Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 71 72 73 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Vojandi | #126675 Üzenet | 2010-02-23 20:15:15 |
Az eredeti tervünk kiklád-szigeteki ugrándozás volt. Majd megszületett a legjobb terv: 10 nap Milos és 8 nap Zakynthos (ez még tavaly október környékén volt), de akkor még nem lehetett sehog sem összehozni a repülőket, hogy passzoljanak össze anélkül, hogy Athénban kellene éjszakáznunk. Így a végén maradtunk a "B-tervnél", a Peloponnészosznál. Azt hiszem, maradunk is nála, de azért csak izgat az a repülőjegy, ezért akartam utánanézni. Ha minden passzolna, valószínűleg nagyon kísértésbe esnék. icon_smile.gif
  Mediterraneo | #126692 Üzenet | 2010-02-24 07:34:33 | Válasz a #126531. hsz-ra Előzmény #126531
Köszönöm mindenkinek!
Ti aztán alaposan elkényeztettek az infórengeteggel icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Szép sorjában válaszolok is mindenkinek/mindenre...

Medi
  Mediterraneo | #126693 Üzenet | 2010-02-24 07:44:56 |
Szanna írta:
A kirándulás a sziget nyugati felére szintén egy teljes napot vesz igénybe! Utána néztem az túra árának az aktuális árak topicban. Átlagosan 50 eurót kóstált teljes ellátással. Kaja nélkül 30-40 euró körül mozgott (hogy az ital ár benne van-e, azt nektek kell kiderítenetek)
Tudjátok már,hogy hol fogtok lakni? A busz közlekedés attól függ! ...
Nem szeretnék buszt vezetni a fővárosban!!!!!! Hogy miért? Majd megtudjátok, ha busszal felmentek Plakába. icon_wink.gif

Szia Szanna!
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha majd helyben, a hajók, árak és kapitányok megtekintése után döntünk icon_wink.gif De az már biztos, hogy lesz hajókirándulás icon_biggrin.gif
Még nem döntöttük el, hol lakjunk. de sztem 90% Pollonia. Az nagy telepólés, biztos van buszjárat Adamasba és Plakaba is.
Apropó plakai buszozás: fogadok, hogy a keskeny és talán helyenként meredek utcák miatt nem lennél buszsofőr icon_smile.gif
Én Szantorinin éreztem először ezt, amikor a busszal lementünk a kompkikötőbe. Aztán persze még volt ez az érzésem néhányszor Görögországban.

Ami a terveid illeti, Szantorinin sem kötelező mászni, de nagyon sok alkalom adódik rá, van lépcsőzési lehetőzés is, ami szintén nem kedvez egy műtött térnek... Valami laposabb szigetet kéne kiszúrni...

Üdv,
Medi
  Mediterraneo | #126695 Üzenet | 2010-02-24 07:49:44 | Válasz a #126604. hsz-ra Előzmény #126604
Szia Döme,

Hát ez a válasz ütős volt icon_smile.gif és én rögtön beláttak, hogy a kirándulásra el KELL menni!

A fotóid káprázatosak, micsoda szinek!! A lecke rendesen fel van adva....
Fotózásilag is, meg aztán majd kereshetjük a melegvizes forrásokat icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Nagyon köszi,
Medi
  Mediterraneo | #126698 Üzenet | 2010-02-24 08:20:54 | Válasz a #126543. hsz-ra Előzmény #126543
Köszi, Babar!

A kajakos website-ot már megnéztem, Szanna is felhívta rá a figyelmem.

Nagyon izgalmas lehet és mi jó kondiban vagyunk, úszni is tudunk, csak kisség kényelmesek vagyunk... És kajakból fotózni se lehet annyira icon_wink.gif
  Döme | #126710 Üzenet | 2010-02-24 09:09:33 |
Medi,
ha szeptemberben mentek, a kajakozásba azért ne nagyon éld bele magad...Én valahogy nem nagyon vágytam rá, pedig nem első alkalommal ültünk volna bele...
De miért is ne lehetne a kajakból fotózni?
Lásd. Van az albumban jópár kép, ami kajakról készült...

Hány napot szánsz Milosra ?
  Döme | #126714 Üzenet | 2010-02-24 09:18:23 | Válasz a #126675. hsz-ra Előzmény #126675
Andi,
én azért drukkolok a milosos variációért...hátha több újdonságot látnál mint az általad szerintem már jól ismert Peloponnészoszon...
  Mediterraneo | #126736 Üzenet | 2010-02-24 12:27:19 | Válasz a #126675. hsz-ra Előzmény #126675
Szia Andi,

Látom Milosz csábít Téged icon_wink.gifJ

Nekem is az utazás a legnagyobb kérdés, szállás, néznivaló, programlehetőség van bőven, csak győzzünk választani!

Az Olympic helyében lett másik Olympic, nyáron napi három járattal, csak az a baj, hogy mindhárom elrepül még mielőtt a Malév landol Athénban. Szóval ott kéne aludni egy éjszaka.
Én azért még reménykedem, hogy a menetrend változik nyárig, de mi szeptemberben szeretnénk menni, ráér még a repjegy foglalás.
A másik lehetőség, hogy Athénból átmetrózunk Pireuszba, ott alszunk és onnan megyünk tovább. Tavaly ugyanis reggel indult a szárnyashaj. Persze idén ennek a menetrendje is változhat. Ha késő délután idulna, akkor azt elérnénk és még este már Miloszon alhatnánk.

Visszafelé mindenképpen megállnánk vagy 2 napra Athénban, szóval visszafelé az ottalvást beterveztük, de menet nem annyira örülök neki. Sajnos pillanatnyilag nincs más lehetőség.

Csaknek hetente odapillantok az Olympic és a többi társaság oldalára is, hátha változik a menetrend vagy indít valaki más is járatot, ugyanígy a kompmenetrendeket is figyelem. Szóval, ha lesz valami, akkor azt biztosan jelzem ebben a topikban!

Üdv,
Medi
  Mediterraneo | #126737 Üzenet | 2010-02-24 12:30:08 | Válasz a #126698. hsz-ra Előzmény #126698
Sziasztok,

Jelen pillanatban az a terv, hogy Polloniában szállunk meg, a lehetőségeket már megnéztem és több minden is van, ami tetszik, de még nem választottunk.

Nagyon érdekes az Andreas rooms, amihez Szanna küldött linket, mert hajókirándulást is szerveznek. Nos, a hajókirándulás is érdekes lehet, de a szálláslehetőség is az: a központi nyüzsitől távol, közvetlenül a tenger partján, de nem forgalmas út mentén. Szóval így, első olvasatra minden kritériumnak megfelel (mert pont ezek voltak a kritériumok: ne legyen zajos helyen, főút mentén, viszont legyen kilátás a tengerre). Már vannak idei árak: 45 euró egy napra szeptember első felében, de talán lehet alkudni valamennyit.
Érdekes, hogy csalogatóként az szerepel a weblapjukon, hogy a vendégeik ingyen fogyaszthanak bármennyit a családi farm termékeiből (zöldségfélék, kecskesajt). Mivel mi csak a reggeli tekintetében vagyunk érdekeltek ebben, esténként tavernáznánk, azt gondolom, hogy nem ez dönt, de azért megnézném, hogyan készítik a kecskesajtot és meg is kóstolnám J.
Ugyanakkor Polloniában találtam még vagy két-három hasonlót, amely szintén a parton és úgy tűnik, hogy csendes helyen van. Ár nincs, vagy még nincs idei.

És találtam egyet Pachenaban is, ami nagyon tetszett, ha majd odajutok, hogy a döntésünkhöz kiválasztom a legjobbakat és benne lesz ez is, akkor Babarnál rákérdeznék, hátha emléxik rá, hogy hol van és kívülről milyen?
Pachena csendes, nyugis helynek tűnik, Polloniához elég közel van, kérdés, hogy van-e rendszeres buszjárat Polloniába? Mondjuk, ha este Polloniába mennénk tavernázni, akkor ezt meg lehet-e tenni úgy, hogy nincs autó?

Döme! Hát szó ami szó a ti szállásotok is lenyűgözött. Fantasztikus a panoráma!!! Káprázatos!!! És a strand közel van (na jó, kell egy kicsit lépcsőzni icon_wink.gif). De az az aggodalmam, hogy onnan inkább csak autóval lehet eljutni bárhová, szóval ezt a lehetsőséget mérlegelni kell még, de szó ami szó, megmozgatta a fantáziámat.

Döme, még két apró megyjegyzés
- a nyúl-medve szikla tényleg nagyon jópofa icon_smile.gif
- köszi, hogy étterem-tippet is adtál, az OFlisvost megnézzük ám! Vagy inkább kipróbáljuk icon_wink.gif icon_biggrin.gif
Van más is?
  Mediterraneo | #126738 Üzenet | 2010-02-24 12:36:32 | Válasz a #126710. hsz-ra Előzmény #126710
Szia Döme,

Mivel én most ülnék először kajakba, feltételezem, hogy felborulna velem és hát nem szeretném a fényképezőgépet bevizezni icon_lol.gif
De persze lehet, hogy csak naív kezdő vagyok ebben ....

A szigeten való tartózkodásra nettó 10 napot szánunk.
Kb 15 nap áll a rendelkezésünkre, ebből:
1. nap: utazás Bp-ről Athénba
2. nap: utazás Athénból Miloszra, a szállás elfoglalása, a közvetlen környezet felderítése
3.-12. nap: Milosz
13. nap: utazás Miloszról Athénba
14. nap: Athén
15. nap: utazás haza

A nettó 10 nap nem kevés, de a látnivalók és programlehetőségek tömkelegének ismeretében jól be kell osztani.
Ehhez, gondolom, jön a segítség meg a tippek Tőletek is!

icon_smile.gif
  Vojandi | #126740 Üzenet | 2010-02-24 13:09:03 |
Szia Medi!
Mi Lufthansaval repülünk Münchenből Athenba. Délben érkezünk és visszafelé meg este 8-kor repülünk. Én nem hiszem, hogy ár változtatok a részletesen kidolgozott tervemen, de azért Milos sosem fog hagyni nyugodni, míg el nem jutok oda. Most olsóbb nyaralást tervezünk és abba sajnos nem passzolnak ezek a szigetek...De figyelek, olvaslak benneteket.
  Szanna | #126745 Üzenet | 2010-02-24 13:28:52 |
Szia Medi!
Anno mi lefényképeztük a busz menetrendet. Kikerestem neked a polloniai menetrendet. Tavaly szeptember elején így nézett ki:
Adamasból Pollóniába Pachnán, Philakopin keresztül:
06:45; 10:15; 11:15; 12:15; 13:40; 15:30; 17:15; 19:15

Pollóniából Adamasba Philakopin és Pachenán keresztül:
07:10; 10:50; 11:50; 12:50; 14:30; 16:00; 17:45; 19:45

Persze lehet, hogy az idén változik.
Pollóniában szebb házak vannak, mint Adamasban. Bár nincs akkora vásárlási lehetőség, mint ott. Bármennyire hihetetlenül hangzik is, de mi Pollóniában -teljesen véletlenül- egy olyan tavernába tértünk be, ahol magyarok dolgoztak! Sose hittem volna, hogy ezek a szigeten magyarok dolgoznak. Talán az idén is ott lesznek. Nekünk azt mesélték, hogy gondolkodnak a házvételen. Ott szeretnének letelepedni. Pollónia tényleg szép hely!
Ja, és nem kell ahhoz az Andreas Roomsban laknotok, hogy résztvehessetek a hajó kirándulásaikon.
Üdv:Szanna
  Mediterraneo | #126765 Üzenet | 2010-02-24 15:12:33 | Válasz a #126740. hsz-ra Előzmény #126740
Szia Andi,

Most pontosan nem tudom, mikor indul (a nyári menetrend szerinti) utolsó gép, de nem teljesen elképzelhetetlen, hogy elcsípjétek.

Azért kell a két gép között több mint egy óra, nekünk tavaly (Kithirára menet) kb 1 óránk volt (50 perc, valami ilyesmi?), aztán nem is a rohanás volt a rémes, hanem a stressz. Meg nem lehet csomagot vinni, csak kézipoggyászt, mert arra végképp nincs idő, hogy az ember a csomagkiadónál várjon, amikor amint a lábad betetted a reptér épületébe, máris rohanni kell.

Olvastalak, szuper az idei tervetek! Milosz megvár és hát reménykedjünk együtt, hogy a menetrend jó irányba változik!!!

ÜDv,
Medi
  Mediterraneo | #126766 Üzenet | 2010-02-24 15:15:27 | Válasz a #126745. hsz-ra Előzmény #126745
Komolyan mondom, Szanna, szóhoz sem jutok! Ennyire pontos infókat nem reméltem. És hát lehet, hogy változik a menetrend, de irányadónak bőven elegendő tudni, hogy van busz és naponta kb hány.

Köszi! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Vojandi | #126767 Üzenet | 2010-02-24 15:18:10 |
Szia Medi!

Én is úgy gondolom, Milos megvár. Csak hát mindig nagyon nehéz egyik hely javára, a másik hátrányára dönteni, mert most majd pár évig valószínűleg nem utazunk Görögországba.
Amúgy megnéztem az Olympic Air honlapját és hiába írtam be x-szer a júniusi időpontunkat, mindig azt írta ki, hogy erre az időpontra nincs járat.
(Kosról jövet csak 40 percünk volt Athénban az átszállásra. De ment.
Még egy Off: Eddig mindig férfinek gondoltalak, de a kithirai beszámolódat olvasva, az alapján inkább nőnek, megkérdezhetném, melyik is vagy?)

Üdv, Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 71 72 73 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu