Nem akarok vészmadárkodni, ilyen van nekem is, ezen simán keresztül megy a tengerisün tüskéje. (
Ez felmerült bennem is, úgyhogy továbbra sem szándékozom sünös területen tapicskolni, de azért ha véletlenül annyira elbambulnék, hogy nem veszem észre, biztos kellemesebb úgy belelépni, hogy egy-két centi gumi van a talpam és a sün között, mint csak úgy csupasz lábbal.
Meg nemcsak a sünök ellen jöhet jól, hanem éles köveknél is, egy vágás a cipőn mégis jobb, mint a talpon.
Én is hallottam, hogy a gumicipőn is átszór a sün. Őszintén, én sőn miatt mégsosem hordtam, hanem a szúrós. kavicsos talaj miatt. Szerintem fizikai képtelenség tiszta, átlátszó vízben józan, odafigyelő embernek egy kis odafigyeléssel sünbe lépnie.
#1025542009-05-31 17:19:03 Válasz a #102498. hsz-ra
Sziasztok
hat a suntuske lepisileset en is hallottam mar azzal csak az a gond hogy azt ott helyben kell lepisilni (szakertok szerint )amikor belemegy az meg ugye egy furdozokkel tele strandon nem mindig megoldhato
azt is mondjak hogy olivaolajos kotest kell ratenni es attol felpuhul es szinten ki lehet szedni viszont egy napig rajta kell hagyni a kotest
a gyakorlat azonban a kovetkezoket mutatja
ezek a metodusok sajna viszont csak addig alkalmazhatoak amig a tuske nem torik bele a labba
a gond mindig azzal van hogy a tuske mar beletorott az ember borebe meg mieolott barki barmilyen modszerrel megprobalna kivenni (ugyanis a hegye legvege vekony es nagyon torekeny es mivel 99% a az embereknek a figyelmeztetes ellenere megiscsak megprobalja maga kivenni )es mivel az elso rovid idoszakban amikor meg nem kezd begyulladni nem mindig faj annyira ezert a delikvens el is evickel alig ralepve felig ugrandozva valameddig amikor is a tuske jomelyre belenyomodik a lababa es akkor mar csak ugy lehet kiszedni ha felnyitjak a bort.
Nem melyen persze de elegge ahhoz hogy ket napig ne furodhessen az aldozat es a meleg es a fertozesveszely miatt meg antibiotikumot is kell ra szedni 3 napig legalabb amit nem mindenki bir raadasul eleg sokaknal fenyerzekenyseget is okoz tehat szobaban kuksolas is jarul a dologhoz.
(es meg egy gyogysort se lehet ilyenkor bedobni ugye)
Viszont az tuti hogy van olyan suncipo amin ha oldalt vannak lyukak es azon adott esetben kifog a sun ilyen esetem volt tavaly.
Az en tanacsom egyszeru :
az ember ha nem muszaj azert hogy megsporolja a suncipo arat (vagy a palackos vizet akar )ne rontsa el a nyaralasat
en legalabbis nem tennem mert azert olyan oriasi osszegekrol nincs szo
Tudtatok egyebkent hogy a tengeri sun tobb fajtaja eheto?
kiskessel folnyitjak citromlevet csopogtetnek ra es megeszik a belsejet nyersen mint az osztrigat
tehat a motto:ne lepj bele,fald fol!
... Jó lenne tudni, hol lehet ilyet kapni, mert novemberig feltétlenül be kell szereznem.
Kb. minden sportáruházban, ami nem divatcuccokat árul (értsd: pl. sportolásra alkalmas fittnessgatya, vagy dizájnos, de vízáteresztő esőkabát), és az áruházláncokban is.
Legutóbb a Lidl-ben láttam 1300-ért (és még normálisan is nézett ki), de nekem volt már Tesco-s is, kiváló árban, megjelenésben és minőségben.
A számozásra kell figyelni, mert az én 38-as lábamra sokszor a 35-ös is jó.
Valamint nekem pl. fontos az állítható méret a bokánál, hogy ne lötyögjön, és háklis vagyok a madzagos szűkítésre, mert akkor úszás közben olyan érzésem van, mintha valami más érne hozzám. De mázlista vagyok, mert kapható tépőzáras változat is.
Jah, és nem csak a vízben meg a parton, hanem hajón is kiváló (ha nem gagyi talpú) elcsusszanás ellen. (Persze attól függően, ki milyen hajóval utazgat )
(Hogy én mennyit tudok írni egy úszócipőről )
Én ugyan nem a Kriszta vagyok, de némi vendéglátóipari tapasznyalat birtokában (amiről persze Te még nem is hallottál ) úgy gonolom, hogy síma csapvíz.
Legalábbis az a pár száz alkalommal, amikor frappé készítést láttam mindig csapvízből készült, azt is adtak mellé.
Igaz; ez egyszer sem Toloban volt.
#1025622009-05-31 18:06:49 Válasz a #102560. hsz-ra
Ajaj ,akkor most mit tegyek mert mi nagyon frappésak vagyunk
Nem is gondolná az ember hogy 11 nappal az indulás elött ezen kell gondolkodnom hogy ihatok-e jó kis frappét vagy sem :S
#1025672009-05-31 19:07:50 Válasz a #102562. hsz-ra
Miért ne ihatnál?
Max. elmúlik egy hétre a székrekedésed
Mi tizensok éve járunk oda viszonylagos rendszerességgel és még soha, semmi problem nem volt a vízzel.
Bezzeg a Mythossal, Ouzoval, ilyen-olyan borral, tzipuróval...
Persze az is igaz, hogy vizet csak különösen indokolt esetben és csak cseppenként fogyasztok
#1025772009-05-31 19:58:11 Válasz a #102574. hsz-ra
Nya kérem erre nem reagálnék semmit hisz nem láttam még vendéget
Sokan azt mondogatják hogy ez c@r mikor meg megkérdezem hogy beledugta -e azt a kicsiny kis nyelvét ebbe a masszba akkor lesüti a buksiját és mormog a bajsza alatt"még nem"