Egyenesen Krétára, szóval elvileg nem lehet az az indok, hogy az ahthéni repteret is érinti a gép
De igy is valószinü, hogy leráznak, viszont nagyon kiváncsi vagyok az indoklásra....
Sziasztok!
Tudja valaki hogy hol lehet a legolcsobb repjegyet beszerezni Korfura? 2 fő kellene 07.16-07.30. között!
Wizzair 80 körül mondja 2 főre oda-vissza, de én ebben kételkedek. Nem jön még erre pár valamilyen szolgálatási ár???
Nézd meg a wizzair oldalát, válaszd ki a járatot, a fizetési módot, olvasd el az apróbetűst is, és rögvest kiderül, 80, vagy több, vagy kevesebb. Abban már nincs mit kételkedni.
Szia:) A 80 jelenleg közel 100
A csomagdíj nincs benne, és a foglalás díja sem. Mindkettő utasonként és utanként értendő, tehát a honlapon szereplő díjakat így számold. A honlapjukon a szolgáltatási díjak menüben tájékozódhatsz az árakról. És fizetni kell az utasfelvételért, amennyiben nem interneten intézed, az ugyanis ingyenes. Korfut nem látom az internetes utasfelvételben érintett repterek között, azért nézd át a listát a biztonság miatt. Budapesten működik. Kinyomtatod a beszállókártyádat és viszed magaddal.
Első repülésünk lesz, és érdeklődnék bőrönd fóliázásról. (Lehet egyértelmű lesz a válasz valakinek, de biztos ami biztos inkább megkérdezem a rutinos utazóktól). A kérdésem, hogy ha itthon tekerem be a bőröndöket, azt mennyire fogadják el a reptéren? Travel Service-szel megyünk, Zakynthosra, és gondoltam ha nem kötnek bele az itthoni megoldásba, akkor megcsinálom magam
Vélemények?
Sziasztok!
Ma egy hete, hogy haza érkeztünk Santoriniről, leírom a repülős tapasztalataimat.
Kifelé befóliáztattuk a bőröndöket, 3100 Ft volt a két gurulós bőröndre, jó ötletnek bizonyult, főleg mikor haza érkeztünk, mert kint nem lehetett fóliáztatni, és nagyon porosak lettek.
5 éve repültem Berlinben akkor a kollégám otthon fóliáztatott, nem volt vele gond, most is láttam otthon fóliázottat, bár szerintem az kevésbé erős mint a repülőtéri.
Kifelé minden rendben volt, hazafelé kevésbé.
21.55 kor kellett volna felszállnunk, de 21.30- kor érkezett meg a gép, aztán csak vártunk, és vártunk, már 21.50 kor kezdtem aggódni, 22.00-kor pedig már nagyon aggódni. Sehol egy tájékoztatás, semmi.
22.10-kor jött a transitba 2 malév egyenruhás pilóta, és 3 stewardes, aki közül az egyik a mikrofonhoz lépett és közölte, hogy a gépünk meghibásodott, nem tudunk felszállni.
Éjjel 2-re ér ki a gép a szerelőkkel és az alkatrésszel, akkor megjavítják, és legkorábban reggel 6-ra leszünk Bp-en, 23.10 helyett.
Ezután felszóllított mindenkit, hogy a beszálló kártyákkal álljunk sorba, és kapunk kajajegyet, amivel a szomszédos étteremben kapunk vacsorát.
A Transit rész nagyon kicsi volt, és már másik két gép utasai is ott várakoztak, ezért kitereltek onnan, a reptéren kivüli étterembe, ahol akkor kezdtek rohangászni, miből készítsenek 90 főre vacsorát.
Volt aki hambuger húst kapott, sült krumplival, volt aki salátát sült krumplival, mi 2 db megszenesedett végű szuflakit sült krumplit, és 1üdítőt..
Ott a teraszon várakoztunk a pilótákkal ,a személyzettel együtt, közben a Neckermannos vendégekhez visszajött az idegenvezetőjük, hozzánk nem, tőle tudtunk információkat.
Állítólag rossz üzemanyagot tankoltak a gépbe, ( hogy itthon vagy kint ezt nem tudjuk), ami eltömített egy fúvókát, ami miatt elromlott egy alkatrész a hajtóműben, a pilóta azt mondta, így nem lehet felszállni.
A pilóta mondta nekünk is, ha látjuk landolni a Malév gépet, akkor induljunk vissza a transitba, igy is tettünk 2 óra 10 perckor landolt, akkor visszamentünk.
Mivel korábban becsekkoltunk, átestünk az utasbiztonsági ellenőrzésen akkor megvettük a Duty Free-ben az italokat, konkrétan a barátainak ( itt Suzukiék) egy Vinsantó bort, ez gondot okozott, nem akartak visszaengedni vele a transitb,a hiába magyaráztam angolul, hogy itt vettem bent, ők küldtek ki, itt a szatyor, itt a blokk, nézzék meg a szg.gépben a beszállókártyám adatát beírták a fizetéskor, nem akarták ezt tudomásul venni...Mindenképpen el akarták venni, már kezdtem kétségbe esni, mikor oda hivták a 4. embert aki megnézte a blokkot, mondott nekik valamit görögül, majd elnézést kért és visszaadta.
A férjem véletlenül neki ment az ellenőrző kapunak és becsipogott, fémkeresővel átnézték, akkor már nem csipogott, a 4. nek érkező katona megkérdezte tőle angolul, hogy van e nála Bomb? mondta, hogy nincs, erre nevetve beengedte..
Innentől fogva nem is vizsgáltak szinte senkit, az utánunk sorba állókat még megnézték, de aztán elmentek a katonák, szabadon jöhetett be bárki a tranzitba, volt aki sípolt a kapun, de ki sem jöttek megnézni ki az.
Közben folyt a javítás 3.30 kor egy görög nő kinyitotta a kaput, és felterelt a buszra, minden szó nélkül, majd 3.40 kor felszálltunk. Eztután szerencsésen de nagyon kimerülten landoltunk Bp-en, ahol nem tudtunk kiszállni, még vagy 10 percig, mert nem nyitották ki a kukac ajtóját belülről, ekkor a pilóta kirontott a pilóta fülkéből, és " Ez már mindennek a teteje" felkiálltással várta az ajtónyitást belülről..
A gép személyzete hazáig vagy 4-szer elnézést kért a kellemetlenségekért, de igazából nem ők tehettek róla..
Így értünk haza, múlt szombat este helyett, múlt vasárnap reggel.
A lényeg, hogy éppen, egészségesen.
Egy várakozó utasban felmerült, hogy éjfélig van biztosításunk legtöbbünknek, és mi van ha éjfél után történik velünk valami a gépen..ezen elgondolkoztam, jövőre 1 nappal hosszabbra kötöm a biztosítást..
Símán méh itthon be kell teljesen fóliázni és a kutya nem fogja bántani! Ja és nem 3-4ezerbe kerül. Kifele meg venni kell kettő tekercset és az pont elég 2 nagy bőrőndre. Haza induláskor meg ott is be kell tekerni és kész. Nem sérül, nem koszolódik és nem nyúlnak bele!!!
Szia gviky85 Én soha nem fóliáztattam, de több helyen olvastam, hogy házilag is fóliázzák a csomagot. Azonban ha valami gyanúsat látnak benne, kibontatják a reptéri fóliát is. Egy cikkben viszont azt írták, hogy a reptéri fóliázás egyben biztosításként is működik, kártérítés jár ha eltűnik a csomagod: Mennyire gyakori a poggyászlopás?
Szia Erinet! Nem semmi hazautazás volt, a lényeg, hogy szerencsésen megérkeztetek. Tavaly mi itthon tudtuk meg, hogy az utolsóként felszálló repülőn utaztunk az Atlanti óceán fölött, versenyt "futva" az izlandi vulkánhamuval.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Szerintem akkor belevágok itthon a fóliázásnak Már alig várom a repülést!!!! Jó utat mindenkinek, aki még csak most kezdi majd meg a nyaralását
Akkor hát szurkolok nektek. Majd tájékoztass bennünket is a fejleményekről
Szia BoAt!
Íme a nagy malévos válasz, kb sírva röhögtünk ezen a már bocs "parasztvakításon" és ezek után azt hiszem, ezt a témát már lesajnáljuk..... Bár azt azért elvártam volna, hogy kifejtse a kedves hölgy, aki kb. egy hét múlva, másodszori megkeresésünkre válaszolt, hogy ugyan milyen illeték érint minket, mikor az e-számlán konkrétan GR-el van feltüntetve kb. 3400.- Ft. Ja és ha ez az utasokat nem érinti, akkor minek törölnek el díjakat a görögök, hiszen ők pont a turizmust akarják fellendíteni.... Viszont ha ez ránk, utasokra nem vonatkozik, akkor nem tudom kire......
Szóval ennyi....
Tisztelt.....
Elnézését kérjük a felmerült kellemetlenség miatt.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a görög közlekedési minisztérium a légitársaságok által fizetett díjakat, többek között a leszállási és a felszállási illetéket, valamint a parkolási díjat függesztette fel a turizmus fellendítése érdekében. Ez az intézkedés nem érinti az utasok által fizetett illetékek nagyságát.