Sziasztok!
Ma egy hete, hogy haza érkeztünk Santoriniről, leírom a repülős tapasztalataimat.
Kifelé befóliáztattuk a bőröndöket, 3100 Ft volt a két gurulós bőröndre, jó ötletnek bizonyult, főleg mikor haza érkeztünk, mert kint nem lehetett fóliáztatni, és nagyon porosak lettek.
5 éve repültem Berlinben akkor a kollégám otthon fóliáztatott, nem volt vele gond, most is láttam otthon fóliázottat, bár szerintem az kevésbé erős mint a repülőtéri.
Kifelé minden rendben volt, hazafelé kevésbé.
21.55 kor kellett volna felszállnunk, de 21.30- kor érkezett meg a gép, aztán csak vártunk, és vártunk, már 21.50 kor kezdtem aggódni, 22.00-kor pedig már nagyon aggódni. Sehol egy tájékoztatás, semmi.
22.10-kor jött a transitba 2 malév egyenruhás pilóta, és 3 stewardes, aki közül az egyik a mikrofonhoz lépett és közölte, hogy a gépünk meghibásodott, nem tudunk felszállni.
Éjjel 2-re ér ki a gép a szerelőkkel és az alkatrésszel, akkor megjavítják, és legkorábban reggel 6-ra leszünk Bp-en, 23.10 helyett.
Ezután felszóllított mindenkit, hogy a beszálló kártyákkal álljunk sorba, és kapunk kajajegyet, amivel a szomszédos étteremben kapunk vacsorát.
A Transit rész nagyon kicsi volt, és már másik két gép utasai is ott várakoztak, ezért kitereltek onnan, a reptéren kivüli étterembe, ahol akkor kezdtek rohangászni, miből készítsenek 90 főre vacsorát.
Volt aki hambuger húst kapott, sült krumplival, volt aki salátát sült krumplival, mi 2 db megszenesedett végű szuflakit sült krumplit, és 1üdítőt..
Ott a teraszon várakoztunk a pilótákkal ,a személyzettel együtt, közben a Neckermannos vendégekhez visszajött az idegenvezetőjük, hozzánk nem, tőle tudtunk információkat.
Állítólag rossz üzemanyagot tankoltak a gépbe, ( hogy itthon vagy kint ezt nem tudjuk), ami eltömített egy fúvókát, ami miatt elromlott egy alkatrész a hajtóműben, a pilóta azt mondta, így nem lehet felszállni.
A pilóta mondta nekünk is, ha látjuk landolni a Malév gépet, akkor induljunk vissza a transitba, igy is tettünk 2 óra 10 perckor landolt, akkor visszamentünk.
Mivel korábban becsekkoltunk, átestünk az utasbiztonsági ellenőrzésen akkor megvettük a Duty Free-ben az italokat, konkrétan a barátainak ( itt Suzukiék) egy Vinsantó bort, ez gondot okozott, nem akartak visszaengedni vele a transitb,a hiába magyaráztam angolul, hogy itt vettem bent, ők küldtek ki, itt a szatyor, itt a blokk, nézzék meg a szg.gépben a beszállókártyám adatát beírták a fizetéskor, nem akarták ezt tudomásul venni...Mindenképpen el akarták venni, már kezdtem kétségbe esni, mikor oda hivták a 4. embert aki megnézte a blokkot, mondott nekik valamit görögül, majd elnézést kért és visszaadta.
A férjem véletlenül neki ment az ellenőrző kapunak és becsipogott, fémkeresővel átnézték, akkor már nem csipogott, a 4. nek érkező katona megkérdezte tőle angolul, hogy van e nála Bomb? mondta, hogy nincs, erre nevetve beengedte..
Innentől fogva nem is vizsgáltak szinte senkit, az utánunk sorba állókat még megnézték, de aztán elmentek a katonák, szabadon jöhetett be bárki a tranzitba, volt aki sípolt a kapun, de ki sem jöttek megnézni ki az.
Közben folyt a javítás 3.30 kor egy görög nő kinyitotta a kaput, és felterelt a buszra, minden szó nélkül, majd 3.40 kor felszálltunk. Eztután szerencsésen de nagyon kimerülten landoltunk Bp-en, ahol nem tudtunk kiszállni, még vagy 10 percig, mert nem nyitották ki a kukac ajtóját belülről, ekkor a pilóta kirontott a pilóta fülkéből, és " Ez már mindennek a teteje" felkiálltással várta az ajtónyitást belülről..
A gép személyzete hazáig vagy 4-szer elnézést kért a kellemetlenségekért, de igazából nem ők tehettek róla..
Így értünk haza, múlt szombat este helyett, múlt vasárnap reggel.
A lényeg, hogy éppen, egészségesen.
Egy várakozó utasban felmerült, hogy éjfélig van biztosításunk legtöbbünknek, és mi van ha éjfél után történik velünk valami a gépen..ezen elgondolkoztam, jövőre 1 nappal hosszabbra kötöm a biztosítást..
|