Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83122 Üzenet linkje2008-10-14 14:23:39 

Athénba érkezésünk kisebb bonyodalmáról már volt szó (#81817); elképesztően sok az autó és nagy a forgalom, pedig hétvégén érkeztünk, de aki edzett a nagyvárosi közlekedésben és felkészül Athén úthálózatából, annak nem okozhat gondot megtalálni a kívánt célt. Aki kocsival érkezik és szállást foglal, annak javasolom, hogy ragaszkodjon a garantált parkolóhelyhez, még ha esetleg valamennyit fizetni is kell érte, mert nem biztos, hogy „lőtávol”-ban talál biztonságos ingyenes parkolóhelyet.

Ha már egyszer biztonságos helyre került az autó, érdemesebb a tömegközlekedést igénybe venni, elsősorban a metrót, amivel szinte minden fontos látnivaló egyszerűen elérhető, s meglepően olcsó (most 50 cent volt a másfél órás és 3 Euró a 24 órás jegy). Némelyik állomás önmagában is figyelemre méltó.

# 302
Mamo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83130 Üzenet linkje2008-10-14 18:07:32  Válasz a #83121. hsz-ra Előzmény #83121

Szia H.apci!
A "dolog" halad,a bankkártyám már megérkezett (még nem volt időm elmenni érte... icon_redface.gif ). A szállások között keresgélek, van több titkos várományos, de most a booking.com-on találtam az általam kinézett hotel visszajelzésénél 30 euróval/éj olcsóbb ajánlatot.Még adtam magamnak időt a döntésre. Az étteremmel (pontosabban a blöfföléssel)kapcsolatosan nagyon jó ötletet adtál!!!
Többet kinéztem, köztük volt az általad említett Psaras is! De pont ezen problémáztam, hogy hiába kérek le étlapot , meg látom a fényképet, lehet, hogy pl.a szomszédos taverna sokkal jobban tetszene, csak az nem volt fent a neten!
Most elsődlegesen a "rávaló" előteremtésén küzdök, de tudom, a szállással nem lehet sokat várni, hiszen az ott tartózkodásunk után 1 héttel van a görög húsvét, a szállodai szobák meg fogynak...1-2 héten beül foglalnom kell.
Ha valami fejlemény van, vagy léptem valamit,mindenképpen szólok!

# 303
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83135 Üzenet linkje2008-10-14 19:07:39  Válasz a #83130. hsz-ra Előzmény #83130

Örülök a fejleményeknek, meg annak, ha tudok segíteni! Ha a BOOKING.COM-nál talált szállás megfelel (elárulhatnád, melyik az icon_confused.gif ), ne vacakolj vele, de a magyar nyelvű szlovák partner-weblapon rendeld ( http://world.topdestination.hu ); ugyanazt a visszaigazolást kapod. Ha kérdésed van, keress privi-ben! icon_wink.gif icon_razz.gif
# 304
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83137 Üzenet linkje2008-10-14 20:12:36  Ez is Plaka...

# 305
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83216 Üzenet linkje2008-10-16 17:00:44 

# 306
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83783 Üzenet linkje2008-10-26 13:28:24 

Nagyon jok a kepeid h.apci... de ez nem ujdonsag...

Erdekes dolog, hogy az Akropolisz Athenban nem a varos legmagasabb dombjan epult, hiszen az Akroplisz dombja csak 156 meteres tengerszin feletti magassaggal rendelkezik, ami a kornyezo videkhez kepest csak 70-80 m. kulonbseg. A Lykabettos domb ezzel szemben 277-278 meter magas... Jogosan merulhet fel a kerdes miert nem ide epult a fellegvar...a valasz egyszeru : ezen a dombon nem volt viz, mig a masikon tobb forras is volt...

# 307
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83784 Üzenet linkje2008-10-26 13:42:45 

Meg a Likavittosznak csócsos a teteje, nem fért volna el rá .icon_smile.gif icon_smile.gif

Nekem is tetszenek a képek és az ötlet is a meglepetés vacsival!

# 308
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83786 Üzenet linkje2008-10-26 13:54:42 

AgniTolo írta:
...Jogosan merulhet fel a kerdes miert nem ide epult a fellegvar...a valasz egyszeru : ezen a dombon nem volt viz, mig a masikon tobb forras is volt...

Igen, nem dísznek épült; ott élni kellett... Előzetesen minden alkalommal kikeresem és hosszasan nézegetem a rekonstrukciós rajzokat, hogy milyen is lehetett az a hely teljes valóságában, amikor ilyen vagy hasonló területre jutok el. A romok között járva aztán némi képzelőerővel át lehet élni a hely igazi nagyszerüségét, s ámulatba lehet esni őseink kultúráján, müszaki (és művészi) teljesítményén. icon_eek.gif Valahogy így jártam Olympia-ban is, sőt, talán még jobban, mint az Akropoliszon. Az Akropolis-nál inkább akkor ámul el az ember (én legalábbis), amikor letekintve fel lehet mérni a maradványokból, hogy mi vehette körül a maga idejében, s hogy azzal együtt volt komlex egész a hely. icon_idea.gif

(Már mondtam; nem a képek szépek, hanem a hely! icon_wink.gif icon_redface.gif Legközelebb lefényképezlek! icon_biggrin.gif Voltál Hydrán?)

# 309
Mamo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83894 Üzenet linkje2008-10-28 06:36:21 

Sziasztok!
Csak szeretném megosztani Veletek a fejleményt, sikerült kiválasztani a szállodát: Amazon Hotel a Plakán. A foglalás is sikerült, visszaigazolták, és a 3 éjszakai szállásért ingyen transzfer taxit biztosítanak a reptérről. A nehezén már túl vagyok: repülőjegy, szállás rendben, már csak menni kell!!! (De nehéz lesz kivárni !icon_lol.gif )

# 310
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83906 Üzenet linkje2008-10-28 08:21:13  Válasz a #83894. hsz-ra Előzmény #83894

Ez jó hír, gratulálok! icon_smile.gif Azért ez nagyon a Plaka szélén van (nem is olcsó), nem egy romantikus hely! icon_eek.gif Nézd meg a szálloda saját weblapján a térképet; a sárgával jelölt (gyalogos) utcákat érdemes elsősorban végigjárni, persze nem csak azt. Nem nagyon tudok angolul, de én úgy értem, hogy a reptéri transzfer vagy oda vagy vissza. icon_confused.gif Hogy fog ez kiderülni? Kellemes várakozást! icon_wink.gif icon_razz.gif

# 311
Mamo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83907 Üzenet linkje2008-10-28 08:47:09  Válasz a #83906. hsz-ra Előzmény #83906

Szia h.apci!
A szállodával váltottam pár e-mailt, annak alapján az én döntésem, hogy oda, vagy vissza kérem a taxit, csak jeleznem kellett. (Illetve meg kell majd még erősíteni az érkezés előtt pár nappal is.) Az tény, hogy nem olcsó, de hát az ünnep, az ünnep! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Remélem, az idő is kegyes lesz majd a sétáinkhoz!

# 312
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83923 Üzenet linkje2008-10-28 11:54:05  Válasz a #83907. hsz-ra Előzmény #83907

Szia. Szerintem jol valasztottal... a szalloda kozel van a Syntagma terhez is, es a Plaka is nehany perc setaval elerheto, sot az Akropolisztol is csak kb 15 percre van gyalog. icon_biggrin.gif Ismeros az utvonal, nyaron sokat jarok arra... Minden jot!
# 313
Mamo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83987 Üzenet linkje2008-10-29 08:33:31  Válasz a #83923. hsz-ra Előzmény #83923

Köszi!
Remélem is, hogy jó, bár h.apci szerint nem túl romantikus... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 314
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86088 Üzenet linkje2008-12-02 14:43:34  Válasz a #83987. hsz-ra Előzmény #83987

Sziasztok!

Valaki nem tudja mivel juthatok el Athénba 40 ezernél olcsóbban?

# 315
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86093 Üzenet linkje2008-12-02 15:45:28  Re:

firkamano írta:
Sziasztok!

Valaki nem tudja mivel juthatok el Athénba 40 ezernél olcsóbban?

Gyalog icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Azt hiszem, busszal a legolcsóbb.
https://www.volan.hu/menetrmezo/596.pdf

Itt 35.000 ért van menettérti...
Ez már 5.000-rel olcsóbb icon_lol.gif

Viccet félre téve, ez már elég baráti. Csak kicsit hosszú és nem túl kényelmes...
De látok külföldi buszos cégeket itt a neten (bocs, nem sok időm van itt részletesen megnéznem őket), náluk is érdemes érdeklődni, szerintem.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu