Ági, lenne egy egyszerű kérdésem, van Toloban valahol bankautomata?? Vagy pl. a Lidl-ben lehet-e American Expresszel fizetni, esetleg kisebb boltokban? Vendéglátóhelyeken???
Meg írtam levelet (apartmannal kapcsolatban) nem tudom megkaptad-e?
Szia Breki! Tolo vagy hydra kapcsán nem nagyon tudsz más véleményt elfogadni! Csak azt ami egyezik a tiéddel! Ebbe már egyszer Verkával együtt hármasban belebonyolódtunk más topikban! Toloban ,a nagy strandon minden délután 4 óra körül nagy hullámok jöttek, hozva magukkal az emlitett szemetet! Ez elviselhető volt,de azért 10 perc alatt 2-3 zacskóval tollal találkoztál! Az egyik nap annyira büdös volt a víz ,hal és rohadó fű szagú ,hogy az tényleg durva volt. Reggeli-délelötti órákban hibátlan a dolog!Tolót nem kell agyonfényezni, vannak gyenge pontjai is! Én csak ezt szerettem volna megírni! Pl. Anita érti miről beszélek! Amíg toloban 35 euro körül van 1 nap , és a félsziget többi szintén szép részén, ugyanennyi, akkor Tolo elöbb -utóbb meg kell ,hogy barátkozzon a kevesebb turistával! Ugye eddig dupla árak voltak másfelé! Most változott a helyzet !Nem kell kristálytiszta tengerről beszélnünk, ez a minősítés maradjon meg az arra érdemes helyeknek! A báránynak vannak olyan részei ahol kevesebb a zsiradék,a mócsing! Ez nemesebb hús, többe kerül! Most ,hogy kevesebb a vendég ,de a haszon ne legyen ,jo a mocsing is? Ez nem Görög hozzá állás, tudom ! De neked akár tetszik -akár nem, én ezt tapasztaltam a Suvlaki,gyros kapcsán ! És nem azért mert csak a rosszat kerestem ! Csak az elég rossz száj ízt hagy az emberben, amikor rossz az étel minősége ! És ezt nem lehet azzal sem megmagyarázni ,hogy a Peloponissoson zsírosabb az étel meg több az oliva! Bejártuk az egész félszigetet máshol is volt gond az étellel ,de alapvetően finom volt,nem mocsing rágásból telt az este! Részemröl itt a pont ! Üdv . koksz
Szia Breki! Tolo vagy hydra kapcsán nem nagyon tudsz más véleményt elfogadni! Csak azt ami egyezik a tiéddel! Ebbe már egyszer Verkával együtt hármasban belebonyolódtunk más topikban! Toloban ,a nagy strandon minden délután 4 óra körül nagy hullámok jöttek, hozva magukkal az emlitett szemetet! Ez elviselhető volt,de azért 10 perc alatt 2-3 zacskóval tollal találkoztál! Az egyik nap annyira büdös volt a víz ,hal és rohadó fű szagú ,hogy az tényleg durva volt. Reggeli-délelötti órákban hibátlan a dolog!Tolót nem kell agyonfényezni, vannak gyenge pontjai is! Én csak ezt szerettem volna megírni! Pl. Anita érti miről beszélek! Amíg toloban 35 euro körül van 1 nap , és a félsziget többi szintén szép részén, ugyanennyi, akkor Tolo elöbb -utóbb meg kell ,hogy barátkozzon a kevesebb turistával! Ugye eddig dupla árak voltak másfelé! Most változott a helyzet !Nem kell kristálytiszta tengerről beszélnünk, ez a minősítés maradjon meg az arra érdemes helyeknek! A báránynak vannak olyan részei ahol kevesebb a zsiradék,a mócsing! Ez nemesebb hús, többe kerül! Most ,hogy kevesebb a vendég ,de a haszon ne legyen ,jo a mocsing is? Ez nem Görög hozzá állás, tudom ! De neked akár tetszik -akár nem, én ezt tapasztaltam a Suvlaki,gyros kapcsán ! És nem azért mert csak a rosszat kerestem ! Csak az elég rossz száj ízt hagy az emberben, amikor rossz az étel minősége ! És ezt nem lehet azzal sem megmagyarázni ,hogy a Peloponissoson zsírosabb az étel meg több az oliva! Bejártuk az egész félszigetet máshol is volt gond az étellel ,de alapvetően finom volt,nem mocsing rágásból telt az este! Részemröl itt a pont ! Üdv . koksz
Hello
Először is nem szoktam Tolót agyonfényezni, de ez a lehúzás amit művelsz már elég szembetűnő.
Ha nem jártam volna ott már kétszer, és nem töltöttem volna el három hetet azt hinném, hogy oppá ez milyen rossz hely.
Szegényeket akik most utaznak sikerült is ezzel jól elbizonytalanítanod.
De szerencsére jártam és sokakkal együtt sokkal pozitívabb a véleményünk Tolóról, de senki se mondta, hogy hibátlan.
Énis be tudnám pl Sarti-t tök negatívan állítani, de nem rohantam be a Sarti-s fórumba részletesen 4-5 hozzászóláson keresztül taglalni a negatívumokat. (Van aki megtette és érdemes megnézni milyen hozzászólásokat kapott válaszként pedig ott nagyjából igaza is volt.)
Nem beszéltem kristálytiszta vízről nem áradoztam elfogultan Toló-ról
(Hydráról lehet mert az bevallottan egyik kedvencem)
csak szimplán képeket raktam be és elmondtam én mit tapasztaltam.
Én élveztem a nyaralást te meg azt nézed mit kritizálhatsz.
Arról egy szó sincs merre jártál miket néztél meg milyen kirándulásokon vettél részt, milyen idő volt stb. Csak ez, hogy ez itt annyi az ott ennyi.
Nekem ezekről fogalmam sincs már mert nem ezzel törödtem, viszont
tavaly két hétig ott voltam és fejenként kb 500 euróból kb 200 -250 et visszahoztam, pedig közben voltam Hydrán is több napot.
Másik fórumról meg annyit hogy én jártam azon a helyet ti meg meg akartátok magyarázni nekem meg másoknak, hogy milyen hely az.
Szia. Most ugyan megint nem jon be a kep...de a kivilagitott sziget a Koronis, a Daskalio nem latszik innen a partrol, hiszen a Romvi sziget takarasaban van... te jol irtad, aki ezt a kepet feliratozta az tevedett
Szia. Az olajfa dolgokat celszeru atkenni idonkent olivaolajjal, mindennapi hasznalati targyak eseten, minden hasznalat utan. Nyugodtan mosogathatod oket, de mosogatogepbe nem szabad berakni... Agi
Kedves Ági!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Igen a fa dolgokat soha nem rakom a gépben és még mosoogató szerrel sem szabad mosni őket,de néha ezt megszegem
Üdv:Robi
Te jó ég, miért kell az embert lerohanni, ha nem egyezik a véleménye a másikéval. Kokszi nem lenyomta Tolot csak elmondta a véleményét. Ez intelligencia kérdése, hogy tiszteletben tartjuk-e vagy sem. Nekem például a gyrossal semmi bajom nem volt Toloban mégsem esek neki. Tolóban a legnagyobb probléma a kaja minősége és mennyisége, ezt el kell ismerni.(éttermi ételekre gondolok)Sartin(hamár állandóan ezt emeled ki Breki) sokkal de sokkal jobb, ízletesebb, több, és olcsóbb finomságokat ettünk, mégha néhol magyar pincérek hívogatnak is. Egyébként Sartin is sikerült találni teljesen görög tulajdonú éttermet. (és a tengere is szebb volt NEKÜNK:))Egyikünk sincs 70 kiló sem, de ha külföldre utazunk szeretünk jókat enni és ez fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az adott helyen:)
Én sem a hibákat kerestem az adott helyen, csak gondoltam hasznos lehet az utánam érkezőknek.
A szemetességről pedig annyit, hogy a nagy strandon valóban lehet tapasztalni délutánra zacsikat, sőt ahol búvárkodtunk sziklás rész ott is volt az aljában konzervdoboz, sörösüveg, ezt el kell ismerni, viszont ugyanez a minimális mennyiség máshol is megtalálható és elsősorban a turistáknak köszönhető.
A Toloba indulóknak jó utat kívánok és sok szép látnivalót, mert a környék valóban csodaszép! Minél több fakultatívra érdemes szerintem befizetni, mert szép helyekre visznek. Mi kihagytuk a BBQ-t, azóta már megbántuk, mert a többieknek nagyon tetszett.
Ha nekem nem volt gond a "kaja minősége és mennyisége" akkor else mondhatom?
Elolvasta egyáltalán vmelyikötők a Toló halasról szóló fórumot, ott részletesen képekkel le van írva, hogy milyen volt a minőség és mennyiség.
Rólam pedig többen mondják, hogy inkább ruháznának mint etetnének
Itthoni menüből kettőt meg tudok enni az ottani mégis elég volt...
Sarti-t meg azért emelem ki mert nagyon vártam és nekem hatalmas csalódás volt az egész tömve magyarral.
Narancspart is addig volt szép míg meg nem érkeztek a magyarok.
És ugye a Sarti fórumon ezt mások is megemlítik, na az a lerohanás amit ők kapnak......
BBQ én speciel nem bánom, hogy kihagytuk, inkább megnézem motorcsónakkal, viszont egy Nafplio By Night-ra szívesen elmennék újra.
Akkor azt kérdem lehet tudni miért van ez a keveredés?
És akkor most a szemben lévő szigetre vitték át a gyerekeket este vagy a Daskalio-ra?
A keveredes csak abbol van, amikor valaki olyat ir le amit nem jol tud valamilyen okbol (nem rad gondolok
A Daskalio volt az a sziget, ami egy titkos iskolanak adott helyet. A torok idokben, (ami tobbszaz ev volt) a torokok nem engedtek a gorogoknek, hogy a gyermekeiket a sajat nyelvukre, kulturajukra, tortenelmukre tanitsak, erre az egyetlen mod az egyhaz altal kialakitott titkos iskolakban volt. Egy ilyen epulet maradvanya van Daskalio szigeten, a neve is erre utal, ez a "tanitok szigete"...