Mire vigyázzunk?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102445 Üzenet linkje2009-05-30 18:47:06 

krisztakriszta,

Félre ne érts, nem a Te infórmációid hitelességét vontuk kétségebe. Azt köszöntem is icon_smile.gif ...csak elmondtuk a saját tapasztalatainkat icon_biggrin.gif
Jómagam naponta egy,talán két pohár csapvizet iszom maximum Göröghonban, mert a többi hely kell a Mythos-nak icon_lol.gif De használtam már nescafehoz és főzéshez, valamint a kirándulások alkalmával szoktam forrásvizeket kostólni. Eddig szerencsém volt, s bízom benne, hogy ez így is marad icon_smile.gif

# 212
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102448 Üzenet linkje2009-05-30 19:05:31 

sünivel nekem is volt kalandom Tolo-i strandon,annak ellenére, hogy szandál volt rajtam, mert oldalról védte magát
# 213
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102458 Üzenet linkje2009-05-30 19:50:57 

Haspók írta:
Vettünk fürdőcipőt. icon_biggrin.gif Szóval idén már tuti, hogy nekünk is lesz, nem kell annyira figyelni, hogy hová lépünk (mert én azért féltem tavaly rendesen, amikor kavicsos parton voltunk, úgyhogy mindig alaposan megnéztem, hogy hová lépek, és láttam is azon a parton, hogy szinte mindenkinek ilyesmi volt a lábán).

Ilyen, csak tiszta fekete, nincsenek világoszöld csíkok benne:

"Ilyeneket" árulnak midenütt Görögországban is, 5-6 Euróért, mi Samoson vettünk. A páromé pont ilyen, az még nagyon jó, de az enyém kicsit másképp nézett ki felépítésében és én melléfogtam, mert egy év múlva már szétvált a talpa stb. Az idénre más nincs. Jó lenne tudni, hol lehet ilyet kapni, mert novemberig feltétlenül be kell szereznem.

# 214
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102460 Üzenet linkje2009-05-30 19:58:41 

Közben olvastam a Decathlont. Mennyi be került???
Nálunk nincs Decathlon sajnos, pedig nagyon szeretem, de majd 3 hét múlva utazunk haza, akkor beugrunk.

Szia Krisztakriszta!
Dehogy is, nem vonjuk kétségbe a szavaitokat, de attól, mert Tolóban ennyire gázos a helyzet, nem kell, hogy midenhol az legyen. Nagyon is értékesnek tartom a hozzászólásaidat, Ágniéval együtt. !
Őszintén szólva, én most nagyon meglepődtem, mert a "nem iható vizen" eddig a coli bactériumokat értettük, tehát bakteriális okból hasmenést okoz, de hogy vegyi méreganyagok lennének benne, még soha nem hallottam, csak most tőled, és el is hiszem én ezt neked, de akkor ez valóban nagyon durva dolog. Ha ezzel kezditek, másképp reagál az ember. Szóval szerintem azt is el kell mondani, hogy a víznek nem csupán a minősége rossz, hanem méreganyagok is vannak benne. Így én sem akrnék főzni vele. De ez csak most bukott ki.

# 215
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102461 Üzenet linkje2009-05-30 20:17:34  Válasz a #102458. hsz-ra Előzmény #102458

Én tegnap vásásoltam vizicipőt Debrecenben a Metroban, 1200 Ft volt. Ez úgy tünik elég masszív,de van ebből több féle is. Sajnos majdnem minden évben újat kell venni, de végül is kényelmesebb, így megéri.

süni

# 216
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102462 Üzenet linkje2009-05-30 20:23:26 

Szia Süni, köszi. A páromé 3 éve rengeteg strapát kibírt. Ő egy jót fogott ki, remélem, legközelebb nekem is szerencsém lesz.
# 217
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102464 Üzenet linkje2009-05-30 20:27:15  Válasz a #102460. hsz-ra Előzmény #102460

Andi,

2690 Ft-ért vesztegetik a Decathlonban.

Itt a linkje: http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8057722-33056058/

# 218
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102465 Üzenet linkje2009-05-30 20:33:07 

vojandi írta:

"Ilyeneket" árulnak midenütt Görögországban is, 5-6 Euróért, mi Samoson vettünk.

Tavaly Krétán én nem láttam ilyet (nem mintha annyira néztük volna, de ahol éppen voltak árusok, ott azért körülnéztem), csak műanyag papucs- meg szandálféléket, de olyat nem akartam venni. Úgyhogy azért gondoltam, hogy inkább megvesszük itt, ha már van. Most, hogy megvettük, idén biztosan mindenhol látunk majd Görögországban is. icon_smile.gif Arra én is kíváncsi vagyok, hogy meddig fog tartani, de remélem, sokáig, mert nem csak egy nyárra gondoltam.

# 219
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102474 Üzenet linkje2009-05-30 21:39:48 

Köszi Kriszta! Ez az infó TOLO-RA vonatkozott !!! Kicsit nehezen de azért vágja a nép. Mi egy hetet Toloban töltünk , nagyon fontos infó !Még egyszer köszi! Üdv:kokszi
# 220
Degu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
140 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102479 Üzenet linkje2009-05-31 01:12:01 

Sziasztok.
En egy eve elek gorogorszagban,es mindennap csapvizet ittam,keddig,amikor tele volt a viz klorral,masnap pedig annyira keseru volt,hogy szinte marta mindenemet,egy ejszakat a wc-n toltottem.eleg volt par korty,hat ennyire ihato a viz neha.

# 221
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102481 Üzenet linkje2009-05-31 02:00:03  Válasz a #102464. hsz-ra Előzmény #102464

Nem akarok vészmadárkodni, ilyen van nekem is, ezen simán keresztül megy a tengerisün tüskéje. icon_sad.gif(
# 222
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102483 Üzenet linkje2009-05-31 06:31:35 

Sünikérdésre egy tipp:Horvátországban tanultam egy helybélitől,ha mégis átmenne a cipőn a tüske.Bocs hogy így írom,de ez van és garantálom hogy igaz.Rá kell pipilni és akkor a tüske össze hűzodik és simán ki lehet venni csipesszel.
Akkor nem kell szenvedni tűvel meg szikével.

# 223
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102487 Üzenet linkje2009-05-31 08:05:19  Válasz a #102366. hsz-ra Előzmény #102366

Krisztakriszta
Azért hasznos ez az eszmecsere, mert kiderülnek dolgok.
Én éppen azért akartam neked válaszolni, mert a szűréssel jelezted, hogy iható a víz.
Ugyanis a szűréssel a legjobb tudásom szerint a bacik ellen nem tudunk védekezni. És arra, hogy másról lenne szó, talán nem is gondoltak(tunk) mások. Hiszen az eredeti cikk senm erről szólt igazán. No meg az említett klórozás a bacik ellen irányul.
Én ezért is mondtam, hogy aki az Olymposon jár, vagy Panteleimonasban az az ottani forrásból igyék, mert páratlan. Persze vigyázzon, mert olyan 9°C-os!!! Tavaly még júliusban is volt hó az Olymposon icon_smile.gif Persze máshol biztos nem ilyen jó a helyzet. Katerini környékére az idegenvezetők állítják, hogy mindig iható a víz (várom az ellenvéleményt is)
Voltunk az Olympos mögött is, ahol szintén megálltunk egy forrásnál, de remdkívül meleg volt a vize, így kihagytuk azt (valószínűleg a hőmérséklete miatt a kórokozók is felszaporodtak már ,az is lehet, hogy egy részt nem is a föld alatt tett meg). Ugyan így az Olymposon természetesen a Priónia és az azt követő (felfelé) található kijelölt vízkivezetésekre gondolok (mert féluton is van egy, de abból NE IGYATOK!)

Arzén - ezt jó, hogy mondod, mert eddig erről senki nem beszélt. Bár Magyarországon is van és arról sem nagyon beszélnek, csak néha, hogy nincs még pénz a fejlesztésre. Bár manapság ezeken a helyken visznek vizet kocsival. A fogmosás és a gyümölcsmosás nem fog gondot okozni a rnedkívül kis mennyiség miatt.
Hogy megoldás-e a szűrés? A brita szűrők használata (van mobil változat is) sok mindent kiszűr (vízkő, nehézfémek!!!), de a nitrátot és az arzént ez sem (ÁNTSZ)!!! Ebből a készülékből viszont ezüst oldódik ki, ami a csecsemőknek nem ajánlott.
Valószínűleg ezért is szólnak helyben, hogy most feldúsult az arzén és ne igyák, mert ahhoz nagyon drága berendezés kellene. Itthon is olcsóbb vizet vinni a kritikus időkben. Valószínűleg ők is ugyan így gondolják.

A vizicipőt első alkalommal nem vettem fel (ott volt), mert senki rajtunk kívül, aztán jól megcsípett valami meduza féle. Felvettem, a görögök csak néztek, hogy milyen kényesek vagyonk (gondolom), aztán egy másik magyar férfit megcsípett a lábujjai közt, hát volt is mérgelődés! Tehát azóta, minket nem érdekel, felveszük ott is ahol nincs sün. Mert van rák, aki szeretne élni és védekezik (a kagylót is kinyitja, akkor mi neki egy láb) és még sok minden más. Meg kijövet a homok sem égeti szét a talpat! (ára: a legócskább esetén is csak ~900 HUF)

És ismét a jó tanács: Nem biztos, hogy az ivóvízben van a kórokozó, vagy vegyszer! Akárhol és akármit megfogsz, ott lehet!

# 224
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102495 Üzenet linkje2009-05-31 10:03:47 

Antero írta:
Hangosan szoktam derülni , mikor a telepített idegenvezetők már a transzferbuszon közlik , hogy a csapvíz iható....
A szállodákba naponta többször járnak ki a dokik , a rendelők meg tele ; már aki eljut odáig icon_smile.gif

Nalunk az elso amit elmondunk a buszon (na jo lehet, hogy a masodik , az orak atallitasa utan), hogy a csapviz nem ihato icon_biggrin.gif Az asvanyviz hatos kiszerelesben eleg olcso, igy ezen nem erdemes sporolni. Mi nem az asvanyvizgyartoknak kampanyolunk (ahogy valaki azt felvetette), hanem az egeszsegunk erdekeben....

# 225
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#102498 Üzenet linkje2009-05-31 10:32:37 

cserrobi írta:
Sünikérdésre egy tipp:Horvátországban tanultam egy helybélitől,ha mégis átmenne a cipőn a tüske.Bocs hogy így írom,de ez van és garantálom hogy igaz.Rá kell pipilni és akkor a tüske össze hűzodik és simán ki lehet venni csipesszel.
Akkor nem kell szenvedni tűvel meg szikével.

A vizeletterápia alkalmazható medúzacsípéseknél is !
( saját vizelet ! ) és még eszméletlen sok mindenre icon_exclaim.gif

/https://naturastart.shp.hu/hpc/web.php?a=naturastart&o=1163692439

https://www.magyarszo.com/fex.page:2008-12-18_Vizeletterapia.bot
stb..../

Legutóbb Antero szerkesztette (2009-05-31 10:36:23), összesen 1 alkalommal
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu