Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10579 Üzenet linkje2006-07-04 13:29:07 

# 452
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10582 Üzenet linkje2006-07-04 13:38:05 

# 453
Kakadu

Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10604 Üzenet linkje2006-07-04 18:34:26 

Bár még most is ezekben az állatokban gyönyörködhetnék !!!! icon_wink.gif
# 454
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papné Zsuzsi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10629 Üzenet linkje2006-07-05 00:17:39 

Sajnálom, hogy nem találtam rá még nyaralás elõtt erre a Fórumra, mi Euróban fizettünk autópálya díjat, és így nekünk 82 Euróba került, hát a kettõ között van különbség. Jövõre még körültekintõbbek leszünk utazás elõtt.
# 455
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10645 Üzenet linkje2006-07-05 09:47:09 

# 456
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10646 Üzenet linkje2006-07-05 09:50:46 

# 457
Mariann7171

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10662 Üzenet linkje2006-07-05 11:42:11 

Ma reggel érkeztem haza Sartiból, ahol 10 napot töltöttem. Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok, és ha tudok segítek!
# 458
Pjudit

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10706 Üzenet linkje2006-07-05 22:04:27 

Sziasztok!
Megnéztem ma a Tesco-ban a szerb dínárt, sajnos nem tartanak, csak rendelésre kérnek. Remélem megérkezik péntekig (hétfõn indulunk), ha nem, marad a határ. A mai árfolyam 3,50 állítólag nem száguld úgy felfelé, mint az EUR. Természetesen pénteki árfolyamon kapjuk.
Az EUR-t jún. 15-én váltottam az OTP-nél, akkor 271,5 -ért. Devizaszámlát nyitottam, mert ha nem akkor már 275 körül volt. Így még a mindenféle jutalékkal, költséggel együtt is kedvezõbb volt. Én semmiképpen nem várnék arra, hogy csökken, ugyan nem vagyok szakértõ, de semmi jel nem utal kedvezõ fordulatra. Sõt én úgy emlékszem azt mondták, még egy ideig emelkedni fog.
Judit

# 459
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10727 Üzenet linkje2006-07-06 07:48:38 

Sziasztok!

Nekünk jó, és könnyû útunk volt Görögbe, és vissza. 1 euro volt 86.20 szerb dinár, tényleg elég 100 eurot váltani az elég két tankolásra, és a autópályadijakra.

Egy rosszabb tapasztalatunk is volt. Átértünk a határnár, és sehol nem volt kitéve 80 tábla azon a részen ahol jöttünk, szóval mentünk 100 mivel a szerbeknél ennyivel lehet menni az autóúton, éjszaka fél 1, és leintenek a rendõrök. Infrás mérés volt, és 3000 dinár kértek a gyors hajtásért. Sajnos tört magyarul beszélt, és nem akartunk nagyon vitázni rajta. Mondta a férjem nem kell papír, és rögtön harmadolta a büntetését, sõt elmondta, hol van radar még az úton.
Tényleg be kell tartani a szabályokat hajnali 3 kor is mérnek, sõt tegnap ahogy jöttünk haza, a magyar határnál 4 km, be volt állva a rendõrautó és mért!!! hajnalban. Persze mint kiderült, más magyarokat is megbüntettek, ennyire.
Visszafelé Horgosra beteletek bennünket, mivel az utat javítják.
Na de ez a Röszkei határátkelõ!!!! Meglátszik, hogy Magyarországba érkeztünk, még ilyen kacskaringós határátkerõt sehol nem tapasztaltam!

# 460
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508

Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10733 Üzenet linkje2006-07-06 08:59:26 

Kriszta35 írta:
Sziasztok!

Nekünk jó, és könnyû útunk volt Görögbe, és vissza. 1 euro volt 86.20 szerb dinár, tényleg elég 100 eurot váltani az elég két tankolásra, és a autópályadijakra.

