#1009452009-05-23 19:15:07 Válasz a #100917. hsz-ra
Szia Josza!
Ez valami fantasztikus!!! Köszi, hogy belinkelted, az oldalt még nem találtam meg, pedig annyifélét néztem már! Ehhez még búvárfelszerelés sem kell, azt írják, hogy szabad szemmel is látszik lent a város, hiszen alig 3 méterre van a felszíntől! És mindössze 100-200 méterre a parttól, tehát sima strandolás közben is meg lehet találni.
Nem nagyon reklámozzák ezt a dolgot, mert még sehol máshol nem láttam említést róla, pedig sok oldalt átnéztem már. De nyilván azért, hogy védjék a kíváncsi önjelölt búvároktól meg régészektől...
Kokszi, Mia blogját rendszeresen linkelem ide (tegnap is - "Itt van Mia beszämol´ja 2007-ből."), de ha az utazási rész jobb oldalán megnézitek, a többi utazásának a listája is ott van, és el lehet olvasni mindet.
Köszi, Mia körútjáról a beszámolót pont most olvastam el. Nem tudtam, hogy az általam talált is tőle van. Annyi ídőmet elvette az út tervezése, hogy eddig nem volt időm mások írásait olvasgatni. Ezt is valahol kutatás közben találtam, más oldalon. Most kezdek ismerkedni az itt író emberekkel,és beszámolókkal.
Peloponnészosz-rajongók,
ha még eddig nem vágyakoztátok magatokat betegre, akkor íme egy irtó jó videó!! Ennek az első fele szól a Peloponnészoszról, de az egész sorozatot érdemes végignézni Görögországról (ez most csak az 5. rész belőle)... eszméletlen jó!
Greece off the beaten path part5of8.
Mani, Argos, Mycenae, Sparta, Elafonissos, Lake Prespa, Kastoria, Metsovo
+ még: Moni Elonis (amit mi is látni fogunk majd nemsokára ), Nemea, Molai, Evrotas folyó, Kythira...)
#1009882009-05-23 21:13:57 Válasz a #100982. hsz-ra
Nem tudom, talán azért, mert ezek nem kimondottan a Peloponnészoszról szólnak, hanem Görögország mindenféle tájairól. De nagyon örülök, hogy valahogy megtaláltam, így helikopterről nézve nagyon hatásos az összes film. Először azt indítottam el, ami Vathiával kezdődik, és teljesen odalettem tőle.
Szia Haspók! Kikészitesz teljesen. Rohadt jók a videók! Az Evrotas völgye nagyon tetszett. Kardamyliben is van egy patak ami a Tajgetoszból ered. Ennek a partján tervezek egy túrát a Tajgetosz belseje felé . Egy kis Bazsalikom , rozmaring gyüjtögetéssel egybekötve. Remélem az is lesz ilyen szép. Kész vagyok az Evrotastól.
Majd igyekszem sokat fotózni,videózni. A felrakáshoz majd kérek segítséget , mert ehez a számítógépnek hívott valamihez abszolúte nem értek. Tőled nagyon várom majd a két szigetről való élményeidet. Ha Neapoliban lesztek ,akkor megnéznéd nekem a kompok indulását Kythirára és onnan vissza. az árakkal együtt? Meg őrjít a tudat hogy ott vagyok Kythirátol egy köpésre és nem fér bele a programba. Hátha tudok még egyet csavarni a bankszámlán,mert az időnkbe beleférne. Üdv :kokszi
#1010212009-05-23 22:24:13 Válasz a #101013. hsz-ra
Ha elmegyünk Neapoliig, akkor persze! De azt hiszem, hogy Elafonissosra Pountából megy át a legrövidebb úton a komp (ahol a szép strand van, amiről beszéltünk a múltkor), ami még Neapoli előtt van, szóval így nem biztos, hogy Neapoliig eljutunk.
A fordítottja sem jobb, hidd el, nálunk ugyanis épp az idő a limitált... Na persze ez nem azt jelenti, hogy túl sok szórni való pénzünk lenne (már egy ideje nagyon odafigyelünk arra, hogy mire költünk, pont az idei nyárra való tekintettel...), de éppen pár napot még esetleg maradhattunk volna, viszont a munka miatt sajnos nem fér bele, így hát 10 napunk lesz, amiből az első és az utolsó utazás, tehát összesen 8 marad a lényegre, amiből az első 2 Athén.
Kythira miatt nekem is fáj a szívem egy kicsit, de majd legközelebb... Hiszen úgyis a Mánit is látnunk kell majd;), tehát majd pár év múlva talán úgy térünk vissza, hogy megpróbálunk hosszabb időt kiszakítani a mindennapokból, és akkor akár saját kocsival is mehetnénk, végig le a Peloponnészosz nyugati partján a Mániig, és Gythióból átkompozhatnánk Kythirára. De szép is lenne!
De azért idén sem panaszkodhatunk, örüljünk annak, hogy ennyi szép helyre eljuthatunk! Szerintem így is fantasztikus nyaralásunk lesz!