Athénnal kapcs.-ban lenne pár kérdésem.
Ha valaki nem szeretné megnézni az Akropoliszt,csak az új Akropolisz múzeumot,akkor ez lehetséges?
Vagy ehhez is meg kell venni a 12 eurós belépőt az 5 eurón felül?
Illetve a másik dolog,ami érdekel,a Plaka.
Mivel ez egy óvárosi rész,gondolom, ide biztos nem kell belépő.
Köszi
Üdv!Segítsetek!Októberben szeretnénk Athénba menni.Kérdésem:a városközpontból hogyan lehet kijutni valamelyik környékbeli szép tengerpartra,esetleg még fürödni is lehet 23.-környékén?
Én Glyfada strandjára járok szinte mindig. Ott közvetlenül áll meg a villamos és ott is tiszta már a víz. Bár én autóval megyek mindig. Nagyon jó és hatalmas parkolója van, közvetlenül a strand mellett/a strandon...
És igen, amilyen melegek vannak, jó eséllyel tudtok majd fürdeni a tengerben.
Bár az október az egyik "leghidegebb", legszeszélyesebb hónap Athénban és környékén. Még sokszor decemberben is jobb az idő!
De november első napjaiban is láttam ott fürdőzőket. Én már nem mentem bele, csak napoztam, és rendesen meg is fogott!
Vuliagmeni strandjaira érdemes kimenni, ott tiszta a víz. A Szintagmától a villamos végállomásáig Vouláig /hosszú út lesz/ aztán átszállni a 114-es buszra vagy a G1-es buszra és Vuliagmeni plaznál /strand/.
www.oasa.gr az itteni buszvállalat, www.tramsa.gr a villamos honlapja. Bár ha nem tudsz görögül, akkor nem sokat érnek.
Üdv!Segítsetek!Októberben szeretnénk Athénba menni.Kérdésem:a városközpontból hogyan lehet kijutni valamelyik környékbeli szép tengerpartra,esetleg még fürödni is lehet 23.-környékén?
Tegnap este voltam az atheni repteren. Nem tudtam hogy kicsit arebb, talalhato a... magyar parlament:
Ismeros volt a kep a reklamon, azert kozelebb mentem es lefenykepeztem:
Ez a gorog "Cosmote" nevu ceg, a legnagyobb mobiltelefon-szolgaltato ceg Gorogorszagban es Albaniaban, a masodik legnagyobb Bulgariaban es a harmadik legnagyobb Romaniaban.
Kulfoldon kezdemenyezett mobilhívasokrol szol a reklam.
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ha dél körül ér be a repülőnk Athénbe és csak este 9.-kor indulunk tovább komppal, van-e valahol lehetőség a csomagok lerakására, ha csak a múzeumot szereténk megnézni
Jól emlékeztem, hogy annak idején bemásoltam a linkeket ide. Beteszem újra, ha kell:
Az árak mind euróban vannak, június végére és kétágyas privát fürdőszobás szobára vonatkoznak. (A távolságokat a térképen saccoltam meg. Mivel gyanakvó vagyok, a honlapon lévő infóknak nem szoktam elsőre hinni. )
Mi ezt foglaltuk:
www.marblehouse.gr
45 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Syngrou-Fix
Távolság a metrótól kb.: 350 m
És ez volt a többi:
www.tempihotel.gr
64 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Monastiriki
Távolság a metrótól kb.: 300 m
http://www.hoteltony.gr/
55 €/éjszaka
Legközelebbi metrómegálló: Syngrou-Fix
Távolság a metrótól kb.: 350 m
Ezenkívül sok szállás van még az Omonia körül 40-49 € közötti árfekvésben, a metrótól 200-900 m távolságban, ezek általában fent vannak a booking oldalakon, én speciel itt nézegettem végig őket: http://www.trav.com/