...
Mi az hogy szeles július? ---> csiszol a víz?
Mi anno nem tapasztaltunk ilyet, vagy nem neveztünk annak?
Üdv.: Zsófi73
Hát tavaly feltűnően sokat és erősen fújt a szél július közepén.
Azért mentünk ekkor, mert csak így volt szabi. Én meg csak a napsütésre és vízhőmérsékletre figyeltem.
Annyira fújt a szél, hogy a sólepárlónál szabályosan karcolta a bőrt a felkapott homok (tisztára homokfúvás volt). Persze jót nevettünk az egészen. Azonban a vízpart is a 2 hétben 70%-ban erősen hullámzott (ilyennel nem találkoztunk 2007-ben, 2006-ban amikor július utolsó és aug első hetében voltunk)
Aztán amikor hazjöttem, rákerestem részletesebben az időjárás jellemzőkre és akkor láttam, hogy az év legszelesebb hónapja É-Görögországban a július közepe
Ennyit a felkészülésemről.
Ekkor voltunk egyébként, direkt összehasonlítás miatt egészen NeiPoriig lent. Hát az erős szél, az erős. NeiPoriban nem elég, hogy 2 méteres hullámot vetett, még ráadásul nyakig voltunk a szemétben, amit kihozott, befújt, akármi... a szél. És végig fel északnak. Tehát van olyan, amikor xar a helyzet, és vannak csodálatos napok is.
Uff!
Makrigialoson 1 hetet mennyi pénzből lehet kivitelezni kajaügyileg, ha nem minden nap 3x eszünk luxusvendéglőben? Milyen árakkal lehet számolni?
Sajnos állítólag a Cristos (a parton) már nincs (de majd a többiek leírják, mi van). Ott ugyanis emberi árak voltak. 1 sör 1,5€ 1 gyros pitában 1,2€ (vagy fordítva). A nagy melegben ezt is alig bírtuk megenni.
Egy ebéd általában itt 8-10€/fő itallal, meteoráknál, vagy Skiathoson ez 16-25€/fő
Szagényebbek (mi) zacsis tészta + saját készítésű görögsaláta (helyi piacon beszerezve az alapanyag). A kenyérrel nem spóroltunk, mert az nagyon megéri az árát, kifejezetten a sárga bélü nagyon finom (jaj, de hiányzik Makrygialos!!!!!!!!!!!!)
Viszont mi Kateriniben a Carefourban vásároltunk egyebeket, mert az olyan hazai árszintű.
Tavalyi árak: link
Makrygialos 2008 menüpont és a lapalján.
#1121482009-07-31 22:36:11 Válasz a #112147. hsz-ra
Nagyon szívesen! Tény és való, hogy amennyiben jól bereggeliztek, napközben csak folyadékot és gyümölcsöt kíván az ember. Este viszont klassz élmény beülni valamelyik tavernába, ha lehet olyanba, ahol élő görög zene van.
#1121522009-07-31 23:04:23 Válasz a #112148. hsz-ra
Egyetértek Valcsi! Már alig várom, hogy szótfogadjak neked és esténként valaholt a tengerparton múlassuk az időt, esetleg görög zenét hallgatva, görög ételt kóstolgatva és finom koktélokat iszogatva!!!!
Majd gondolok rátok közben.....
Makrigialoson a Bora-Bora aparthotelben volt valaki? Milyenek a tapasztalatok? Milyen a tengerpartjuk?
Augusztus 17-én indulunk, kalandmotorkerékpárral. Esetleg van olyan cucc, amit föltétlen vinnem kell a BoraBora-ba?
#1121752009-08-01 10:44:18 Válasz a #112169. hsz-ra
Szia kroly, én ugyan még nem voltam a Bora-Borában, de úgy tudom, hogy sima hotel, azaz nincs konyharésze, bár lehet, hogy van olyan szoba, ahol van, ezt nem tudom, de szerintem kérdezzetek rá.
Egyébként szép helyen van, közvetlenül a tengerparton, és ha motorral lesztek, akkor a távolság sem gond, ugyanis eléggé messze van a falu központjától.
Ha esetleg van olyan szoba, ahol konyha is van, akkor szerintem csak a szokásos dogokat vigyétek, konyharuha, mosogatószivacs, mosogatószer, esetleg pohár, evőeszköz -van, aki csak a sajátját szereti-. Ha nincs konyharész, akkor szerintem nem kell semmit vinni, hisz akkor gondolom lesz ellátásotok.
#1124292009-08-03 14:27:56 Válasz a #112175. hsz-ra
Ellátást nem kértünk, azt mi fogjuk megoldani. Motoron nem sok mindent lehet vinni, úgyhogy azt hiszem, hogy kellően kalandos lesz a mi nyaralásunk. Én valahogy nem szeretem azt, amikor all inclusive az ellátás. Inkább 2 napig nem eszek semmit, minthogy a német nyugdíjasokkal nyomuljak valami szocreál ebédlőbe.
#1124962009-08-03 20:42:49 Válasz a #112429. hsz-ra
Igazad van kroly mi sem szeretjük az ellátásos üdüléseket, bár mi a kötöttség miatt nem, de azt szeretjük, ha van konyha. Hűtőtök biztos lesz, úgyhogy éhen halni nem fogtok, hisz ott hideget tudtok tárolni. Esténként pedig útrakeltek és ott vannak a tavernák, sőt azt hiszem a hotel alatt is van étterem, bár erre nem mernék megesküdni.
A környéken rengeteg minden van, amit motorral érdemes felkeresnetek, szerintem jó kis nyaralásotok lesz!?
#1125032009-08-03 22:05:53 Válasz a #112496. hsz-ra
Én is abban bízom, hogy élvezetes és tartalmas lesz a Makrigialosi hét. Megugye viszem a csajom is, aki imád főzni, és jól is nyomatja, szóval bízom, hogy nem fogok a 120kg-ból egyetlen dekát sem leadni.
#1125102009-08-03 23:01:41 Válasz a #112503. hsz-ra
Unatkozni nem fogtok az biztos, de az, hogy mennyire érzitek majd jól magatokat, az ugye tőletek is függ!
Valahol olvastam, lehet, hogy itt a fórumban, hogy aki a jó hangulatot ott keresi, az biztos nem fogja megtalálni, azt magunknak kell kivinni, megteremteni.
Lehet, hogy nem egészen így szólt, de valami hasonlót olvastam, és szerintem igaz.
A főzésről csak annyit, hogy legyen hol, mert ha nem lesz konyhátok, akkor másképp kell megoldanotok az étkezéseket!
#1125342009-08-04 10:28:06 Válasz a #112520. hsz-ra
Kroly, hát akkor semmi gond, ez megoldható szerintem bárhol is vagytok. De egyébként a makrygialosi pékséget ne hagyjátok ki, nagyon finom dolgokat lehet ott kapni, és nagy a választék is!!!