Szia AniFeri!!
Örülök,hogy látlak benneteket !!Igen már láttam a katalógust és ezért gyorsan foglalni szeretnék!!Ti merre mentek az idén nyaralni??
Gudli!
Küldtem privit és a képeket megköszönném!!
Érdekel minden ami O.B.-vel kapcsolatos,szeretek tudni mindent a helyről ahová utazom!!
Ha esetleg tudtok valami egyéb helyet ajánlani ahol szép nagy a part és olcsó buszos út azt is megköszönném!Megnéztem minden ajánlatot a katalógusban ,de szeretném tudni mások véleményét is!Nei Pori nagyon tetszett az idén csak nem nagyon volt szórakozási lehetőség!De maga a település tökéletes volt!
Sartin már jártam és a félszigeten,oda nem szeretnék menni,persze imádtam azt is,de mindig máshova akarok menni!
Thassoson is voltunk,tehát az is kilőve!Viszont nagyon délre nem akarok,mert hosszú az út!!
Ami még tetszik az Parga ,ott csak a partja nem az igazi sztem.
Segítsetek légyszi!!
Ja és ,ha van buszos út Korfura az is érdekelne,de én azt nem találtam!!
Előre is köszi minden segítséget!!
Az Elli apartman nagyon jó. Csendes helyen van. Tiszta, barátságosan berendezett szobák. Közle a tenger és a központ is. Elli, a tulajdonos is kedves hölgy. A három alkalomból kétszer itt volt a szállásunk.
Lityi, ha érdekel, küldhetek képeket is a szobákról.
Szia Gudli!!!
Köszönöm a részletes beszámolót!Igen valami hasonlóra gondoltam én is,csend van ,de ,ha nyüzsire vágyom az is közel lesz!A lidlbe voltam az idén és ezért gondoltam,hogy ezzel jól járok,ha ott vásárolok,mert rengeteget lehet spórolni!De ahogy nézelődtem a városban is alacsonyabbak az árak,mint Nei Poriban voltak akkor!!Azért a kis pénzűeknek nem mindegy hol mennyiért van!!A lányom nagy költő ezért itt többmindent meg tudok neki majd venni!!
Én is a széles partokat szeretem és ne legyen tömeg,Paralián nagyon közel vannak az apartmanok a parthoz,nem igazán tetszik!!
Na akkor már csak meg kell várjam ,hogy kijöjjenek az új katalógusok!!és irány Görög!!
Tökéletesen igazad van! Nei Porihoz képest is olcsóbb hely. Az idén Nei Poriban voltunk. Meg is lepődtem, hogy nem sokkal van Nei Pori távolabb, mint O.B és még is minden drágább volt.
Lityi, küldök egy privit.
Szia Gudli!!!
Köszönöm a részletes beszámolót!Igen valami hasonlóra gondoltam én is,csend van ,de ,ha nyüzsire vágyom az is közel lesz!A lidlbe voltam az idén és ezért gondoltam,hogy ezzel jól járok,ha ott vásárolok,mert rengeteget lehet spórolni!De ahogy nézelődtem a városban is alacsonyabbak az árak,mint Nei Poriban voltak akkor!!Azért a kis pénzűeknek nem mindegy hol mennyiért van!!A lányom nagy költő ezért itt többmindent meg tudok neki majd venni!!
Én is a széles partokat szeretem és ne legyen tömeg,Paralián nagyon közel vannak az apartmanok a parthoz,nem igazán tetszik!!
Na akkor már csak meg kell várjam ,hogy kijöjjenek az új katalógusok!!és irány Görög!!
Szia Lityi!
Én Olimpic Beach-re szavazok. Csendesebb, nyugisabb, de mégsem kihalt. Pihenéssre mindenképpen alkalmasabb, mint Parália. A partja széles homokos, néhol alpró kavicsos, ezzel szemben Paráliájé sokkal keskenyebb és zsúfolt. O.B-nek is van sétáló utcája tele üzletekkel, tavernákkal. Esténként itt is lehet jókat sétálni, nézelődni. Itt is mindent megtalálsz, amire szükséged lehet a nyaralás alatt. Van motorkölcsönző, pékség, rengeteg super market. Mivel nem túl nagy a telpülés, ezért minden közel van. Nincsenek igazán nagy távoloságok. Néhány perces sétával bárhová elérsz. Ha valaki még is nyüzsire vágyik, bármikor átmehet Parália. Van rendszeres buszjárat, de gyalog is át lehet menni. Nem távolság! Jól kiépitett sétány köti össze a két települést. Éjjel is ki van világitva. Szinte egész éjjel jönnek-mennek az emberek Parália és O.B között. Ami az árakat illeti szerintem is jóval alacsonyabbak, mint Görögország más részén. A fakultativ programok (Meteorák, Skiathos, Olympos) innen a legolcsóbb. Legalább is eddig igy volt. Több helyi utazási irodát is találsz O.B-en. Parálián van egy Lidl áruház. Egyszer-kétszer át lehet menni bevásárolni. Katerininek pedig van piaca hetente kétszer. Parália inkább a fiataloknak való, akik bulizni vágynak. Én már 3-szor nyaraltam itt, tudom miről beszélek.
Sziasztok!!
Én azokat kérdezném akik jártak Paralián és Olimpic Beachen,hogy a kettő közül melyiket ajánljátok inkább!Paralia nekem nagyon nyüsgős helynek tűnik...nem nagyon szeretem az ember áradatot és a parja sem igazán az én izlésemnek megfelelő!Az idén jártam ott ,de csak 3 órát voltunk ,viszont az feltűnt,hogy sokkal olcsóbb a többi településhez képest!A másik helyen még nem voltam ezért szeretném tudni,hogy arról mi a véleményetek!!??
Ami nekem fontos az még a víz alatti élővilág, mert imádok snookerezni.
Milyen az a víz alatti snooker?
Ha viszont esetleg a snorkeling-re gondolsz azt a türkiz partoknál felejtsd el, mert a bemosódott anyagoktól még a lábad újáig sem fogsz ellátni a víz alatt
Köszönöm a véleményeket mindenkinek. Ami fontos egy nyaralásban az a pihenés és ,hogy legyen valami különleges tengerpartja az adott helynek. Thasos-on a Márványpartot néztem, Lefkadán meg a meseszép türkisz kék tenger az ami megfogott (képek alapján). Ami nekem fontos az még a víz alatti élővilág, mert imádok snookerezni. Aztán, hogy melyik legyen még nem tudom, a legjobb az lenne ha mindkettő beleférne. (egyik előszezonban, a másik meg utószezonban, de akkor meg ott a kérdés, hogy melyiket mikor, de ilyen euro árfolyam mellett ez az utóbbi lehetőség egyre távolabbinak tűnik. ).
Uwu!
Mindkét helyen jártunk. Thassoson 2x, Lefkadán ugyan 1x, és sajnos csak rövid időt töltöttünk ott. Mindkét helyet másért érdemes megnézni.
Nem is érdemes összehasonlítani. Szerintem olvass beszámolókat. A fotóalbumok is szépek. A vélemények szubjektívek és nem is biztos, hogy a Te ízlésedet is tükrözné. Egyetértek Melussal abban, hogy mérlegeljetek, mi a fontos a nyaralás alatt. Én elfogult vagyok Thasossal, számomra ott megtalálható minden, ami egy nyaralás alatt fontos: gyönyörű, hosszú, homokos partok, rengeteg ókori rom, stb. Akkor is jó, ha nem vagytok kirándulósak, de ha szerettek nézelődni, kirándulni, lépten nyomon találtok néznivalót. Mi az idén megmásztuk a sziget 1206 m. magas csúcsát, az Ypsariót. Béreltünk robógókat és eljutottunk olyan helyekre, amiket 2 éve, (a kint. . töltött 2 hét alatt nem tudtunk megnézni). Thassos bár a legészakibb görög sziget, de nagyon jó a klímája. Kintlétünkkor 27-28 fokos volt a tenger (augusztusban). Lefkada is szép. Olyan színe van a tengernek, hogy az hihetetlen. Viszont nekem hidegebb volt sokkal a vize (24 fokos-augusztusban-tavaly), hiába van délebbre.
Szerintem mindkét hely jó választás, csalódni egyikben sem fogsz!
Ha végképp nem tudsz dönteni, akkor állítsd fel a számotokra legfontosabb kritériumokat, és akkor majd könnyebb lesz
Lefkada mellett már érveltek az előttem szólók, és én is szeretném egyszer látni!
Thassos mellett szólnak a mesésnél mesésebb homokos strandjai, a sziget zölden pompázó dimbes-dombos tájai, na, meg a hegyei. Találhatsz némi ókori emléket, márványbányát, hangulatos falvakat, ....
Tovább nem is sorolom, de mindet érdemes látni, és felejthetelen nyaralásban lehet részed!
Az is lehet, hogy pont nem segítettem, hanem csak megnehezítettem a választást, de azért sok sikert a döntéshez, és jó nyaralást!
Én Lefkadát választanám ,engem teljesen magával ragadott az biztos!!!
A táj, a tenger,azok a gyönyörű partok!!!Porto-katziki,valami csoda!!!Amennyiben érdekel, szívesen küldök képeket róla priviben.
Jó böngészést!Szia.
bár én még nem jártam egyik helyen se,de én egyértelműen lefkadat választanám)sokkal délebbre van,ezáltal melegebb is van ott.és a képek amit a szigetről láttam,nagyon szépek,és az a kék viz ami ott van!!nagyon szép partjai vannak!!!