#1107272009-07-23 19:46:21 Válasz a #110653. hsz-ra
Tibibaba !
Ha nem járdázod meg a felnit a szelepnél akkor egy örök darab, v. legalább is a gumicseréig biztos kitart -ami ugye a mai világban,téli-nyári, de ha nem akkor sem kell cserélni- amúgy legyen mindig nállad pót szeleptú, mert tréfás kedvű kölkök esetleg..., de azt sem kell cserélni, mert már olyan anyagból van a "gumis" alkatrész, hogy nem öregszik, 5 év az is, szelepsapka amivel becsavarod el fér melette
#1107412009-07-23 20:06:09 Válasz a #110653. hsz-ra
Tibibaba!
Szerintem indulás előtt ha rendszeresen figyeled a guminyomást és nem eresztenek a kerekek kár lenne megbolygatni a szelepeket.
Én indulás előtt annyit fogok tenni hogy mind a négy keréknél megemelem az autót és végignézem a gumikat hogy nincs-e bennük szög, csavar ...stb. és figyelgetem a guminyomást rendszeresen hogy nem-e ereszt vmelyik gumi.
#1107642009-07-23 21:55:08 Válasz a #110741. hsz-ra
Sziasztok
És hogy jobban megvan pakolva az autó meg sok autópályás menet többet fújtok a gumiba mint általában vagy nem? Mert a túlfújt kerék viszont akkor veszélyes ha sokáig süti a nap ha jól tudom.Bár ponyvát már vettem ha kiérek letakarom meg teszek kartonpapírt a kerekek elé és kész
#1107662009-07-23 21:57:36 Válasz a #110610. hsz-ra
"szóval nekem 17 óra volt akkor."
Pontosan ennyi idő alatt értem haza Érdre Athénból, illetve azon túlról Rafinából. Többségében a szabályokat is betartva!!! Illetve az autópályákon 110-120-as tempóval. Nagyjából 3 óránkénti megállásokkal, ha ez éppen a határ volt, akkor ott volt a "torna" szünet. A gyakori megállások, bármennyire is rövidnek tűnnek, sokat elvisznek. Hozzá tartozik, hogy egyik határon sem kellett várni, max 3-4 perc alatt átjutottam. A Röszke Platamonas távot többször megtettem 10-11óra alatt, a fentiekkel egyező kondíciók mellett, azaz semmi rohanás. Ja, és sosem megyek-jövök szombat/vasárnap! Szerintem a kedd/szerda az ideális utazási nap. Mindezeken túl azzal sincs semmi baj, ha valaki jóval lassabban ér oda, nem verseny ez, még ha néhányan mindenáron rekordokat is akarnak döntögetni.
#1107712009-07-23 22:07:22 Válasz a #110653. hsz-ra
"Ki akarom cserélni... hogy csak a szeleptűt csavarjam-e ki és vissza a helyére az újat, vagy menjek el gumishoz, aki a felniről félig lefejtve kiszedi a gombát, és egy komplé új szelepet tesz a helyére"
A szeleptű gyakorlatilag sosem megy tönkre, ha eddig nem engedett, ezután sem fog. ( ha nem birizgálod folyton! ) A szelepház már érdekesebb, manapság gyakran hoznak kerekeket, aminek átenged a szelepháza a gumi és a belevulkanizált menetes betét között.
Ha nem bírod legyőzni a kényszert , akkor inkább kompletten cseréltesd, de ennek sincs sok értelme, ha nem valami ezer éves szelepházról van szó. A cseréjéhez nem kell leszedni a gumit, elég leengedni és a géppel lenyomni a felniről a szelepnél. Így összenyomva könnyen kicserélhető a szelepház, egyensúlyozni sem kell utána.
Jox! Láttam te írtad hogy voltál Korfun és Lefkadán is a térképen néztem a kettő nincs nagyon messze egymástól, csak azt nem tudom mennyire szerpentines az a rész? Ioannina-nál kell letérni az E951-re ha jól sejtem....onnan milyen az út?
edeka! Én most írtam meg a tavalyi beszámolóm az útról elég részletes az első alkalommal én is Szekeres I. leírását használtam Nem olcsó de nagyon jó az új már 2009-es Collins Európa autós atlasz nekem a 07'-es van meg, azzal szinte lehetetlen eltévedni mint írtam szépen ki van táblázva minden jobban érthetőbben sokszor mint itthon. Én amit javasolnék mindenkinek, hogy csak a szerbeknél álljon meg tankolni, meg wc-re menni, a makedón rész simán levezethető pihenő nélkül is, az a biztos.
én biztos meg állok Macedoniába legalább 1X a két alagút közötti kicsiny parkolónál, mert eddig autoval soha nem fértem be, de most motorral 1-2-3 fénykép erejéig biztosan beférek
„A szeleptű gyakorlatilag sosem megy tönkre, ha eddig nem engedett, ezután sem fog. ( ha nem birizgálod folyton!” (by Triznyak)
Triznyak, írtam h. már egy vállalati gép szeleptűje megadta magát, legyen ez egy axióma, fogadjuk el bizonyítás nélkül hogy igaz…
Viszont erre a szelepházas dologra én is gondoltam. Egyelőre panaszmentes a kerék, vettem 2 garni tűt, ebből egyet kissas57-re hallgatva elviszek magammal.
Sanya, én is átnézem a kerekeket, killerlaca, szerintem nem érdemes túlzásba vinni a túlfújást. Én annyit nyomatok a kerekekbe, amennyit 5 személyre ír. Elég forró az aszfalt, többszáz kilométert tekerünk le egyhuzamban, meglesz az üzemi hőmérséklet meg a nyomás A túl keményre nyomatott kerék könnyebben megcsúszik oldalra a szerpentinen (de cáfoljátok ha nem igaz). A kartonos megoldás jó, ha nem fújja el a szél, illetve ha nem mégy sokáig nem mégy. Mi megyünk sokfelé, 1 napnál tovább nem fog állni a kocsi.
cserrobi, mi ez a gázzal való töltés? Hol csinálják, mire jó, mennyibe fáj?
Nem tudom autóknál hogy van, de motoron halál a lapos guma, mert döntésnél, hát hogy is mondjam kicsit tako..ként viselkedik
De ha jól hallottam a túl kemény + dúrrtefekt, de mióta...... azóta nem olyan hangos
Lehet olyan szelepsapkát kapni ami kalibrálva van a nyomásra, és ha nem +felelő akkor pirosra vált, ha jó a nyomás akkor + zőld nekem be vált, nem kell minden kútnál odaállni ellenőrzésre, filléres, és hasznos kütyü