Én is viszont kívánok neked sok szépet nyaralásotokra! Érezzétek helyettem is nagyon jól magatokat azon a csodás szigeten!!!!
Korzika-Szardinia nekünk is tervben volt, de nem találtam szállást 9-10 ezernél olcsóbban/fő ... Az azért nagyon sok, ezért is vagyok kíváncsi Dömére, hátha ő ügyesebb volt, és talán 1-2 éven belül oda is elmehetünk.
Köszi Firka!
Helyetted???Hisz te is akkor érzed jól magad,mikor mi.Ráadásul Lefkada partjai mindenfélekékbenpompázóak,ami miatt még pluszban is boldog lehetsz!!!
Na akkor tudsz mesélni nekem? Mikor is mentek Korzikára, hogy alakul a szervezés, van-e már szállás?
Egyébként nézted a kompjáratot? (nekem elég drágának tűnt, igaz csak az aferry.com -ot nézetm).
Érdekelnének az árak, hátha mi is ... icon_biggrin.gif
Szóval Korzika:
Álomszép partok, hegyóriások, vízesések, hegyi tavak, történelmi és építészeti látnivalók, kulináris élvezetek. Röviden talán ezek fogtak meg a Szigetben. Néhány kép arról, mire is gondolok :
Miután hirtelen jött ötlettől vezérelve döntöttem Korzika mellett (erdetileg máshova terveztünk utazni), így az első dolog volt, hogy lefoglaltam a kompjegyeket a Moby Linesnál. Ez már nem volt újdonság, jónéhány évvel ezelőtt Szardíniára utaztunk szintén ugyanezzel a komptársasággal. Azt érdemes tudni róluk, hogy vannak bizonyos napok és járatok, amikor az autókra csak 1€-t számítanak, és a személyjegyek és kabinok is olcsóbbak. Van egy Corsika Ferries nevű hajótársaság is, aki megy a szigetre, náluk is vannak un. jackpot jegyek, de esetünkben a Moby olcsóbb volt. Amúgy on-line foglalható és az e-ticketet csak ki kell nyomtatni. Persze azt még nem írtam, hogy autóval megyünk, Ausztrián és Olaszországon át, Livornóban szállunk kompra.
Ezt idáig nem is volt gond megszervezni, de ezután jöttek a gondok.
Azt tudtam, hogy a szálláshelyek talán itt a legdrágábbak Európában...,de gondoltam, miután négyen megyünk, majd megoszlanak a költségek, a kocsi saját, a komp sem volt drága,...Max. nem járunk vendéglőbe (az szintén elég húzós), majd főzünk magunknak. Tehát apartmant vagy házat kellene találnom, két hálóval,konyhával...megfizethető áron. Több száz(!)ajánlat áttekintése után (ebből kb. 40-el leveleztem is) rájöttem, hogy ez nem könnyű feladat. A legfontosabb az, hogy kiadó szállást szinte csak és kizárólag szombattól-szombatig lehet találni főszezonban. Nem ám akkor jön-megy az ember fia, amikor akar...Ja, és a főszezon náluk tavasztól szinte az első hóesésig tart (ez csak vicc, de majdnem). A mi érkezési és indulási napjaink persze nem szombatra esnek...
Viszont, ha szombatra esnének, a kompjegy majd a háromszorosába kerül, ki van találva rendesen...Azok a kiadó házak, ahol napi érkezés is elfogadott szintén nagyon magas árat kértek, találtam 4-5000€/hét/4fő házikókat is szép számmal...Alternatíva lenne még a kemping is, elég sok ((30-40) található a szigeten, a legtöbbnél bungallow is bérelhető...(soknál ebben az esetben is játszik a szombattól szombatig, vagy min. egy hét, stb...),viszont megfizethetőek. Egy volt, ami tetszett volna, (Les Oliviers-remélem jól írtam) hegyek között, medencével, frankó faházakkal, de náluk sajnos már egy másfél hónappal ezelőtt sem volt hely augusztus végére...
Kénytelen voltam megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy kiveszünk egy házat szombattól-szombatig (ebből egy napot feleslegesen fizetünk, mert mi már pénteken továbbutazunk)viszont elötte pedig néhány napot szállodában/panzióban töltünk. Hát nem a legolcsóbb megoldás ez sem, de még mindig olcsóbb, mint a szombati kompjegy...
Végül is lefoglaltunk egy házat Porticcioban az elötte lévő napokat pedig valahol a sziget északi felén tervezzük eltölteni.
