Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 2686
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105289 Üzenet linkje2009-06-19 09:40:27  Utazási irodák

Sziasztok!

Tegnap délután kicsit lenyugodtam, bár félve írtam be az utazólistába az új helyszínt, Moraitikát. Ma ajánlott, tértis levéllel feladtam a kárigény bejelentő levelet, csatolva minden eredeti doksit. Roppant mód meg lennék lepődve, ha az egész összeget visszaadnák.
Költői kérdés: hallott már valaki arról, hogy bármely csődbe ment iroda tulajdonosa kapott-e bármiféle büntetést, azt kivéve, hogy visszavonták az engedélyét? Mert szerintem ezek simán sikkasztanak, nem hiszem el, hogy nincs költségvetés, kalkuláció minden szezon elején, amiből egy tisztességes, az irodát jól üzemeltethető profit kiszámítható.
Köszönöm mindenkinek még egyszer a sok jókívánságot és drukkolást!

Bottakati

# 2687
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105295 Üzenet linkje2009-06-19 10:08:22  Válasz a #105289. hsz-ra Előzmény #105289

icon_cry.gif Szia,kedves Kati!
Nagyon-nagyon sajnálom,hogy ez a szörnyűség-rémálom megtörtént és mindenkinek nagyon szoritok,hogy ebből a borzalmas helyzetből kikeveredjen és el tudjon utazni!
Jövőre,ha tehetem és kedvem is,pénzem is lesz,megpróbálom a Magán-utazási irodát! icon_cry.gif
MINDENKINEK puszi és kitartás!

# 2688
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105339 Üzenet linkje2009-06-19 12:41:56  Re:

bottakati írta:
..mód meg lennék lepődve, ha az egész összeget visszaadnák...
...Költői kérdés: hallott már valaki arról, hogy bármely csődbe ment iroda tulajdonosa kapott-e bármiféle büntetést, azt kivéve, hogy visszavonták az engedélyét? Mert szerintem ezek simán sikkasztanak, nem hiszem el, hogy nincs költségvetés, kalkuláció minden szezon elején, amiből egy tisztességes, az irodát jól üzemeltethető profit kiszámítható....

Szia Kati!
Már az is előrelépés, hogy egyáltalán valamennyit visszaadnak, mivel csak pár éve kötelező tartalékalap (minimális limitált alaptőke)képzése és a vagyonbiztosítás az utazási cégek számára. Azelőtt pl. a Jorgos Travell esetében nem térítettek vissza semmit.
Még ebben a rendszerben nem történt meg, hogy ilyenért valakit lecsuktak volna. A mult rendszerben már rabosították volna az arra illetékest.
Örülök azért, hogy ennek ellenére el fogsz tudni utazni. Nagyon jó nyaralást kívánok csak azért is!!! icon_wink.gif
Üdv: Josza

# 2689
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105360 Üzenet linkje2009-06-19 14:19:55 

Sziasztok!

Most hallottam a hírekban, hogy a kint lévő utasok szállását, haza utaztatását fedezi a biztosítási összeg, azt azonban, hogy a többi foglalással rendelkező ügyfelet milyen mértékben tudják kártalanítani még kérdéses.

# 2690
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105365 Üzenet linkje2009-06-19 14:44:49  Utazási irodák

Az indexen írták és a tegnap esti híradóban is hallottam:
Idézet:
Az utolsó turnust, egy mallorcai csoportot még elrepítenek, de a szállásuk már nincs rendezve.

Szuper! Mallorcán biztos hipp-hopp lehet szállást találni, június közepén, köztudottan alig látogatott nyaralóhely! Hisz így is fizettek be a szerencsétlenek, hogy az ajándékokra, szuvenírekre és helyi finomságok kóstolására váltott EURO-t szállásra költsék el. Bravo 5 Kontinens! Bocsi a kiakadásért, de ettől is dobtam egy hátast!

Bottakati

# 2691
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105378 Üzenet linkje2009-06-19 15:40:19 

Munkatársamék nászútra mentek volna... Hát mit mondjak, én is nem kicsit ki lennék akadva.... Ezek szerint az ember már a nyaralásán sem lehet nyugodt, repülők zuhannak le, irodák szűnnek meg. Szóval lidérc. Bocsi, hogy ilyen morbid vagyok. S mondják, nem ez lesz az utolsó. Az 5 Kontinens elég nagy iroda volt. Mire számítsunk a kisebbeknél?!
# 2692
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105464 Üzenet linkje2009-06-20 12:17:55  Válasz a #105339. hsz-ra Előzmény #105339

Szia josza2!
Bocs, de tévedsz. Annak idején mi is bebuktunk a Jorgosszal, de a Dias Zeus tulaja Jorgosz Nanakosnál kétszerre le lehetett utazni a buszos utakat.Másodiknál ugyan a buszköltséget fizetni kellett. A repülös utaknál meg egyszeri utazással kártalanitottak.Aki nem fogadta el a leutazás lehetőségét, azzal viszont nem tudott mi történt.

# 2693
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105490 Üzenet linkje2009-06-20 13:58:12  Re:

rózsavirág írta:
Annak idején mi is bebuktunk a Jorgosszal, de a Dias Zeus tulaja Jorgosz Nanakosnál kétszerre le lehetett utazni a buszos utakat.Másodiknál ugyan a buszköltséget fizetni kellett. A repülös utaknál meg egyszeri utazással kártalanitottak.Aki nem fogadta el a leutazás lehetőségét, azzal viszont nem tudott mi történt.

Igaz, de Téged a Dias Zeus próbált kártalanítani, személy szerint Jorgos Nanakos, akinek kártalanítani kellett volna az pedig a HTC Kft volt.
Így történt, hogy Dias Zeus utakkal lettek az utasok kárpótolva (Jorgos Nanakos úr saját költségén), már ha elfogadták, pénzt tudomásom szerint nem adtak vissza, így akik a leutazás lehetőségével nem éltek, azok nem lettek kártalanítva.

"A Jorgos Travel nem tudja visszafizetni a HTC Utazásszervező Kft. fizetésképtelensége miatt elmaradt utak részvételi díját. A HTC ugyanis felszámolási eljárást kezdeményezett saját maga ellen hétfőn. A HTC vezetői ezzel egyidőben külső segítséget kérnek külföldön rekedt utasaik hazaszállításához. A HTC bejelentésére reagálva közleményben adta hírül a Jorgos Travel, hogy jogilag nem tud felelősséget vállalni a Pannon Airlines egyoldalú szerződésbontása miatt meghiúsult repülős utak elindításáért. Az utazási iroda még tavaly decemberben visszaadta utazásszervezői jogosítványát, így ebben a szezonban már a HTC Kft. szervezte a görögországi utakat, kötötte meg a szerződéseket a külföldi partnerekkel és légitársaságokkal. A Jorgos Travel csupán értékesítette az utakat, amelyek után jutalékot kapott.
A Jorgos vezetősége és tulajdonosai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a HTC a megrendelt szolgáltatásokat teljesítse, illetve az utasok kárpótlása rendeződjön."

Reméljük, hogy hasonlóan korrekt lesz az 5 Kontinens is!!! icon_rolleyes.gif

# 2694
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105493 Üzenet linkje2009-06-20 14:49:22  Válasz a #105490. hsz-ra Előzmény #105490

Szia Cilla!
A HTC . . . utasainak kártalanitását, akik elfogadták a leutazás lehetőségét átvállalta Nanakos ur. A HTC szervezte a Jorgos és a Club Espanya útjait. Mi az Espanyával utaztunk volna Salouba. Ezt vállalta át Thassos és Tolo-i nyaralásra. A lányunk repülővel Rodoszra utazott, csak a reptéri illetéket kellett fizetni.

# 2695
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105509 Üzenet linkje2009-06-20 17:18:41 

Felmerült itt a Jorgos és Dias Zeus is. Nem feltünő, miért tud valaki csak úgy felajánlani utakat??? A hírekben benne volt anno, hogy a Jorgos utódja lett a Dias.
Én nem igazán tartom ferrnek, ha az én ..... játszanak.

Valahogy nem igazán értékelném, ha az általam befizetett utat a biztosító fizetné meg. Ha, valki felajánlana (még ha hasonlót is)valami szállást, ha én nem oda akartam menni. SZÁMOMRA EZ NEM FERR!!!!

Én utaztam a már két csődbe ment irodával is és csak jókat modhatok róluk. De mit mond az, aki a reptéren, a buszparkolóban, netán a szállásáról kitessékelve szembesül, hogy az irodának annyi???? A nyaralásának befellegzett!!!!

Sajnos várható lesz, hogy ennek nincs vége. Aki egyszer eljátszotta az elfogja mégegyszer. A bomba élesítve van.

Tudom az irodákat kikerülni nem lehet. Tudom (remélem) vannak irodák, akik tényleg azért dolgoznak amiért megalakultak (nem csak a pénz).

De a törvényeket át kellene alakítani, hogy büntetlenül ilyet ne lehessen csinálni.

# 2696
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105531 Üzenet linkje2009-06-20 19:56:39 

Én is remélem, hogy sok iroda tényleg igazán is törődik az utasokkal és nem csak a pénz miatt. Sajnos mi is a Jorgos Travel utasai voltunk, de repülős út lett volna, és a HTV miatt utazás előtt egy nappal tudtuk meg, hogy nem utazunk. Viszont mi egy vidéki irodánál fizettünk be és ők még csak nem is mondtak ilyet, hogy esetleg leutazhatjuk a pénzt, úgyhogy mi buktuk az egészet. Erről most hallottam még csak másodszor, és az egész 2000-ben történt.
Szóval ilyen is benne van a pakliban, hogy vidéken befizetve még a tájékoztatás sem ugyanaz. icon_smile.gif
Nagyon szomorú ez az egész és félelmetes, hogy lassan már senkiben nem lehet bízni. Hogy lehet így nyugodtan tervezgetni?

# 2697
Czoki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105556 Üzenet linkje2009-06-21 07:15:43 

Szia feripapa!
Én cilla hozzászólását szeretném megerősíteni. 1990-es évek végén a Jorgos csak a nevét adta az utazási irodának.
Mi is konkértan a HTC utazási irodánál fizettünk be,- mint a Jorgos utódjánál. Nos nem csak
be, de rá is fizettünk. 2001. évben Jorgos újra nyitotta az irodát (V.ker. Károly krt.) de akkor már Dias Zeus néven.
Miután bementünk utat foglalni, kaptuk azt a tájékoztatást, ha tudjuk igazolni, hogy HTC károsultak vagyunk, kedvezményesen utazhatunk. Így kaptunk jelentős kedvezményt a rep.jegy árából, valamint a nyaralásunk 2. hetét
ingyen.( Asprovaltán voltunk. ) Egyébként utakat azért tudott felajánlani, mert neki folyamatosan volt utazási irodája.
Amúgy is jó reklám lehetett, mert mi utána az utóbbi két évet leszámítva csak velük utaztunk. Bizonyára sokan vannak rajtunk kívűl, akik szintén ezt tették. Az utóbbi években is csak azért lettünk hűtlenek hozzájuk, mert megszüntették a Thessalonikibe irányuló repülős utjaikat.
Üdv.czoki.

# 2698
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105567 Üzenet linkje2009-06-21 09:39:52  Válasz a #105464. hsz-ra Előzmény #105464

En szazezer forintot veszitettem igy el annak idejen, es senki semmifele karteritest nem ajanlott fel, semmilyen formaban, pedig meg karteritesi igenyt is benyujtottam, masokkal egyutt, hivatalos formaban... errol ennyit icon_evil.gif
# 2699
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105574 Üzenet linkje2009-06-21 11:05:20  Válasz a #105567. hsz-ra Előzmény #105567

Igen AgniTolo mi is így jártunk, mi 140 ezret buktunk, és talán azért nem is tudtuk leutazni, mert egyébként sem a pesti irodához jártunk foglalni.
Nekünk is volt benn kártérítési igény, és feljelentés, amit egyik rendőrkapitányságtól a másikig irányítottak át, míg kb. 2 éve kaptunk egy levelet, hogy megszüntették a nyomozást "tettes ismeretlen" címszóval.
Szóval így jártunk, de persze nem is számítottunk másra.

Csak még azt nem értettük, hogy lehet ismeretlen valaki, aki az eset után pár hónappal már nyilatkozott a TV-ben, hogy új céget alapított, valami Havas ...... nevű illető, és mondta is konkrétan, hogy a HTC vezetője volt.

Szóval magas ez nekem, de azóta nagyon félve megyünk mindig foglalni. icon_sad.gif

# 2700
Puska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105598 Üzenet linkje2009-06-21 13:36:33  HTC

Kedves fórum tárasak

Bocs, hogy beleszólok, tényleg sajnálatos, hogy az 5 KONTINENS utazási iroda csődbe ment, és akik velük utaztak volna öszintén sajnálom őket .
de többen keztetek beszélni a HTC Utazásszervező Kft. és a Jorgos Travel Kft.-ről itt szeretném megjegyezni, azt, hogy én biztos forrásból tudom, hogy mi történt és nem kell annyira a Jorgos Travel tulajdonos úrat védeni, hogy ő kedvezményt adott az utasoknak akik sajnálatos módon nem tudtak elutazni, mert neki is sok köze volt ahhoz, hogy a HTC csődbe ment.
Ott kezdődik a történet, hogy a HTC travelnek több tulajdonosa volt az ország egyik legjobb idegenforgalmi szakembere aki mellesleg akkor amikor a HTC csődbe ment nem közölte vele a társ tulajdonos hogy nem tudták kifizetni a repcsit a Jorgos Travel miatt.
A történet ott kezdődik, hogy a HTC travel magyarországon akkor igen nagy iroda volt és a Jorgos Travel is. Amikor a HTC Travel csődbe ment előtte kb. másfél évvel egyesült a két cég, mivel a Jorgos Travel megkereste a HTC-t, hogy anyagi problémák vannak nála és segítsen.
A HTC ebbe bele is ment mert a Jorgos Travelel egyesült, de utánna derült ki hogy akkora a cég tratozása mikor már a charter gépeket inditani kellett májusban. A HTC akkor folyamatosan inditotta a gépeket, mivel az utasokat nem akarta cserben hagyni, fölvállalta a Jorgos Travel.
A Jorgos Travel ügyvezetőúr meg szó szerint sz..r...ta le , hogy mi lesz az eberekkel és a kollégákkal. A HTC folyamatosan ölte bele a tőkét és a pénzt a Jorgos Travelba. Ez lett a vége is .....
A HTC travel ügyvezetője a egy nagyon befolyásos ember volt az idegenforgalomban, ő azota nem is dolgozik az idegenforgalomban mióta a HTC travel csődbe ment. De a Jorgos Travel vezetője igen mint Dias Zeus.... , ehehz meg mit fűzzek, igen kapora jött akkor a Jorgos Travelnak, hogy amikor a HTC nem tudta elindítani a Charter repcsit, miel nemvolt pénze, mert a Jorgos Travel miatt zárolták a számlát este be kellett jelntenie a csődöt mert, a légitársaság nem adott fizetési halasztást. többet között a Jorgos Travel miatt sem,
Ahogy meg volt a botrány a Jorgos Travel ügyvezetőúr mint jól végezte dolgát megnyitotta a DIAS ZEUS utazási irodát, és akik HTC és Jorgos-os utasok voltak azokank adott kedvezményt, mint kárpotló és csak Ő a nevét adta a HTC-nek mint Jorgos Travel.... FUJJJ..... Persze Ő mint tökéletes idegenforgalmár....... persze amint írtam neki ez kapóra jött, hogy az irodáját a Dias Zeust föl futtassa, itthon magyarországon.

Azért írtam le, hogy nem kell annyira védeni a Dias Zeus irodát, meg hoyg kedvezményeket adott, persze ez neki csak jó volt mint új iroda és a Jorgos Travelt mert neki nagyon sok köze volt ahhoz, hogy a HTC bezárt.
Ezt onnan tuom, hogy a HTC travel akkori egyik munkatársának a hozátartozója vagyok és akkor azt a időszakot senkinek nem kívánom, amit a családunk átélt, az irodák csődje miatt.....
Az 5 kontinenshez nem tudok hozzá szolni, nagyon sok tényező van ami miatt egy vállalkozás bezárhat.

Én azóta csak kis irodával utazunk, megtanította az élet a családomnak, hogy nem biztos, hogy a tőke biztos utazási iroda a nagy iroda......

mindenkinek sok szerencsét kívánok, remélem az 5 KONTIS utasok valahová el tudnak utazni...

mindenkinek további jó beszélgetést kavánok

Üdv PUSKA

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 179 180 181 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu