Szerintetek, ha megadom a kártyám összes adatát valakinek, azt mi akadályozza meg abban, hogy a későbbiekben akármikor, a tudtom nélkül használja a kártyám ? Megkérdeztük a banknál, ahonnan származik, azt válaszolták, hogy gyakorlatilag semmi,
A banknak igaza van: semmi.
Ugyanúgy, ahogy a neten Te tudsz fizetni a bankkártyáddal pl. repülőjegyet, akármit, gondolj bele, hogy ugyanúgy bárki más is megteheti ezt a netes fizetést, elég ha megvannak neki azok a bankkártyaadatok, amiket Te is beírsz a neten.
És ha még meg is bízol valakiben, véletlenek mindig vannak... figyelmetlenség stb. A pénz után járkálni meg macerás... Szóval én ezért csináltattam inkább egy másik kártyát, nekem megéri azt az évi párezer Ft-ot a nyugalom... Nem tartok rajta sosem pénzt, így nem is tudja senki levenni... ahol kérik (szállásfoglalás, autókölcsönzés), ezt adom meg, aztán csináljanak vele, amit akarnak. Továbbra sem értem, hogy nekik ez miért biztosíték.
#1123482009-08-02 22:02:02 Válasz a #112333. hsz-ra
a taxis barátomtól kaptam néhány jó tippet, aki itt a nagyfaluban éjszakába benne van ides-tova 25 éve és hát kicsit ezekben a lenyúlásokban bizony járatos úgysem tudnám
1. mindig pinkódós kártyát használjak,főleg külföldön el mondta miért, de nekem kínai és ezért meg sem probálom Nektek leírni ide.
2. és ezt hallottam rábióban is igaz csak ATM-re vetítve, de ha szállodában v. máshol fizetsz akkor a másolás védelem miatt mindig vátoztasd meg az összeget (mondjuk jatt gyanánt) mert a memória "lopó" kis memóriával rendelkezik és mire oda ér, hogy pin kód addigra megtelik.
remélem nem kevertem össze semmit, és nem a nagymamám túrosrétes receptjét írtam le
#1123552009-08-03 00:56:43 Válasz a #112348. hsz-ra
Ezek így elsőre jó ötletnek tűnnek...abban az esetben, ha helyben fizetsz. De nekem a szálloda akarja leemelni a zsét a kártyáról és ehhez kérik az adatokat.
#1123922009-08-03 12:26:37 Válasz a #112355. hsz-ra
lehet hogy azért kérik, h. meggyőződjenek arról, h. valós személy vagy-e, de a pin kódót nem kérhetik, csak a kártya azonosítót és nekem is levettek 1€-t , (persze Ft-ban jelent meg nállam) ezért jó az sms-értesítő azonnal kapod, ha valami mozgás van és intézkedni tudsz
#1124062009-08-03 13:12:56 Válasz a #112329. hsz-ra
Szia Döme, ebben sajnos igazad van. Én is általában más szállást, autókölcsönzőt stb. keresek, ha kártyáról van szó. A novemberi utazásunkon mi is megszállunk 8 éjre egy privátszálláson, akik a hitelkártyáról akarték mindenáron leszedni a pénzt. Mivel ott volt már ismerős és ő ajánlotta, most kivételt tettem. 5 garab e-mailben 5 részre bontva küldtük el a számokat, hogy ha egy e-mailt valaki feltörne, ne jusson hozzá az egészhez. Ezt mindenképp javaslom, ha valakinek így kell megadnia az adatokat.
Kissas ezt nem igazán értem, hogy mit változtasak meg az összegen és mikor?? Amúgy minden ATM-nél húzzátok végig az ujjatokat a bedugós részen, hogy a puha gumi van-e ott, vagy valami merev fekete műanyag (utóbbi lenne ez a rászerel kódlelopó).
Én még külföldön soha életemben nem fizettem bankkártyával, azaz az idén az osztrákoknál egy neves nagy sportáruházban törtem ezt meg.
Hitelkártyára a normális életben nincs szükségem, én azt csak az utazások miatt csináltattam és úgy kértem, hogy max. egy bizonyos (nem olyan nagy) összegig lehessen csak kivenni egy hónapon belül. Így ha azt le is nyúlnák, nem érne olyan nagy kár.
#1124142009-08-03 13:55:13 Válasz a #112409. hsz-ra
Kedves Andi
Amikor ATM-ből akarsz felvenni akkor felkínál több szép kerek összeget, de "más összeg"-et vállasz.
de jó a napi limit is SMS-el kombinálva mert le tudod azonnal tíltani
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy nem dombornyomott VISA Electron kártyával lehet-e fizetni szerb, mac. vagy görög benzin kúton?
És boltokba?
előre is köszönöm
#1125422009-08-04 11:18:38 Válasz a #112505. hsz-ra
Ahol kint van az emblémája, ott nagyrészt igen.
De Görögországban kevés helyen fogsz találkozni bankkártyás emblémákkal! Sőt, még az is előfordul, hogy a benzinkúton kint kell fizetni a kutasnál.
Így ne lepődj meg!
ATM-nél tényleg mindig adjátok meg a MÁS ÖSSZEGET, mert tényleg létezik ez a másolós technika, és így a PIN kódot nem tudják lemásolni, mert akkor már túl sok az adat. És tényleg nem szabad megadni a kártyaszámot, csak megbízható helyen, mert visszaélés történhet. A legjobb, ha van az embernek internetkártyája, és azon keresztül foglal vagy vásárol.
ATM-nél tényleg mindig adjátok meg a MÁS ÖSSZEGET, mert tényleg létezik ez a másolós technika, és így a PIN kódot nem tudják lemásolni, mert akkor már túl sok az adat. És tényleg nem szabad megadni a kártyaszámot, csak megbízható helyen, mert visszaélés történhet. A legjobb, ha van az embernek internetkártyája, és azon keresztül foglal vagy vásárol.
... nem tudom, ki hogy van vele, de én visszasírom azokat az időket, amikor minden hó 5. munkanapján a vállalati pénztárban kellett felvenni a fizut Többet is ért mint ma, meg aztán elnyerítettünk egy félórát a sorbanállás alatt a munkaidő terhére