Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2461
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Angelheartone
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103591 Üzenet linkje2009-06-07 15:13:04 

Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Ettől tartottam én is.

Dömének: Igen, onnan is nézegettem címeket illetve folyamatban van még 1-2, de nem igazán válaszolgatnak az e-mailre.

A keleti parton nagyobb az esély a kinti szállásfoglalásra?

# 2462
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103594 Üzenet linkje2009-06-07 15:50:49  Válasz a #103565. hsz-ra Előzmény #103565

Szia !

Ha Perigiali jó Nektek, próbáld meg a www.studioskatina.com címen megnézni a szállást. Nekem pár órán belül válaszoltak. Szerintem egy teljesen átlagos apartman, közvetlen a parton, és jún.vége júl. elejére 25 eurot írtak egy 2 fős studiora.Lehet, hogy van 4 fős studiojuk is. Vagy nem tudom nézted e a www.familyhotels.gr lehetőséget. Itt pl. Nidrin elég elfogadható árak vannak / Gogo, Alexandra Gazi, Eleni, Nikos stb.apartmanok / és még ezekből lehet alkudni egy kicsit, persze ha nem foglalt.De szerintem egy pótágyat biztosan adnak pluszba a kicsinek. Ha kocsival mentek nem gond a távolság akár Nidrit, Perigialit, Nikiánát, vagy Vasilikit is választjátok.

üdv. süni

# 2463
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103596 Üzenet linkje2009-06-07 15:55:34  Válasz a #103591. hsz-ra Előzmény #103591

Fura, hogy nem nagyon válaszolnak...nekem általában egy napon belül szinte minden mail-emre jön válasz a görögöktől (off:bár így lenne ez a gallok esetében is...)
Ha egy-két napon belül nem válaszolnak, küldd újra a mailt, esetleg kérd, hogy ASAP válaszoljanak, ha még így se, akkor írj sms-t ! Ne add fel !

A keleti parton sokkal több szálláshely van, ezért sztem sokkal nagyobb az esély is, hogy találsz kiadót. Bár őszinén szólva én inkább mentem két héttel később, csakhogy a nyugati parton lakhasam...A keleti oldal nem nagy szám (bár csendben jegyzem meg talán gyermekbarátabb) mint a nyugati, viszont a csodák inkább a nyugati félen vannak.

Fontold meg Vassilikit is ! Jobb mint a keleti part.

# 2464
Poz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103613 Üzenet linkje2009-06-07 19:05:00 

Először is köszönöm a gyors választ. Sajnos csak most tudok reagálni mert hát a gonosz munka... Megnyugodtam az idővel és a szállással kapcsolatban. A nyugati parton fogunk apartmant keresni aztán majd meglátjuk. úgy terveztem hogy a reggeli órákban de mindenképpen délelőtt érkeznénk a kiszemelt településre. Azt gondoltam hogy ne legyünk fáradtak valahol meg lehetne aludni(akár a kocsiban is). A kérdésem hogy van valami olyan hely amit azért feltétlenül érdemes lenne megnéznünk Lefkadára tartva? Csak mert akkor valahogy úgy időzítenénk az utazást. Nem szeretném egyben levezetni az utat, mert akkor az asszony nyűgös lesz és a szálláskeresés egy idegen helyen egy ideges asszonnyal... icon_confused.gif Szóval ha Ti már fedeztetek fel valamit út közben és megéri esetleg megnézni várom a javaslatokat.
Nem vagyok egy helyben ülős típus de azért tavaly egészen jól sikerült a tengerparton heverésznem. Ezért attól félek hogy nem feltétlen lesz időnk sok mindent megnézni. Olvastam már több dolgot is amit meg lehet nézni , de én arra lennék kíváncsi hogy mi az a 10 dolog szerintetek amit bűn kihagyni ha az ember Lefkadán jár icon_biggrin.gif Nem szeretnék bűnbe esni ezzel kapcsolatba icon_biggrin.gif
Elölre is köszi a válaszokat!

# 2465
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103621 Üzenet linkje2009-06-07 20:45:50  Válasz a #103613. hsz-ra Előzmény #103613

Én a következőt csinálnám: LINK
Ez az útvonal linkje; ha reggel szeretnél érkezni, akkor aludjatok Metsovoban; ez a hely télen síparadicsom, tehát sok a szálloda, motel, appartman és Mo-ról emberes távolságban van, reggel pedig az a 180 km már semmi icon_wink.gif
Dömének igaza van abban, hogy a nyugati part sokkal szebb (fürödni mi is oda járunk), de ott jóval kevesebb és elszórtabbak a szállások, tehát az esélyetek is csekélyebbek, inkább a keleti parton keresgéljetek, pl. Lygia és Niri között rengeteg appartman, szálloda épült az elmúlt 3-4 évben, talán szerencsétek lesz, arra találtok helyi utazási irodákat is, akik talán tudnak segíteni.

# 2466
Angelios
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103869 Üzenet linkje2009-06-09 18:37:32 

Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy volt e valaki utószezonban Lefkadán: (szeptember -október).
Milyen akkor az időjárás érdemes e akkor menni. Tavaly ,júniusban voltunk 15 napot ,akkor brutál meleg volt.
Sajna ez a nyár már kilőve így csak a jövő nyár marad, de akkor is a szeptember, talán belecsúszik kicsit az októberbe is. Tavaly csodálatos volt minden, nem is vágyom máshováicon_smile.gif))

# 2467
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103881 Üzenet linkje2009-06-09 20:14:54  Válasz a #103869. hsz-ra Előzmény #103869

Megtennéd, hogy legalább egy oldalt visszaolvasol?
Mert pont erről volt szó!

# 2468
Angelios
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103886 Üzenet linkje2009-06-09 20:34:22 

Köszönöm és elnézést, csak futólag néztem be, visszaolvasok.
# 2469
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103930 Üzenet linkje2009-06-10 08:59:48 

Szia Firkamanó!

Látom, te is hamarosan utazol. Gondolom, nagyon várod már. icon_smile.gif
Mennyi időre mentek? Hogy tervezitek a nyaralást? Sok kirándulást terveztek, vagy ez most nyugisabb lesz? Mennyibe kerül így saját szervezésben az út?

# 2470
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103939 Üzenet linkje2009-06-10 09:27:26  Válasz a #103930. hsz-ra Előzmény #103930

Szia Szilvi!

Igen, már nagyon várjuk... főleg, hogy 19-én szigorlatunk van, egyfolytában tanulunk, és nagyon kivagyunk icon_sad.gif
Jó lesz majd a pihenés, habár soha nem voltunk azok a nagyon nyugis típusú emberek.
Egy nap 3-4 strand ... icon_biggrin.gif
Persze biztos lesz olyan is mikor csak 2-t nézünk meg icon_smile.gif

2 hétre megyünk a szigeten csak 13 napot leszünk.

Autóval, 4-en, így az útiktg + szállás fejenként 70 ezerre jön ki. Szóval már csak költőpénz kell.

Átmegyünk Meganissire és Kefaloniára is nosztalgiázni icon_wink.gif
Megnézzük még a Meteorákat is és Thesszalonikit is.

El sem tudom mondani, mennyire várom már, hogy ott legyünk.

# 2471
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103942 Üzenet linkje2009-06-10 09:42:52  Válasz a #103939. hsz-ra Előzmény #103939

Szia!

Nagyon jól hangzik. Kíváncsi leszek a véleményedre a szigetről, meg persze a fotóalbumodra. icon_smile.gif

# 2472
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#103949 Üzenet linkje2009-06-10 10:03:15  Válasz a #103942. hsz-ra Előzmény #103942

Biztosan odaleszek érte (a képeket elnézve), remélem még annál is jobb lesz mint ahogy képzelem. icon_smile.gif
# 2473
Poz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104079 Üzenet linkje2009-06-11 06:02:27 

Köszönöm a választ Kakadu! Kb én is így szeretném ahogy leírtad, egy gyenge kis 200 km-t menni másnap és kipihenten megnézni a szálláslehetőségeket. Nagyon szeretném ha a nyugati parton lenne a szállásunk szerintem Aghios Nikitas-ban fogok szerencsét próbálni. Azt olvastam már régebbről hogy ezek a kis faluk mint pl Athanio eléggé kihaltak már este felé. Talán ennél meg egy kicsit nagyobb életre vágynánk. Nehéz megtalálni a középutat. A nyugati part mentén fekvő városkákban is lehet robogót bérelni vagy azt csak inkább a keleti parton lévő nagyobb helyeken? Az ideális város lylan lenne ahol azért este lehetne egy kicsit sétálgatni és tártani a szánkat és a partja meg inkább fürdőzésre alkalmas mintsem hajókázásra. Sajnos a vizisportokban sem vagyunk jártasak tehát nekünk nem feltétel hogy szörfözni meg tudom is én még hogy mit lehessen:)
Kb mennyi idő átautózni a keleti partról a nyugatira?
Szokás borravalót adni vagy elég most már a szervízdíj is?

# 2474
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104094 Üzenet linkje2009-06-11 08:43:43  Válasz a #104079. hsz-ra Előzmény #104079

Agios Nikitasban bérelhettek robogót, a nyugati oldal egyébb helyein nem nagyon. Azt azért megjegyezném, hogy előbb említett várostól eltekintve a többi nyugati oldali település távolról sincs olyan özel a tengerhez, mint ahogyan azt a férkép alapján hinné az ember egyszerüen a szintkülönbség miatt, mindegyikből több km-es elég kemény szerpentin vezet le a helyi partra (pl. az általad is említett Athaniból). Arra, hogy mennyi idő alatt lehet az egyik oldalról a másikat elérni így nem lehet válaszolni, hiszen nyilvánvalólag nem mindegy, hogy honnan-hová? De ott olyan biztos nincs, hogy "átvágok a szigeten", vagy az északi, vagy a déli oldalon tudod csak megkerülni, ez cca 20-40 km.
# 2475
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104103 Üzenet linkje2009-06-11 09:31:23  Lefkada

Kakadu!

Nagyon szép nyaralást kívánok!!!

Bottakati

KERESŐ: