Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 541
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107153 Üzenet linkje2009-06-30 21:22:54 

Szia Verka!

Köszi a bő választ.

Monemvasiáról sokat olvastam és sok légifelvételen is láttam a felsővárost. Fentről csodás lehet a kilátás (rálátás a lenti városra), de úgy gondolom, ha bazi nagy melegben lennék ott, nem biztos, hogy felkaptatnék.

Gondoltam, hogy Miától vetted az ötletet. Porosnál már erősen mosolyogtam, hogy milyem hasonlóan hatott rád, mint ő rá is.

A grillezett polikacsot jól kell , hogy elkészítsék, hogy omlós legyen, puha, mint a friss kenyérbelső és jó fokhagymás. Jajj,már látom is, hogy holnap este megint ezt eszem, a pincér meglát és máris mondja "Octopus vom Grill"? icon_smile.gif Na de nem akarok elkanyarodni!
A frappéról nem gondoltam, hogy megszereted. Én nem szeretem, ha édes, itthon két kanál Nescafét és 1 kanál cukrot (meg fagyit) teszek bele. De mi Nescafé Gold Lightból csináljuk, az sokkal lágyabb ízű és krémesebb.
Na megint, másról beszélek.

A Peloponnészosz egész délkeleti része kimaradt még nekünk, ha megint megyünk, főleg ezen a részen akarok mozogni.

Andi

# 542
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107155 Üzenet linkje2009-06-30 21:25:42 

Szia Kokszi Neked is! icon_smile.gif

Igen, megvolt minden, amire gondoltam, fantasztikus volt az egész utazás. Néhol kicsit fárasztó volt, az igaz, tehát ha valaki pihenni szeretne, akkor ne csinálja utánunk. icon_biggrin.gif De Poroson én akkor is kint ültem vagy éjfélig az erkélyen, amikor már majd leragadt a szemem, és utána felébredtem hajnalban, kinyitottam a szemem, és az ágyból bámultam a kilátást a kékablakos porosi házakra, a reggeli tengerre... gyönyörű volt, és nem bírtam alvással tölteni az időt... icon_smile.gif

Elafonissos strandja tényleg csodaszép, a Simos beach, az, amelyiknél a két félkör alakú strand találkozik. Eszméletlen gyönyörű a víz színe, ahogy a világos türkizből sötétkékbe megy át. icon_smile.gif Viszont amikor mi ott voltunk, irtó erős, kellemetlen szél volt és nagyon hullámzott a víz. Nem tudom, hogy mindig ilyen-e, de az egyik félkörben senki nem strandolt, akkora hullámok voltak. Én imádom a nagy hullámokat, de még én sem tudtam beljebb menni, mert egyszerűen felborított a víz. Kihalt volt az egész part, a napernyők is össze voltak csukva, nem volt ott senki. A másik fele kicsit zártabb öböl, úgyhogy ott voltak a strandolók mindannyian, mert itt a hullámok szelídebbek voltak. Átmentünk a másik strandra is, hogy majd ott romantikus naplementét nézünk, nahát az nem nagyon jött be, mert a nagy szél miatt szétfagytunk. A törülközőbe csavarva is libabőrösek voltunk, úgyhogy a végén hagytuk a fenébe a naplementét, és hazamentünk forró vízben lezuhanyozni. icon_biggrin.gif Este a kikötőben vacsiztunk, nagyon-nagyon jó volt a kaja, az egyik legfinomabbat ettük ott, de kardigánt kellett felvenni, mert kicsit fáztunk. Amikor átsétáltunk a kis szigetre, ahol a kis templom áll, majd elfújt a szél, olyan erős volt, és kardigánban is fáztunk. Nem tudom, hogy máskor is ilyen-e, de aznap nagyon szeles idő volt. Elafonissoson amúgy szerintem napközben strandolni lehet, este és reggel meg a kikötőben nézelődni. Szerintem ki lehet bírni három napig... icon_wink.gif, de én Monemvasiára is biztos, hogy szakítanék időt, szerintem kihagyhatatlan. Éttermi árak nagyjából 7-8-9 € körül van egy főétel mindenhol, a tengeri herkentyűk és a friss hal drágább (10-15 €). Dobozos üdítő 1,5 €, kávé szintén 1,5-2 €. Majd megnézem pontosan, mert felírtam a kiadásokat.

