kvalcsi, koszi a linket, mar az utazasi iroda is elkuldte. A magyar forditason sokat mosolyogtam, de egyertelmuen program forditotta.
zsebkuty, igen, este nezegetem majd a google-t.
rrinya, Ti is a Hotel Mediterrannee-ba mentek? Lattam, tenyleg nincs fent mar az oldalukon.
A ferjem szerint ki akart tolni velunk az iroda, mert hetekig jart a nyakukra, hogy adjanak szamlat arrol, hogy kifizettuk az egesz osszeget. Csak a nyaralas utan akartak odaadni, mert szerintuk az a cetli is eleg igazolas, amit a kartyaolvaso kiadott, amikor fizetett. (Szerintem nem direkt csinaltak, hiszen ez nekik is plusz munka.)
Az esik rosszul, hogy utazas elott 2 nappal szoltak, es kesz helyzet ele allitottak minket, vagy megyunk ide, vagy visszaadjak a penzunket.
A Blue Waves egyebkent tetszik, itt meg konyhank is lesz hutovel, es a part is joval kozelebb lesz a szallodahoz. Sajat medenceje viszont nincs, a szomszedba tudunk majd atmenni. Szerintetek ebbol nem lesz gond? Nem neznek majd ki minket onnan?
Kicsit sajnalom a szep zold kertet, mert direkt amiatt valasztottuk a masikat.
Arrol tudtok valamit, hogy a tenger mellett levo napernyokert mindenhol kell fizetni? Errol sajna nem irtak a szalloda oldalan. Lehet, hogy oket kellene megkerdezni???
Manyi, a tesomek mar bescanneltek es elkuldtek Laganas terkepet, ott minden szalloda, etterem es bolt is fel van tuntetve. Azert szetnezunk, es megprobalunk majd terkepet, prospektusokat szerezni.
#1048552009-06-16 22:26:26 Válasz a #104840. hsz-ra
Szia Nagyneagi,
Mi nem a Mediterrane-ba, hanen a Dinos hotelbe megyünk majd júli 4-én. Szerintem nem túlfoglalásról van szó, mert akkor nem vették volna le teljesen a holtelt a honlapól. Ebben az esetben viszont kötelesek legalább ugyanolyan színvonalú hotelben elhelyezni, mint az eredeti lett volna, úgyhogy biztosan jó lesz a másik hely is.
Járt már így ismerősöm Korfun, hogy ők már nem fértek be abba az apartmanba, ahová eredetileg foglalták, ők ezt ráadásul a helyszínen tudták meg... ők is szintén 5kontisok voltak. Egyébként szerintem ez más utazási irodánál is megesik, nekem még csak jó tapasztalatom volt ezzel az irodával, azért is választottuk idén is őket.
Még nem voltam Zakynthoson, de Korfun pl az a szokás, hogy bármelyik hotel/apartman medencéjét használhatod, csak valamit fogyasztanod kell. Gondolom ez itt is így lehet... szerintem nyugodj meg, nem fognak kinézni onnan...
#1048822009-06-17 08:56:25 Válasz a #104631. hsz-ra
Szia cilla!
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a sok hasznos infót! Így most már tudjuk, hogy mi maradjon itthon, és mit érdemes kivinni! Szépen részletesen leírtad, hogy mi mennyibe kerül! Nagyon rendes vagy! Köszönöm!
Üdv: Ildikó
...A ferjem szerint ki akart tolni velunk az iroda, mert hetekig jart a nyakukra, hogy adjanak szamlat arrol, hogy kifizettuk az egesz osszeget. Csak a nyaralas utan akartak odaadni, mert szerintuk az a cetli is eleg igazolas, amit a kartyaolvaso kiadott, amikor fizetett. (Szerintem nem direkt csinaltak, hiszen ez nekik is plusz munka.)
Az esik rosszul, hogy utazas elott 2 nappal szoltak, es kesz helyzet ele allitottak minket, vagy megyunk ide, vagy visszaadjak a penzunket....
...Arrol tudtok valamit, hogy a tenger mellett levo napernyokert mindenhol kell fizetni? Errol sajna nem irtak a szalloda oldalan. Lehet, hogy oket kellene megkerdezni???.
Szia Ági!
Sokat gondolkodtam, hogy írjak e Neked, mert felháborítónak tartom az iroda viselkedését. Értem én, hogy kész helyzetbe hoztak és nem nagyon tudsz mit csinálni. Vagy elfogadod a feltételeiket, vagy a kivett szabadság elvész, vagy nehezen szervezhető újra. Nomeg az ember már beleélte magát az utazásba. Pont ezzel él vissza elfogadhatatlan módon az iroda. Én kártérítési igénnyel is fellépnék. Azért is gondolkodtam az írásról, mert nem akarnám elvenni a kedvedet az utazástól, de én biztos nem fogadnám el a helyedben ezt a helyet. Vasárnap jöttem haza a szigetről és autóval bejártuk az egészet. Láttam Laganast és Tsilivit is. Én nagyon határozottan Tsilivit választanám, főleg gyerekkel, főleg, ha pihenni is akartok éjszakánként. Én még előszezonban voltam ott, de már akkor elözönlötték Laganast az idétlen, erőszakos,bedrogozott, részeges örjöngő, tomboló angol tinik és az egész városban éjszaka is olyan hangzavar van, ami alkalmatlanná teszi a normális pihenésre. Nem általában a fiatalsággal, vagy a hangos jókedvvel van bajom, hanem én még ilyen viselkedéssel nem találoztam. Ajánlom, olvass vissza ebben a topicban sokan írnak erről a jelenségről. Az ottlakók szerint is ott nagyon rossz a közbiztonság, mikor ott voltunk is tele volt a város kissebbségi gyermek-zsebtolvajokkal. Rövid ottartózkodásunk alatt is több kemény konfliktust láttunk. Mintha nem is Görögországban lennénk. Tsilivi kedves , mozgalmas prímán ellátott üdülőhely. Teljesen más világ.
Nagyon tetszett egyébként Zakynthos és prímán éreztem magam, de Laganasba soha sem mennék nyaralni és igazából nem is ajánlom senkinek.
Bocsánatot kérek, ha elvettem a kedvedet és őszintén kívánom, hogy ne igazolódjon be, amit írtam és érezzétek magatokat nagyon jól!
Egyébként a napernyőkért fizetni kell, ha nem a szálloda tulajdonában vannak, ahol laksz. Nagyon kevés helyen viszont ahol felette taverna van kötelező fogyasztásért lehet igénybe venni
Üdvözlettel: Josza
Szia Josza! Látom már visszaérkeztetek. Többször emlegettünk Zolival titeket, hogy mennyire jó lehet nektek! Remélem, hogy a leírt rosszabb tapasztalatok ellenére jól éreztétek magatokat!?
Mi is tegnap értünk haza egy kis itthoni pihenőről, most kezdek igazán szétnézegetni az oldalon. Már raktál fel fotókat, vagy még csak készül az album? Gondolom a beszámolót is már írod!? Nagyon várom!
Tegnap este mar vegigolvastam az indexen a Laganasos hozzaszolasokat, es nagyon vegyes velemenyek voltak. Sokaknak nem jott be, 1-2 ember probalta vedeni a helyet.
Probalom elfogadni a helyzetet, mert sokmindent nem tudunk tenni, kesobb nem tudunk utazni.
Laganas szelen leszunk, ami allitolag csendesebb, es tisztabb is. Mar irtam, hogy nekunk a kert nagyon fontos lett volna, 2 pici gyerekkel, en terhesen, nem tudunk majd egesz nap a parton lenni, meg ha nagyon bejon is. Erre lett volna jo az arnyekos kert, fakkal, ahol kicsit lehet pihenni. Jatszo sincs a kornyeken, semmi. Meg persze ertem en, hogy ott a szomszed medenceje, de most napi 3x vegyunk ott valamit, mikozben eleve olyan szallasert fizettunk, ahol van medence? Nem erzem, hogy soher lennek, sot nagyon is szeretem kolteni a penzt , de ez mar szamomra is penzkidobas.
Most elszalajtottam a paromat az irodaba, de ketlem, hogy barmit is elerne.
A masik meg az, hogy Tsilivit tenyleg mindenki dicserte, hangulatos kis varosnak tunt, mar alig vartam, hogy induljunk, es most teljesen ugy erzem, hogy kipateroltak minket egy sivar helyre. Ha tenyleg nincs mas valasztasunk, akkor elrepulunk, nagyon vartuk, hogy mehessunk, es a tengerpartot imadni fogjak a fiuk, de az 5 kontinenst (es Karthagot) ezentul messzire elkeruljuk.
11 eve utazunk minden nyaron valahova, (1 ev kivetelevel), de ilyennel meg nem talalkoztunk.
Es sajnos abban sem vagyok biztos, hogy a 2 szalloda egyenerteku...
Bocsi a panaszaradatert, de ezt valahova le kellet irnom.
rrinya, igazad volt, tenyleg gond van a szallodaval. Raszedtek az utazasi irodat, sorban mondta le a szalloda a helyeket, erre az 5 kontinens felbontotta veluk a szerzodest.
Az utazasi iroda egyebkent azzal ervel, hogy itt lesz konyhank. De bakker, mi nem is akartunk konyhat, fozni sem akartam, hanem pihenni!!!
Amugy sajnaljak, es megertenek minket, de ok sem tudnak mit csinalni.
Dontottunk, elutazunk, a belvarost majd keruljuk, kintre meg csak nem fog elhallatszani a sok kiabalas.
Par kerdes meg, hatha tudjatok a valaszt.
Teknos tojasokat csak a teknos szigeten lehet latni, vagy van a laganas beach-en is? Ha igen melyik reszen?
Tenyleg vannak-e olyan kis halak ezen a reszen, amik harapnak, es ha igen mennyire faj a harapasuk? Ezt csak az 5 evesem miatt kerdezem, mert eleg, ha 1x bantja egy hal, es tuti orakig kell majd imadkozni neki, hogy be merjen menni a vizbe.
Lattam, hogy a Cavo Grossonal erdemes hajos utakat foglalni, esetleg valaki tudja, hogy hol van ez az iroda?
Koszi!
Agi
#1049272009-06-17 13:31:34 Válasz a #104902. hsz-ra
Szia Drága Anikó!
Hál Istennek, mi egy Laganas mellett lévő kicsi, de kedves településen Agios Sostisban voltunk és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. most kivételesen minden úgy klasszul összejött és olyan nagyon ideális módon történt, mint a mesében. Oda-vissza gyors és kényelmes volt az út. A Grand Tours igen profin megszervezett mindent. Mindkét irányban kb. félig volt tele a busz, így mindkettőnknek két -két ülés jutott, úgy, hogy nagyon jól lehetett aludni is. Nagyszerű volt az elszállásolásunk kétlégterű gyönyörű, részben a tengerre, részben gyönyörű hegyekre lehetett látni. Nagy volt a tisztaság. A háziak nagyon aranyosak voltak. Az asszony angol, a férje görög, de nagyon jófejek.
A tenger két külön strand( gyönyörűek) 3-3 percnyi sétával elérhető volt. Príma társaság jött össze. Nagy bulizások voltak. Az idegenvezető egy tündéri lény. Az idő döntően nagyon jó volt. Egyszer éjszaka esett az eső és másnap olyan szűrt napfény volt csak, különben gyönyörű verőfény. Olcsón sikerült autót szerezni. És végül, de nem utolsó sorban Zakynthos eszméletlenül gyönyörű. Tavaly tudod, hogy Santorinin voltunk, hát ennek a szigetnek semmi szégyenkezni valója nincs vele szemben. Mondjuk nem nagyon lehet összehasonlítani, mert másképpen szép mind a kettő.
Puszi neked és Zolinak: Josza és Cilla
#1049282009-06-17 13:37:54 Válasz a #104923. hsz-ra
Nagyneagi írta:
Idézet:
Tenyleg vannak-e olyan kis halak ezen a reszen, amik harapnak, es ha igen mennyire faj a harapasuk? Ezt csak az 5 evesem miatt kerdezem, mert eleg, ha 1x bantja egy hal, es tuti orakig kell majd imadkozni neki, hogy be merjen menni a vizbe.
Szia Ági!
A kis halak tényleg vannak, de már előre nyugtasd meg a gyermekedet, hogy nem kell félni tőlük. A mi esetünkben csak a férjemet csipkodták, de nem fájt, és nem maradt nyoma. Talán úgy tudod a gyereket bátorítani, hogy adsz neki kenyeret és a pici morzsákat ha beleszórja a vízbe, szó szerint a kezéből fognak enni. Mi ezzel órákig szórakoztunk.
Off: Elkeserítő, amit írtál a szállodai mizériáról. Most mi is az 5 kontinenssel utazunk, igen kíváncsi vagyok a szállás minőségére és hogy valóban azt kapjuk-e, amit kifizettünk.
Ági, csak arra gondolj, hogy milyen gyönyörű helyre mentek, biztosan jó lesz az idő, finom meleg a tenger és úgy indulj neki az utazásnak, hogy lesz, ami lesz, csak azért is jól fogjátok magatokat érezni!
#1049352009-06-17 13:51:50 Válasz a #104927. hsz-ra
Kedves Josza!
Megkaptad a privimet?Biztosan,de gondolom,olyan hülyeséget irkálok már,hogy magam is pirulok majd valahogy összejön az a kocsibérlés
Kalamakin voltatok?Hajókirándulás ottani irodával?
.
Dontottunk, elutazunk, a belvarost majd keruljuk, kintre meg csak nem fog elhallatszani a sok kiabalas.
Par kerdes meg, hatha tudjatok a valaszt.
Teknos tojasokat csak a teknos szigeten lehet latni, vagy van a laganas beach-en is? Ha igen melyik reszen?
Lattam, hogy a Cavo Grossonal erdemes hajos utakat foglalni, esetleg valaki tudja, hogy hol van ez az iroda?
Koszi!
Agi
Szia Ági!
Ez a beszéd! Ha elhatározod, hogy jól fogjátok érezni magatokat, akkor úgy is lesz. Melyik szélén van ez a szálloda Laganasnak?
A teknős tojásokat nem igen lehet megnézni, mert mikor tojnak, akkor elárasztják a partot a környezetvédők. Külön teknősfigyelő, védő hálózat van kiépítve. Nemzetközi csapat. Főleg szünidejüket töltő diákok az aktivisták. Meglesik hová tojt a teki és a fészek fölé tesznek egy kis vaskerítést, hogy jelezzék, ne telepedj oda és főleg ne szúrj oda napernyőt. Minden strandon ott vannak az aktivisták és figyelmeztetik a turistákat, meg átadnak egy több nyelvű tájékoztatót is. Nagyon helyesen nagyon komolyan veszik a dolgot. A teknősök főleg a Teknős szigeten, Kerinél és Gerakas környékén (a laganasi öböl két végén) teszik le tojásukat.
Tényleg vannak olyan kishalak, akik kóstolgatják az embert, de ezek szardinia méretűek és egyáltalán nem fájdalmas a "harapásuk", inkább meglepő és csikis.
A hajóról: Mi a Mantossal hajókáztunk és nagyon meg voltunk vele elégedve. A Delfin nevű hajójukkal körbehajóztuk a szigetet. Többször megállt és lehetett fürdeni, köztük a Navaggio öbölben is. Nagyszerű csúszda van a hajón azzal lehet a vízbe csobbanni. Még egy barlangba is beálltunk, pedig nem kis hajóról van szó. Piszkosul jó volt a hangulat. Ez 20 euroba került és benne volt a transzfer Zakynthos városba. Van nekik még tengeralattjárójuk is és üvegaljú hajójuk is, amivel teknőslesre visznek. Ha nem találnak teknőst visszaadják a pénzt. De nem igen szokott ez megtörténni. Én nagyon ajánlom őket, mert ez egy családi vállalkozás és nagyon jó fejek. Laganasban a főutcában több irodájuk is van, ahol lehet jelentkezni.
Nagyon jó utat és nyaralást kívánok és elnézést kérek, ha elvettem a kedveteket, de úgy éreztem tisztességesnek, ha őszintén leírom, hogy mire számítsatok. Minden esetre drukkolok nektek: Josza
Ha még tudok segíteni, nyugodtan kérdezz! Ma még többször a gépnél leszek.
Kedves Kati es Josza!
Koszonom a biztatast, nagyon jolesik. Jol fogjuk erezni magunkat, legalabbis nagyon druva dolognak kell tortennie ahhoz, hogy ne igy legyen!
Kati, koszi a tippet a halakhoz, ha szukseg lesz ra bevetjuk a morzsakat.
Josza, nem tudod, hogy a Mantos szervez-e fel napos kirandulast is a Navaggio obolhoz? Inkabb olyat keresunk az apronep miatt.
A tekitojasokat nem akartuk megfogni, csak esetleg megkukkolni. Ha a tenger felol nezed a szigetet, akkor Laganas jobb szelen lesz a szallasunk, talan meg 5 szalloda van utana, aztan jon a puszta.
Majd gondolkozom meg, hatha eszembe jut par kerdes.
Remélem,Kalamaki felé már nem lesznek ilyen szörnyűségek.
Átsétáltatok oda?
Szia Drága Zsebkuty!
Autóval voltunk Kalamakiban és fürödtünk is a strandon. Nyugodt lehetsz szuper hely. Egy nagyon kellemes városka gyönyörű helyen van. Az előbb kihagytam a felsorolásból, pedig ott is keltenek a teknősök. Erre a gyönyörű homokos lassan mélyülő strand bejárata előtt a nagyon kedves aktivisták fel is hívják a figyelmet és rendszeresen őrjáratoznak a strandon, ellenőrzik, hogy mindeki betartja e az előírásokat. Egyébként ha valaki megszegi a szabályokat állítólag horror méretű bírságra számíthat, amit nagyon helyeslek.
Megkaptam a leveledet, de sajnos nem nagyon tudok segíteni, mert én sem beszélem perfekt a nyelvet, de nem kell aggódni a fiúk fel vannak erre készülve és nagyon segítőkészek. Néhány szó mellé egy kis mutogatás elég volt és mindent meg tudtunk beszélni. Én azt tapasztaltam, ha két ember meg akarja egymást érteni az a nyelvtudáson nem múlhat. Amennyit leírtál elég is hozzá, meglátod segíteni fognak.Kalamakin is van irodájuk Mantoséknak.
Jó készülődést sok Josza