sziasztok!
tudom, már volt szó róla, de érdekelne, volt-e MOSTANÁBAN valaki a dias apartmanbanházban. ebben ni:
http://www.utazas.info/dias
(mintha több is lenne)
milyen a szállás? mennyire felszerelt a konyha, van-e (már) szúnyogháló? mit kell vinni? stb...
nagyon köszi előre is!!!
Szia. MI már voltunk többször is a Dias Apartmanhotelben, idén is megyünk. Van egy Hotel Dias is közvetlenül mellette, de ez, amit mutattál ez az apartmanház.
Egy teljesen átlagos görög apartman, minimális felszereléssel, de két személynek elegendő, szerintem.
Szúnyogháló van, tolóajtós, TV, légkondi a szobákban. A légkondit külön kell kérni. Törlőruhát, mosogatószert, szivacsot mi vinni szoktunk, de tányér, pohár, evőeszköz azok szoktak lenni.
Ha valami még eszedbe jut, kérdezz, ha tudunk segítünk.
Szia Gudli! Most megyünk negyedszer, igaz nem közvetlenül egymás után következő években. Kíváncsi vagyok más részeire is Görögországnak, de szeretjük Makrygialost. Igazából nem tudom megfogalmazni az okát. Szeretjük, hogy csendes, nem zsúfolt és nemcsak turistákkal találkozhatunk, hanem élnek is ott a görög emberek. Kicsit olyan, amikor csak sétálunk az utcákon, mintha mi is részei lennénk a hétköznapjaiknak. Nem tudom!?
Mivel autóval megyünk, nagyon jó kiindulópont mindenféle kirándulásokhoz, és jó érzés oda visszatérni fáradtan a csendbe, nyugalomba.
Amikor mégis kedvünk van a nyüzsihez, akkor pár km és ott van Paralia, Thessaloniki, Katerini. Nagyon szeretünk OB-re átjárni kedvenc kávézónkba, ahol isteni finom a frappé.
Amikor busszal voltunk először, akkor sokat fürdőztünk is a parton a faluban, nem kimondottan kristálytiszta a vize, de szerettük. Elnézegettük a halászokat, ahogy visszatérnek a partra, javítgatják a hálóikat, vannak tavernák, ahová beülhettünk egy-egy finomságra. Volt, hogy átsétáltunk Pydnára -elég messze van azért gyalogosan-, és akkor gyönyörű fotókat készítettünk a környékről.
Már első alkalommal megfogott, hogy szinte otthon éreztük magunkat, nem éreztük, hogy turisták vagyunk, nem bámultak meg, olyan természetes volt minden.
Szóval úgy összességében a falucska hangulatát szeretjük, nem egy-egy kimondott valamit! Bár ezzel szerintem mindenki így van, hisz magát Görögországot sem tudjuk megfogalmazni pontosan, hogy miért szeretjük ennyire!? De azért próbálkozunk vele szorgalmasan!
Szoktatok Makrigialosz strandján fürödni, ha igen, pontosan melyik részén?
Itt most a faluban található partszakasz érdekel, nem pedig a közeli (pár km-re lévő) helyek.
Voltunk már többször Makrigialoszon, 2003-ban 10 napot, azóta viszont többnyire csak átutazóban, megállunk szétnézni, vásárolni, pihizni.
Idén ott is lesz szálláshelyünk pár napig.
Annak ellenére, hogy kékzászlós a strandja, nekünk még nem sikerült felfedezni ennek az okát, nem találtunk egyetlen fürdésre ideális partszakaszt sem.
Szia Jox! Igazság szerint közvetlenül a faluban lévő Aphrodité strandon még 2005-ben,és 2006-ban fürödtünk, de akkor többször is. Nekünk személy szerint akkor nem volt vele semmi problémánk. Igaz nem kristálytiszta, áttetsző vizű ott a tenger, mert a homokot a halászhajók, a kagylótenyészetek mind felkavarják, és elég sok a tengerifű, a hínár is néha, de amikor csendes a víz, és nincs vihar előtti, utáni állapot, olyankor szerintem nincs vele gond!
A Pydna beach-en, ami szintén a falu még, csak a falu szélén található, a romok alatt, ott viszont sokkal tisztább volt a víz.
Ha autóval vagytok az nem távolság.
De a legtisztábbat a sólepárlónál találtuk, ott teljesen áttetsző volt a víz, amikor ott jártunk. Igaz tavaly nem jutottunk át oda, úgyhogy még ez is régebbi tapasztalat.
Sajnálom, de csak ennyit tudok most segíteni, remélem idén lesznek jobb tapasztalataid is!? Ha esetleg utánunk mentek, akkor tudok hozni frissebb infót is.
Hát, akkor hasonlók a tapsztalatok a vizzel kapcsolatban.
Nekem a Pydna beach sem igazán tetszett, ott sem tiszta a víz, sőt, a közelben nem is találtunk ideális partszakaszt.
Kiindulópontnak és pihenésre viszont tényleg jó hely a település.
Igen, egyetértek Jox. Sajnálom, tudom nektek pici gyerekkel nagyon meg kell nézni, hol fürödtök. Az az igazság, hogy mi elsősorban kirándulunk mindennap és csak útközben szoktunk meg-megállni fürödni, úgyhogy ott helyben milyen a víz majdnem mindegy.
Azért idén körbenézünk, hogy nem változott-e esetleg jó irányba?
Igen, egyetértek Jox. Sajnálom, tudom nektek pici gyerekkel nagyon meg kell nézni, hol fürödtök. Az az igazság, hogy mi elsősorban kirándulunk mindennap és csak útközben szoktunk meg-megállni fürödni, úgyhogy ott helyben milyen a víz majdnem mindegy.
Azért idén körbenézünk, hogy nem változott-e esetleg jó irányba?
Én is körül tudok nézni, csak arragondoltam, van esetleg Makri-n valami rejtett szuper strandrész, ami nekünk még nem tűnt fel.
Volt, hogy 4 hét alatt közel 9000 km-t menrünk, szóval mi sem a "tengerparton fekvő" tipus vagyunk.
Nem olyan pici, már 4 éves, de azért Ő jobban igényli a pancsit.
Joix!
Sajnos Makrigialos strandja nem kékzáslós. Ez a település nem igen jó másra mint megaludni és reggel elmenni valahová.
Tettem föl egy pár képet róla. Az igazán csúnyák nincsenek közöttük.
http://egorog.soszsolt.fotoalbum.hu/
Szia Anikó! Köszönöm a kimeritő választ. Az az igazság, hogy nézelődünk, hogy merre legyen a következő út. Nagyon jól fogalmaztál. Szeretjük, de nem tudjuk megfogalmazni, hogy miért!?
Csatlakozom Jox-hoz, Makrygialos strandja kékzászlós, sok fotón látni is, hogy ott lengedezik a többi között. Azt nem tudom mi alapján bírálják el, hisz már annyiféle strandon láttam a kék zászlót, de ez tény.
Jox, tényleg de rohan az idő, már mekkora a fiad!? Tudom, hogy Ti is sokat utaztok, azért gondoltam, hogy biztos találtok azért a környéken jó strandot, szerintem a sólepárlós részt nézzétek majd meg! Ott nagyon szép volt a víz, mikor ott voltunk.
Gudli! Örülök, hogy tetszett a válaszom, nézd meg a fotóimat is az albumban, van benne sok Makrygialosról is, és a többi helyről is, ahol már jártunk. Biztos találsz Görögországban olyat, ami tetszeni fog! Itt aztán van rengeteg lehetőség!
na jó, most kicsit megijedtem. holnap reggel foglalnánk a dias apartmanhotelben, de ha ennyire gáz a strand?!...nekem nagyon fontos, hogy rendesen lehessen fürödni, persze nem ötcsillagos luxust várok a nyaralástól, de azért...
vélemény, még valaki?...