hatalmas energia van benne - én így mondanám.
Csak annyit akartam mondani, hogy ilyen energikus számtól nem szerelmi témát vártam el, hanem...mit tudom én, mint pl. amiket a Nickelbeck énekel. Létezik egyáltalán görög rockzene?
Köszi, Jorgos a számokat, mindjárt megnézem.
Stratos, elnézést pedig azért kértem, hogy nem tudtam, hogy te vagy a "piroska".
#1008752009-05-22 23:43:00 Válasz a #100865. hsz-ra
Vigyázz, mert a rock és a heavy metal közt azért van néhány lépcsőfoknyi különbség... igaz, a rockból rengeteg irányzat fejlődött ki, az egyszerű rock and roll-tól kezdve a punkok és az alternatív zenekarokon át...
A fentebb ajánlott Mple együttesben, pont az tetszett számomra, hogy a szöveg olyan jól van megírva, hogy cseppet sem zavar a görög nyelv, sőt! A szimbólumokkal teli, kicsit a lila ködben is megmártózó, pedig elsőre egyszerűnek tűnő rejtélyes szöveg; még izgalmasabbá teszi a különféle hangulatú számokat, és szerintem az énekesnő különböző módon kiadott (erotikus füledtségű, vagy depressziós stb.) hangja is remekül kiegészíti, vagy ellenpontozza az együttes zeneszerzői, azaz előadói által megálmodott rockzenét.
Természetesen a görögök is művelnek, ill. majmolnak minden féle irányzatot. A kemény rocknál viszont nagyon számít a szöveg is, mert azt bizony inkább angolul lehet a mikrofonba üvültve, szaggatva hörögni -szerintem -, mint görög nyelven...
Köszönöm. Nagyon kedves vagy, hogy ennyit fáradozol.
A „Bábel” kb. az én stílusom.
A „Csont” az már erősen Sepultura-szerű. Régen szerettem az ilyet is, de most már kicsit túl kemény.
A harmadik, a görög elemekkel, nagyon király a buzukival benne, de amúgy egy az egyben Iron Maiden-es hangzása van. Nem rossz. Sőt, nagyon tetszik. Ilyesmire gondoltam. Majd keresgélek még ettől a zenekartól számot, bár nem volt kiírva, hogy kik is ők.
Az Iron Maiden meg az egyik kedvenc zenekarom, de még nem hallottam ilyet tőlük. Buzukit utánzó elektormos gitár Jó, nagyon jó.
Köszi, hoztál egy kis színt, egy kis különlegességet a mindennapjaimba.
A „Bábel”, talán lehetne az "én stílusom is," kb..., de mivel nagyon ragaszkodok a görög nyelvhez, így... meg se hallgatom.
A „Csont” legalább görögül van...
(Az utólsó klipp, szerintem csak össze van vágva a hang a látvánnyal, NE DŐLJ BE NEKI!!!)
Köszi a nevet. Megnéztem a riportot. Egyre viccesebb az egész, német srácok és Németországban született görög srác...azt hiszem, nem kell túl messze mennem, hogy találjak egy cd-t tőlük. Remek zene.
Ha a klippes dologgal az Iron Maiden-re gondoltál, az nem összevágás.
Látni a gitáros játékán, hogy azt játssza, ami szól (én is játszottam valamikor elektromos gitáron). Egyre jobban van egy olyan érzésem, hogy valamelyik porosodó Iron Maiden koncert-videókazettámon látni véltem már ezt a művet.
Ezt a napokban találtam. Nem tudom, linkelte-e már valaki (múltkor is 'belenyúltam' egy már említett videóba ).
Nem tudom, hányszor hallgattam meg - de nagyon tetszik.
Nekem is nagyon tetszik ez a szám, pillanatnyilag ő a kedvencem és tudom már, kinek a lemezét fogom legközelebb a nyaraláson keresni és megvenni.
Van egy 2007-es száma "Doxa si" címmel, azt imádom, de a youtube-on sajnos csak egy vacak koncetrverzióját találtam. De nem baj, meg van a szám (az egyébként nagyon jó, "Epilogi 88" válogatáson)
Szerintem nagyonjó zenét csinál!!