Nekem idáig a levonható tanulság az volt, hogy min. 4-5 hónappal utazás előtt már érdemes a szálláshelyeket nézegetni (főleg,ha valami kicsit szebb helyet szeretne az ember), lehetőleg szombattól-szombatig tervezni az időpontokat és sok-sok pénzt gyűjteni...
köszi az infót, én is nézegettem a magyar ut.irodák ajánlatait, de ha nem Moriani Plage-re vagy környékére szeretnél utazni (ez Korzika "leggyengébb"része) akkor bizony jóval drágábbak, mintha a szállásadó saját honlapjáról választasz. További kifogásom ellenük, (igaz nem korzikai tapasztalatom,de máshol tényleg általános), hogy a magyar utazási irodák által kínált szobák nem feltétlenül a szálloda legszebb részében vannak...)
Valamivel olcsóbb is közvetlenül foglalni (a Kalliste esetében 2fős elhelyezésnél kb. 1800ft/éj a különbözet a saját foglalás javára.
Hát nem semmi szervezés, az biztos. Csodálom hogy ennyi erőd van rá.
Ez a jackpot kompjegy gondolom szombatra soha sem érvényes...
Arra lennék kíváncsi, hogy júniusban is olyan drága a szállás mint augusztusban? Mert akkor jobban megéri augusztusban menni, az idő biztosan jobb.
Na szóval csak egy összeg érdekelne, hogy 1 hétre mennyibe kerül 1 főnek a szállás, és a kompdíj mennyi az autóra (akkor ez 1 euro a Te esetedben) és egy személyre.
Így már tudok kalkulálni, hogy hányszor több ott egy hét mint Görögországban
Nem is tudtam, hogy voltál Szardínián... igazából engem az a sziget jobban vonz, nem tudom miért. Oda is van 1 euro-s jegy autóra?
És a kompjegy oda drágább ugye? Livornóból kell oda is menni?
És a szállás Szardinián? Olcsóbbnak kell lennie mint Korzikán...
Ha mentek, útközben megnézitek a Pisa-i ferdetornyot ugye?
Csak gondoltam, a Campusnál is szét lehet nézni, azt nem tudtam, hogy sokkal kedvezőbb áron találtál szállást.
Megírod majd, hogy végül mennyiből sikerül kihoznod az utazást?
ahogy én láttam a főszezon juni. utolsó szombatjától kezdődik és általában szept. második szombatjáig tart. Elő és utószezonban persze olcsóbbak a szállások. Ezen az oldalon sok kritérium alapján választhatsz, vannak árak is. Csak próbaképpen aug.-ban 2 fő apartmanban 700€/héttől indul (ez volt a legolcsóbb, amit kidobott találatként
)ami nem is tűnik soknak, de bent van egy nagyváros lakótelepszerű részén a sokadik emeleten (szóval gáz helyen), a felső határ pedig a csillagos ég...
Kompjegyek szintén aug.ban:
autó: 8-108€ (az 1€ anno Szardíniára volt, lehet, hogy van Korzikára is, de
most már nem elérhető)
személy: 13-80€
A legrövidebb kompút (4 óra) Livornóból indul, ugyaninnen megy Szardíniára is legrövidebb úton (ha jól emlékszem 8-10 óra a menetidő).
Pisa-t már akkor megnéztük, de az idén sem hagyjuk ki, utitársaink még nem látták.
Szardínia: a szállásárak talán olcsóbbak Szardínián (bár sztem nem sokkal), de a vendéglátás és pl. a zöldség-gyümölcsárak ott is eléggé mellbevágóak voltak. A többi alapvető élelmiszer hasonló áron volt mint itthon. Nem találtunk olyan jópofa, hangulatos kisvendéglőket, mint amelyek Görögországban általánosak viszont nagyon színvonalas helyi készítésű ajándéktárgyak voltak, nem is drágán, ellentétben a sok más helyen kínált olcsó műanyagvacakoktól...
A növényzet elég ritkás, sok helyen kiirtották az erdőket, melyek a sziklás talajon már nem tudtak visszanőni.
Szardínia hatalmas, a látnivalók szétszorva vannak, az utak jók, de óriási távolságokat kell megtenni...Egy háromhetes nyaralás csak a sziget egyik felére lehet esetleg elegendő.
Lehet, hogy mi voltunk rossz helyen, de igazi fehérhomokos partot sehol nem találtunk és a jobb helyeken rengetegen voltak (mint a szardéniák a dobozban) pedig csavarogtunk eleget a szigeten...
Ezzel szemben Korzika (egyenlőre csak a képek alapján) sokkal eredetibbnek tűnik, hatalmas erdőségeivel, folyóival, fehérhomokos strandjaival.
a mosolygós azt jelenti, hogy olcsóbb lehetőséget találtál, ezekre érdemes "vadászni". Az fr nem tudom mit jelent, talán free=van még szabad hely...
Nekünk aug.20.-i dátummal van 1€-os kocsijegyünk, valahogy náluk is úgy működik, mint a repülőtársaságoknál: idővel elfogynak az akciós helyek.
azt hiszem ennek tudatában először megpróbáljuk felfedezni alegszebb görög szigeteket, aztán ha kifogytunk, jöhetnek ezek (felháborító, milyen drágán kínálják a szállást...)