Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1066
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126675 Üzenet linkje2010-02-23 20:15:15 

Az eredeti tervünk kiklád-szigeteki ugrándozás volt. Majd megszületett a legjobb terv: 10 nap Milos és 8 nap Zakynthos (ez még tavaly október környékén volt), de akkor még nem lehetett sehog sem összehozni a repülőket, hogy passzoljanak össze anélkül, hogy Athénban kellene éjszakáznunk. Így a végén maradtunk a "B-tervnél", a Peloponnészosznál. Azt hiszem, maradunk is nála, de azért csak izgat az a repülőjegy, ezért akartam utánanézni. Ha minden passzolna, valószínűleg nagyon kísértésbe esnék. icon_smile.gif
# 1067
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126692 Üzenet linkje2010-02-24 07:34:33  Válasz a #126531. hsz-ra Előzmény #126531

Köszönöm mindenkinek!
Ti aztán alaposan elkényeztettek az infórengeteggel icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Szép sorjában válaszolok is mindenkinek/mindenre...

Medi

# 1068
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126693 Üzenet linkje2010-02-24 07:44:56 

Szanna írta:
A kirándulás a sziget nyugati felére szintén egy teljes napot vesz igénybe! Utána néztem az túra árának az aktuális árak topicban. Átlagosan 50 eurót kóstált teljes ellátással. Kaja nélkül 30-40 euró körül mozgott (hogy az ital ár benne van-e, azt nektek kell kiderítenetek)
Tudjátok már,hogy hol fogtok lakni? A busz közlekedés attól függ! ...
Nem szeretnék buszt vezetni a fővárosban!!!!!! Hogy miért? Majd megtudjátok, ha busszal felmentek Plakába. icon_wink.gif

Szia Szanna!
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha majd helyben, a hajók, árak és kapitányok megtekintése után döntünk icon_wink.gif De az már biztos, hogy lesz hajókirándulás icon_biggrin.gif
Még nem döntöttük el, hol lakjunk. de sztem 90% Pollonia. Az nagy telepólés, biztos van buszjárat Adamasba és Plakaba is.
Apropó plakai buszozás: fogadok, hogy a keskeny és talán helyenként meredek utcák miatt nem lennél buszsofőr icon_smile.gif
Én Szantorinin éreztem először ezt, amikor a busszal lementünk a kompkikötőbe. Aztán persze még volt ez az érzésem néhányszor Görögországban.

Ami a terveid illeti, Szantorinin sem kötelező mászni, de nagyon sok alkalom adódik rá, van lépcsőzési lehetőzés is, ami szintén nem kedvez egy műtött térnek... Valami laposabb szigetet kéne kiszúrni...

Üdv,
Medi

# 1069
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126695 Üzenet linkje2010-02-24 07:49:44  Válasz a #126604. hsz-ra Előzmény #126604

Szia Döme,

Hát ez a válasz ütős volt icon_smile.gif és én rögtön beláttak, hogy a kirándulásra el KELL menni!

A fotóid káprázatosak, micsoda szinek!! A lecke rendesen fel van adva....
Fotózásilag is, meg aztán majd kereshetjük a melegvizes forrásokat icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Nagyon köszi,
Medi

# 1070
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126698 Üzenet linkje2010-02-24 08:20:54  Válasz a #126543. hsz-ra Előzmény #126543

Köszi, Babar!

A kajakos website-ot már megnéztem, Szanna is felhívta rá a figyelmem.

Nagyon izgalmas lehet és mi jó kondiban vagyunk, úszni is tudunk, csak kisség kényelmesek vagyunk... És kajakból fotózni se lehet annyira icon_wink.gif

# 1071
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126710 Üzenet linkje2010-02-24 09:09:33 

Medi,
ha szeptemberben mentek, a kajakozásba azért ne nagyon éld bele magad...Én valahogy nem nagyon vágytam rá, pedig nem első alkalommal ültünk volna bele...
De miért is ne lehetne a kajakból fotózni?
Lásd. Van az albumban jópár kép, ami kajakról készült...

Hány napot szánsz Milosra ?

# 1072
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126714 Üzenet linkje2010-02-24 09:18:23  Válasz a #126675. hsz-ra Előzmény #126675

Andi,
én azért drukkolok a milosos variációért...hátha több újdonságot látnál mint az általad szerintem már jól ismert Peloponnészoszon...

# 1073
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126736 Üzenet linkje2010-02-24 12:27:19  Válasz a #126675. hsz-ra Előzmény #126675

Szia Andi,

Látom Milosz csábít Téged icon_wink.gifJ

Nekem is az utazás a legnagyobb kérdés, szállás, néznivaló, programlehetőség van bőven, csak győzzünk választani!

Az Olympic helyében lett másik Olympic, nyáron napi három járattal, csak az a baj, hogy mindhárom elrepül még mielőtt a Malév landol Athénban. Szóval ott kéne aludni egy éjszaka.
Én azért még reménykedem, hogy a menetrend változik nyárig, de mi szeptemberben szeretnénk menni, ráér még a repjegy foglalás.
A másik lehetőség, hogy Athénból átmetrózunk Pireuszba, ott alszunk és onnan megyünk tovább. Tavaly ugyanis reggel indult a szárnyashaj. Persze idén ennek a menetrendje is változhat. Ha késő délután idulna, akkor azt elérnénk és még este már Miloszon alhatnánk.

Visszafelé mindenképpen megállnánk vagy 2 napra Athénban, szóval visszafelé az ottalvást beterveztük, de menet nem annyira örülök neki. Sajnos pillanatnyilag nincs más lehetőség.

Csaknek hetente odapillantok az Olympic és a többi társaság oldalára is, hátha változik a menetrend vagy indít valaki más is járatot, ugyanígy a kompmenetrendeket is figyelem. Szóval, ha lesz valami, akkor azt biztosan jelzem ebben a topikban!

Üdv,
Medi

# 1074
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126737 Üzenet linkje2010-02-24 12:30:08  Válasz a #126698. hsz-ra Előzmény #126698

Sziasztok,

Jelen pillanatban az a terv, hogy Polloniában szállunk meg, a lehetőségeket már megnéztem és több minden is van, ami tetszik, de még nem választottunk.

Nagyon érdekes az Andreas rooms, amihez Szanna küldött linket, mert hajókirándulást is szerveznek. Nos, a hajókirándulás is érdekes lehet, de a szálláslehetőség is az: a központi nyüzsitől távol, közvetlenül a tenger partján, de nem forgalmas út mentén. Szóval így, első olvasatra minden kritériumnak megfelel (mert pont ezek voltak a kritériumok: ne legyen zajos helyen, főút mentén, viszont legyen kilátás a tengerre). Már vannak idei árak: 45 euró egy napra szeptember első felében, de talán lehet alkudni valamennyit.
Érdekes, hogy csalogatóként az szerepel a weblapjukon, hogy a vendégeik ingyen fogyaszthanak bármennyit a családi farm termékeiből (zöldségfélék, kecskesajt). Mivel mi csak a reggeli tekintetében vagyunk érdekeltek ebben, esténként tavernáznánk, azt gondolom, hogy nem ez dönt, de azért megnézném, hogyan készítik a kecskesajtot és meg is kóstolnám J.
Ugyanakkor Polloniában találtam még vagy két-három hasonlót, amely szintén a parton és úgy tűnik, hogy csendes helyen van. Ár nincs, vagy még nincs idei.

És találtam egyet Pachenaban is, ami nagyon tetszett, ha majd odajutok, hogy a döntésünkhöz kiválasztom a legjobbakat és benne lesz ez is, akkor Babarnál rákérdeznék, hátha emléxik rá, hogy hol van és kívülről milyen?
Pachena csendes, nyugis helynek tűnik, Polloniához elég közel van, kérdés, hogy van-e rendszeres buszjárat Polloniába? Mondjuk, ha este Polloniába mennénk tavernázni, akkor ezt meg lehet-e tenni úgy, hogy nincs autó?

Döme! Hát szó ami szó a ti szállásotok is lenyűgözött. Fantasztikus a panoráma!!! Káprázatos!!! És a strand közel van (na jó, kell egy kicsit lépcsőzni icon_wink.gif). De az az aggodalmam, hogy onnan inkább csak autóval lehet eljutni bárhová, szóval ezt a lehetsőséget mérlegelni kell még, de szó ami szó, megmozgatta a fantáziámat.

Döme, még két apró megyjegyzés
- a nyúl-medve szikla tényleg nagyon jópofa icon_smile.gif
- köszi, hogy étterem-tippet is adtál, az OFlisvost megnézzük ám! Vagy inkább kipróbáljuk icon_wink.gif icon_biggrin.gif
Van más is?

# 1075
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126738 Üzenet linkje2010-02-24 12:36:32  Válasz a #126710. hsz-ra Előzmény #126710

Szia Döme,

Mivel én most ülnék először kajakba, feltételezem, hogy felborulna velem és hát nem szeretném a fényképezőgépet bevizezni icon_lol.gif
De persze lehet, hogy csak naív kezdő vagyok ebben ....

A szigeten való tartózkodásra nettó 10 napot szánunk.
Kb 15 nap áll a rendelkezésünkre, ebből:
1. nap: utazás Bp-ről Athénba
2. nap: utazás Athénból Miloszra, a szállás elfoglalása, a közvetlen környezet felderítése
3.-12. nap: Milosz
13. nap: utazás Miloszról Athénba
14. nap: Athén
15. nap: utazás haza

A nettó 10 nap nem kevés, de a látnivalók és programlehetőségek tömkelegének ismeretében jól be kell osztani.
Ehhez, gondolom, jön a segítség meg a tippek Tőletek is!

icon_smile.gif

# 1076
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126740 Üzenet linkje2010-02-24 13:09:03 

Szia Medi!
Mi Lufthansaval repülünk Münchenből Athenba. Délben érkezünk és visszafelé meg este 8-kor repülünk. Én nem hiszem, hogy ár változtatok a részletesen kidolgozott tervemen, de azért Milos sosem fog hagyni nyugodni, míg el nem jutok oda. Most olsóbb nyaralást tervezünk és abba sajnos nem passzolnak ezek a szigetek...De figyelek, olvaslak benneteket.

# 1077
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126745 Üzenet linkje2010-02-24 13:28:52 

Szia Medi!
Anno mi lefényképeztük a busz menetrendet. Kikerestem neked a polloniai menetrendet. Tavaly szeptember elején így nézett ki:
Adamasból Pollóniába Pachnán, Philakopin keresztül:
06:45; 10:15; 11:15; 12:15; 13:40; 15:30; 17:15; 19:15

Pollóniából Adamasba Philakopin és Pachenán keresztül:
07:10; 10:50; 11:50; 12:50; 14:30; 16:00; 17:45; 19:45

Persze lehet, hogy az idén változik.
Pollóniában szebb házak vannak, mint Adamasban. Bár nincs akkora vásárlási lehetőség, mint ott. Bármennyire hihetetlenül hangzik is, de mi Pollóniában -teljesen véletlenül- egy olyan tavernába tértünk be, ahol magyarok dolgoztak! Sose hittem volna, hogy ezek a szigeten magyarok dolgoznak. Talán az idén is ott lesznek. Nekünk azt mesélték, hogy gondolkodnak a házvételen. Ott szeretnének letelepedni. Pollónia tényleg szép hely!
Ja, és nem kell ahhoz az Andreas Roomsban laknotok, hogy résztvehessetek a hajó kirándulásaikon.
Üdv:Szanna

# 1078
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126765 Üzenet linkje2010-02-24 15:12:33  Válasz a #126740. hsz-ra Előzmény #126740

Szia Andi,

Most pontosan nem tudom, mikor indul (a nyári menetrend szerinti) utolsó gép, de nem teljesen elképzelhetetlen, hogy elcsípjétek.

Azért kell a két gép között több mint egy óra, nekünk tavaly (Kithirára menet) kb 1 óránk volt (50 perc, valami ilyesmi?), aztán nem is a rohanás volt a rémes, hanem a stressz. Meg nem lehet csomagot vinni, csak kézipoggyászt, mert arra végképp nincs idő, hogy az ember a csomagkiadónál várjon, amikor amint a lábad betetted a reptér épületébe, máris rohanni kell.

Olvastalak, szuper az idei tervetek! Milosz megvár és hát reménykedjünk együtt, hogy a menetrend jó irányba változik!!!

ÜDv,
Medi

# 1079
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126766 Üzenet linkje2010-02-24 15:15:27  Válasz a #126745. hsz-ra Előzmény #126745

Komolyan mondom, Szanna, szóhoz sem jutok! Ennyire pontos infókat nem reméltem. És hát lehet, hogy változik a menetrend, de irányadónak bőven elegendő tudni, hogy van busz és naponta kb hány.

Köszi! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 1080
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126767 Üzenet linkje2010-02-24 15:18:10 

Szia Medi!

Én is úgy gondolom, Milos megvár. Csak hát mindig nagyon nehéz egyik hely javára, a másik hátrányára dönteni, mert most majd pár évig valószínűleg nem utazunk Görögországba.
Amúgy megnéztem az Olympic Air honlapját és hiába írtam be x-szer a júniusi időpontunkat, mindig azt írta ki, hogy erre az időpontra nincs járat.
(Kosról jövet csak 40 percünk volt Athénban az átszállásra. De ment.
Még egy Off: Eddig mindig férfinek gondoltalak, de a kithirai beszámolódat olvasva, az alapján inkább nőnek, megkérdezhetném, melyik is vagy?)

Üdv, Andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 71 72 73 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu