Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 436
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100434 Üzenet linkje2009-05-20 21:00:01 

Szia Josza2 !Úgy látom ,hogy van egy közös szerelmünk! Más szerintem nem történt! Korinthoszon mindíg sokat gondolkozom, ahogy olvastam az elöző írásodat , kedvet kaptam rá! Még egyikben sem voltam és idén is kimarad Kalavritával együtt! Ezt rohadtul sajnálom , de hát a családra is figyelnem kell! Sunyin be kéne vetnem , hogy Kalavritában van a legjobb fagyi? Üdv:kokszi
# 437
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100437 Üzenet linkje2009-05-20 21:03:01 

Szia Haspók!

Nekem Misztrasz tetszett a legjobban, majd Epidavros, Mükéné, Korinthosz. Spráta tényleg nem egy nagy szám. Leonidasz szobrától indul egy széles főutca, melyben sok naracsfa van. Ezek vad narancsok és keserűek, ne egyetek belőle!

# 438
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100439 Üzenet linkje2009-05-20 21:16:11  Válasz a #100434. hsz-ra Előzmény #100434

Kokszi!
Kalvrita nekünk is kimaradt, pedig elmentünk Diakopftoba, hogy felszálljunk a kisvasútra. Évekig nem működött, mert életveszélyessé vállt a pálya és fel kellett újítani.
Idén lett kész. állítólag új szerelvények is vannak. Ha ki akarod próbálni, akkor tudni kell, hogy csak hétvégeken jár.
Üdv: Josza

# 439
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100440 Üzenet linkje2009-05-20 21:18:25 

Kokszi írta:
... Sunyin be kéne vetnem , hogy Kalavritában van a legjobb fagyi? Üdv:kokszi

Diakopftóban a vasútállomáson tényleg nagyon finom a fagyi. icon_lol.gif icon_wink.gif

# 440
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100441 Üzenet linkje2009-05-20 21:21:10 

kvalcsi írta:
.... Ezek vad narancsok és keserűek, ne egyetek belőle!

Szia Valcsi!
Nem bánnám, hogy keserűek, csak ott ehetném most ....azonnal...!
kiss.gif Josza

# 441
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100445 Üzenet linkje2009-05-20 21:41:50 

Sziasztok ! Egy érdekes megközelítése lehet a Peloponnészosznak, a túráknak, a várak elhelyezkedése ! Létezik olyan ,hogy a Peloponnészoszi lovagvárak térképe. Ezt a kilencvenes években másoltam ki egy könyvtári könyvből. Egy-két vár: Akrokorinthosz,Khlemuci, Pülosz, Methoni, Koroni, Passzava. Monemvassia, Jeraki, Nauplion ,Argosz ! Körbe lehet így járni az egészet . És menyi mindent , hoznak még magukkal útközben! Egyet értek VojAndival, hogy ne csak az ásatási területek legyenek a fontosak, Európa legszebb és történelmileg leggazdagabb félszigetén.
# 442
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100446 Üzenet linkje2009-05-20 21:52:21 

Kokszi írta:
Sziasztok ! Egy érdekes megközelítése lehet a Peloponnészosznak, a túráknak, a várak elhelyezkedése ! Létezik olyan ,hogy a Peloponnészoszi lovagvárak térképe. Ezt a kilencvenes években másoltam ki egy könyvtári könyvből. Egy-két vár: Akrokorinthosz,Khlemuci, Pülosz, Methoni, Koroni, Passzava. Monemvassia, Jeraki, Nauplion ,Argosz ! Körbe lehet így járni az egészet . És menyi mindent , hoznak még magukkal útközben! Egyet értek VojAndival, hogy ne csak az ásatási területek legyenek a fontosak, Európa legszebb és történelmileg leggazdagabb félszigetén.

Én máris csomagolnék és indulhanánk. A Peloponesosnak van valami semmihez sem hasonlítható hangulata, rossz angol szóval feelingje. Valóban találkozik a természeti szépség a gazdag történelmi mult különleges emlékeivel és a tenger ajándékaival. Számomra egyaránt fontosak ezek az értékek. Nosza, uzsgyi...induljunk!

# 443
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100448 Üzenet linkje2009-05-20 22:22:02 

josza2 írta:
Nosza, uzsgyi...induljunk!

Jóóó, én benne vagyok, ha kell, már csomagolok is! icon_biggrin.gif

Én is örülök, hogy fellendült egy kicsit a topik, így a tervezgetésen kívül tudok beszélgetni is a jelenlegi kedvenc témámról. icon_smile.gif Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a hazajövetelünk után milyen milyen szemmel fogom látni a Peloponnészoszt. (Vagy lehet, hogy annyira beleszeretek, hogy fel sem szállok majd a repülőre visszafelé, mert nem bírom majd ki, hogy ne lássam a félsziget másik felét is? icon_razz.gif)

Köszönöm mindannyiótoknak, hogy megírtátok, hogy mi mennyi idő kb. és mennyire tetszett! Cserébe majd én is megírom, ha hazajöttünk! icon_wink.gif

Addig pedig tervezgetek tovább. icon_smile.gif Jó kis játék ez, olyan, mintha egy kirakóst raknék össze, adott 6 nap, és egy lista, amin mindaz szerepel, amit megnéznénk... Aztán lehet variálni. icon_smile.gif Van egy csomó feltétel, pl. ami hétfőn zárva van, azt nem tehetem hétfőre, ami du. 3-kor bezár, azt délelőttre kell csoportosítani stb. És ugye valamilyen útvonalbeli sorrendiséget is kell tartani, de nem szeretnék egy nap túl sokat sem autózni, hogy ne azzal teljen főképpen az idő.

Egyetértek Joszával, hogy minden egyformán fontos, és azért ezt a nyaralást is ennek a jegyében igyekszem összerakni. Lesz benne jócskán rom, az igaz, dehát ha egyszer ott vannak... icon_smile.gif Viszont azért egyebek is, amik éppen annyira izgatnak, mint a romok, csak a tervezésnél annyira nem kell izgulni miattuk, mert Gythio, Elafonissos, Poros stb. nem zár be, ha nem érünk oda "időben" icon_smile.gif.

Kokszi,
szerintem az a kb. 2 óra, amíg Spártában szétnézünk, nem lesz egy nagy "időveszteség". (Töltöttem már életemben sok rosszabb helyen sokkal több időt. icon_razz.gif) Vagy gondolod, hogy van ott a közelben bármilyen hely, amivel sokkal jobban el lehetne tölteni ennyi időt?

Mi amúgy június 21-én fogunk indulni, tehát ha jól látom, akkor mi megyünk előbb.

Valcsi,
olyan keserű narancsot ettünk most télen Spanyolországban is (bár az inkább nagyon savanyú volt)! Azt hiszem, hogy többet nem fogom megkóstolni. icon_smile.gif

# 444
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100461 Üzenet linkje2009-05-21 06:47:19  Válasz a #100445. hsz-ra Előzmény #100445

Szia
Megirnad esetleg melyik konyvbol?
Nagyon koszi
Kriszta

# 445
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100526 Üzenet linkje2009-05-21 12:17:03 

Szia Haspók!
Szerintem, mindegy, kinek,mi a fontos, megtaálja, amit keres.
Engem nagyon érdekelne majd, ha visszajöttök az elafonissosi szállás. Én egészen eddig azt hittem, hogy az lakatlan sziget és csak fürdeni lehet átmenni csónakkal. De aztán tettél fel egy csomó linket és végignéztem, így úgy döntöttem, hogy mi is éjszakáznánk majd ott. ....de tudom, úgyis mindent olyan szépen le fogsz írni, mint Krétáról....ami nagyon jó lesz. icon_smile.gif

# 446
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100657 Üzenet linkje2009-05-21 20:00:52 

Szia krisztakriszta! Már nem emlékszem a könyv címére , mint írtam is 92-93 köröl találtam egy könyvtári könyvben: A térképre rányomtam a zsírpapírt körberajzoltam . Na ezen, a világ vezető térkép kiadói által már többször irigyelt példányt a mai napig őrzöm . Ha ez érdekel szivesen megosztom veled! Megpróbálom ide felrakni ,ehez azonban lehet, hogy béna leszek! Ha nem, akkor szivesen elküldöm emilben ,Itt már tart a tudásom.
# 447
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100673 Üzenet linkje2009-05-21 20:51:34 

Sziasztok!Tényleg mindenki megtalálhatja ,és biztosan meg is fogja találni azt amire vágyik ezért nagyszerű ez a hely . Azt szerettem volna, hogy beszéljünk a romokon kívül másról is. VojAndi tökéletesen leírta , nekem is ez a véleményem. Haspók ! Spárta helyett kapásból egy tucat szebb dolgot mond bárki aki már járt erre! Konkrétabban. Ha jól értem aznap Githionba is mentek ? Onnan csak egy ugrás a Mani. Ezzel meg is van a tucat! Legalább egy kicsit belelehetne nyalni,hiszen nagyon feszes a programotok. Strandolni egy álom arrafelé,minden falu, ház ,egy örök emlékké válhat! Első utunkból kimaradt a Mani, évekig idegesített a dolog. A romok hajkurászása közben /ami persze szintén örök emlék / sok gyönyörű dolog mellett elmentem, és ezért késöbb mérges volta magamra. Ezért érzem én Spártát vagy Argoszt törpének az orjások között. Mistrába szerintem nyitásra kell menni. Késöbb a nagy meleg,és az odarángatott buszos /túristák / miatt nem az igazi. Akik ide készülünk, tudjuk, hogy ebből az árból akár egy trópusi nyaralás is kijönne,emiatt én nem tudok minden évben eljutni ide. Én ezt nagy kincsnek tartom, ezért rohadtul meg fogom becsülni minden percét. Egy út után évekig élek az emlékeimből. Rodoszon voltunk 2 éve amikor volt a nagy tűzvész.Minden este néztem a görög tv-t, abba bízva , hogy hátha mára eloltották. Egyszóval imádom ezt a helyet ,és ezért szólok bele más dolgába! Bocsi érte. Nagyon várom, hogy friss infókkal hazagyere ! üdv:kokszi
# 448
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100706 Üzenet linkje2009-05-21 22:14:21  Válasz a #100673. hsz-ra Előzmény #100673

Szia Kokszi!

Nem véletlenül írtam, hogy Spártában kb. 2 óra hosszát leszünk icon_wink.gif, ennyi idővel a Mánin nem sokat lehetne kezdeni! icon_smile.gif Szerintem legalábbis értelmetlen dolog lenne Gythio után egy órányit autózni lefelé a félszigeten, aztán meg egyórányit vissza. Persze az autóból kifelé nézve is látnánk valamit a tájból, de az nekem nem az igazi. icon_smile.gif

Én inkább úgy szeretem, hogy csak annyi dolgot nézzünk meg egy nyaralás alatt, amennyit kényelmesen, ráérősen, alaposan meg tudunk nézni. Legyen idő sétálni, lézengeni, nézelődni, ücsörögni. Ne kelljen idő előtt továbbrohanni, ne legyen bennünk hiányérzet, ne érezzük azt, hogy elszakított minket a látványtól az a kényszer, hogy máris tovább kell menni. Amit emiatt a kényelmes tempó miatt nem látunk, azt nem látjuk. Ha nagyon érdekel, akkor majd megnézzük jövőre. Ha pedig jövőre mégis máshová mennénk, akkor az azt jelenti, hogy van valami más, ami mégiscsak jobban érdekelt! icon_smile.gif

A világ minden érdekességét úgysem tudom egy élet alatt sem megnézni, úgyhogy - szerintem - nem érdemes azon izgulni, hogy most ez vagy az kimarad. Az elsődleges mégiscsak az, hogy jól érezzük magunkat ott, ahol vagyunk, nem pedig az, hogy minden négyzetcentimétert felfedezzünk, ami párszáz km-es elérhető közelségben van. icon_smile.gif (Bár az igaz, hogy ennek néha nagyon-nagyon nehéz ellenállni, de én ezért szoktam már előre itthon szelektálni, most pl. azt, hogy a Máni bizony kimarad. Ha nem készülök rá, hanem reménykedem benne, hogy talán belefér, akkor a helyszínen csak csalódás lesz belőle, ha mégsem. Márpedig ha racionálisan belegondolok, akkor már most látszik, hogy a Máni és a tőle keletre eső helyek közül egyik sem fér be már idén.)

Persze tudom, hogy a tavalyi nyaralásunk meg az idei terveink alapján talán úgy tűnhet, mintha zsúfolt programjaink lennénk és folyton egyik helyről a másikra a szaladnánk, de a valóságban egyáltalán nem érezzük ilyennek ezeket az utakat. Egy nap alatt talán még kevesebb helyre is jutunk el, mint mások, csak annyi a különbség, hogy nekünk nincsenek egész napos strandolós programjaink. (Ráadásul idén szerintem sokat jelent majd az, hogy mindig helyben keresünk szállást, nem kell esténként visszaautózni ugyanoda, ahonnan reggel elindultunk. Ez akár több óra nyereség is lehet egy napban.)

Az pedig, hogy ennyire aprólékosan és előre "kicentizve" tervezek, szintén nem azért van, hogy egy napba minél többet zsúfoljak, hanem azért, hogy ne a helyszínen döbbenjünk rá arra, hogy ez vagy az már mégsem fér bele az időbe, és ott majd már ne kelljen ilyesmivel foglalkozni, hanem minden értékes percet ki tudjunk használni arra, hogy gondtalanul élvezzük azt, hogy ott vagyunk. icon_smile.gif

Egy szó, mint száz, a Mánit majd egy másik alkalommal nézzük meg, amikor nyugodtan, kapkodás nélkül el tudunk ott tölteni annyi időt, amennyi jólesik. Hiszen valamikor biztosan visszatérünk majd a Peloponnészosz nyugati oldalára! Azon a részen is nagyon sok érdekes dolog van és gyönyörű tájak, és ahogy írtok az egész Peloponnészoszról, valószínűleg én is úgy fogok onnan visszajönni, hogy már alig fogom várni azt az időt, amikor újra visszamehetünk! icon_smile.gif

# 449
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100709 Üzenet linkje2009-05-21 22:26:33  Válasz a #100526. hsz-ra Előzmény #100526

Szia Andi!

Elafonissoson ahogy olvastam, leginkább a kikötőnél, a "városban" lehet szállást találni, majd mi is ott fogunk próbálkozni. A legjobb persze valami hangulatos vízparti házikó lenne, de úgy tudom, hogy a strandokon max. vadkempingezni szoktak. icon_smile.gif

# 450
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100716 Üzenet linkje2009-05-21 22:49:53  Válasz a #100673. hsz-ra Előzmény #100673

Ma a Monemvasia-Nafplio közötti útvonalról olvasgattam néhány szabad percemben, arra biztos megyünk majd, és többek között az alábi falvakon fogunk keresztülmenni. Nagyon jókat írt a könyv róluk. Biztos meg-megállunk majd szétnézni, addig is pedig néhány fotó a Panoramióról. icon_smile.gif

Geraki
(LEIMONITIS MIXALIS fotója)

Kosmas
(VPL fotója)

Leonidio
(OxyPhoto.ru - O x y fotója)

Kiveri
(ekfrasi - Yannis Pap… fotója)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 29 30 31 ... 113 114 115   >