Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1111
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19631 Üzenet linkje2007-01-30 16:37:05 

Kriszta, azt a fûszerkeveréket én sem a görög salátához használom, maximum hintek egy picit a tetejére. A többi vegyes salikhoz viszont nagyon bejön. Az én görög salim nem recept, hanem a saját ízlésünk alapján késül, ez pedig a következõ: Vastagon (héjával) szeletelt, négyreszbe vágott uborka szeletek, paradicsom, lila hagyma, kis olívaolaj, sok citromlé, sok oregánó, só és a feta sajt. Semmi más.
Ennek a fûszerkeveréknek, amit írtam fõleg hagyma íze van, igazából olyasmi, mintha örült, szárított vöröshagyma lenne.

Lacka, ezt én is hallottam a fetasajtról, de mégis sok sajtra ráírják ezt a szót, feta. Van egy holland gyármányú, (Apetina) kék fehér kemény kartoncsomagban van, nem túl nagy, de jó drága. Omlós és krémes, nem olyan kemény, mint némelyik görög és nem fulladsz bele a sok sóba sem icon_smile.gif ajánlom mindenkinek, nagyon fincsi icon_smile.gif

# 1112
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19636 Üzenet linkje2007-01-30 16:53:06 

Hát ja. Meg a kimért `eredeti` sajt is ki tudja, honnan van. De legalább az illúzió megvan. Az is valami, ha már õseink megálltak itt, ahelyett, hogy éles kanyarral Hellász felé vették volna útjukat...
# 1113
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19638 Üzenet linkje2007-01-30 16:58:11 

Na jól van Lacka, icon_lol.gif icon_lol.gif , de lehetett kapni, mostanában sajna nem látom, fehér csomagban is fetát, és arra rá volt írva Made in Greece és az tényleg fincsi sós, és kemény volt. icon_wink.gif icon_lol.gif

Értem már Andi mire használod, így már másabb. Anno, én is vettem egyszer, de borzalmas volt, úgy ahogy írod, hagyma ízû.
Szerintem az a Holland sajt is azért olyan krémes, mert tehéntejbõl készülhetett.

# 1114
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19640 Üzenet linkje2007-01-30 17:36:13 

Sziasztok!

Néhány órára kiteszem a lábam itthonról és máris pörög a kedvenc topicom.
Sok új infót kaptam Tõletek. A feta jellegû sajtok közül én a Fetakit használom itthon, eddig még azt találtam a leg kellemesebb ízünek. A görög salira öreganyót szoktam rakni, néha, de általában csak sót és borsot. Citromlé helyett balzsamecetet használok. A paradicsom, uborka és lilahagyma mellé szoktam még rakni vastag husú paprikát. Mindent kicsi kockára vágok, hogy egy-egy falatba minden hozávalóból jusson.
A tzatzikit régen én is kaporral csináltam, de mióta apucit elcsaltam Hellaszba, azóta csak úgy hajlandó megenni, ahogy ott készítették. icon_lol.gif

# 1115
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19643 Üzenet linkje2007-01-30 17:53:11 

Kedves Csutek!

Kint is csinálják kaporral, csak kicsit délebben mint ahol nyaralni szoktatok! icon_lol.gif

# 1116
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19645 Üzenet linkje2007-01-30 18:05:54 

Kedves Kriszta!

Én most is használnék kaprot, de a férjem köszöni szépen és nem kér belõle. Számára most az az igazi, amilyet kint ettünk(ahol többször ettünk, ott csak rávigyorogtak a pincérek és hozták neki a tzatzikit kérés nélkül). Csoda, hogy a fagyihoz nem kért.
Egyébként csak három zöld fûszer van amit igazán szeretek: bazsalikom, kapor és a rozmaring.
Azt tudjátok, hogy a rozmaringtól késõbb kezd el romlani az étel. A régi görögök egyfajta tartósítónak használták húsételekhez.

# 1117
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19646 Üzenet linkje2007-01-30 18:10:00 

Itt mindenki profi szakács!!!Komolyan mondom, ahogy olvasom a topikot egyre jobben elszonytolodom, hogy én soha nem leszek olyan jó fõzõmester, mint Ti icon_redface.gif !
# 1118
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19647 Üzenet linkje2007-01-30 18:13:47 

Drága Estella! icon_lol.gif

Ha majd 18 év konyha tündéreskedés lesz mögötted is, hidd el majd az akkor 20 éveseknek Te fogod adni a tippeket a fõzéshez! icon_wink.gif icon_lol.gif

Bárcsak még én is kezdõ lehetnék....

# 1119
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19648 Üzenet linkje2007-01-30 18:15:22 

Estella!

Nyugi! A Te korodban én csak a paprikáskrumlit és a rántottát ismertem.
Szeretek jókat enni, ezért amikor férjhez mentem, megtanultam fõzni. A nemzetek konyhája sokkal késõbb került képbe.

# 1120
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19649 Üzenet linkje2007-01-30 18:22:11 

Én nem tudok fõzni! icon_razz.gif icon_razz.gif és büszke is vagyok rá icon_razz.gif icon_lol.gif
# 1121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19650 Üzenet linkje2007-01-30 18:25:51 

Szia Bundás! icon_lol.gif

Nahát miket meg nem tudok ebbe a topikba icon_lol.gif . Persze akinek szuper felesége van annak nem is kell tudni fõzni. De megsúgom neked, hogy a férjem profi módon fõz bográcsba. Ezen gondolkodj el, mert egy férjnek ennyit tudnia kell. icon_wink.gif icon_lol.gif

# 1122
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19658 Üzenet linkje2007-01-30 20:24:08 

Estella!
Az, hogy Bundás nem tud fõzni az egy dolog. Nos én már régen voltam 20 éves, de bár azt nem mondom, hogy nem tudok fõzni, de nem szeretek. És szerencsére az én férjemnek hobbija a fõzés. Nyugi, csak megfelelõ fickót kell találni! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
De ennek ellenére élvezettel olvasom szakértõ társaink írásait és raktározom az infokat. Ha netán megszáll az ihlet tudjam mit és hogyan.
Azért megcsinálok én (majdnem) mindent, két gyerek mellett muszály is idõnként a tûzhely mellé állni. Ha kell megoldod te is. icon_wink.gif

# 1123
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19661 Üzenet linkje2007-01-30 20:34:10 

A kreativitásom leginkább a konyhában jön elõ. De aki utál fõzni, idõvel az is tud nagyot alkotni. Néhány jó szakácskönyv, egyre kifinomultabb ízlelõ bimbók, a többi jön magától. icon_wink.gif
# 1124
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19662 Üzenet linkje2007-01-30 20:35:15 


# 1125
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#19663 Üzenet linkje2007-01-30 20:37:52 

Nini, a Jox féle görög saliban is van paprika! icon_lol.gif
És persze olaj bogyesz, amit senki sem említett eddig.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 74 75 76 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu