Sziasztok! Csüt. éjjel indulunk Thassosra. Még nem tudjuk melyik határt válasszuk. Múlt hét csüt., péntekről van infótok, hogy mennyit kellett várni a határokon? Én csak az aug. 2-ai hétvégéről találtam infót, az nagyon gáz volt. Lehet, hogy nem kockáztatjuk meg Röszkét. Judit
Szia Judit!
Múlt hét csütörtökön jöttünk ki.
Szerb-ból Mac-ba 45 perc volt araszolva a várakozási idő.
A többi határ 1-5 perc volt.
Igen, Röszkénél jöttem ki.
30 másodperc volt a magyar és a szerb is.
(Igaz, felhívtam a határt reggel. Mondták, hogy nincs várakozási idő. Igaz volt.)
Eseménymentes utazást kívánok!
Üdv, Tibor.
ohh akkor ennek utána kell érdeklődnöm...
Izzókészlet oké, zöldkártya oké, mellény a sofőrnek oké..de nekem meg a babynek nincsen, meg poroltó meg vontatókötél sem..
ohh akkor ennek utána kell érdeklődnöm...
Izzókészlet oké, zöldkártya oké, mellény a sofőrnek oké..de nekem meg a babynek nincsen, meg poroltó meg vontatókötél sem..
Sziasztok! Tegnap jöttünk haza Paráliáról, az ut teljesen rendben volt a határokon minimális várakozás volt, kb 14 óra alatt már pakoltam kifelé az autóból. A görög-Szerb határnál a Görög oldal tele volt menekültekkel, majdnem elütöttem egyet mert kóborolnak az autópályán, de sehol máshol nem találkoztunk velük.
Megszálltunk Ohrid-ban. A Skopje-Ohrid szakasz elég nyűgös, lassan járható. Szerpentines, több mint ezer méterre megy fel egy-egy hágó. 11 óra körül értük el a Macedóniába belépés utáni első Lukoil kutat és 14:30-ra értünk Ohrid-ba. Azthiszem ez mindent elmond. Az úgynevezett autópályán, kb. 10 km-enként kell 1-1 euró útdíjat fizetni.
Ha Ohrid-ba szálltok meg arra ügyelj, hogy a város déli részét járjátok be. Az erőd dombjától a görög határ felé eső részt. Mi az északi résszel kezdtük és nagyon kiábrándító volt, koszos, náddal, gazzal benőtt vízpart, ütött-kopott lakótelep, ami lenyúlik a tópartig. Képtelenek voltunk találni egy normális étkezdét, pedig nagyon éhesek voltunk. Végül a Mizo három csillagos hotel tóparti vendéglőjében ettünk kutya rossz, kis adag csevapot, amit egy félrészeg pincér szolgált fel. Majd egy órát vártunk az ételre és a végén még kártyával fizetni sem tudtam, pedig előtte direkt megkérdeztem, de szigetelőszalggal összetákolt terminál nem működött...
Nem értettük hol van az a szépség, amit az interneten láttunk.
Aztán felmentünk erőd dombjára és az mindenért kárpótolt. Egy szóval és nagybetűvel: Gyönyörű . Akkor láttuk, hogy a déli rész sokkal kulturáltabb és szebb, a tóparti is kiépítettebb. Mások is írták utána, hogy oda kellett volna először mennünk, de másnap indultunk tovább és így kimaradt.
Mi is tegnap hajnalban jöttünk haza és már az úton éreztük,hogy nem lesz jó választás a röszkei átkelő. A kapuknál fél órát várakoztunk a vendégmunkások miatt. Felhívtuk Röszkét a határ előtt , ahol azt tanácsolták,hogy Tompa fele menjünk. Jól tettük, mert senki nem volt csak mi. A kis röszkei közúti határátkelőhely csak 7-19 óráig van nyitva.
Annak aki most utazik nagyon jó pihenést kívánok és balesetmentes közlekedést!
"Ne kívánd,hogy az események úgy alakuljanak,ahogy Te szeretnéd.
Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásáshoz." -Epictetus
Mi is tegnap hajnalban jöttünk haza és már az úton éreztük,hogy nem lesz jó választás a röszkei átkelő. A kapuknál fél órát várakoztunk a vendégmunkások miatt. Felhívtuk Röszkét a határ előtt , ahol azt tanácsolták,hogy Tompa fele menjünk. Jól tettük, mert senki nem volt csak mi. A kis röszkei közúti határátkelőhely csak 7-19 óráig van nyitva.
Annak aki most utazik nagyon jó pihenést kívánok és balesetmentes közlekedést!
"Ne kívánd,hogy az események úgy alakuljanak,ahogy Te szeretnéd.
Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásáshoz." -Epictetus
Szia!
Köszi az infót ez hasznos lehet hazafelé, meg adnád a telefon számot, hogy Röszkét esetleg felhívhassuk .
Előre is köszi
"Ne a vágyaidat igazítsd a lehetőségeidhez, hanem fordítsd meg; meglásd megfordul életed folyama"
Sziasztok! A kapuknál amikor kártyával fizettetek, mi a tapasztalat, hogyan tudtátok ellenőrizni, mekkora összeget hagytok jóvá? Kiadják a terminált, vagy van kívül egy, amibe beleteszem a kártyát és látom az összeget, amikor le okézom, vagy elveszi a kártyát, és nem látok semmit? Eddig mindig kp fizettem, de olvasom sokatoktól, hogy minden ok volt, így most megpróbálom ezt a fizetést, de előre szeretném tudni a folyamatot. Köszönöm előre is a válaszaitokat.
Szia Ildikó!
Kártyás fizetés menete:
Mikor odagurulsz az ablakhoz, előtte megnézed a fizetendő összeget (dinárban).
Odaadod a kártyát.
Lehúzza a "kapus", beírja az összeget, ÉS
kinyújtja a kis ablakon a terminált, amin látod az összeget (ellenőrzöd) és beírod a kártyád PIN kódját.
Vársz a "blokkra" és a kártyás fizetést igazoló szelvényére.
Közben megérkezik a tranzakciódról a telefonodra az SMS értesítés forintban.
Megkapod a fizetést igazoló "szelvényeket" a kártyáddal együtt.
Boldogan, nagy gázzal indulsz és haladsz tovább az úti cél felé.
Eseménymentes utazást és kellemes nyaralást kívánok!
Üdv, Tibor.
Sziasztok! A kapuknál amikor kártyával fizettetek, mi a tapasztalat, hogyan tudtátok ellenőrizni, mekkora összeget hagytok jóvá? Kiadják a terminált, vagy van kívül egy, amibe beleteszem a kártyát és látom az összeget, amikor le okézom, vagy elveszi a kártyát, és nem látok semmit? Eddig mindig kp fizettem, de olvasom sokatoktól, hogy minden ok volt, így most megpróbálom ezt a fizetést, de előre szeretném tudni a folyamatot. Köszönöm előre is a válaszaitokat.
Szia Ildikó!
Kártyás fizetés menete:
Mikor odagurulsz az ablakhoz, előtte megnézed a fizetendő összeget (dinárban).
Odaadod a kártyát.
Lehúzza a "kapus", beírja az összeget, ÉS
kinyújtja a kis ablakon a terminált, amin látod az összeget (ellenőrzöd) és beírod a kártyád PIN kódját.
Vársz a "blokkra" és a kártyás fizetést igazoló szelvényére.
Közben megérkezik a tranzakciódról a telefonodra az SMS értesítés forintban.
Megkapod a fizetést igazoló "szelvényeket" a kártyáddal együtt.
Boldogan, nagy gázzal indulsz és haladsz tovább az úti cél felé.
Eseménymentes utazást és kellemes nyaralást kívánok!
Üdv, Tibor.
Sziasztok! Hétfőn érkeztünk haza, azaz kedd hajnal 3-kor voltunk Pesten...
Röszkét érdemes kerülni, mi 5 órát vártunk... Tisztára mint 20 éve, itt semmi nem változik. A police.hu-t felejtsétek el, nem aktuálisak az infók.
Láttam, hogy többen is kértetek telefonszámokat, újságcikkekben ezeket találtam:
"a röszkei határátkelő a 30/466-1026-os telefonszámon érhető el, az aktuális forgalmi helyzetről ezen a telefonszámon is érdeklődhetnek."
"A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek a +36304661026-os telefonszámon."
" hívják az autópálya-határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon."
Remélem valamelyik jó, mi nem telefonáltunk, máshol nem találtam telefonszámot.
A hírekkel ellentétben, nekem az a véleményem, hogy nem a sok vendégmunkás miatt, hanem a tingli-tangli munka és a dolgozik 2 nézi négy hozzáállás miatt gyűlnek fel az autók.
HA már benne vagy nem segít semmi. Dudáltunk, ránk néztek, aztán a rendszámra, de egy szót se szóltak. Rajtunk kívül voltak még magyarok, angolok, csehek, svédek is, ergó nem csak a törökök. A határ olyan mint egy szeméttelep, kuka nincs sehol, WC 150 Ft, vagy 1 euró(!), többnyire nem emberi körülmények uralkodnak arra. Szégyen...
Egy szó mint száz, mielőtt odaértek érdemes érdeklődni, akár a szerb határőrtől is. Ha hosszú a sor, akkor érdemes kerülni.
Majd elfelejtettem, megnyitották Röszkénél a 9 éve bezárt régi 5-ös úti határátkelőt, amit még kevesen tudnak. Egy a bibi, Röszke II naponta reggel héttől este hétig tart nyitva.
Nem utolsó sorban, nagyon kellett itthon is figyelni, két autóstárs is láthatóan elszunyókált, gondolom a több órás várakozás is rásegített, ezért dudáltunk, villogtunk, felébredt...