Előkeresem majd a szálláscímeket is, persze, de szerintem könnyebb lesz a helyszínen egy szimpatikusat találni, mint egy adottat megtalálni. Elafonissos tényleg tele van szállásokkal, ott biztos, hogy nem volt túl sok turista a szállásadók szempontjából, de azért a strand nem volt üres, vagy ilyesmi, úgyhogy voltak, csak nem olyan rengetegen. Ahol nagyon éreztük, hogy nincs turista, az Gythio és a környéke volt... Gythióban este is alig-alig lézengtek a tavernákban, sajnáltam őket, hogy ki van rakva az a sok szék, és alig ül egy-két ember bent... szegényeknek biztos, hogy nagyon rosszul megy a bolt arrafelé... talán majd júliusban jobb lesz...

# 543
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107160 Üzenet linkje2009-06-30 21:39:30  Re:

Mavrovouniban közvetlen a parton volt a szállás, biztos találtok Ti is, mert van több is egymás mellett. Szóval az kb. három lépés a partig, ahhoz nem kell kocsi. icon_wink.gif A part az olyan homokos-aprókavicsos, ha jól emlékszem, de majd megnézem a képeket, meg fel is teszem. A képeken látszani fog, szoktam olyan képet csinálni, ahol látszik a part. Fürödni nem fürödtünk ott, mert aznap túl hűvös volt az idő nekünk ahhoz, de másokat láttunk ott úszni, gyerekeket is.

Elafonissoson a strandon közvetlenül nincs szállás, oda kocsival kell menni. A part ott finomhomokos, olyan, mint a képeken. icon_smile.gif

Monemvasiában igen, csak gyalog lehet felmenni. A félszigetre be tudsz autózni, és a kapu előtt kint kell hagyni a kocsit, és onnantól csak gyalog lehet már a városba is bemenni. Babakocsi necces a lépcsők miatt már az alsóvárosban is... 1-2-5-10 lépcsőfokok vannak mindenhol, mert ez egy hegyoldalba épült város, meg hát ez nem sima aszfaltút, hanem olyan kövekből összerakott. Felmászni a tetejére meg lehetetlen babakocsival, mert amolyan bizánci utak vannak, ami azt jelenti, hogy csúszós, gömbölyű felületű buckás köveken lehet közlekedni... Gyalog is vigyázni kell, mert csúszik mint a fene, egy jó cipő nem árt. A gyerekcipelés lehet az egyetlen megoldás, és az, ha nem délben mentek, hanem reggel vagy este, hogy ne legyen olyan nagyon meleg...

Nem tudom, merrefelé mentek még, de Mistras-ban is ugyanilyenek az utak, babakocsi ott sem jöhet szóba. (Azok is bizánci utak ugye... icon_smile.gif )

# 544
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107162 Üzenet linkje2009-06-30 21:46:14  Válasz a #107160. hsz-ra Előzmény #107160

Nagyon köszi, akkor a kocsiban a parkolóban marad a bkocsi, gyalog jön a kölyök, míg bírja, aztán felveszem magamra a hordozóba. Ez a Mavrovuoni nem hangzik rosszul, sőőőt icon_biggrin.gif Elafonissos szintén, mondjuk azt sejtettem, hogy kocsikázni kell, meg nem is baj, csak jó tudni. Azt nem tudtam eldönteni a netes infók alapján, hogy a strandok közelében van-e szállás, vagy érdemes a kikötőben lakni. Amit írtál róla, amiatt érdemes mondjuk. Szállásügyben különben mindig kivettétek az elsőt vagy volt, ami nem jött be? És alkudtatok? Ha igen, akkor honnan indult a tulaj? icon_lol.gif
# 545
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107165 Üzenet linkje2009-06-30 21:52:46 

Őrület különben, hogy június végén nem volt totális kánikula, fáztatok, meg nem lehetett fürdeni, ez kicsit meglep, bár egész Európában nyavalyog az idő. Valszeg ez nyomja rá a bélyegét a görög időjárásra is.

Napflionba megyünk még, én szívem szerint lépcsőznék, de oda legfeljebb fölváltva tudjuk fölvinni a kicsit icon_smile.gif A nagyobbik fölszalad szerintem, ahogy ismerem icon_wink.gif . Viszont oda lehet kocsival is, ha jól tudom. Ott nem voltatok? Meg Epidauroszt szeretném nagyon, és reménykedem néhány másikban is, de az majd ott eldől, meglátjuk.

# 546
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107171 Üzenet linkje2009-06-30 22:04:05  Re:

Hát Elafonissos nem túl nagy, a kikötőtől a strand 4,5 km-re van, annyi kocsikázást ki lehet bírni. icon_smile.gif Persze vannak más strandok is, de szerintem azok nyomába sem érnek a Simosnak. (Bár sokat nem láttunk, az igaz, a Panagitsát néztük még meg a másik oldalon.) Itt igazából sok választás nincs, mert csak a kikötő körül vannak szállások. Ill. a Simos beachtől nem messze van egy szállás, a neten is fent van, asszem Domatia Me Thea a neve, de az sincs közvetlenül a parton, hanem beljebb, mi azt nem kérdeztük meg.

