Ja, fordítva volt a sorrend.
Hmmm. Ha Astrostól elmegyek Monemvassiába, megnézem, még eljuthatok este Elafonissire (?), de akkor másnap kell ott nézelődnöm, és akkor már nehezen tudom elképzelni, hogy etére meg Githiohoz érnék. De lehetséges. Így valahol máshol nyernék ezzel egy napot.
#1075392009-07-02 19:31:23 Válasz a #107533. hsz-ra
Szerintem ez teljesen jó így, ahogy írod.
Délelőtt lejöttök P. Astrosból Monemvassiába, délután bejárjátok Monemvassiát, és este átmentek Elafonissosra. Másnap Elafonissoson vagytok, és este továbbmentek Gythióba. Időben kijön sztem kényelmesen.
Ha kibírod, hogy a strandolás után nem tudsz lezuhanyozni vagy sikerül olyan szállást találni Elafonissoson, ahol megengedik, hogy még este a Gythióba való indulás előtt használjátok a fürdőszobát, akkor sztem ez így rendben van.
Jónak tűnik ez így. Csak egy parám van, ha késő este érünk Elafonissosra, akkor találok-e szállást? Meg mikor mehet az utolsó komp? Mennyi a komp ára?
Nagyon jók a friss infóid. Teljesen rá vagyok izgulva a Peloponnészoszra, de ugyanúgy Milosra is, Várom az onnan hazajövők infóit is, a döntés nem lesz könnyű. Peloponnészoszt júniusban szeretném, talán majd belefér még Milos szeptemberbe. Ha meg tudom győzni páromat.
Hehh, magamat is meg kell győznöm, (csak jobban hagzik másra ráfogni) mert jövőre Tenerife éve lenne (megfogadtuk, hoyg minden második évben oda utazunk) és oda is pokolian vágyódom.
#1075492009-07-02 20:10:51 Válasz a #107544. hsz-ra
Tutira találtok szállást, emiatt ne aggódj. Óriási a kínálat és elő- vagy utószezonban mentek, tehát tele van a kikötő meg a környéke szabad szállással. Amíg nem mennek az emberek aludni (ez kb. fél 12-kor következett be, akkor elkezdtek mindenhol bepakolni, tök fura volt, máshol nem tapasztaltam ezt a "korai" elvonulást a görögöknél ), addig nyitva vannak a tavernák, és akkor ott tudtok kérdezősködni szállás után.
A komp 12 € 2 fő + 1 autóra (egy útra).
Este nem tudom, meddig jár, de világosban biztos, mert még az esti készülődés közben is láttam az erkélyről ide-oda menni. (Annyira jó volt a kilátásunk a szobából, hogy este és reggel is, amíg ott voltunk, folyton kint lógtam az erkélyen, nem bírtam betelni vele, úgy pakolásztam meg készülődtem, hogy folyton kirohangáltam körbenézni ).
(Engem inkább a reggeli izgatott, mert ugye azzal akartunk menni, és aggódva néztem, hogy 7-kor még a helyén állt. 7-kor indult egyébként reggel a kis utasszállító hajócska, merthogy olyan is van ám, az mondjuk kocsit nem visz értelemszerűen, csak embereket. Aztán fél 8-kor megindult a komp is, és akkor megnyugodtam. )
De szerintem kérjük meg Szirmot, hogy ha nem felejti el, akkor majd kérdezze meg nekünk, hogy mikor indul az utolsó komp este Elafonissosra. Ők is lesznek a szigeten pár napot, hátha eszükbe jut.
Végszükség esetén pedig, ha olyan balszerencsétek lenne, hogy sötétedés után értek oda és lekésitek az utolsó kompot is, akkor sem történik nagy tragédia: max. Vinglafiában alszotok (vagy más környékbeli faluban), és majd másnap átmentek strandolni Elafonissosra.
Köszi, örülök az ötleidnek, én néha belefáradok és képtelen vagyok értelmesen szervezni.
Jajj, ne is mondd, hogy mennyire utálom az ilyen utazásban a folyton ki sem pakolt bőröndből való turkálást, majd a vége felé már keveredik a "büdi" és a friss cucc. Csomó időt is elvesz a reggeleken a továbbindulásból.
Úgy szervezkedek most, mintha egy hónap múlva már mennék pedig hol van az még. Pont egy év.
#1075652009-07-02 20:57:51 Válasz a #107552. hsz-ra
Én a szervezés részét is szeretem, és általában töröm a fejem ilyen "pótmegoldásokon" is. Többnyire nincs rá szükség, de ha beütne a krach, akkor nem ott idegeskedve kell kitalálni, hogy mi is legyen. Persze nyilván ott sem lenne nagy gond, de ez biztonságérzetet ad.
Mi külön pakoltuk a tiszta és a szennyes ruhát (külön bőröndbe), így keveredés kizárva. Annyi történt, hogy induláskor az egyik volt jobban tele, az utolsó nap meg már a másik... (Mondjuk eleve egyik bőrönd sem volt totál tele, mindkettő csak úgy lazán volt megpakolva. Igazából kisebbek is elegek lehettek volna, de ha minden nap nyitni-csukni kell, akkor jobb, ha nincs dugig.)
Esténként a szennyest eltettem, a másnapi ruhát kikészítettük (na jó, ezt nem mindig ), és tulajdonképpen csak a tisztálkodáshoz szükséges dolgokat vettük elő mindig ezen kívül, így nem nagyon kellett pakolni. Reggel ezeket visszatettük, és már csukhattuk is a bőröndöt. A végére már nagyon gyors rutin volt erre, úgyhogy nem tartott ez sokáig.
Na ez nálunk így nem működik. Mi két hatalmas bőrönddel is alig jövünk ki három hétre és előző este semmiképp sem tudom eldönteni, mit veszek fel másnap, mert ha ki is készítem, még huszönötször másikat választok ki. Na mindegy, ez nem ide tartozik.
Az a nagyon jó, hogy annyira friss most a te emléked, és nekem ez nagyon jól jön, még ha csak egy év múlva is utazunk, mert az útitervet így már most össze tudom állítani és nem kell az időkön annyit vacillálni, belefér, nem fér-e bele ez vagy az, mert a te infóid alapján ki lehet szinte óraműpontossággal számítani. Ebben az Astros-Monemvassia-Elafonissi-Githio részben pl. extrém sokat segítettél az időkkel, mert én mindent sokkal hosszabbra saccoltam volna.
Nagyon szívesen megnézem a kompot a lelki békétek nyugalmában nem baj, ha csak jövőre lesz rá szükség
Pakolásról ne panaszkodjatok Én 4 emberre pakolok 2 hétre, és a kölkekkel mindig történik valami, az napi 2-3 öltözet ruha Bár tavaly találtam mos6-ot egy hiperben legnagyobb meglepetésemre ha valaki emlékszik még rá Azonkívül etetőszák, utazóágy, babakocsi, meg a, mega, mega....
#1075922009-07-02 22:40:00 Válasz a #107584. hsz-ra
Szirom,
Minden elismerésem! Két kicsi gyerekkel két hét autóval, Peloponnészosz - szerintem oktató tanfolyamot is tarthatnál utazni vágyó szülőknek! Mi egy gyerekkel utazunk másfél éves kora óta most már hatodik éve, de így sem egyszerű a pakolás, s ha ezt szorzom kettővel... Akár nyithatnál erről egy topikot is, biztosan sokan örülnének a kipróbált ötleteidnek!
#1076122009-07-03 08:36:15 Válasz a #107592. hsz-ra
Bea, köszi, de tavaly nagyon rossz élmény ért az utazás gyerekkel topikban, leírtam, hogy nekünk ilyen picivel mit javasolt a doki, és hogy hogyan oldottuk meg, hogy biztonságosan nyaraljunk, tuti legyen minden, na, úgy dorongolt le egy valaki, hogy elment a kedvem az egésztől. Még a hellaszra se jöttem egy darabig, mert marha rossz érzés kapott el mindig.