#2342142015-08-10 11:56:06 Válasz a #234153. hozzászólásra
Szia!
Mi pár hete jártunk arra. Az utolsó kút a görög határ felé Bitolánál van. Több kút is van az út mellet, Lukoil rögtön Bitola elejéns éegy agy Mac petrol a várós túlsó felén. Én a Mac petrol-nál tankoltam. Korrekt, jó üzemanyagot kaptam, kártyával fizettem, a shop-ban még olcsón bevásároltunk a gyerekeknek is nasit.
Az út Ohrid után szerpentines, lassan járható de jó minőségű.
Szia Judit! Mi most szombaton jöttünk haza Stavrosból. Mondjuk mi nem Röszkén keresztül megyünk, hanem Battonyánál át Romániába, Arad-Temesvár (pálya) Moravitánál át Szerbiába és Smederevonál (már Belgrád után van) fel a pályára. Battonya, Moravita kis határ..nincs várakozás éjjel-nappali. Odafele (júli 31 . péntek) a szerb-makedon határon álltunk kb egy órát...nem volt vészes, viszont makedoniában többször is bedugult kicsit a fizetőkapu, de kb 10 perc ha volt. Görög határ fél óra. Tapasztalatunk annyi hogy érezhetően sok volt odafele a vendégmunkás és egyéb turista a pályán és azért voltak hajmeresztő húzásaik (kivágódik eléd, levillog, jobbról balról előz..) de szerencsére semmi komoly incidens nem volt. Hazafele szombaton szerb-makedón határ szintén egy óra - ami barátinak mondható...A bejövő (Görögország felé) menő forgalom viszont láthatóan több volt..már reggel hosszú sorok a mak-görög határon is...szóval a péntek is forgalmas, de még mindig jobb a szombatnál. Röszkére vonatkozóan nem tudok infót csak hogy tényleg múlt hétvégén bedugult..de lehet hogy azóta szélesebbre nyitották a sávokat.
Szerbeknél euróval fizetek pálya díjat; a visszajárót miben kapom?
Szia!
Én jártam úgy, hogy nagyobb címletű papírpénzt adtam neki és
vegyesen adott vissza. Eurót és szerb dinárt is.
A trükk az volt, hogy dinárban adott vissza 2 Eurónyit (szerinte), de csak 1 Eurónyi volt.
Hiába reklamáltam, hogy a teljes visszajárót Euróban kérem, elhajtott a francba (szó szerint).
Ez az én tapasztalatom.
Az idén egy kaput kivéve kártyával fizettem. Az egy kaput (2 Eurós) Euróval.
Üdv.
Sziasztok! A kapuknál amikor kártyával fizettetek, mi a tapasztalat, hogyan tudtátok ellenőrizni, mekkora összeget hagytok jóvá? Kiadják a terminált, vagy van kívül egy, amibe beleteszem a kártyát és látom az összeget, amikor le okézom, vagy elveszi a kártyát, és nem látok semmit? Eddig mindig kp fizettem, de olvasom sokatoktól, hogy minden ok volt, így most megpróbálom ezt a fizetést, de előre szeretném tudni a folyamatot. Köszönöm előre is a válaszaitokat.
Augusztus 31-én indulunk Paráliára kocsival.
Egy 1,5 éves babával mennénk, ezért olyan 6 óra körül indulnánk, hogy az utat lehetőleg éjszaka tegyük meg. Budapestről indulunk, kérdésem megy-e más is, akiket esetleg követhetnénk laza biztos 110 körüli tempóban?
Természetesen olyanokkal akik nem bánják ha mégis lemaradnánk, hiszen egy 1,5 éves mellett bármi megtörténhet
Szerintetek mire számítsunk a határoknál ? Augusztus 31, gondolom ekkor már a kelet európaiak befelé haladása lesz nagyobb számban, talán inkább ott lesz fennakadás és nem a kijutásban? Vagy ez naív gondolat?
#2342622015-08-10 21:16:08 Válasz a #234255. hozzászólásra
Szia Eperke!
Ha jól értem este hatkor indultok azza 18 órakor. Ha így van aug 31-ikei utazással nem fogtok sokat várni a határon, szinte semmi. Mi júli 27-ikén mentünk főszezonban és ki/befelé szinte semmi nem vártunk. Aug 31- már utószezon, nem lesz gond...
#2342642015-08-10 23:07:29 Válasz a #234262. hozzászólásra
Köszi szépen!
Igen 18 órakor indulunk. 20-21 között határnál lennénk, átsurranunk. Addig a ded alszik tutira 1 órát, a határ után valahol megállunk vacsoráztatunk, hagyjuk futkosni, játszani, fárasztjuk. Visszaülünk, nézelődik szerintem 1 órát és elnyomja az álom szokásos idejében 10-11 között este. És remélhetőleg Görögországban ébred fel :DDDDD
Fő az optimizmus.
De jó lenne ha legalább Szerbiát végigaludná, azt az etapot nyomnánk meg a legjobban, a lehető legkevesebb, legrövidebb megállóval. Mert akkor macedóniában már reggeledne, lehetne reggelizni, nyújtózni, tankolni, megállni kicsit. És akkor világosba elnézelődne a célig.
Vagy végigordítja a 12-14 órát legrosszabb esetben D
Na jó ez egy nagyon rossz vicc volt.
Még pár kérdésem lenne:
Saját tulajdonú kocsihoz kell valami extra?
Oké jogosítvány, forgalmi.
Zöldkártya? (biztosításos) és a H betű kell a kocsira?
Egy tálca sört és 1 üveg whiskeyt ki lehet vinni ugye ?
mienken van h hiába van a rendszámbn is. van még pár dolog amit a rendőr kérhet egyszer végignéztem mi kell ami eszembe jut(annyi melény ahány személy,tüzolto p. vonokötél. égő készlet, zöldkártya macedon határon szokták kérni ,ennyi jutott eszembe
Sziasztok! Segítségeteket kérném abban, hogy szeptember elején mennénk Sartira a Párommal illetve a szüleinek az autójával. Csak én fogok vezetni, kell valami kölcsönadási szerződés vagy bármi úgy hogy a tulajdonos lánya is ott van vagy ez nem foglalkoztatja őket?
Köszönöm!
#2342712015-08-11 09:07:10 Válasz a #234267. hozzászólásra
Ilyen esetben itthon is kellene, kilépéskor volt már, hogy kérték is. A "tulajdonos lánya" rovat nincs a forgalmiba, nem ellenőrízhető!
Filléres (konkrétan 60 ft) nyomtatvány kapható a nyomtatványboltokban erre a célra "Meghatalmazás" néven. Pár világnyelven és magyarul elő van nyomtatva, csak az autó, a tulajdonos és a meghatalmazott pár adatát kell beírni, és kell hozzá két tanú. Ezt garantáltan és kipróbáltan elfogadják itthon és külföldön is.