Egy rosszabb tapasztalatunk is volt. Átértünk a határnár, és sehol nem volt kitéve 80 tábla azon a részen ahol jöttünk, szóval mentünk 100 mivel a szerbeknél ennyivel lehet menni az autóúton, éjszaka fél 1, és leintenek a rendõrök. Infrás mérés volt, és 3000 dinár kértek a gyors hajtásért. Sajnos tört magyarul beszélt, és nem akartunk nagyon vitázni rajta. Mondta a férjem nem kell papír, és rögtön harmadolta a büntetését, sõt elmondta, hol van radar még az úton.
Tényleg be kell tartani a szabályokat hajnali 3 kor is mérnek, sõt tegnap ahogy jöttünk haza, a magyar határnál 4 km, be volt állva a rendõrautó és mért!!! hajnalban. Persze mint kiderült, más magyarokat is megbüntettek, ennyire.
Visszafelé Horgosra beteletek bennünket, mivel az utat javítják.
Na de ez a Röszkei határátkelõ!!!! Meglátszik, hogy Magyarországba érkeztünk, még ilyen kacskaringós határátkerõt sehol nem tapasztaltam!

Hát engem a szerbek mindig rendesen megbüntetnek.. icon_rolleyes.gif icon_sad.gif

# 461
G.lawrence

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10748 Üzenet linkje2006-07-06 11:25:13 

Kedves Kriszta!

Volna egy pár kérdésem:a 100euró gondolom a szerbekhez volt elég a pályára,meg két tankolásra.Összesen mennyi volt az utiköltségetek?És milyen autóval mentetek?Kösz elõre is!

# 462
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10751 Üzenet linkje2006-07-06 11:36:11 

Szia!

Itthonról tele tankkal indult el. Seat toledóval mentünk, 7.8 fogyasztással egész úton, és ment a klíma. Belgrád után tankoltunk egy OMV kútnál, ott 3000 dínár ért. Mire kiértünk fél tank még marad a kocsiba, így amikor a Meteorákhoz mentünk akkor tankoltunk elõször a görögöknél.
Mi összesen 3100 km tettünk meg. szóval szétszedni nem tudom.
Oda vissza teli tankkal, és Belgrádnál volt félig a tank arra ment rá 3000 dinár, oda vissza. 86 Ft/dinár a benzin ára. Odakint mi csak shell kútnál tankoltunk, a kisebb kútaknál, volt 0.989 euro a bezin ára, a shellnél 1.089 tankoltunk.

# 463
HJudit

Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10762 Üzenet linkje2006-07-06 12:56:27 

Kriszta!
Örülök, hogy ismét itt vagy, hiányoztál a Fórumról!! Röszkénél én is vakargattam a fejem..... még jó, hogy mentek mások is elõttünk, volt kit követni. Egymagunk nem tudom, hogy találtunk volna haza Magyarországra... icon_lol.gif

# 464
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10764 Üzenet linkje2006-07-06 13:22:12 

Szia Judit!

Köszi, aranyos vagy. Sajnos mikor mi tegnap hajnalba Röszéhez indultunk, senki nem volt már, a magyarok többsége hazaért, mivel az úton se hagytunk el csak pár autót, a buszok azok jöttek már csak utánunk, valahol.
Mi megkérdeztük a kamionosakat akik ott vártak a határnál, hogy most akkor merre. Mondták, hogy ne foglalkozzunk a beton darabokkal amivel le vannak zárva az útak, azok mellett kell menni. Mondtam a férjemnek csak lassan, ha lõnek, akkor meg álljon meg, aztán majd meg lesz a határõr egyszercsak. Utána jutottunk ki oda, ahol kiléptünk. Szóval még ilyet....

A másik, mi Belgrád elõtt a MOl kútnál tankoltunk, és ólommenteset kell kérni, azt megértik, és ott a srác az meg is tankol, sõt az ablakot is lemossa. A WC az tiszta nagyon!

Görögország felé, pedig érdemes a Nis elõtti OMV kúthoz még betérni egy kávéra, és WCre, mivel utána kulturált hely már nincs, egészen a Göröghatárig.

Ja Göröghatár, az eusáv le van zárva, de nekünk meglátták a magyar rendszámunkat, akkor én vezettem, és egész Macedónián keresztül, ami gyönyörû ország, szóval felenegedték a sorrompót, és az útlevelet nem is kérték, intettek, hogy menjek befelé az országba. Sajnos így görög pecsétem nekem nem lett, persze, lehet akkor se kaptunk volna icon_cry.gif

# 465
Csabáék

Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10793 Üzenet linkje2006-07-06 21:48:46 

Sziasztok!

Mondja meg valaki nekem, hogy macedoniában a határon éjszaka van e pénzváltó?

Egyébként 10. én indulunk Marmarasra kis családdal (3 fõ) icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu