Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 74 75 76 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Vojandi | #19631 Üzenet | 2007-01-30 16:37:05 |
Kriszta, azt a fûszerkeveréket én sem a görög salátához használom, maximum hintek egy picit a tetejére. A többi vegyes salikhoz viszont nagyon bejön. Az én görög salim nem recept, hanem a saját ízlésünk alapján késül, ez pedig a következõ: Vastagon (héjával) szeletelt, négyreszbe vágott uborka szeletek, paradicsom, lila hagyma, kis olívaolaj, sok citromlé, sok oregánó, só és a feta sajt. Semmi más.
Ennek a fûszerkeveréknek, amit írtam fõleg hagyma íze van, igazából olyasmi, mintha örült, szárított vöröshagyma lenne.

Lacka, ezt én is hallottam a fetasajtról, de mégis sok sajtra ráírják ezt a szót, feta. Van egy holland gyármányú, (Apetina) kék fehér kemény kartoncsomagban van, nem túl nagy, de jó drága. Omlós és krémes, nem olyan kemény, mint némelyik görög és nem fulladsz bele a sok sóba sem icon_smile.gif ajánlom mindenkinek, nagyon fincsi icon_smile.gif
  Lacka | #19636 Üzenet | 2007-01-30 16:53:06 |
Hát ja. Meg a kimért `eredeti` sajt is ki tudja, honnan van. De legalább az illúzió megvan. Az is valami, ha már õseink megálltak itt, ahelyett, hogy éles kanyarral Hellász felé vették volna útjukat...
  Kriszta35 | #19638 Üzenet | 2007-01-30 16:58:11 |
Na jól van Lacka, icon_lol.gif icon_lol.gif , de lehetett kapni, mostanában sajna nem látom, fehér csomagban is fetát, és arra rá volt írva Made in Greece és az tényleg fincsi sós, és kemény volt. icon_wink.gif icon_lol.gif

Értem már Andi mire használod, így már másabb. Anno, én is vettem egyszer, de borzalmas volt, úgy ahogy írod, hagyma ízû.
Szerintem az a Holland sajt is azért olyan krémes, mert tehéntejbõl készülhetett.
  Csutek | #19640 Üzenet | 2007-01-30 17:36:13 |
Sziasztok!

Néhány órára kiteszem a lábam itthonról és máris pörög a kedvenc topicom.
Sok új infót kaptam Tõletek. A feta jellegû sajtok közül én a Fetakit használom itthon, eddig még azt találtam a leg kellemesebb ízünek. A görög salira öreganyót szoktam rakni, néha, de általában csak sót és borsot. Citromlé helyett balzsamecetet használok. A paradicsom, uborka és lilahagyma mellé szoktam még rakni vastag husú paprikát. Mindent kicsi kockára vágok, hogy egy-egy falatba minden hozávalóból jusson.
A tzatzikit régen én is kaporral csináltam, de mióta apucit elcsaltam Hellaszba, azóta csak úgy hajlandó megenni, ahogy ott készítették. icon_lol.gif
  Kriszta35 | #19643 Üzenet | 2007-01-30 17:53:11 |
Kedves Csutek!

Kint is csinálják kaporral, csak kicsit délebben mint ahol nyaralni szoktatok! icon_lol.gif
  Csutek | #19645 Üzenet | 2007-01-30 18:05:54 |
Kedves Kriszta!

Én most is használnék kaprot, de a férjem köszöni szépen és nem kér belõle. Számára most az az igazi, amilyet kint ettünk(ahol többször ettünk, ott csak rávigyorogtak a pincérek és hozták neki a tzatzikit kérés nélkül). Csoda, hogy a fagyihoz nem kért.
Egyébként csak három zöld fûszer van amit igazán szeretek: bazsalikom, kapor és a rozmaring.
Azt tudjátok, hogy a rozmaringtól késõbb kezd el romlani az étel. A régi görögök egyfajta tartósítónak használták húsételekhez.
  Estella | #19646 Üzenet | 2007-01-30 18:10:00 |
Itt mindenki profi szakács!!!Komolyan mondom, ahogy olvasom a topikot egyre jobben elszonytolodom, hogy én soha nem leszek olyan jó fõzõmester, mint Ti icon_redface.gif !
  Kriszta35 | #19647 Üzenet | 2007-01-30 18:13:47 |
Drága Estella! icon_lol.gif

Ha majd 18 év konyha tündéreskedés lesz mögötted is, hidd el majd az akkor 20 éveseknek Te fogod adni a tippeket a fõzéshez! icon_wink.gif icon_lol.gif

Bárcsak még én is kezdõ lehetnék....
  Csutek | #19648 Üzenet | 2007-01-30 18:15:22 |
Estella!

Nyugi! A Te korodban én csak a paprikáskrumlit és a rántottát ismertem.
Szeretek jókat enni, ezért amikor férjhez mentem, megtanultam fõzni. A nemzetek konyhája sokkal késõbb került képbe.
  -törölt nick 6508 | #19649 Üzenet | 2007-01-30 18:22:11 |
Én nem tudok fõzni! icon_razz.gif icon_razz.gif és büszke is vagyok rá icon_razz.gif icon_lol.gif
  Kriszta35 | #19650 Üzenet | 2007-01-30 18:25:51 |
Szia Bundás! icon_lol.gif

Nahát miket meg nem tudok ebbe a topikba icon_lol.gif . Persze akinek szuper felesége van annak nem is kell tudni fõzni. De megsúgom neked, hogy a férjem profi módon fõz bográcsba. Ezen gondolkodj el, mert egy férjnek ennyit tudnia kell. icon_wink.gif icon_lol.gif
  Rebeka | #19658 Üzenet | 2007-01-30 20:24:08 |
Estella!
Az, hogy Bundás nem tud fõzni az egy dolog. Nos én már régen voltam 20 éves, de bár azt nem mondom, hogy nem tudok fõzni, de nem szeretek. És szerencsére az én férjemnek hobbija a fõzés. Nyugi, csak megfelelõ fickót kell találni! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
De ennek ellenére élvezettel olvasom szakértõ társaink írásait és raktározom az infokat. Ha netán megszáll az ihlet tudjam mit és hogyan.
Azért megcsinálok én (majdnem) mindent, két gyerek mellett muszály is idõnként a tûzhely mellé állni. Ha kell megoldod te is. icon_wink.gif
  Csutek | #19661 Üzenet | 2007-01-30 20:34:10 |
A kreativitásom leginkább a konyhában jön elõ. De aki utál fõzni, idõvel az is tud nagyot alkotni. Néhány jó szakácskönyv, egyre kifinomultabb ízlelõ bimbók, a többi jön magától. icon_wink.gif
  Jox | #19662 Üzenet | 2007-01-30 20:35:15 |
  Csutek | #19663 Üzenet | 2007-01-30 20:37:52 |
Nini, a Jox féle görög saliban is van paprika! icon_lol.gif
És persze olaj bogyesz, amit senki sem említett eddig.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 74 75 76 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu