Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1111
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168466 Üzenet linkje2011-07-04 17:45:55  Válasz a #168414. hsz-ra

Szerintem is jó döntés. Engem biztosan megütne a guta, ha egy- két cm. miatt nem férne bele a bőrönd a ketrecbe.
# 1112
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168544 Üzenet linkje2011-07-05 08:51:32  Válasz a #168465. hsz-ra Előzmény #168465

Szia BoAt!

Egyenesen Krétára, szóval elvileg nem lehet az az indok, hogy az ahthéni repteret is érinti a gép icon_wink.gif
De igy is valószinü, hogy leráznak, viszont nagyon kiváncsi vagyok az indoklásra....

# 1113
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168636 Üzenet linkje2011-07-05 16:50:45 

Sziasztok!
Tudja valaki hogy hol lehet a legolcsobb repjegyet beszerezni Korfura? 2 fő kellene 07.16-07.30. között!
Wizzair 80 körül mondja 2 főre oda-vissza, de én ebben kételkedek. Nem jön még erre pár valamilyen szolgálatási ár???

# 1114
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168640 Üzenet linkje2011-07-05 17:00:49  Válasz a #168636. hsz-ra Előzmény #168636

Nézd meg a wizzair oldalát, válaszd ki a járatot, a fizetési módot, olvasd el az apróbetűst is, és rögvest kiderül, 80, vagy több, vagy kevesebb. Abban már nincs mit kételkedni.
# 1115
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168642 Üzenet linkje2011-07-05 17:11:20  Válasz a #168636. hsz-ra Előzmény #168636

Szia:) A 80 jelenleg közel 100 icon_sad.gif
A csomagdíj nincs benne, és a foglalás díja sem. Mindkettő utasonként és utanként értendő, tehát a honlapon szereplő díjakat így számold. A honlapjukon a szolgáltatási díjak menüben tájékozódhatsz az árakról. És fizetni kell az utasfelvételért, amennyiben nem interneten intézed, az ugyanis ingyenes. Korfut nem látom az internetes utasfelvételben érintett repterek között, azért nézd át a listát a biztonság miatt. Budapesten működik. Kinyomtatod a beszállókártyádat és viszed magaddal.

# 1116
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168644 Üzenet linkje2011-07-05 17:13:58  Válasz a #168544. hsz-ra Előzmény #168544

Szia Adri:) Akkor hát szurkolok nektek. Majd tájékoztass bennünket is a fejleményekrőlicon_smile.gif
# 1117
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168736 Üzenet linkje2011-07-06 07:10:43  Válasz a #168644. hsz-ra Előzmény #168644

Szia BoAt!

Oksi, majd megírom mit válaszoltak, de eddig sajnos még a fülük botját se mozdították.....

# 1118
Gviky85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169991 Üzenet linkje2011-07-17 12:56:55 

Sziasztok!

Első repülésünk lesz, és érdeklődnék bőrönd fóliázásról. (Lehet egyértelmű lesz a válasz valakinek, de biztos ami biztos inkább megkérdezem a rutinos utazóktól). A kérdésem, hogy ha itthon tekerem be a bőröndöket, azt mennyire fogadják el a reptéren? Travel Service-szel megyünk, Zakynthosra, és gondoltam ha nem kötnek bele az itthoni megoldásba, akkor megcsinálom magam icon_smile.gif
Vélemények?

Előre is köszi!!!

# 1119
Boka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
165 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169996 Üzenet linkje2011-07-17 13:29:16  Válasz a #169991. hsz-ra Előzmény #169991

Szia gviky85!

Szerintem nem fognak belekötni, inkább otthon fóliázd be, mint a reptéren drága pénzért (4.000.- körüli).

Kati

# 1120
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169998 Üzenet linkje2011-07-17 13:41:16 

Sziasztok!
Ma egy hete, hogy haza érkeztünk Santoriniről, leírom a repülős tapasztalataimat.

