Szia medi! Mi szeptember elején nem úsztuk meg a szelet(de olyan rossz nem volt, mint ahogy némely leírásban olvastam). Volt szeles idő, nagyon szeles idő, de nyugis idő is. Még szemetelő esővel ill. rendes esővel is találkoztunk. Na és persze hőséggel. A szél a szerencse dolga.
Valamikor felteszek még egy adag képet. Ezúttal Pollóniáról és Kimolosról.
Üdv:Szanna
Szia Medi!
Én is voltan hajó kiránduláson, de én másfélén. Mi egy motoros vitorlás mentünk és a sziget nyugati felét néztük meg. Adamasból indultunk és Kleftikoig hajókáztunk le. Összesen 12 ember tartózkodott a fedélzeten. Király volt!!!!!!!!!!!!
Az ár attól függöt, hogy kértél-e enni vagy nem. Mi kértünk. Az italra sem volt gondunk, ihattunk amennyit akartunk. Az út során egyes helyeken megálltunk ill. lelassítottunk, hogy fényképezkedni tudjunk és hogy eltátsuk a szánkat. Összesen 4 alkalommal álltunk meg úgy, hogy ki is szálltunk. Sykiánál vagy motoros gumicsónakkal vittek be a barlangba vagy beúsztál. Kleftikónál szintén a gumicsónakkal vágtunk neki a barlangoknak. Fantasztikus egy hely Kleftiko!!!!! Azért ne gondold azt, hogy minden barlangba bevisznek. Ahogy megérkeztünk, láttuk a már ott horgonyzó hajókat. Szerintem több hajónak meg van az állandó horgonyzó helye. Mi a sajátunk környéki barlangokból nézegettünk. Kleftikonál kajoltunk és egy jót dumált a nemzetköz itársaság. A csapatban volt: görög, román, amerikai, spanyol, dél-afrikai, krétai és mi, mint magyarok.
Adamas kikötőjében esténként begyűjtheted a az infórmációkat. Pollóniában is foglalkozik valaki hajókirándulásokkal.
Erről a kirándulásról már fent van az albumom, Milos 1. album címen.
Szóval én nagyon ajánlom ezt a kirándulást. Utólag azért kicsit sajnálom, hogy egy sziget körüli hajókázásra nem mentem el pluszba.
#1265112010-02-22 12:20:05 Válasz a #126461. hsz-ra
Szia Szanna!
Hát ez remek!!!!
Nagyon köszi az infót! Akkor valamelyik délután/este lemegyünk Adamasba és megnézzük a lehetőségeket.
Ez a 12 hajó személyes tetszik nekem, ezt vagy hasonlót szívesen bevállalnék.
Olyan rémes, hogy még több mint fél évet várni kell rá....
Szia Medi!
Mikor fogtok utazni? Mivel mentek a szigetre? Repcsivel vagy komppal? hol fogtok lakni?
Amint már említettem, mi szeptember első két hetét töltöttük Miloson. Ilyenkor már nincs annyi turista. Így a hajók sincsenek megtömve. Valamelyik csak akkor fut ki, ha van annyi fizető vendég. Főszezonban a mi hajónkra állítólag több, mint 20 embert feltesznek (30 rémlik), bár azt nem tudom, hogy hova. Ilyen feltételek mellett nem lehet túl kényelmes az utazás. De mi ilyet nem tapasztaltunk. Búvárszemüveget és pipát adtak. Majd ha végig mentek a soron kiválasztjátok a nektek legmegfeleőbb (legjobban tetsző)hajót. Azért hajó és hajó közt van különbség és apró különségek a megállók között. Az árak nagyjából egyformák.
Hajózás a sziget körül. Erre két hajóval volt lehetőség. Ezek persze nagy hajók voltak és nem vitorlások. Ezeken nincs ellátás. Megállnak Kimoloson, ahol bekaphatsz valami ebédet az egyik étteremben. Az ott töltött idő természetesen nem elegendő Kimolos felfedezéséhez. Szeptemberben ők se mennek minden nap. A hajón lévő táblára írják ki, hogy melyik nap mennek.
Olyan vitorlással, amely a sziget körül végig vinne, nem találkoztam. Igaz, egy vitorlás lemaradt a kérdés listáról.
Szia Medi!
Polloniából is lehet menni hjó kirándulásra. A hajó neve Perseas, amelynek a tulajdonosa egy apartmant is működtett a Polloniában (a tulaj felesége német). Ők egy Poliegos nevű szigetre visznek el, de a prospektus szerint más kirándulások is szerepelnek a programjukban.
Adamasban kétféle utat kínáltak: sziget körbehajózása ill. a sziget nyugati fele. Talán ti már nagyobb választékból válogathattok. Egy vitorlás többet is kínált, de annak sajnos nem tudtam elérni a tulaját. Talán nektek több szerencsétek lesz.
Van még egy lehetőség a vizi kirándulásra. Ez pedig a kajak. Vezetett túrákat kínálnak. Több útvonal közül lehet választani. Nem olcsó játék! (65 euro írnak az oldalukon, de ennyi volt tavaly is)
Mikor fogtok utazni? Mivel mentek a szigetre? Repcsivel vagy komppal? hol fogtok lakni?
Amint már említettem, mi szeptember első két hetét töltöttük Miloson. Ilyenkor már nincs annyi turista. Így a hajók sincsenek megtömve. Valamelyik csak akkor fut ki, ha van annyi fizető vendég. Főszezonban a mi hajónkra állítólag több, mint 20 embert feltesznek (30 rémlik), bár azt nem tudom, hogy hova. Ilyen feltételek mellett nem lehet túl kényelmes az utazás. De mi ilyet nem tapasztaltunk. Búvárszemüveget és pipát adtak. Majd ha végig mentek a soron kiválasztjátok a nektek legmegfeleőbb (legjobban tetsző)hajót. Azért hajó és hajó közt van különbség és apró különségek a megállók között. Az árak nagyjából egyformák.
Hajózás a sziget körül. Erre két hajóval volt lehetőség. Ezek persze nagy hajók voltak és nem vitorlások. Ezeken nincs ellátás. Megállnak Kimoloson, ahol bekaphatsz valami ebédet az egyik étteremben. Az ott töltött idő természetesen nem elegendő Kimolos felfedezéséhez. Szeptemberben ők se mennek minden nap. A hajón lévő táblára írják ki, hogy melyik nap mennek.
Olyan vitorlással, amely a sziget körül végig vinne, nem találkoztam. Igaz, egy vitorlás lemaradt a kérdés listáról.
Szia Szanna!
Még nem tudom, mivel megyünk a szigetre. Athénig repülővel, aztán két lehetőséget látok, legalábbis pillanatnyilag:
1. szárnyashajó Pireuszból
2. repülő
A komp az hosszúnak tünik, de persze teljesen nincs kiiktatva ez a lehetőség sem.
Várom, hogy megjelenjen az idei komp- és szárnyashajó menetrend, aztán majd döntünk. Addig a repülők menetrendje is változhat. Én a repülőt preferálnám, ha lenne valamikor késő délután járat, de nincs, sajnos. Szóval egy éjszakát mindenképpen Athénban vagy Pireuszban kell tölteni. Persze fél év alatt még sok minden változhat.
Mi is szeptemberben megyünk, valszeg a hónap első két hetében, szóval az általad írtak, azaz hogy csökken a turisák száma szeptemberre, remélem idén is igaz lesz.
Nagyon szimpi, amit a hajóútról írsz. Majd körülnézünk Adamasban és begyűjtjük az infókat. Az a fajta út, amin Ti voltatok, tetszik! Az egész napos: hát nem tudom. Kimolosra mindenképpen elmennénk, de azt külön, egy egész napos programnak tervezem, nem egy rövid megállónak.
Dehát ezt még addig megemészjük párszor és persze sokat számít az, hogy ott helyben mit találunk, melyik hajó és hajóskapitány a szimpi
Ki milyen ajánlattal csábít és persze mi mennyibe kerül.
Nyilván nyárig még újabb website-ok aktiválódnak és majd igyekszem folyamatosan frissíteni az infókat.
Köszi a segítséget, mindig olyan jókat írsz, hogy remek kedvem kerekedik tőle!
Szia Medi!
A kirándulás a sziget nyugati felére szintén egy teljes napot vesz igénybe! Utána néztem az túra árának az aktuális árak topicban. Átlagosan 50 eurót kóstált teljes ellátással. Kaja nélkül 30-40 euró körül mozgott (hogy az ital ár benne van-e, azt nektek kell kiderítenetek)
Tudjátok már,hogy hol fogtok lakni? A busz közlekedés attól függ! Mi Adamasban laktunk, így nekünk bevállt. Adamasban a buszmegállónál egy táblán megtaláljátok a menetrendet és az árakat. Egyes topickokban olvastam arról, hogy milyen kényelmesek a busz sofőrök, megállnak menetközben ezért, meg azért... Én ilyet nem tapasztaltam Miloson. Sőt, nem lerobbant, régi buszok járták a szigetet. Régebbivel nem nagyon találkoztam. Nem szeretnék buszt vezetni a fővárosban!!!!!! Hogy miért? Majd megtudjátok, ha busszal felmentek Plakába.
Én most nézegettem santorinis szállásokat. Találtam is néhányat. Csak nem biztos, hogy neki mernék vágni a műtött térdemmel ennek a szigetnek(nem ajánlatos). Olyasmi, hogy sziklamászás az idén kilőve. Egyenlőre gyűjtöm az ötleteket nem túl strapás nyaralóhelyekhez( nem vagyok az a típus, aki két hétig megtud ülni egy helyen).
Üdv:Szanna
Nézd meg a képeimet a hajó kirándulásról és az aktuális árak topicba is kukkants be.
#1265432010-02-22 18:41:06 Válasz a #126531. hsz-ra
Szia Medi!
Van még egy hajózási lehetőség. Kiposból indul egy kis hajó. A kapitányt a kiposi beachen lévő tavernában lehet megtalálni. Tőle tudjuk, hogy kétféle hajókirándulásra van lehetőség. Az egyik Gerakas-ba és Psaravolada-ba megy, a másik Gerontas-ba és Kleftikó-ba. A hajó 11 órakor és 14:30-kor indult, 15 valamit 18.30-kor ért vissza. Az ára úgy emlékszem 12 Euro volt/fő. Ez a legolcsóbb hajóút, de a látnivaló is csak ennyi. De megéri, mivel ezekre a helyekre nem igazán lehet eljutni gyalogosan. Kivéve Gerontas, oda mi legyalogoltunk. De mindenképpen előtte való nap meg kell keresni a kapitányt, hogy másnap indul-e a hajó.
Mi láttunk kajakosokat Platineán, nagyon durva volt, ott gyakoroltak az óriási hullámban beborulni és visszafordulni. Hát nem ment mindenkinek.
De jó lesz Neked Medi!!!!
Üdv: Babar
#1266042010-02-23 09:27:11 Válasz a #126455. hsz-ra
Bocs, hogy csak most írok...Szóval egész napos hajótúrák Adamasból: a kisebb vitorlások, nem tesznek teljes szigetkört, mint ahogy Szanna is írta, viszont jobban megközelítik a partot, ahova néhány helyen ki is visznek. Elég sok társaság kínálta ezeket az utakat. Érdemes előző este végigsétálni a kikötőben és szemrevételezni az aktuális ajánlatot. Teljes kört csak két nagyobb hajó tesz, a Delfini (mi ezzel voltunk) és a Captain Yiangos. Fotós szempontból a Delfini a jobb, mert ott akár három szinten is kimehetsz a hajó elejébe, a másiknál erre sokkal kevesebb a hely. Ahogy észrevettem, egy kézben lehet a két hajó (vagy legalább is egyeztetnek) és azt indítják el, amire megfelelő számú jegyet sikerült eladni. Ellátás tényleg nincs rajtuk, de van egy nem túl drága büfé. Az ebéd Kimoloson van, mi a hajótól legtávolabbi tavernát választottuk. Hááát volt egy kis menza-feelingje az egésznek...a kaja is felejtős volt, viszont az árképzés az rendben volt...(mármint az ő javukra). Kimoloson az ebéden kívül nem sok mindenre volt idő, bóklásztunk egy kicsit a kikötő környékén, majd vissza a hajóra. Nem sokat láttunk Kimolosból...
Visszatérve a hajóútra: reggel az utolsók között érkeztünk, már szinte mindenki fent volt a hajón. Sokat szerettem volna fényképezni, így eleve a nyitott tetőrészre mentünk fel. Szeretem a tengert nézni...az sem volt gond, hogy szinte végig álltunk a napon. Persze lett volna ülőhely is, saját választás volt...a legtöbb utitársunk végigülte az utat a frappéja mellett a fedett részen. Nem volt nagy tolongás akkor sem, amikor fényképezős rész következett, néhányan jöttek csak előre, aztán húztak vissza az árnyékba.Elsőként Kleftikonál álltunk meg, ahol be lehetett csobbanni a vízbe és beúszni a sziklák közé, utána Gerekasnál volt lehetőség úszni egyet. Tudtuk, hogy itt van egy hőforrás (még a szállásadónőnk említette) ezért nem a part felé úsztunk mint a többiek, hanem jobbra el,ahol egy kicsit sziklásabb rész sejtette a forrás helyét. Igyekezni kellett, elég messze volt...végül is megtaláltuk: egy, a tenger felé félig nyitott barlangban tört fel a melegvíz, olyan volt mint egy természetes jakuzzi, csak kettőnknek. Rövid ideig élveztük csak a feltörő vizet, majd úszás vissza a hajóhoz. Jó kis élmény volt...a többiek nem is sejtették, hogy mi a fenéért úsztunk a sziklák felé, persze a kapitány képben volt...Gerekas után jönnek azok a szakaszok, ahol a csodálatosan színes sziklákat lehet látni (ez a dél-keleti szigetrész) Aztán jött a kimolosi-megálló, ami, mint már írtam elég felejtős. Majd Glaronissia, az orgona-sípokkal, Sarakiniko a hajóronccsal, stb.. A következő csobbanós hely Firopotamos: ez is jópofa volt, a hajó persze jó messze horgonyzott a parttól, a mély vízben. Beleugrottunk, nem volt túl meleg...úsztunk egy kicsit, mert észrevettük, hogy egyes helyeken buborék-fűzérek jönnek fel a vízben. Hát persze, megint találtunk olyan helyet, ahol melegvíz tört fel.
A következő meglepi Arkoudesnél: itt kellene lennie a Medve-sziklának, szikla meg is van, de nekem nyúl alakú!....közelítünk, fényképezem, még mindíg nyúl...Már kezdem magam egy kicsit hülyének érezni...Elhagyjuk a sziklát- és láss csodát- a másik irányból nézve kirajzolódik a medve-forma...mégis meglett...
Habnak a tortán, jön Klima, ami a tengerről nézve a délutáni napfényben igen csak jól fest...végül vissza Adamasba. Jó kis út volt, nekem bejött. Utána vacsora a kedvenc helyünkön, az OFlisvos-ban, a kikötőben. Egy tökéletes nap.
Szia Döme,
kösi, meglepődtem, mert (azt tudtam, hogy eddig az Olympic volt, de) úgy hallottam még tavaly megszűnt az Olympic és helyette egy új társaság van az Athens Airways. Ilyen valóban van is. De ezek szerint nem az Olympic helyett. Utána akartam nézni, hogy milyen lehetőségek vannak. Szóval köszi, akkor majd megnézem.
#1266352010-02-23 16:15:20 Válasz a #126627. hsz-ra
Igen, az Olympic Airways (mi még velük voltunk) megszűnt, illetve helyette van az Olympic Air. Az Athens Airways (szerintem) teljesen új társaság. No meg persze van még az Aegean is. Tehát immár három belföldi fuvarozóból választhatunk.