#1059642009-06-23 12:18:03 Válasz a #105961. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Én is viszont kívánok neked sok szépet nyaralásotokra! Érezzétek helyettem is nagyon jól magatokat azon a csodás szigeten!!!!
Korzika-Szardinia nekünk is tervben volt, de nem találtam szállást 9-10 ezernél olcsóbban/fő ... Az azért nagyon sok, ezért is vagyok kíváncsi Dömére, hátha ő ügyesebb volt, és talán 1-2 éven belül oda is elmehetünk.
#1059712009-06-23 12:28:50 Válasz a #105964. hsz-ra
Köszi Firka!
Helyetted???Hisz te is akkor érzed jól magad,mikor mi.Ráadásul Lefkada partjai mindenfélekékbenpompázóak,ami miatt még pluszban is boldog lehetsz!!!
#1060032009-06-23 16:14:05 Válasz a #105884. hsz-ra
Idézet:
Na akkor tudsz mesélni nekem? Mikor is mentek Korzikára, hogy alakul a szervezés, van-e már szállás?
Egyébként nézted a kompjáratot? (nekem elég drágának tűnt, igaz csak az aferry.com -ot nézetm).
Érdekelnének az árak, hátha mi is ... icon_biggrin.gif
Szóval Korzika:
Álomszép partok, hegyóriások, vízesések, hegyi tavak, történelmi és építészeti látnivalók, kulináris élvezetek. Röviden talán ezek fogtak meg a Szigetben. Néhány kép arról, mire is gondolok :
Miután hirtelen jött ötlettől vezérelve döntöttem Korzika mellett (erdetileg máshova terveztünk utazni), így az első dolog volt, hogy lefoglaltam a kompjegyeket a Moby Linesnál. Ez már nem volt újdonság, jónéhány évvel ezelőtt Szardíniára utaztunk szintén ugyanezzel a komptársasággal. Azt érdemes tudni róluk, hogy vannak bizonyos napok és járatok, amikor az autókra csak 1€-t számítanak, és a személyjegyek és kabinok is olcsóbbak. Van egy Corsika Ferries nevű hajótársaság is, aki megy a szigetre, náluk is vannak un. jackpot jegyek, de esetünkben a Moby olcsóbb volt. Amúgy on-line foglalható és az e-ticketet csak ki kell nyomtatni. Persze azt még nem írtam, hogy autóval megyünk, Ausztrián és Olaszországon át, Livornóban szállunk kompra.
Ezt idáig nem is volt gond megszervezni, de ezután jöttek a gondok.
Azt tudtam, hogy a szálláshelyek talán itt a legdrágábbak Európában...,de gondoltam, miután négyen megyünk, majd megoszlanak a költségek, a kocsi saját, a komp sem volt drága,...Max. nem járunk vendéglőbe (az szintén elég húzós), majd főzünk magunknak. Tehát apartmant vagy házat kellene találnom, két hálóval,konyhával...megfizethető áron. Több száz(!)ajánlat áttekintése után (ebből kb. 40-el leveleztem is) rájöttem, hogy ez nem könnyű feladat. A legfontosabb az, hogy kiadó szállást szinte csak és kizárólag szombattól-szombatig lehet találni főszezonban. Nem ám akkor jön-megy az ember fia, amikor akar...Ja, és a főszezon náluk tavasztól szinte az első hóesésig tart (ez csak vicc, de majdnem). A mi érkezési és indulási napjaink persze nem szombatra esnek...
Viszont, ha szombatra esnének, a kompjegy majd a háromszorosába kerül, ki van találva rendesen...Azok a kiadó házak, ahol napi érkezés is elfogadott szintén nagyon magas árat kértek, találtam 4-5000€/hét/4fő házikókat is szép számmal...Alternatíva lenne még a kemping is, elég sok ((30-40) található a szigeten, a legtöbbnél bungallow is bérelhető...(soknál ebben az esetben is játszik a szombattól szombatig, vagy min. egy hét, stb...),viszont megfizethetőek. Egy volt, ami tetszett volna, (Les Oliviers-remélem jól írtam) hegyek között, medencével, frankó faházakkal, de náluk sajnos már egy másfél hónappal ezelőtt sem volt hely augusztus végére...
Kénytelen voltam megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy kiveszünk egy házat szombattól-szombatig (ebből egy napot feleslegesen fizetünk, mert mi már pénteken továbbutazunk)viszont elötte pedig néhány napot szállodában/panzióban töltünk. Hát nem a legolcsóbb megoldás ez sem, de még mindig olcsóbb, mint a szombati kompjegy...
Végül is lefoglaltunk egy házat Porticcioban az elötte lévő napokat pedig valahol a sziget északi felén tervezzük eltölteni.
Nekem idáig a levonható tanulság az volt, hogy min. 4-5 hónappal utazás előtt már érdemes a szálláshelyeket nézegetni (főleg,ha valami kicsit szebb helyet szeretne az ember), lehetőleg szombattól-szombatig tervezni az időpontokat és sok-sok pénzt gyűjteni...
#1061442009-06-24 07:52:29 Válasz a #106034. hsz-ra
Szia csz75,
köszi az infót, én is nézegettem a magyar ut.irodák ajánlatait, de ha nem Moriani Plage-re vagy környékére szeretnél utazni (ez Korzika "leggyengébb"része) akkor bizony jóval drágábbak, mintha a szállásadó saját honlapjáról választasz. További kifogásom ellenük, (igaz nem korzikai tapasztalatom,de máshol tényleg általános), hogy a magyar utazási irodák által kínált szobák nem feltétlenül a szálloda legszebb részében vannak...)
Valamivel olcsóbb is közvetlenül foglalni (a Kalliste esetében 2fős elhelyezésnél kb. 1800ft/éj a különbözet a saját foglalás javára.
#1061492009-06-24 08:06:51 Válasz a #106009. hsz-ra
Szia Döme!
Köszönöm a kis beszámolót! Gyönyörűek a képek!!
Hát nem semmi szervezés, az biztos. Csodálom hogy ennyi erőd van rá.
Ez a jackpot kompjegy gondolom szombatra soha sem érvényes...
Arra lennék kíváncsi, hogy júniusban is olyan drága a szállás mint augusztusban? Mert akkor jobban megéri augusztusban menni, az idő biztosan jobb.
Na szóval csak egy összeg érdekelne, hogy 1 hétre mennyibe kerül 1 főnek a szállás, és a kompdíj mennyi az autóra (akkor ez 1 euro a Te esetedben) és egy személyre.
Így már tudok kalkulálni, hogy hányszor több ott egy hét mint Görögországban
Nem is tudtam, hogy voltál Szardínián... igazából engem az a sziget jobban vonz, nem tudom miért. Oda is van 1 euro-s jegy autóra?
És a kompjegy oda drágább ugye? Livornóból kell oda is menni?
És a szállás Szardinián? Olcsóbbnak kell lennie mint Korzikán...
Ha mentek, útközben megnézitek a Pisa-i ferdetornyot ugye?
#1061502009-06-24 08:07:49 Válasz a #106144. hsz-ra
Szia Döme!
Csak gondoltam, a Campusnál is szét lehet nézni, azt nem tudtam, hogy sokkal kedvezőbb áron találtál szállást.
Megírod majd, hogy végül mennyiből sikerül kihoznod az utazást?
#1061792009-06-24 09:09:35 Válasz a #106149. hsz-ra
Firkamano,
ahogy én láttam a főszezon juni. utolsó szombatjától kezdődik és általában szept. második szombatjáig tart. Elő és utószezonban persze olcsóbbak a szállások. Ezen az oldalon sok kritérium alapján választhatsz, vannak árak is. Csak próbaképpen aug.-ban 2 fő apartmanban 700€/héttől indul (ez volt a legolcsóbb, amit kidobott találatként
)ami nem is tűnik soknak, de bent van egy nagyváros lakótelepszerű részén a sokadik emeleten (szóval gáz helyen), a felső határ pedig a csillagos ég...
Kompjegyek szintén aug.ban:
autó: 8-108€ (az 1€ anno Szardíniára volt, lehet, hogy van Korzikára is, de
most már nem elérhető)
személy: 13-80€
A legrövidebb kompút (4 óra) Livornóból indul, ugyaninnen megy Szardíniára is legrövidebb úton (ha jól emlékszem 8-10 óra a menetidő).
Pisa-t már akkor megnéztük, de az idén sem hagyjuk ki, utitársaink még nem látták.
Szardínia: a szállásárak talán olcsóbbak Szardínián (bár sztem nem sokkal), de a vendéglátás és pl. a zöldség-gyümölcsárak ott is eléggé mellbevágóak voltak. A többi alapvető élelmiszer hasonló áron volt mint itthon. Nem találtunk olyan jópofa, hangulatos kisvendéglőket, mint amelyek Görögországban általánosak viszont nagyon színvonalas helyi készítésű ajándéktárgyak voltak, nem is drágán, ellentétben a sok más helyen kínált olcsó műanyagvacakoktól...
A növényzet elég ritkás, sok helyen kiirtották az erdőket, melyek a sziklás talajon már nem tudtak visszanőni.
Szardínia hatalmas, a látnivalók szétszorva vannak, az utak jók, de óriási távolságokat kell megtenni...Egy háromhetes nyaralás csak a sziget egyik felére lehet esetleg elegendő.
Lehet, hogy mi voltunk rossz helyen, de igazi fehérhomokos partot sehol nem találtunk és a jobb helyeken rengetegen voltak (mint a szardéniák a dobozban) pedig csavarogtunk eleget a szigeten...
Ezzel szemben Korzika (egyenlőre csak a képek alapján) sokkal eredetibbnek tűnik, hatalmas erdőségeivel, folyóival, fehérhomokos strandjaival.
#1061822009-06-24 09:20:22 Válasz a #106163. hsz-ra
Firkamanó,
a mosolygós azt jelenti, hogy olcsóbb lehetőséget találtál, ezekre érdemes "vadászni". Az fr nem tudom mit jelent, talán free=van még szabad hely...
Nekünk aug.20.-i dátummal van 1€-os kocsijegyünk, valahogy náluk is úgy működik, mint a repülőtársaságoknál: idővel elfogynak az akciós helyek.
#1061862009-06-24 09:26:47 Válasz a #106182. hsz-ra
Nagyon köszönöm a részletes választ!!!
azt hiszem ennek tudatában először megpróbáljuk felfedezni alegszebb görög szigeteket, aztán ha kifogytunk, jöhetnek ezek (felháborító, milyen drágán kínálják a szállást...)