Kifelé befóliáztattuk a bőröndöket, 3100 Ft volt a két gurulós bőröndre, jó ötletnek bizonyult, főleg mikor haza érkeztünk, mert kint nem lehetett fóliáztatni, és nagyon porosak lettek.
5 éve repültem Berlinben akkor a kollégám otthon fóliáztatott, nem volt vele gond, most is láttam otthon fóliázottat, bár szerintem az kevésbé erős mint a repülőtéri.

Kifelé minden rendben volt, hazafelé kevésbé.
21.55 kor kellett volna felszállnunk, de 21.30- kor érkezett meg a gép, aztán csak vártunk, és vártunk, már 21.50 kor kezdtem aggódni, 22.00-kor pedig már nagyon aggódni. Sehol egy tájékoztatás, semmi.
22.10-kor jött a transitba 2 malév egyenruhás pilóta, és 3 stewardes, aki közül az egyik a mikrofonhoz lépett és közölte, hogy a gépünk meghibásodott, nem tudunk felszállni.
Éjjel 2-re ér ki a gép a szerelőkkel és az alkatrésszel, akkor megjavítják, és legkorábban reggel 6-ra leszünk Bp-en, 23.10 helyett.
Ezután felszóllított mindenkit, hogy a beszálló kártyákkal álljunk sorba, és kapunk kajajegyet, amivel a szomszédos étteremben kapunk vacsorát.

A Transit rész nagyon kicsi volt, és már másik két gép utasai is ott várakoztak, ezért kitereltek onnan, a reptéren kivüli étterembe, ahol akkor kezdtek rohangászni, miből készítsenek 90 főre vacsorát.
Volt aki hambuger húst kapott, sült krumplival, volt aki salátát sült krumplival, mi 2 db megszenesedett végű szuflakit sült krumplit, és 1üdítőt..

Ott a teraszon várakoztunk a pilótákkal ,a személyzettel együtt, közben a Neckermannos vendégekhez visszajött az idegenvezetőjük, hozzánk nem, tőle tudtunk információkat.
Állítólag rossz üzemanyagot tankoltak a gépbe, ( hogy itthon vagy kint ezt nem tudjuk), ami eltömített egy fúvókát, ami miatt elromlott egy alkatrész a hajtóműben, a pilóta azt mondta, így nem lehet felszállni.
A pilóta mondta nekünk is, ha látjuk landolni a Malév gépet, akkor induljunk vissza a transitba, igy is tettünk 2 óra 10 perckor landolt, akkor visszamentünk.

Mivel korábban becsekkoltunk, átestünk az utasbiztonsági ellenőrzésen akkor megvettük a Duty Free-ben az italokat, konkrétan a barátainak ( itt Suzukiék) egy Vinsantó bort, ez gondot okozott, nem akartak visszaengedni vele a transitb,a hiába magyaráztam angolul, hogy itt vettem bent, ők küldtek ki, itt a szatyor, itt a blokk, nézzék meg a szg.gépben a beszállókártyám adatát beírták a fizetéskor, nem akarták ezt tudomásul venni...Mindenképpen el akarták venni, már kezdtem kétségbe esni, mikor oda hivták a 4. embert aki megnézte a blokkot, mondott nekik valamit görögül, majd elnézést kért és visszaadta.
A férjem véletlenül neki ment az ellenőrző kapunak és becsipogott, fémkeresővel átnézték, akkor már nem csipogott, a 4. nek érkező katona megkérdezte tőle angolul, hogy van e nála Bomb? mondta, hogy nincs, erre nevetve beengedte..

Innentől fogva nem is vizsgáltak szinte senkit, az utánunk sorba állókat még megnézték, de aztán elmentek a katonák, szabadon jöhetett be bárki a tranzitba, volt aki sípolt a kapun, de ki sem jöttek megnézni ki az.

Közben folyt a javítás 3.30 kor egy görög nő kinyitotta a kaput, és felterelt a buszra, minden szó nélkül, majd 3.40 kor felszálltunk. Eztután szerencsésen de nagyon kimerülten landoltunk Bp-en, ahol nem tudtunk kiszállni, még vagy 10 percig, mert nem nyitották ki a kukac ajtóját belülről, ekkor a pilóta kirontott a pilóta fülkéből, és " Ez már mindennek a teteje" felkiálltással várta az ajtónyitást belülről..

A gép személyzete hazáig vagy 4-szer elnézést kért a kellemetlenségekért, de igazából nem ők tehettek róla..

Így értünk haza, múlt szombat este helyett, múlt vasárnap reggel.

A lényeg, hogy éppen, egészségesen.

Egy várakozó utasban felmerült, hogy éjfélig van biztosításunk legtöbbünknek, és mi van ha éjfél után történik velünk valami a gépen..ezen elgondolkoztam, jövőre 1 nappal hosszabbra kötöm a biztosítást..

# 1121
Szunyi
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#169999 Üzenet linkje2011-07-17 13:52:49 

Símán méh itthon be kell teljesen fóliázni és a kutya nem fogja bántani! Ja és nem 3-4ezerbe kerül. Kifele meg venni kell kettő tekercset és az pont elég 2 nagy bőrőndre. Haza induláskor meg ott is be kell tekerni és kész. Nem sérül, nem koszolódik és nem nyúlnak bele!!!
# 1122
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170004 Üzenet linkje2011-07-17 14:35:27  Válasz a #169991. hsz-ra Előzmény #169991

Szia gviky85 icon_smile.gif Én soha nem fóliáztattam, de több helyen olvastam, hogy házilag is fóliázzák a csomagot. Azonban ha valami gyanúsat látnak benne, kibontatják a reptéri fóliát is. Egy cikkben viszont azt írták, hogy a reptéri fóliázás egyben biztosításként is működik, kártérítés jár ha eltűnik a csomagod: Mennyire gyakori a poggyászlopás?
# 1123
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170005 Üzenet linkje2011-07-17 14:44:20  Válasz a #169998. hsz-ra Előzmény #169998

Szia Erinet! Nem semmi hazautazás volt, a lényeg, hogy szerencsésen megérkeztetek. Tavaly mi itthon tudtuk meg, hogy az utolsóként felszálló repülőn utaztunk az Atlanti óceán fölött, versenyt "futva" az izlandi vulkánhamuval.
# 1124
Gviky85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170009 Üzenet linkje2011-07-17 16:14:52 

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! icon_smile.gif
Szerintem akkor belevágok itthon a fóliázásnak icon_smile.gif Már alig várom a repülést!!!! icon_smile.gif Jó utat mindenkinek, aki még csak most kezdi majd meg a nyaralását icon_smile.gif

# 1125
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#170055 Üzenet linkje2011-07-17 22:02:02  Re:

BoAt írta:
Akkor hát szurkolok nektek. Majd tájékoztass bennünket is a fejleményekrőlicon_smile.gif

Szia BoAt!

Íme a nagy malévos válasz, kb sírva röhögtünk ezen a már bocs "parasztvakításon" és ezek után azt hiszem, ezt a témát már lesajnáljuk..... Bár azt azért elvártam volna, hogy kifejtse a kedves hölgy, aki kb. egy hét múlva, másodszori megkeresésünkre válaszolt, hogy ugyan milyen illeték érint minket, mikor az e-számlán konkrétan GR-el van feltüntetve kb. 3400.- Ft. Ja és ha ez az utasokat nem érinti, akkor minek törölnek el díjakat a görögök, hiszen ők pont a turizmust akarják fellendíteni.... Viszont ha ez ránk, utasokra nem vonatkozik, akkor nem tudom kire......

Szóval ennyi....

Tisztelt.....

Elnézését kérjük a felmerült kellemetlenség miatt.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a görög közlekedési minisztérium a légitársaságok által fizetett díjakat, többek között a leszállási és a felszállási illetéket, valamint a parkolási díjat függesztette fel a turizmus fellendítése érdekében. Ez az intézkedés nem érinti az utasok által fizetett illetékek nagyságát.

Köszönjük a megértését.

Tisztelettel:

Kár- és panaszügyi csoport

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 74 75 76 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu