Franciaország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105964 Üzenet linkje2009-06-23 12:18:03  Válasz a #105961. hsz-ra

Szia Zsebkuty!

Én is viszont kívánok neked sok szépet nyaralásotokra! Érezzétek helyettem is nagyon jól magatokat azon a csodás szigeten!!!! icon_smile.gif

Korzika-Szardinia nekünk is tervben volt, de nem találtam szállást 9-10 ezernél olcsóbban/fő ... Az azért nagyon sok, ezért is vagyok kíváncsi Dömére, hátha ő ügyesebb volt, és talán 1-2 éven belül oda is elmehetünk.

Jajj, de telhetetlen vagyok icon_biggrin.gif

# 92
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105971 Üzenet linkje2009-06-23 12:28:50  Válasz a #105964. hsz-ra Előzmény #105964

icon_lol.gif Köszi Firka!
Helyetted???Hisz te is akkor érzed jól magad,mikor mi.Ráadásul Lefkada partjai mindenfélekékbenpompázóak,ami miatt még pluszban is boldog lehetsz!!! icon_lol.gif

# 93
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105972 Üzenet linkje2009-06-23 12:34:27  Válasz a #105971. hsz-ra Előzmény #105971

Ez igaz... de Zakynthos a legszebb emlékem az életemben, és jó lett volna idén ismét átélni... icon_smile.gif

Na de visszatérve Franciaországra, aki járt már Korzikán, meg tudná írni mennyibe került a szállás 1főre/éjszaka?

# 94
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106003 Üzenet linkje2009-06-23 16:14:05  Válasz a #105884. hsz-ra Előzmény #105884

Idézet:
Na akkor tudsz mesélni nekem? Mikor is mentek Korzikára, hogy alakul a szervezés, van-e már szállás?
Egyébként nézted a kompjáratot? (nekem elég drágának tűnt, igaz csak az aferry.com -ot nézetm).

Érdekelnének az árak, hátha mi is ... icon_biggrin.gif

Szóval Korzika:

Álomszép partok, hegyóriások, vízesések, hegyi tavak, történelmi és építészeti látnivalók, kulináris élvezetek. Röviden talán ezek fogtak meg a Szigetben. Néhány kép arról, mire is gondolok :

Folyt.köv.

# 95
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106009 Üzenet linkje2009-06-23 16:55:42 

Miután hirtelen jött ötlettől vezérelve döntöttem Korzika mellett (erdetileg máshova terveztünk utazni), így az első dolog volt, hogy lefoglaltam a kompjegyeket a Moby Linesnál. Ez már nem volt újdonság, jónéhány évvel ezelőtt Szardíniára utaztunk szintén ugyanezzel a komptársasággal. Azt érdemes tudni róluk, hogy vannak bizonyos napok és járatok, amikor az autókra csak 1€-t számítanak, és a személyjegyek és kabinok is olcsóbbak. Van egy Corsika Ferries nevű hajótársaság is, aki megy a szigetre, náluk is vannak un. jackpot jegyek, de esetünkben a Moby olcsóbb volt. Amúgy on-line foglalható és az e-ticketet csak ki kell nyomtatni. Persze azt még nem írtam, hogy autóval megyünk, Ausztrián és Olaszországon át, Livornóban szállunk kompra.
Ezt idáig nem is volt gond megszervezni, de ezután jöttek a gondok.
Azt tudtam, hogy a szálláshelyek talán itt a legdrágábbak Európában...,de gondoltam, miután négyen megyünk, majd megoszlanak a költségek, a kocsi saját, a komp sem volt drága,...Max. nem járunk vendéglőbe (az szintén elég húzós), majd főzünk magunknak. Tehát apartmant vagy házat kellene találnom, két hálóval,konyhával...megfizethető áron. Több száz(!)ajánlat áttekintése után (ebből kb. 40-el leveleztem is) rájöttem, hogy ez nem könnyű feladat. A legfontosabb az, hogy kiadó szállást szinte csak és kizárólag szombattól-szombatig lehet találni főszezonban. Nem ám akkor jön-megy az ember fia, amikor akar...Ja, és a főszezon náluk tavasztól szinte az első hóesésig tart (ez csak vicc, de majdnem). A mi érkezési és indulási napjaink persze nem szombatra esnek...
Viszont, ha szombatra esnének, a kompjegy majd a háromszorosába kerül, ki van találva rendesen...Azok a kiadó házak, ahol napi érkezés is elfogadott szintén nagyon magas árat kértek, találtam 4-5000€/hét/4fő házikókat is szép számmal...Alternatíva lenne még a kemping is, elég sok ((30-40) található a szigeten, a legtöbbnél bungallow is bérelhető...(soknál ebben az esetben is játszik a szombattól szombatig, vagy min. egy hét, stb...),viszont megfizethetőek. Egy volt, ami tetszett volna, (Les Oliviers-remélem jól írtam) hegyek között, medencével, frankó faházakkal, de náluk sajnos már egy másfél hónappal ezelőtt sem volt hely augusztus végére...
Kénytelen voltam megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy kiveszünk egy házat szombattól-szombatig (ebből egy napot feleslegesen fizetünk, mert mi már pénteken továbbutazunk)viszont elötte pedig néhány napot szállodában/panzióban töltünk. Hát nem a legolcsóbb megoldás ez sem, de még mindig olcsóbb, mint a szombati kompjegy...
Végül is lefoglaltunk egy házat Porticcioban az elötte lévő napokat pedig valahol a sziget északi felén tervezzük eltölteni.

Nekem idáig a levonható tanulság az volt, hogy min. 4-5 hónappal utazás előtt már érdemes a szálláshelyeket nézegetni (főleg,ha valami kicsit szebb helyet szeretne az ember), lehetőleg szombattól-szombatig tervezni az időpontokat és sok-sok pénzt gyűjteni...

# 96
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106013 Üzenet linkje2009-06-23 17:05:34  Válasz a #105972. hsz-ra Előzmény #105972

Firkamanó,

írj egy kb. időpontot és azt, hogy hány főre szeretnél foglalni, és máris mondok árat...de nem olcsó az biztos...

# 97
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106034 Üzenet linkje2009-06-23 19:23:47 

Sziasztok!

A Campus Club honlapján vannak korzikai szállások egyéni utazással:
http://www.utazas.info/lista.php?theme=23&loc=13

# 98
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106144 Üzenet linkje2009-06-24 07:52:29  Válasz a #106034. hsz-ra Előzmény #106034

Szia csz75,

köszi az infót, én is nézegettem a magyar ut.irodák ajánlatait, de ha nem Moriani Plage-re vagy környékére szeretnél utazni (ez Korzika "leggyengébb"része) akkor bizony jóval drágábbak, mintha a szállásadó saját honlapjáról választasz. További kifogásom ellenük, (igaz nem korzikai tapasztalatom,de máshol tényleg általános), hogy a magyar utazási irodák által kínált szobák nem feltétlenül a szálloda legszebb részében vannak...)
Valamivel olcsóbb is közvetlenül foglalni (a Kalliste esetében 2fős elhelyezésnél kb. 1800ft/éj a különbözet a saját foglalás javára.

# 99
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106149 Üzenet linkje2009-06-24 08:06:51  Válasz a #106009. hsz-ra Előzmény #106009

Szia Döme!

Köszönöm a kis beszámolót! Gyönyörűek a képek!!

Hát nem semmi szervezés, az biztos. Csodálom hogy ennyi erőd van rá.

Ez a jackpot kompjegy gondolom szombatra soha sem érvényes...

Arra lennék kíváncsi, hogy júniusban is olyan drága a szállás mint augusztusban? Mert akkor jobban megéri augusztusban menni, az idő biztosan jobb.
Na szóval csak egy összeg érdekelne, hogy 1 hétre mennyibe kerül 1 főnek a szállás, és a kompdíj mennyi az autóra (akkor ez 1 euro a Te esetedben) és egy személyre.

Így már tudok kalkulálni, hogy hányszor több ott egy hét mint Görögországban icon_smile.gif

Nem is tudtam, hogy voltál Szardínián... igazából engem az a sziget jobban vonz, nem tudom miért. Oda is van 1 euro-s jegy autóra?
És a kompjegy oda drágább ugye? Livornóból kell oda is menni?
És a szállás Szardinián? Olcsóbbnak kell lennie mint Korzikán...

Ha mentek, útközben megnézitek a Pisa-i ferdetornyot ugye? icon_biggrin.gif

# 100
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106150 Üzenet linkje2009-06-24 08:07:49  Válasz a #106144. hsz-ra Előzmény #106144

Szia Döme!

Csak gondoltam, a Campusnál is szét lehet nézni, azt nem tudtam, hogy sokkal kedvezőbb áron találtál szállást.
Megírod majd, hogy végül mennyiből sikerül kihoznod az utazást?

# 101
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106163 Üzenet linkje2009-06-24 08:31:53  Válasz a #106144. hsz-ra Előzmény #106144

Döme!

Megnéztem a moby ferry oldalát.
Nekem kicsit bonyolult.

Kiválasztottam hogy Livorno-Bastia és augusztus 19-23-at jelöltem meg, aztán kicsit korábbi időpontot is.

Azt láttam, hogy emberke fr. euro 13,4 meg fotel fr. euro 2, meg auto fr. euro 7,75.

Mit jelent az fr. ?
És miért sárga +mosolygósjeles az egyik és miért szürke a másik?

És miért nem láttam 1 euros autójegyet?
Odafelé még egész jó áron találtam, de vissza... jól kitalálták...

# 102
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106179 Üzenet linkje2009-06-24 09:09:35  Válasz a #106149. hsz-ra Előzmény #106149

Firkamano,

ahogy én láttam a főszezon juni. utolsó szombatjától kezdődik és általában szept. második szombatjáig tart. Elő és utószezonban persze olcsóbbak a szállások. Ezen az oldalon sok kritérium alapján választhatsz, vannak árak is. Csak próbaképpen aug.-ban 2 fő apartmanban 700€/héttől indul (ez volt a legolcsóbb, amit kidobott találatként
)ami nem is tűnik soknak, de bent van egy nagyváros lakótelepszerű részén a sokadik emeleten (szóval gáz helyen), a felső határ pedig a csillagos ég...

Kompjegyek szintén aug.ban:
autó: 8-108€ (az 1€ anno Szardíniára volt, lehet, hogy van Korzikára is, de
most már nem elérhető)
személy: 13-80€
A legrövidebb kompút (4 óra) Livornóból indul, ugyaninnen megy Szardíniára is legrövidebb úton (ha jól emlékszem 8-10 óra a menetidő).

Pisa-t már akkor megnéztük, de az idén sem hagyjuk ki, utitársaink még nem látták.

Szardínia: a szállásárak talán olcsóbbak Szardínián (bár sztem nem sokkal), de a vendéglátás és pl. a zöldség-gyümölcsárak ott is eléggé mellbevágóak voltak. A többi alapvető élelmiszer hasonló áron volt mint itthon. Nem találtunk olyan jópofa, hangulatos kisvendéglőket, mint amelyek Görögországban általánosak viszont nagyon színvonalas helyi készítésű ajándéktárgyak voltak, nem is drágán, ellentétben a sok más helyen kínált olcsó műanyagvacakoktól...

A növényzet elég ritkás, sok helyen kiirtották az erdőket, melyek a sziklás talajon már nem tudtak visszanőni.
Szardínia hatalmas, a látnivalók szétszorva vannak, az utak jók, de óriási távolságokat kell megtenni...Egy háromhetes nyaralás csak a sziget egyik felére lehet esetleg elegendő.
Lehet, hogy mi voltunk rossz helyen, de igazi fehérhomokos partot sehol nem találtunk és a jobb helyeken rengetegen voltak (mint a szardéniák a dobozban) pedig csavarogtunk eleget a szigeten...

Ezzel szemben Korzika (egyenlőre csak a képek alapján) sokkal eredetibbnek tűnik, hatalmas erdőségeivel, folyóival, fehérhomokos strandjaival.

# 103
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106181 Üzenet linkje2009-06-24 09:11:05  Válasz a #106150. hsz-ra Előzmény #106150

csz75,

persze, megírom (ha lesz erőm összeadni... icon_wink.gif )

# 104
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106182 Üzenet linkje2009-06-24 09:20:22  Válasz a #106163. hsz-ra Előzmény #106163

Firkamanó,

a mosolygós azt jelenti, hogy olcsóbb lehetőséget találtál, ezekre érdemes "vadászni". Az fr nem tudom mit jelent, talán free=van még szabad hely...
Nekünk aug.20.-i dátummal van 1€-os kocsijegyünk, valahogy náluk is úgy működik, mint a repülőtársaságoknál: idővel elfogynak az akciós helyek.

# 105
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#106186 Üzenet linkje2009-06-24 09:26:47  Válasz a #106182. hsz-ra Előzmény #106182

Nagyon köszönöm a részletes választ!!!

azt hiszem ennek tudatában először megpróbáljuk felfedezni alegszebb görög szigeteket, aztán ha kifogytunk, jöhetnek ezek (felháborító, milyen drágán kínálják a szállást...) icon_sad.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu