#1046602009-06-16 06:39:51 Válasz a #104573. hsz-ra
Válasz neked és a válaszra:
Tengerparti szoba: Az oldalsó is tengerparti, csakhogy nem arra néz!!! Járj utána, hogy melyik a kiválasztott. Ami tényleg arra néz az természetesen drágább is.
"Apartman ??? miért, átalakították?" - A neve HOTEL, mert nincs konyha benne! Erre is vigyázz, ha netán főzni támad kedved (talán még kávét sem) - persze itt inkább igyatok frappét, ahhoz nem is kell melegítő eszköz Sajnos mi pont a konyha miatt nem választottuk ezt, így nincs belső infóm.
"sólepárló pl,a kikötő,ahol nagyon szép tiszta homokos a tenger" Tiszta, bizony, de nehogy valaki visszajöjjön felháborodva, hogy tele van növénnyel, mert az is igaz.
Makrygialos (ez a helyes írásmód, légyszi) parton lehet sétálni, ott számtalan taverna van, ahol lehet vacsizni. Sajnos a naplementében nem gyönyörködhetsz, mert a tenger keletnek néz. Azonban reggel nagyon szép a napfelkelte, és jó időben látni a túloldalt, ami 25 km-re van, illetve a hegyet, ami 40 km-re van.
#1046622009-06-16 07:05:06 Válasz a #104634. hsz-ra
Mond csak, hanyas voltál fizikából?
Biztos érdekes jelenség az optikai csalódás, de azért az a sok baromság, amivel csalogatják a cseh túristákat, azért nem igaz.
Ratio.
Bora Bora,van ahol hotelkent irjak,van ahol apartmankent,a Marton utazasi iroda pl Bora Bora Beach hotelt ir,a Greekland.hu apartmanhazat,Campus Club aparthotel-t.Es lehet gondolkozni mi is valojaban,a Theodora pl Hotel lett iden,ot pedig nem annak tuntetik fel,es van benne konyha.
A soleparlo fele nagyon szep a viz,de szivessen rakok fel errol kepeket,mert most gaznak nyomat sem latod a vizben.
A Makrygialos,Makrigialos irasmodrol,van kiirva mind ketto modon,de nem hinnem ez epp a lenyeg,par tablara igy lett irva,de ha a Google Earth-on rakeresel y-nal mast ad ki,i-vel adja ki,es gorogok altal feltoltott kepekhez is i-vel van irva,kiveve Thassos nevu emberket.De mindegy.
A lenyeg a Bora Bora nagyon szep kornyezetben van,de annak jo aki autoval van,vagy berel robogot,mert gyalogossan nem kellemes mindennap.
Szia anima-laci!Lifidra igen,van, a YouTube-on vannak is videok rola,eds ha rakeresel a google.gr-en ott ad ki par dolgot.Helyileg nem tudom,de megkerdezem valakitol.
Szia Bejja!
Koszonom kerdesed,en megvagyok.Munka sajnos,es meleg,nagyon meleg,keves turista,igaz mindenhol nem csak itt.De ezeket leszamitva minden szuper szerencsere.
Akkor Olympiv Beach az uticel gondolom.
degu!Nem, nekem marad Stavros,Olympic Beachen vannak most a barátnőmék munkát néznek de át akartak menni Makrigialosra busszal de amint látom lehet nem mennek ha be kell menniük Kateriniig. Örülök, hogy jol vagy hát igen mindenhol azt hallom, hogy kevés a túrista de nem is csodálom ilyen helyzetben ami most van világszerte.S te hol dolgozol Makrigialoson?
#1048512009-06-16 21:21:46 Válasz a #104663. hsz-ra
Azért fontos kihangsúlyozni, hogy nincs konyha, mert az átlagembernek az apartman azt jelenti, hogy van konyha. Gondold el, mi van ha elmegy oda, és szerette volna ha van ...ajaj. Nekem legalábbis fontos volt.
Mi pont ezért nem választottuk ezt, pedig biztos csendes lett volna, ami szintén fontos.
A Makrygialos helyesírása miatt nekem külön szóltak tavaly, hogy megváltozott. Tehát i volt, és y lett. Az útjelzőkre gyorsan kiírták, de most kerestem rá gr lapokra korlátozva és már itt is megsokasodtak (Pieria). Persze lehet még sok helyen a régi írásmód. De én tiszteletben tartom a kérésüket.
Gaz??? Olyan vizi növény, de nem volt vészes. Engem legalábbis nem zavart. Csak azért te is tudod, hogy van akinek a kristály tiszta, és csak homok és víz az etelon (menjen medencébe). Nem akarok senkit becsapni, ezért inkább nézze a filmeket, képeket.
RATIO!Teljessen egyet ertek veled,es igaz ide ne az jojjon aki a kristalytiszta homokos tengerpartot szeretne.
Az apartman dologgal is egyetertek,foleg a Bora Boraval,ott kint,azert nem a kozpontban van,es konyha sincsen,igaz az autoval erkezoknek egyszerubb,de ott egy buszos turista pl kicsikkel...nem lennek a helyukben,igaz huto van.
Hogy Makrygialos vagy Makrigialos a postai cimen ugy van irva Methoni-Makrigialos,es igen a tablakon makrygialos egy paron,de szerintem ok sem tudjak teljessen melyik a helyes.
Nagyon köszönöm a segítséget, amit ezen a fórumon (ebben a témában) kaptam. Végül úgy döntöttünk, hogy az Anetttours-szal megyünk Panteleimonas Beach-re a Hotel Afroditi-be. Nem kizárt, hogy elkirándulunk Nei Poriba és ha lesz olyan infom, ami érdekes a témába akkor utána megírom nektek.
Mégegyszer Köszönünk mindent!
Gergő
Látom szépen fogynak a napok lassan eljön a mi időnk is. Remélem Makrigialoson kitudod pihenni a hátadmögött levő nehéz és fárasztó napokat.Majd a tenger zúgása mindent rendbe tesz .
#1093392009-07-14 17:40:45 Válasz a #109268. hsz-ra
Köszi Timba! Én is kívánom neked, hogy szép utazásban legyen részetek! Nem is figyeltem eddig, hogy Ti merre indultok!?
Hűtlen lettél picit? Azért remélem nem végleg!?
Neked már nem sok nap van hátra, de azért lassan, de biztosan mi is döcögünk az indulás felé!
Már nagyon várom, hogy lássam, halljam a tenger zúgását, remélem tényleg rendbeteszi a lelkemet, testemet is újra!?