Sartin,milyen az idő és a víz?
Megéri még ilyenkor is menni?
Melyik apartman a jobb az Asteras vagy a Katerina?
Akik voltak már ezekben az apartmanokban várom válaszukat.
Köszönöm
Üdv.
Az idő nagyon jó (nem az elviselhetetlen forróság), a víz pedig meleg, mi is ilyen időtájt voltunk tavaly.
Az apartmanokat sajnos nem ismerem.