Athénba érkezésünk kisebb bonyodalmáról már volt szó (#81817); elképesztően sok az autó és nagy a forgalom, pedig hétvégén érkeztünk, de aki edzett a nagyvárosi közlekedésben és felkészül Athén úthálózatából, annak nem okozhat gondot megtalálni a kívánt célt. Aki kocsival érkezik és szállást foglal, annak javasolom, hogy ragaszkodjon a garantált parkolóhelyhez, még ha esetleg valamennyit fizetni is kell érte, mert nem biztos, hogy „lőtávol”-ban talál biztonságos ingyenes parkolóhelyet.
Ha már egyszer biztonságos helyre került az autó, érdemesebb a tömegközlekedést igénybe venni, elsősorban a metrót, amivel szinte minden fontos látnivaló egyszerűen elérhető, s meglepően olcsó (most 50 cent volt a másfél órás és 3 Euró a 24 órás jegy). Némelyik állomás önmagában is figyelemre méltó.
Szia H.apci!
A "dolog" halad,a bankkártyám már megérkezett (még nem volt időm elmenni érte... ). A szállások között keresgélek, van több titkos várományos, de most a booking.com-on találtam az általam kinézett hotel visszajelzésénél 30 euróval/éj olcsóbb ajánlatot.Még adtam magamnak időt a döntésre. Az étteremmel (pontosabban a blöfföléssel)kapcsolatosan nagyon jó ötletet adtál!!!
Többet kinéztem, köztük volt az általad említett Psaras is! De pont ezen problémáztam, hogy hiába kérek le étlapot , meg látom a fényképet, lehet, hogy pl.a szomszédos taverna sokkal jobban tetszene, csak az nem volt fent a neten!
Most elsődlegesen a "rávaló" előteremtésén küzdök, de tudom, a szállással nem lehet sokat várni, hiszen az ott tartózkodásunk után 1 héttel van a görög húsvét, a szállodai szobák meg fogynak...1-2 héten beül foglalnom kell.
Ha valami fejlemény van, vagy léptem valamit,mindenképpen szólok!
Örülök a fejleményeknek, meg annak, ha tudok segíteni! Ha a BOOKING.COM-nál talált szállás megfelel (elárulhatnád, melyik az ), ne vacakolj vele, de a magyar nyelvű szlovák partner-weblapon rendeld ( http://world.topdestination.hu ); ugyanazt a visszaigazolást kapod. Ha kérdésed van, keress privi-ben!
Nagyon jok a kepeid h.apci... de ez nem ujdonsag...
Erdekes dolog, hogy az Akropolisz Athenban nem a varos legmagasabb dombjan epult, hiszen az Akroplisz dombja csak 156 meteres tengerszin feletti magassaggal rendelkezik, ami a kornyezo videkhez kepest csak 70-80 m. kulonbseg. A Lykabettos domb ezzel szemben 277-278 meter magas... Jogosan merulhet fel a kerdes miert nem ide epult a fellegvar...a valasz egyszeru : ezen a dombon nem volt viz, mig a masikon tobb forras is volt...
...Jogosan merulhet fel a kerdes miert nem ide epult a fellegvar...a valasz egyszeru : ezen a dombon nem volt viz, mig a masikon tobb forras is volt...
Igen, nem dísznek épült; ott élni kellett... Előzetesen minden alkalommal kikeresem és hosszasan nézegetem a rekonstrukciós rajzokat, hogy milyen is lehetett az a hely teljes valóságában, amikor ilyen vagy hasonló területre jutok el. A romok között járva aztán némi képzelőerővel át lehet élni a hely igazi nagyszerüségét, s ámulatba lehet esni őseink kultúráján, müszaki (és művészi) teljesítményén. Valahogy így jártam Olympia-ban is, sőt, talán még jobban, mint az Akropoliszon. Az Akropolis-nál inkább akkor ámul el az ember (én legalábbis), amikor letekintve fel lehet mérni a maradványokból, hogy mi vehette körül a maga idejében, s hogy azzal együtt volt komlex egész a hely.
(Már mondtam; nem a képek szépek, hanem a hely! Legközelebb lefényképezlek! Voltál Hydrán?)
Sziasztok!
Csak szeretném megosztani Veletek a fejleményt, sikerült kiválasztani a szállodát: Amazon Hotel a Plakán. A foglalás is sikerült, visszaigazolták, és a 3 éjszakai szállásért ingyen transzfer taxit biztosítanak a reptérről. A nehezén már túl vagyok: repülőjegy, szállás rendben, már csak menni kell!!! (De nehéz lesz kivárni ! )
Ez jó hír, gratulálok! Azért ez nagyon a Plaka szélén van (nem is olcsó), nem egy romantikus hely! Nézd meg a szálloda saját weblapján a térképet; a sárgával jelölt (gyalogos) utcákat érdemes elsősorban végigjárni, persze nem csak azt. Nem nagyon tudok angolul, de én úgy értem, hogy a reptéri transzfer vagy oda vagy vissza. Hogy fog ez kiderülni? Kellemes várakozást!
Szia h.apci!
A szállodával váltottam pár e-mailt, annak alapján az én döntésem, hogy oda, vagy vissza kérem a taxit, csak jeleznem kellett. (Illetve meg kell majd még erősíteni az érkezés előtt pár nappal is.) Az tény, hogy nem olcsó, de hát az ünnep, az ünnep! Remélem, az idő is kegyes lesz majd a sétáinkhoz!
Szia. Szerintem jol valasztottal... a szalloda kozel van a Syntagma terhez is, es a Plaka is nehany perc setaval elerheto, sot az Akropolisztol is csak kb 15 percre van gyalog. Ismeros az utvonal, nyaron sokat jarok arra... Minden jot!
Itt 35.000 ért van menettérti...
Ez már 5.000-rel olcsóbb
Viccet félre téve, ez már elég baráti. Csak kicsit hosszú és nem túl kényelmes...
De látok külföldi buszos cégeket itt a neten (bocs, nem sok időm van itt részletesen megnéznem őket), náluk is érdemes érdeklődni, szerintem.