Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1059 1060 1061 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Kelemen77 | #234273 Üzenet | 2015-08-11 09:11:30 | Idézet innen: #234208
Judit30 írta:
Sziasztok! Csüt. éjjel indulunk Thassosra. Még nem tudjuk melyik határt válasszuk. Múlt hét csüt., péntekről van infótok, hogy mennyit kellett várni a határokon? Én csak az aug. 2-ai hétvégéről találtam infót, az nagyon gáz volt. Lehet, hogy nem kockáztatjuk meg Röszkét. Judit

Szia Judit!
Múlt hét csütörtökön jöttünk ki.
Szerb-ból Mac-ba 45 perc volt araszolva a várakozási idő.
A többi határ 1-5 perc volt.
Igen, Röszkénél jöttem ki.
30 másodperc volt a magyar és a szerb is.
(Igaz, felhívtam a határt reggel. Mondták, hogy nincs várakozási idő. Igaz volt.)
Eseménymentes utazást kívánok!
Üdv, Tibor.
  Nyegleo | #234277 Üzenet | 2015-08-11 09:31:14 | Válasz a #234271. hozzászólásra Előzmény #234271
Köszönöm szépen Titi68!! icon_smile.gif
  Eperke1211 | #234286 Üzenet | 2015-08-11 10:02:33 | Válasz a #234267. hozzászólásra Előzmény #234267
ohh akkor ennek utána kell érdeklődnöm...
Izzókészlet oké, zöldkártya oké, mellény a sofőrnek oké..de nekem meg a babynek nincsen, meg poroltó meg vontatókötél sem..
  Wolfi2 | #234320 Üzenet | 2015-08-11 17:02:04 | Válasz a #234286. hozzászólásra Előzmény #234286
Szia.

Tűzoltó készülék Görögországban is kötelező, legalább is Én úgy emlékszem.

A vontató kötél pedig saját érdeked. Nagyon sokszor jól jön.
  AXXon | #234328 Üzenet | 2015-08-11 18:43:14 | Idézet innen: #234320
Wolfi2 írta:
Szia.

Tűzoltó készülék Görögországban is kötelező, legalább is Én úgy emlékszem.

A vontató kötél pedig saját érdeked. Nagyon sokszor jól jön.

Tudomásom szerint csak az ott forgalombahelyezett autóknak, de azért én is viszek mindig, bár inkább a szerbek és a macedónok miatt.
  AXXon | #234329 Üzenet | 2015-08-11 18:47:13 | Idézet innen: #234286
eperke1211 írta:
ohh akkor ennek utána kell érdeklődnöm...
Izzókészlet oké, zöldkártya oké, mellény a sofőrnek oké..de nekem meg a babynek nincsen, meg poroltó meg vontatókötél sem..

Link

Bár úgy emlékszem ugyanilyen 1 kg-os a Tescoban mintha 3500 körül lenne.
  Meszarosattila | #234354 Üzenet | 2015-08-12 06:55:53 |
Sziasztok! Tegnap jöttünk haza Paráliáról, az ut teljesen rendben volt a határokon minimális várakozás volt, kb 14 óra alatt már pakoltam kifelé az autóból. A görög-Szerb határnál a Görög oldal tele volt menekültekkel, majdnem elütöttem egyet mert kóborolnak az autópályán, de sehol máshol nem találkoztunk velük.
  Molnjan | #234356 Üzenet | 2015-08-12 07:36:01 | Válasz a #234257. hozzászólásra Előzmény #234257
Szia!

Megszálltunk Ohrid-ban. A Skopje-Ohrid szakasz elég nyűgös, lassan járható. Szerpentines, több mint ezer méterre megy fel egy-egy hágó. 11 óra körül értük el a Macedóniába belépés utáni első Lukoil kutat és 14:30-ra értünk Ohrid-ba. Azthiszem ez mindent elmond. Az úgynevezett autópályán, kb. 10 km-enként kell 1-1 euró útdíjat fizetni.

Ha Ohrid-ba szálltok meg arra ügyelj, hogy a város déli részét járjátok be. Az erőd dombjától a görög határ felé eső részt. Mi az északi résszel kezdtük és nagyon kiábrándító volt, koszos, náddal, gazzal benőtt vízpart, ütött-kopott lakótelep, ami lenyúlik a tópartig. Képtelenek voltunk találni egy normális étkezdét, pedig nagyon éhesek voltunk. Végül a Mizo icon_smile.gif három csillagos hotel tóparti vendéglőjében ettünk kutya rossz, kis adag csevapot, amit egy félrészeg pincér szolgált fel. Majd egy órát vártunk az ételre és a végén még kártyával fizetni sem tudtam, pedig előtte direkt megkérdeztem, de szigetelőszalggal összetákolt terminál nem működött...

Nem értettük hol van az a szépség, amit az interneten láttunk.
Aztán felmentünk erőd dombjára és az mindenért kárpótolt. Egy szóval és nagybetűvel: Gyönyörű . Akkor láttuk, hogy a déli rész sokkal kulturáltabb és szebb, a tóparti is kiépítettebb. Mások is írták utána, hogy oda kellett volna először mennünk, de másnap indultunk tovább és így kimaradt.

Szóval ügyeljetek, nehogy Ti is így járjatok.
  -törölt nick 16966 | #234375 Üzenet | 2015-08-12 13:39:14 |
Üdv. Mindenkinek!

Mi is tegnap hajnalban jöttünk haza és már az úton éreztük,hogy nem lesz jó választás a röszkei átkelő. A kapuknál fél órát várakoztunk a vendégmunkások miatt. Felhívtuk Röszkét a határ előtt , ahol azt tanácsolták,hogy Tompa fele menjünk. Jól tettük, mert senki nem volt csak mi. A kis röszkei közúti határátkelőhely csak 7-19 óráig van nyitva.
Annak aki most utazik nagyon jó pihenést kívánok és balesetmentes közlekedést!

"Ne kívánd,hogy az események úgy alakuljanak,ahogy Te szeretnéd.
Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásáshoz." -Epictetus
  Judit30 | #234390 Üzenet | 2015-08-12 17:26:45 |
Köszi Kelemen77! Mindenkinek jó nyaralást kívánok!!!! Már mi is pakolunk.
  Kissas57 | #234394 Üzenet | 2015-08-12 19:03:59 | Idézet innen: #234375
csitrilla írta:
Üdv. Mindenkinek!

Mi is tegnap hajnalban jöttünk haza és már az úton éreztük,hogy nem lesz jó választás a röszkei átkelő. A kapuknál fél órát várakoztunk a vendégmunkások miatt. Felhívtuk Röszkét a határ előtt , ahol azt tanácsolták,hogy Tompa fele menjünk. Jól tettük, mert senki nem volt csak mi. A kis röszkei közúti határátkelőhely csak 7-19 óráig van nyitva.
Annak aki most utazik nagyon jó pihenést kívánok és balesetmentes közlekedést!

"Ne kívánd,hogy az események úgy alakuljanak,ahogy Te szeretnéd.
Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásáshoz." -Epictetus

Szia!
Köszi az infót ez hasznos lehet hazafelé, meg adnád a telefon számot, hogy Röszkét esetleg felhívhassuk .
Előre is köszi icon_smile.gif

"Ne a vágyaidat igazítsd a lehetőségeidhez, hanem fordítsd meg; meglásd megfordul életed folyama"
  Kelemen77 | #234399 Üzenet | 2015-08-12 19:39:51 | Idézet innen: #234253
Ildiko25 írta:
Sziasztok! A kapuknál amikor kártyával fizettetek, mi a tapasztalat, hogyan tudtátok ellenőrizni, mekkora összeget hagytok jóvá? Kiadják a terminált, vagy van kívül egy, amibe beleteszem a kártyát és látom az összeget, amikor le okézom, vagy elveszi a kártyát, és nem látok semmit? Eddig mindig kp fizettem, de olvasom sokatoktól, hogy minden ok volt, így most megpróbálom ezt a fizetést, de előre szeretném tudni a folyamatot. Köszönöm előre is a válaszaitokat.

Szia Ildikó!
Kártyás fizetés menete:
Mikor odagurulsz az ablakhoz, előtte megnézed a fizetendő összeget (dinárban).
Odaadod a kártyát.
Lehúzza a "kapus", beírja az összeget, ÉS
kinyújtja a kis ablakon a terminált, amin látod az összeget (ellenőrzöd) és beírod a kártyád PIN kódját.
Vársz a "blokkra" és a kártyás fizetést igazoló szelvényére.
Közben megérkezik a tranzakciódról a telefonodra az SMS értesítés forintban.
Megkapod a fizetést igazoló "szelvényeket" a kártyáddal együtt.
Boldogan, nagy gázzal indulsz és haladsz tovább az úti cél felé. icon_smile.gif
Eseménymentes utazást és kellemes nyaralást kívánok!
Üdv, Tibor.
  Kelemen77 | #234400 Üzenet | 2015-08-12 20:30:07 | Idézet innen: #234253
Ildiko25 írta:
Sziasztok! A kapuknál amikor kártyával fizettetek, mi a tapasztalat, hogyan tudtátok ellenőrizni, mekkora összeget hagytok jóvá? Kiadják a terminált, vagy van kívül egy, amibe beleteszem a kártyát és látom az összeget, amikor le okézom, vagy elveszi a kártyát, és nem látok semmit? Eddig mindig kp fizettem, de olvasom sokatoktól, hogy minden ok volt, így most megpróbálom ezt a fizetést, de előre szeretném tudni a folyamatot. Köszönöm előre is a válaszaitokat.

Szia Ildikó!
Kártyás fizetés menete:
Mikor odagurulsz az ablakhoz, előtte megnézed a fizetendő összeget (dinárban).
Odaadod a kártyát.
Lehúzza a "kapus", beírja az összeget, ÉS
kinyújtja a kis ablakon a terminált, amin látod az összeget (ellenőrzöd) és beírod a kártyád PIN kódját.
Vársz a "blokkra" és a kártyás fizetést igazoló szelvényére.
Közben megérkezik a tranzakciódról a telefonodra az SMS értesítés forintban.
Megkapod a fizetést igazoló "szelvényeket" a kártyáddal együtt.
Boldogan, nagy gázzal indulsz és haladsz tovább az úti cél felé. icon_smile.gif
Eseménymentes utazást és kellemes nyaralást kívánok!
Üdv, Tibor.
  Szeffi33 | #234401 Üzenet | 2015-08-12 21:28:08 |
Lemaradtam valamiről? Ki foglalta el Macedóniát a görögök vagy a szerbek?icon_smile.gif
  Zezi2 | #234402 Üzenet | 2015-08-12 22:04:49 |
Sziasztok! Hétfőn érkeztünk haza, azaz kedd hajnal 3-kor voltunk Pesten...
Röszkét érdemes kerülni, mi 5 órát vártunk... Tisztára mint 20 éve, itt semmi nem változik. A police.hu-t felejtsétek el, nem aktuálisak az infók.

Láttam, hogy többen is kértetek telefonszámokat, újságcikkekben ezeket találtam:
"a röszkei határátkelő a 30/466-1026-os telefonszámon érhető el, az aktuális forgalmi helyzetről ezen a telefonszámon is érdeklődhetnek."
"A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek a +36304661026-os telefonszámon."
" hívják az autópálya-határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon."

Remélem valamelyik jó, mi nem telefonáltunk, máshol nem találtam telefonszámot.
A hírekkel ellentétben, nekem az a véleményem, hogy nem a sok vendégmunkás miatt, hanem a tingli-tangli munka és a dolgozik 2 nézi négy hozzáállás miatt gyűlnek fel az autók.
HA már benne vagy nem segít semmi. Dudáltunk, ránk néztek, aztán a rendszámra, de egy szót se szóltak. Rajtunk kívül voltak még magyarok, angolok, csehek, svédek is, ergó nem csak a törökök. A határ olyan mint egy szeméttelep, kuka nincs sehol, WC 150 Ft, vagy 1 euró(!), többnyire nem emberi körülmények uralkodnak arra. Szégyen...

Egy szó mint száz, mielőtt odaértek érdemes érdeklődni, akár a szerb határőrtől is. Ha hosszú a sor, akkor érdemes kerülni.

Majd elfelejtettem, megnyitották Röszkénél a 9 éve bezárt régi 5-ös úti határátkelőt, amit még kevesen tudnak. Egy a bibi, Röszke II naponta reggel héttől este hétig tart nyitva.

Nem utolsó sorban, nagyon kellett itthon is figyelni, két autóstárs is láthatóan elszunyókált, gondolom a több órás várakozás is rásegített, ezért dudáltunk, villogtunk, felébredt...

Remélem segíthettem.

Üdv. mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1059 1060 1061 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu