Felháborító!Több ismerősöm foglalt náluk le utat. Sokan egész évben arra az egy hét nyaralásra gyűjtöttek. Az 5 Kontinens "jóvoltából" idén se nyaralás, se pénz!
hát...personal tours az itt olvasottak alapján nem igazán van képben a szállások tekintetében (ld. villa taiana-s kérdésem, és a rá kapott válasz vmelyik topicban)...
#1103602009-07-22 09:27:59 Válasz a #110184. hsz-ra
Wobbler, Kyra!
Én is az egyik 5 Kontinens kárvallott vagyok és több dolgot nem értek:
1. A tulajnak esetleg 5 a vezeték és Kontinens a keresztneve? Hogy lehet az, hogy semmilyen híradásban nem szerepel a tulajdonos/ügyvezető neve? Kit fognak felelősségre vonni, ha egyáltalán lesz ilyen?
2. Miért engedi az állam - amely a működési engedélyt kiadja - hogy az iroda minimális fedezettel dolgozzon?
És még van egy csomó kérdés a fejemben, de nem akarok állandóan vinnyogni ebben a topikban, mérgelődtem már korábban eleget. Inkább arra gondolok, hogy egy rossz dolog után biztos mindig jön valami jó.
#1103792009-07-22 10:55:15 Válasz a #110360. hsz-ra
Szia !
1. A személyiségi jogok védelmében a gyanusított neve nem publikus (már ha gyanusítanak egyáltalán valakit).
2. Itthon szerintem az utazásszervezés alulszabályozott, alapítasz egy kft-t 3 millió forintal, megjelensz az utazás kiállításon, eladsz egy csomó utat irreálisan alacsony áron (First Minute), majd a szezon kezdetén csődöt jelentesz, a pénzt zsebre vágod, szétteszed a kezed - "Sajnos elkalkuláltuk magunkat".
Sajnos ma az utazási irodák működése nagyon sok visszaélésre adhat lehetőséget, nem érzem azt a plusz szolgáltatást, hogy fizettem, most már biztosan utazhatok, az iroda kifizetett mindent, levette a vállamról a terhet. Izgulhatsz amíg haza nem érsz.
Komolyabb törvényi szabályozást kívánna a dolog.
Üdv. W
#1104162009-07-22 13:18:36 Válasz a #110360. hsz-ra
Szia! Ha felmész az Igazságügyi Minisztérium honlapjára, ott le tudod hívni a cég hatályos cégkivonatát. Abban láthatod, hogy milyen eljárást indítottak ellene, és a cégvezetők nevét, ha az segít valamit.
#1104472009-07-22 15:13:01 Válasz a #110416. hsz-ra
Szia Vaesz!
Köszi az infót, megnézem. Bár kicsi vagyok én ahhoz, hogy visszakapjam az egész befizetett összeget, csak egyszerűen nehezen emésztem meg, hogy ennyi emberrel elbántak. És nagyon sajnálok mindenkit, akinek nem volt lehetősége egy másik útra befizetni. És akkor még szerencsésnek is mondhatom magunkat, mert mi legalább valamennyit majd visszakapunk, de a Quitt Tours-nál befizetett utasok egy vasat sem látnak.
#1104492009-07-22 15:30:17 Válasz a #110447. hsz-ra
Szia Kati!
Én sem értem, miért hagyja ezt az ország...
Na és a hírekben... tényleg soha nem neveznek meg embert csak a csődbement céget. Igen érdekes.
De jól mondod, a rossz után mindig jó jön.
Talán lehet hogy pont ennek kellett történnie ahhoz, hogy ezentúl a nyaralásaitokat csak Te magad szervezd (ügyességben szerencsére nincs hiányod), és így jövőre lehet hogy annál több pénzt is meg fogsz spórolni, mintha irodának fizetnél.
Mindenesetre én soha nem fogok irodát igénybevenni, csak kivételes alkalomkor és csak last minute -nál.
Hétfőn számolgattunk a párommal, hogy ha Rodoszra akarnánk menni akkor sem érné meg last minute-t fizetni, mert olcsóbban vagy pont ugyanannyira hozzuk ki az utat, és akkor inkább már én szervezem, egyrészt mert szeretem csinálni, másrészt meg a megspórolt pénzünket nem szívesen adjuk senki kezébe