#1028362009-06-02 18:23:19 Válasz a #102827. hsz-ra
Most hogy így szoba került ez az útvonal is, bevalhatom, hogy kezdettől fogva kacérkodtam vele, de most ez a "kártya" ügy erre billentette a mérleg nyelvét nálam, és mint írtam is előbb, pont tegnap nézegettem a térképen az útvonalat, és mivel szeretem a kihívásokat -hiszen azért is vágok bele motorral az útnak- ezért most erre teszem a voksom, de ez mind nem azt jelenti, hogy végleges, hanem most itt az előny, hiszen lazán kell kezelni, mert van éppen elég feszültség év közben a nyaralást ha lehet ne árnyékolja be semmi.
#1028382009-06-02 18:30:08 Válasz a #102820. hsz-ra
Kissas, sajnos nem tudom a forrást, mert még tavaly találtam rá böngészés közben, de valószínű, hogy az index oldalán találtam.
Szerintem tranzit szállással kapcsoaltban biztos itt is adnak majd jó tippeket.
De én a helyedben szót fogadnék Jox-nak, és tényleg várnék még a döntéssel, hisz van még idő, és az utazók között mindig vannak rémhíreket keltők, és elégedettek is.
Milyen kárty-ügyről van szó, megkérdezhetem, mert mostanában ritkábban jutok ide, és úgy látom valamiről lemaradtam.
Vagy meddig keressek vissza?
Hát én a macedónoktól nem vártam sokat
Igaz én 96-ban voltam görögbe, de akkor is kikészítették a buszsofőrök a cigit, márkát (mert akkor ugye még az volt).
hát akkor kalkulálunk +10 euroval.
#1028572009-06-02 19:14:40 Válasz a #102838. hsz-ra
Üdvözlet Mindenkinek!
Azt az írást én tettem közzé tavaly a www.sartisarti.com weboldalon, a blogban találjátok!
Amit leírtam azok szóról szóra úgy vannak gondolom idén is! A macedon vízumkényszer idején (2002-2005) mindenki erre járt, de az ott leírtak, hogy szarok az utak, meg szemétkednek a rendőrök már nem aktuálisak! Én is paráztam tavaj, de felesleges volt!
Ha van kérdésetek akkor tegyétek fel nyugodtan! Azért azt hozzáteszem, hogy mi egy hétfőről keddre virradó reggel léptünk be Bulgáriába! Nem tudom mi lehet itt a helyzet a török invázió idején egy hétvégi napon! Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a bolgárok az EU állampolgárokat előre intik az EU sávba!
Még valami a tavajihoz képest: Olvastam, hogy állítólag a határon a kocsi adatait egy pendrive-ra regisztrálják amit az útdíj bódénál le kell adni! Gondolom ez azért van mert régebben a kocsit beírták a sofőr útlevelébe, most meg ugye már a személyi is jó, abba meg nem tudják beírni! Állítólag az illegális gépjárműimporttal van ez összefüggésben.
#1028842009-06-02 20:19:27 Válasz a #102836. hsz-ra
Ha motorral mész, akkor kifejezetten ajánlanám a bulgáriai tranzitot.
Bulgária egy szép, lankás ország, az az út valóban jó minőségü, kellemes rajta motorozni. Van látnivaló, tehát nem unalmas (pl. ha van egy szabad másfél órád érdemes megnézni a Rillai kolostort, mely a főúttól csak kb. 8 km-re van), kifejezetten jó tranzit szállást tudok ajánlani Neked Blagoevgrád után 10 km-el a Monca motelban; itt bekerített, éjszaka őrzött parkolóban lehet a paripád (ha kéred meg van a GPS koordinátája is).
Bp-től a távolság 685 km, az ár fejenként 10 €.
De Blagoevgrádban több új szladi is van és később is találni változó árfekvésben a görög határig.
Egyébként az érdeklődőknek ajánlom Szekeres István kifejezetten Bulgáriáról szóló, nemrégen megjelent írását, mely az útirányon olvasható.
#1028952009-06-02 21:17:39 Válasz a #102884. hsz-ra
Köszi, már jártam arra felé mentünk néhai nejemmel a második szerb háború idején, onnan tudom, hogy milyen kedvesek az emberek.
A koordinátákat és a többi infot köszönöm előre is.
Én kétszer voltam eddig görögországban autóval, mindkétszer Bulgária felé vettük az irányt tavaly útlevél problémák miatt 3 éve pedig volt egy utasunk akinek vízumot kellett volna fizetni macedóniában. A két alkalom alatt egyszer találkoztunk rendőrökkel de azok sem velünk foglalkoztak. Az út minősége a szerb határtól szófiáig és szófiai körgyűrűn nem a legjobb de aki nem a németországi autópályákhoz van szokva hanem járt már egy-kétszer a "balkánon" annak szerintem ez nem nagy újdonság, szófiától délre már jobbak voltak az utak. A határon tavaly már nem kértek mosatási díjat hanem csak vmi útdíjat fizettünk azthiszem 4-5 euro volt. Az út hossza időben és km-ben is ténylegesen hosszabb, mint azt már előttem is írták (fárasztobb is).
Láttam vki írta a románia-bulgária-görögország útvonalat kompozással, tavaly sikerült kipróbálnom, hát mit mondjak nem ajánlom senkinek.
1 nap alatt értem le Paraliara nagyon húzós volt ebből 3-4 óra szunyóka és vagy 10 óra romániában (300km).
Szóval ha valaki ezen töri a fejét szerintem gyorsan verje ki belőle!
Idén Tolora megyünk szintén autóval de valószínűleg a "járt utat járatlanért el ne hagyj" elv alapján megint bulgáriának fogunk menni, mert már úgy "megszoktuk" és nem kell szívozni sem a kedves macedón rendőrökkel és határőrökkel.
Ezzel a hozzászólásommal nem azt akartam mondani hogy mindenki bulgária felé utazzon mert az olyan tuti.
Véleményem szerint a szerb, román, bulgár és macedón hatóságok egy kategóriába tartoznak, ha megakarnak úgyis megszívatnak.
#1029232009-06-02 23:24:57 Válasz a #102841. hsz-ra
Köszi dian, megtaláltam. Nem értem ezt a kártyát, mi nem kaptunk ilyet tavaly, és idén is csak itt olvastam. Zsofkáék pl. már mentek az idén autóval, szerintem a blogjában meg lehet kérdezni, hogy Ők tapasztaltak-e ilyesmit, de szerintem írták volna, ha igen.
Köszi marzi, hogy jelezted, hol található az írásod, és remélem nem gond, hogy felhasználtam itt tájékoztatásra!?
Tavaly fontolgattam, hogy mi is arra megyünk azért mentettem le a gépemre, lehet, hogy még az idén hasznát vesszük, ki tudja?
#1029272009-06-03 02:05:40 Válasz a #102912. hsz-ra
Üdv mindenkinek !
Én mindkét utat többször jártam. A bulgáriai útdíj és a macedóniai autópályadíj egymást kompenzálják. Macedóniában előzni tilos tábla és sebességkorlátozó tábla valamint lakott terület csak a Szerb határ után van egy pár km-en. Bulgária végig van rakva sebességkorlátozó és előzni tilos táblával. Ha betartod bizony hosszúvá válhat az út. Az előzőkben emlegetett macedóniai "kártyáról" most és itt hallok először ( az idén három alkalommal biztos nem kellett. Igaz az utosó esetnek már három hete).
A rendőrök az utóbbi időben már nem szállnak ránk. Legalábbis ezt egyik országban sem tapasztaltam. Több évvel ezelőtt mindkét országra igaz volt. A tapasztalataim alapján Mcedonia a javaslatom. Jobb az út és az autópályával hosszú órák takaríthatók meg.
SZIASZTOK.A BARATNOMEK TEGNAP ERKEZTEK PARALIARA AUTOVAL,ES SEMMILYEN KARTYAT NEM KAPTAK,ES NAGYON JOL MENTEK A HATAROKNAL,ES RENDORREL SEM TALALKOZTAK.