Sziasztok!
Mi nagy ritkán tankolunk kint. OTP kártyánk van, teljesítés napi középárfolyamon számolják el. Tehát a tényleges tankolási napon. A könyvelési nap (lehet 1-2 nappal később is), csak egy adminisztrációs dátum.
üdv.: Zsófi73
#1117052009-07-30 15:40:53 Válasz a #111688. hsz-ra
Busianikó!
Nem ezer százalék, hogy az MOL, OMW kutakon nem lehet visszaélés, mert hát ez eléggé emberi tényező, csak ritkább, mint a "maszek" kutakon, mert azért mégiscsak egy nagy lánc tagjai. Azt sem mondom, hogy visszaélnek vele mindenhol, van olyan, akinek még sosem okoztak kárt. Viszont én úgy vagyok vele, hogy jobb megelőzni a bajt.
#1117152009-07-30 16:13:57 Válasz a #111705. hsz-ra
(nekem meg mingyán beszólnak hogy mit fejlesztem itt a feszkót...)
Az egyik hazai kútnál nekem pl. felajánlották hogy hagyjam ott náluk a pontgyűjtő kártyámat (zsebbe meg adjak neki egy ezrest) és egy hétig gyűjti rá nekem a pontokat cserébe. Oké, ez nem ugyanaz, de hát be vannak állítólag kamerázva...
Az egyik hazai kútnál nekem pl. felajánlották hogy hagyjam ott náluk a pontgyűjtő kártyámat (zsebbe meg adjak neki egy ezrest) és egy hétig gyűjti rá nekem a pontokat cserébe. Oké, ez nem ugyanaz, de hát be vannak állítólag kamerázva...
Nagyon sok éve használom a MasterCardot belföldön és külföldön is. Kevés olyan ország van Európában, ahol még nem fizettem vele, de mertem használni afrikai országban is. Már nem vagyok "bankos", de röpke 27 évig az voltam. Rendkívül jók a tapasztalataim, sehol nem vágtak át. Persze azért mindig megnézem mit írok alá! A kártyát csak olyan helyen adom ki a kezemből, ahol az útját nyomon bírom követni.
ATM-ből annak költsége miatt itthon is ritkán veszek fel készpénzt, nincs is nagyon szükségem rá, hisz már akár a patikákban is fizethetek kártyával. Külföldön ATM-et használni még drágább!
A készpénzzel történő fizetésnél nem vezethetnek meg? Dehogynem! Te is elnézheted a pénzt, a pénztáros is, de szándékosan is adhat rosszul vissza.
#1117432009-07-30 17:37:00 Válasz a #111705. hsz-ra
Köszi Vaesz! Szerintem az idén is fogjuk használni, remélem idén is szerencsénk lesz, és nem csapnak majd be!?
Tavalyelőtt még pozitív "csalódásunk" is volt, mert többet húzott le a kutas, mint amennyit kellett volna, és Ő szólt, a különbözetet euróban kifizették. Igaz volt ott egy magyar lány is akkor, Ő segített tolmácsolni, de nagyon rendesek voltak. Ez egy MOL kút volt Szerbiában.
#1117462009-07-30 17:38:36 Válasz a #111727. hsz-ra
Én csak egyhez járok, mert a legrégebbinél cumizott be olyan üzemanyagot a fél éves autóm, hogy totál gallyra vágta az autómat. Így, hiába van ollan kút a Görögországba vezető úton, még véletlenül sem tankolok náluk!
Az új kutat meg inkább hagyjuk!
#1117832009-07-30 18:29:32 Válasz a #111781. hsz-ra
Szerencsére nem kellett a céggel foglalkoznom, mert az autószalon benyelte az egészet, és nagyon kedvező áron, adott egy új autót. ( De ehhez kellett a baráti kapcsolat a tulajjal!)
Az új kúttal csak az a bajom, hogy ha 22 óráig van nyitva, akkor miért van zárva 15 órakkor?
Ez a lemásolós módszer mindenütt jellemző Európán kívül, nekem nem új, ezzel nincs is semmi gond szerintem.
Lehet, hogy csak én vagyok túlzottan bizalmatlan, de én az "igazi" bankkártyám adatait nem adnám ki senkinek. Igaz, hogy elvileg nem vehet le róla engedély nélkül pénzt senki, de ha akár csak véletlenül is megteszi, akkor nem tudom megakadályozni.
Olvastam pl. valakiről egy beszámolóban, akinek véletlenül kétszer vonták le a szállodaszámlát a bankkártyájáról... Utána tölthette azzal az időt, hogy vissza kellett mennie oda, reklamálnia, alig akartak vele eleinte szóbaállni, aztán már nem is emlékszem, hogy mikor kapta vissza végül a jogtalanul levont pénzt...
Eleinte én is nagyon ódzkodtam tőle. Nekünk ez úgy volt máshol külföldön, hogy grafitceruzával átsatírozták a kártya dombornyomatát egy kézpénzfizetési csekkre. Arra ráírták a kaució összegét és alá kellett írni. Ez maradt az autókölcsönzősnél. Majd az autó visszavitelekor az orrunk előtt kettétépték a csekket. Tudom, csalni mindennel lehet, de nekem ez a módszer sokkal szimpibb annál, mint amikor kapásból lekönyvelik a számládról a kauciót és majd csak később kapod vissza, mint egy ismerősünk pl. a 800 USDolláros kauciót egy hónap múlva kapta csak vissza a számlájára. Ezért szeretk én leginkább mindent kp-vel fizetni, ott nincs bonyodalom.
#1123292009-08-02 19:59:37 Válasz a #112327. hsz-ra
Andi,
én is legjobban a kp.-t szeretem, de sajna sok esetben inkább csak kártyát fogadnak el. Mostanában foglaltam (foglalok) korz szállodában szobát és írják vissza, hogy küldjem nekik e-mailban a kártyaadatokat... , kérdezem, hogy a banki átutalás nem leene-e jó, erre visszaírnak, hogy sajna csak kártya...No mindegy, gondoltam, majd keresek másik szállodát- ezekkel úgyis tele lett a hócipőm egyéb okokból-( pl. csak franciául leveleznek, pedig a honlap szerint az angol is o.k., + az egyértelműen feltüntetett időpontok ellenére 3-4 mail-váltás után derül csak ki, hogy az első napra mégsincs hely, stb...)
De azóta úgy látom más szállodáknál is preferálják a kártyát...azt hiszem faxban fogom elküldeni az adatokat nekik (persze lehet, hogy erre meg azt fogják válaszolni, hogy nem fogadnak faxot... -elég furcsa népek lehetnek...)
Szerintetek, ha megadom a kártyám összes adatát valakinek, azt mi akadályozza meg abban, hogy a későbbiekben akármikor, a tudtom nélkül használja a kártyám ? Megkérdeztük a banknál, ahonnan származik, azt válaszolták, hogy gyakorlatilag semmi, ezért csak "megbízható" helyre adjuk meg az adatokat...Nekem ez elég viccesnek tűnik, elsőre a legtöbb hely megbízható...Én nem értem csak ezt a rendszert, vagy tényleg így működik ?
grafitceruzával átsatírozták a kártya dombornyomatát egy kézpénzfizetési csekkre. Arra ráírták a kaució összegét és alá kellett írni. Ez maradt az autókölcsönzősnél. Majd az autó visszavitelekor az orrunk előtt kettétépték a csekket.
Igen, itt is ez volt, csak nem fogalmaztam teljesen pontosan. Annyi volt a különbség, hogy nem ceruzáztak, hanem ráfénymásolták, és a végén ezt kaptuk vissza összetépve.