Mavrovouniban kivettük az elsőt, mert az annyira jó volt. icon_smile.gif Amúgy ott 50 € lett volna az ár, de nem is kellett alkudni, mert az ár hallatán összenéztünk és haboztunk a párommal, erre a csaj mondta, hogy pillanat, telefonált egyet és máris mondta, hogy legyen akkor 40. icon_smile.gif Erre rögtön rávágtuk, hogy jó, mert kb. max. 45 € volt nekünk betervezve erre a célra egy napra. icon_smile.gif

Elafonissosban nem alkudtunk, 40-et mondtak és elfogadtuk.

Kiveriben az 50-ből próbáltam alkudni, de ott ugye nem engedték... igazából ott el kellett volna menni a szomszéd faluba, ami tele volt szálláshelyekkel, de éppen rövidzárlat lehetett az agyamban, mert végül elfogadtam azt, ami volt... arra godnoltam, hogy végülis az első két napon már szerencsénk volt, tehát ez belefér. Igazából nem az 50€-t sajnáltam, hanem azt, hogy ezért nem kaptunk olyan jó szállást, mint az első két napon.

Loutro Eleniben az első helyen egy közvetlen tengerparti szállodába mentünk be, ahol 50 €-ért egy oldalról tengerre nézőt szobát kaptunk volna reggelivel. Ez nem tetszett, úgyhogy átmentünk a mellette lévő helyre, ahol mondták, hogy telt ház van, de menjünk át szembe, az is az ő szállodájuk. Ámentünk és ott 35€-ért kaptunk szobát, ezt szó nélkül elfogadtuk.

Poroson elsőre egy 30€-ért kínált szobát néztünk meg, de akkor már olyan finnyás voltam icon_biggrin.gif, hogy az nem tetszett. (Belelógott egy villánypózna a kilátásba... icon_razz.gif) Erre mondta a tulaj, hogy nem baj, ha nem tetszik a szoba, semmi gond, és a kezünkbe nyomott egy prospektust és mondta, hogy van egy hoteljük is, kicsit arrébb, ami biztos tetszeni fog, ott 35-40-ért fogunk kapni szebb szobát. Elindultunk, erre pár méterrel arrébb beszólt egy fickó az ablakon, hogy szállást keresünk-e (gondolom, egyértelmű volt, ahogy lassan poroszkáltunk a kocsival és nézegettünk kifelé), mert ő tud egy nagyon jót. Tényleg nagyon jó volt, és igaz, hogy 35€, de megérte az az 5 € különbség. Így már nem is kerestünk tovább.

Igazából úgy vettem észre, hogy ezeken a helyeken nem sokan voltak, és emiatt lehet alkudni... sőt, ha Ti nem csak egy éjszakára maradtok, akkor biztos még jobban. Poroson maguktól mondták, hogy több éjszakára még a 30-35 €-ból is van engedmény, ha tovább maradunk.

# 547
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107172 Üzenet linkje2009-06-30 22:06:14  Válasz a #107165. hsz-ra Előzmény #107165

Nem, Nafplionban nem voltunk, azt már eleve kihúztam, mert nem fért bele sehogysem. Majd legközelebb... amikor majd Spetses, Hydra is sorrakerül, meg egy-két kimaradt dolog, illetve amikor visszamegyünk Porosra. icon_wink.gif A párom is odavolt Porosért, első pillantásra beleszerettünk.
# 548
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107173 Üzenet linkje2009-06-30 22:10:00 

Igazából nem volt rossz idő, és inkább kánikula volt végig a jellemző, és csak egy-két kivétel volt.

Rögtön az első nap volt az egyik kivétel, amikor Mistras-ban voltunk, és ez nagyon nagy szerencsénk is volt. Mistras-t hőségben nehéz lehet bejárni, de nekünk csak kb. 24 fok volt, ráadásul eléggé fújt a szél, így pont kellemes volt az idő. Viszont ez már lent a tengerparton nem volt olyan jó, főleg, amikor elbújt a nap... ezért maradt ki a fürdés Mavravouniban.

Ezenkívül Elafonissos volt szeles nagyon, de ott azért ettől függetlenül igazi meleg volt már és strandidő napközben, sokan is voltak a strandon, és egyáltalán nem volt hideg, csak kellemetlen volt a szél. Amikor a nap elkezdett lemenni, onnantól lett csak hideg.

A harmadik rossz idő tegnap este volt, akkor villámlás, dörgés és zápor is volt, de csak negyed-félóráig, utána kisütött a nap újra és még fürödtünk is, tehát ez csak egy gyors átmeneti nyári vihar volt.

# 549
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107174 Üzenet linkje2009-06-30 22:12:54  Válasz a #107171. hsz-ra Előzmény #107171

Nagyon köszi a kimerítő választ icon_biggrin.gif Irtózatosan örülök, hogy ezeket elmondod, meg az áraknak is, mert így azért ez elég kedvezően hangzik. Mi 65 euróban húztuk meg a határt, főleg a netes árak alapján, de ez jobb icon_wink.gif Bár mi nem ketten leszünk, az igaz, de a kispóknak lesz utazóágya, tehát nekünk 3 ágyas kell minimum. Mondjuk jobban örülnénk a 2 helységesnek, hogy a fiúk aludhassanak nyugiban, mert mi az urammal olyan erkélyen hajnalig dumálós fajták vagyunk, de ha egylégterű, az se nagy baj, szerintem elég fáradtak lesznek az alváshoz icon_wink.gif 2-3 napokat maradnánk egyébként egy helyen, úgy tervezzük.

Mániból mennyit láttatok végül?

# 550
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107175 Üzenet linkje2009-06-30 22:17:20  Válasz a #107174. hsz-ra Előzmény #107174

Hát, még Mavrovouniban is egylégterű volt a négyágyas, amit kaptunk (galérián volt a másik két ágy), dehát mi nem is kerestünk ugye négyágyasat... Poroszon meg úgy csináltak háromágyasat a 30€-s szobából, hogy beraktak plusz egy ágyat, szóval az sem volt az igazi, ráadásul alig maradt hely a szobában... De ezt majd inkább Ti tudjátok kitapasztalni.

Mánin nem voltunk, ez majd egy másik év programja lesz. icon_smile.gif Eredetileg sem terveztük, csak ez az útvonal volt tervezve, amit be is jártunk. Így is lehetett volna egy helyen több időt lenni, ill. többet pihenni, de ez most ilyen volt, és így volt jó. Tudtuk, hogy nem a pihenésen és a strandoláson lesz a fő hangsúly ezúttal, és hát nem is azon volt, ezekre elég kevés idő maradt.

# 551
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107176 Üzenet linkje2009-06-30 22:22:55 

Nem tragédia, ha egylégterű végülis, az árak meg nagyon meggyőzőek, tényleg icon_smile.gif

Manit csak azért kérdeztem, mert olyan közel voltatok icon_smile.gif

Egy pár fotót, fotócskát ízelítőbe nem-e lehetne-e icon_lol.gif

# 552
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107177 Üzenet linkje2009-06-30 22:30:08  Válasz a #107176. hsz-ra Előzmény #107176

Még én sem láttam minden fotót. icon_biggrin.gif
Igyekszem, de nem tudom, kész lesz-e. Küldj egy privit az e-mailcímeddel, és holnap estére kiválogatok és lekicsinyítek néhányat a partokról meg azokról, amiket kérdeztél, és átküldöm. Az egyszerűbb és gyorsabb most, mint feltöltögetni.

# 553
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107178 Üzenet linkje2009-06-30 22:34:06  Válasz a #107177. hsz-ra Előzmény #107177

Hűű, nagyon köszi, már írom is!
# 554
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107180 Üzenet linkje2009-06-30 22:45:05  Válasz a #107178. hsz-ra Előzmény #107178

Hát Isten hozott drága Verka!
Már nagyon várunk és szurkoltunk, hogy minden jól sikerüljön.
Elérkezett ez a számodra vérfagyasztó nap, a megérkezés napja és eljöttek az utazó napok után a beszámolások napjai. Nem könnyű ez a váltás , tudom, mert magam is nem régen érkeztem meg.
Szóval jó, hogy megjöttél és remélhetőleg sokat fogsz mesélni nekünk.
Sok kiss.gif Josza

# 555
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107181 Üzenet linkje2009-06-30 23:02:30  Válasz a #107180. hsz-ra Előzmény #107180

Kedves Josza!

Köszönöm ezt a kedves fogadtatást! icon_smile.gif Mesélésben nem lesz hiány, legalább még egyszer részletesen átélhetek újra mindent! icon_smile.gif Kicsit lassan megy majd, amíg összeszedem magam, mert sajnos a váltás hirtelen lesz: holnap már újra munka... icon_evil.gif De előbb-utóbb kész leszek mindennel. Nekem is az elsők között volt meglesni, hogy van-e már fotóalbumod vagy beszámolód fent, úgyhogy átérzem ám ezt a kíváncsiságot is! icon_wink.gif

kiss.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 36 37 38 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu