Mi minden szigeten ivásra csak palakozott és nem szénsavas vizet fogyasztottunk.Korfun is és máshol is a vitt vízforralóval csapi vízzel csináltuk a kaffét és a leveseket.Egy pár nap után vastag kalcium lerakódás takarta be a fűtőszálat.Érdemes szerintem 6-os kiszerelésbe megvenni a vízet és mindenhez azt használni,úgy még olcsóbb a víz mintha egy két palackot vásárolsz. Én ezt ajánlom,meg a forralót.Biztosabb ha viszel eleve forralót,mert sok helyen nincs benne a repertuárban...
Tökéletesen! Mi is csak ivásra vettünk palackozott vizet, minden másra csapvizet használtunk és semmi bajunk nem lett soha. (én ittam is néha a csapból is).
Köszi. Ivásra mindenképpen palackosat fogunk, de vízforraló hiányában a villanyrezsón melegített víz is jó?
A vízforralót csak azért írtam mert némelyik apartban mire az elektromos platt felmelegítette a vizet addigra a kávénál előjöttek az "elvonási"tüneteim... :)Legatyásodott sokat megélt plattoknál sokszor örömöt jelentett mire felforrt a zacskós leveshez a víz,az lett a nap sikerélménye... Hát sok sikert Korfun!
Aki Sidarin volt attol kérdezném, hol a legolcsóbb ott a bevásárlás és a kaja? Ásványvíz?
Szia a legolcsóbb élelmiszerbolt kb ilyen plusz, profi nagyságú mindent megkapsz benne a fő utcán kell sidariból kifelle gyalogolni a főváros iránnyába jobb oldalt egy benzinkút van a központól 10perc séta csak figyeljetek mert járda nincs és a gyalogosokat nem igen figyelik ott átlagban olyan 10-20%-al olcsóbb volt minden söt akciok is voltak 6db sör 0.5 dl 2-eu 2db ouzó 0.7dl 7eu ja és én azt vettem észre hogy ha hüttöt sört vagy üditöt veszel az kicsitt drágább ha valami érdekell kérdezz
A Korfu fotóalbumot ma tettem fel, abban találsz képeket az Alexandros apartmanházról. A múltkor nem írtam: a konyha elég jól felszerelt, két főzőlapos sütő, szagelszívó, elektromos vízforraló készülék, szendvicssütő. A tányérok, evőeszközök tiszták.
Mi tavaj voltunk Parga-Paxos-on. Nagyon tetszett nekünk is a hajókirándulás és Paxos-on füdötünk is, de arra készülj fel, hogy ott nagyon pici és köves helyen lehet fürödni. Pargán is lehet fürödni (ott a strand is jobb), de ott sokkal több a látnivaló ezért inkább Paxos-t ajánlanám.
Többiek!
Örömmel olvasom soraitokat, és vágyakozom vissza Korfura. Szinte honvágyam van, mert Görögországot tekintem második hazámnak. A sok itt töltött nyaralás alatt beleszerettem az országba. ,,Sajnos'' most másfelé vet a sors, mert vőlegényem kérésére Teneriffere megyünk nászútra.
Remélem sok infót és beszámolót irtok idén is és talán jővőre újra lábamat merithetem majd a görög tenger habjaiba.