Ez a Mondial-assistance tényleg jól hangzik:) jók a térítési összegek!!! Na ezen elgondolkodom!
Bankkártyabiztosításhoz minden bankban kötelesek igazolást kiadni, angolul és magyarul! Szerintem akinek van, annak azt is érdemes kikérni!
Megkötöttem a Mondial Assistancal a biztosítást , 16 napra kettönknek 13.180 ft és nagyon jó az amit az ár tartalmaz. Kocsival megyünk mindenképpen kell biztosítás , nem is reméltem hogy találok egy ilyen jót.
A Netrisk-en keresztül kötöttem, azt írták 2-3 napon belül ki is küldik.
Tulajdon képpen 9 nap múlva már csak utaznunk kell..
Éljen Parga
Solyci,
ma délelőtt voltam a KH-ban és adtak igazolást...de csak nekem,mert enyém a dombornyomott kártya.A fiuknak kötök BBP-t.
Köszi az infot, ma amikor befizettük az utat, meg is kérdezték, h kell-e biztosítás, mondtam, h. elvileg nekem a bankkártyámhoz jár. Azt mondta az ügyintéző, az is jó, csak kell igazolás róla.
Most megnyugodtam, mert ~ 3-4000 Ft plusz nem jön rosszul nyaralás előtt. Sajnos páromnak nincs bankkártyája, így az övét nem tudjuk megspórolni. De így is jobb
Sziasztok! Tesóm nem bízik a Mondial Assistance-ban, úgy gondolja, kicsit olyan mint a MÁV biztosító Kötött már velük valaki olyan biztosítást, akivel történt is valami?
Sziasztok!
Mi tavaly és idén is a Groupama biztositóval kötök biztosítást.
Tavaly sajnos használni kellet,mert a lányomat megcsípte valamit és mint kiderült allergiás rá.Fél óra mulva kint volt az orvos,csak a gyógyszert kellet helyben kifizetni,amit itthon a biztosítolól vissza kaptunk.Érdemes utazás elött megkérdezni mert az adott ország nincs szerződébe vele,akkor hiába van biztosításod kp-ban kell fizetni,és persze itthon vissza kapod.Jó utat mindenkinek
#1083172009-07-07 18:56:33 Válasz a #108249. hsz-ra
nekem is ugyan ezt mondta a nagyapám
írta, rá kell kérdezni én megtettem és ezt a választ kaptam:
24 órás segélyhívó központunk magyar nyelvű. Káresemény esetén költségátvállalási nyilatkozatot tud küldeni a segélyhívó központunk (kórházaknak, orvosnak), emellett patikai, kisebb orvoslátogatási költségek általában a hazaérkezés után kerülnek megtérítésre.
Üdvözlettel:
Egerváriné P. Anikó
ja most jut eszembe; nagyapám -62-ben elmentt!
ha nem bízol akkor tök mind1 milyen neve van lehet BMV is (busz, metró, villamos)
ha nem motorral mennék, lehet én is másikat választanék, de....
már leírtam, igaz ez egyéni, de ahogy elnézem nem én leszek az idén az egyedüli motoros aki nekivág a Nagy Kalandnak
és igazán örülök, hogy van egyáltalában olyan biztosító aki nem csak a mancsát (krokodilvadász bocsi) tartja amikor fizetni kell (kötelező) hanem nyújt is valamit
#1086732009-07-09 18:01:50 Válasz a #108058. hsz-ra
Persze, a buszokat tutira békén fogják hagyni, illetve ha végignézik akkor nem a biztosításokra lesznek kíváncsiak... tesómék 3 éve voltak és nem kérték sehol a biztosítást, csak útlevelet. Ha netes a biztosítás, azt is el kell fogadják a határon, de legrosszabb esetben 4 eurót kérnek /fő/út. Én is számolgattam, de félóra után döntöttem: az utazási iroda biztosítása marad.
Tibibaba, tavaly a fiamék utaztak hazafelé buszon, és utána sms-ben írta, (mi még kint maradtunk) hogy a határon kérték tőlük az EU-s kártyát, plusz a biztosítást is, és akinek nem volt mindkettő attól -ha jól emlékszem- 3 eurót beszedtek büntetésként.
Egy hét múlva mi autóval jöttünk hazafelé, és mindenhol kikészítettük a biztosítást is, és a kártyát is, és senki rá sem nézett, szóval nálunk fordítva volt. A buszosakkal kínlódtak, velünk nem!
Remélem az idén már nem így lesz!?
ill. azt remélem, hogy senkivel nem fognak kínlódni! bocsi, picit félreérthető voltam ...
#1087222009-07-09 22:58:28 Válasz a #108673. hsz-ra
"tesómék 3 éve voltak és nem kérték sehol a biztosítást, csak útlevelet."
Ugye csak viccelsz? Macedóniában hetente változhatnak a dolgok, 3 év az maga az örökkévalóság! (tőlem nem kérték tavalyelőtt, meg tavaly, meg idén sem, igaz, nem is busszal mentem)
Mi tegnap jöttünk haza Toloból, busszal. Sem oda-sem visszafele nem kérték a biztosítás, és minden simán ment a határokon. A Macedonok szedték egyedül össze az útleveleket, levitték, talán beszkennelték, aztán visszaadták. Sajnos el kellett mennünk Toloban orvoshoz, viszont Atlasz biztosítás ide vagy oda, 100 eurot kellett a vizsgálatért fizetnünk(és a 2 injekcióért), valamint az orvos által felírt gyógyszerek 14,25 euróba kerültek. Holnap intézem, remélem, tényleg visszakapom a pénzt itthon!
#1087702009-07-10 10:25:45 Válasz a #108673. hsz-ra
Tavaly tőlünk is a Macedón határon hazafelé kérték a biztosítást. Mi is busszal voltunk. Volt egy srác és egy lány akinek nem volt biztosítása és már nem emlékszem mennyi eurót kértek tőlük a határőrök.
Lulu, ezt hogy érted??? Mi csak azért kötöttünk Atlaszt, mert Toloban Ági mondta, hogy csak azt fogadja el az orvos! Tavaly amikor nekem kellett a kicsivel orvoshoz járnom (több alkalom!!!), akkor elég volt a biztosítás, nem kellett fizetnem csak a gyógyszerért... Nem értem, akkor nem mindegy milyen biztosításod van, ha fizetni kell így is, úgy is??? Valaki!!!!! Kriszti, Ági tudtok erről mondani valamit??
#1087922009-07-10 13:00:42 Válasz a #108779. hsz-ra
Berili!
Az orvos egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy milyen a biztosításunk, a vizsgálat után kérdezte meg tőlünk, hogy egyáltalán van-e. Én próbálkoztam , hogy ugyebár Atlaszos, de hidegen hagyta, megírta a számlát, fizettünk, és kész. Egyébként velünk volt az idegenvezetőnk is tolmácsként, még csak félre sem érthettünk semmit sem, Szerintem teljesen mindegy, milyen a biztosításod, csak legyen, hogy itthon (remélhetőleg) vissza tudd igényelni a pénzt!