Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 226
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112431 Üzenet linkje2009-08-03 14:35:51 

Nálunk volt választási lehetőség, jogsi vagy hitelkártya. Útlevélre még nem volt példa, de írta Verka is, hoyg ugyanezt tapasztalták. Erre fel kell készülni lélekben. Elsőre minket is jól fejbevert a dolog, de hát a motor mindenképp kellett, max. bejelentettük volna elveszettnek a jogsit, ha nem adják vissza, de hát miért ne adnák???
Kcsit alkudni kell velük, volt már rá példa más helyen (Athénban), hogy alkuval a végén elfogadták a kp-s kauciót és az nekünk sokkal jobban bejött.

# 227
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112439 Üzenet linkje2009-08-03 15:10:08  Re:

bottakati írta:
Vojandi régebbi beszámolójából úgy tudtam, hogy „csak” a jogsit kérik el Naxoson. Én úgy gondoltam, hogy fénymásolatot nyomok a jogsiról a kölcsönző kezébe, hátha azt elfogadja.

Ahány cég, annyiféle megoldás... ez nemcsak a szigettől függ, hanem inkább az adott autókölcsönzőtől. Igazából nekik az a fontos, hogy visszavidd a kocsit, lehetőleg épségben, és ha ez mégsem történik meg, akkor legyen a kezükben valami garancia. Ezért szoktak kauciót kérni vagy hitelkártyát, hogyha van valami gubanc, akkor a pénzüknél legyenek.

Én még a jogosítványos esetről csak Andiéknál hallottam, de sztem náluk is csak azért hozakodtak elő ezzel a megoldással, mert a hitelkártyásba nem akartak belemenni (ill. nem volt nekik). Alapból sztem 10 esetből 9-ben a hitelkártyát fogják kérni tőled, és nem pedig a jogosítványt, úgyhogy szerintem inkább erre az esetre érdemes felkészülnöd.

Ha szerencséd van, akkor pedig talán nem is kérnek majd semmit, de azért készülj fel minden eshetőségre. Amikor körbejártok érdeklődni a kölcsönzőknél, akkor majd az ár mellett kérdezz rá erre is, és akkor utána döntsetek, hogy melyik a legjobb ajánlat.

# 228
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112442 Üzenet linkje2009-08-03 15:17:28  Naxos autókölcsönzés

Sziasztok!

Naxos_infó_1. Autóbérlés

Az előzetes infógyűjtés során mindössze egyetlen kölcsönző bérlési feltételeit nyomtattam ki (találtam elfogadhatónak: szó nem volt hitelkártyáról vagy jogsiról, ami miatt bennünk volt a félsz, különösen Andi 2004-es beszámolója alapján) Elutazásunk előtt érdeklődtem Balázsbeánál, hogy esetleg kinéztek-e már autó kölcsönzőt. Bea az APOLLONCARS kölcsönzőtől kért ajánlatot. Már itthon eldöntöttük, hogy ezt a kölcsönzőt fogjuk megkeresni. Két helyen találhatók meg Naxos városában. Nem tudom, hogy minek tudható be, de valami hihetetlen új rekordot állítottunk fel. Körülbelül 4 perc után már az autóval (Peugeot; 45 Euro/nap; csak két napra béreltünk) robogtunk a hegyi falvak felé. Kizárólag a jogosítvány számát írták fel a szerződésre. Hitelkártya vagy útlevél szóba sem jött! Komolyan mondom, majdnem csak kidobtak bennünket: ugyan menjetek már, irány Filoti! Rengeteg volt a szabad autó!
Szóval, ezt a kölcsönzőt tudom ajánlani mindenkinek.
Rettenetesen sajnálom Suzukit, én sokkot kaptam volna a helyében!

Misi

# 229
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sunday
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113454 Üzenet linkje2009-08-10 14:53:43  Válasz a #90997. hsz-ra Előzmény #90997

Sziasztok!
Naxosra szeretnenk utazni szeptember elejen. Akik arra jartak iden melyik apartmanban szalltak meg, vagy a topik 5. oldalan levo apartmanok kozul valamelyikben megszallt valaki? Velemenyek? Elsosorban fovarosi szallasok erdekelnek, de johet minden.

Koszi a segitseget!

# 230
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113459 Üzenet linkje2009-08-10 15:19:58  Válasz a #113454. hsz-ra Előzmény #113454

Szia!

Mi itt szálltunk meg: https://www.magicview.gr/

A Chorában, a Grotta részen lévő apartmanokban voltunk. Nagyon közel van a kikötőhöz, a Portarához, és gyönyörű az erkélyről a naplemente... icon_smile.gif A mi szobánkban nem volt konyharész, csak hűtő (de az rendes nagy), de mi nem is kértük ezt. A tulajdonos egy kedves fiatal házaspár. Később ha kell, akkor tudok majd mutatni saját képeket is. Kérdezz nyugodtan, ha még valami érdekel!

# 231
Sunday
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113563 Üzenet linkje2009-08-10 21:34:03  Válasz a #113459. hsz-ra Előzmény #113459

Koszi szepen a valaszodat! Mennyi volt a szoba egy napra?

Tovabbra is varom a velemenyeket a szallasokrol. icon_smile.gif

# 232
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113607 Üzenet linkje2009-08-11 08:51:40  Válasz a #113563. hsz-ra Előzmény #113563

Nekünk 45 €/nap volt a szoba, de mi főszezonban voltunk, máskor biztos olcsóbb ennél.

Olyan sok választ sztem ne várj icon_smile.gif, mert idén alig páran voltak Naxoson. Chorában pedig azt hiszem, hogy egyedül mi szálltunk meg, illetve még talán az egyik fórumtárs, aki az Apollonnal utazott.

# 233
Sunday
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113612 Üzenet linkje2009-08-11 09:12:07  Válasz a #113607. hsz-ra Előzmény #113607

Kosz szepen megint!
A strand milyen volt? Mennyire van kozel? Fak vannak? (arnyekban szeretunk uldogelni ket furdes kozt)
Ha jol ertettem akkor a szallas lehet konyhaval vagy anelkul.
Ha tudsz kuldj mar vagy tegy fel ide nehany kepet!

Megneztem a honlapodat, szuper! Gyonyoruek a gorogorszagi fenykepek!

# 234
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113625 Üzenet linkje2009-08-11 10:11:45  Re:

A képeim egyelőre még szerkesztés alatt vannak, most bíbelődöm velük, szóval egy kicsit várni kell rá. icon_smile.gif Később felkerül az is a honlapomra (köszi, hogy tetszett! icon_smile.gif ) és ide a Hellaszra is, de addig is meg tudod majd nézni Balazsbea honlapját. Ők alig pár napja érkeztek haza, de ő gyorsabb nálam icon_smile.gif, és már ma estére valószínűleg kész lesz a többszáz naxosi képet tartalmazó válogatása. icon_smile.gif

Ez az ő honlapja: https://www.balazsbea.hu/gorog.html

Most még csak a santorinis képeik vannak fent, de sztem hamarosan fent lesznek a naxosiak is! icon_smile.gif

A mi szállásunkhoz nincs a közelben strand, ha ez fontos szempont, akkor a város másik felén, az Agios Georgios beachnél nézzetek inkább szállást. Mi ott nem voltunk, mert a sziget más részeire mentünk fürdeni, de a többiek erről tudnak infót adni, pl. Vojandiék pár évvel ezelőtt ott laktak ennél a strandnál, ha elolvasod az ő beszámolóját, akkor írt a strandról is.

Igazából szerintem a szebb strandok messzebb vannak a várostól, azokhoz már érdemes autót bérelni vagy elbuszozni odáig.

# 235
Sunday
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113629 Üzenet linkje2009-08-11 10:26:45  Válasz a #113625. hsz-ra Előzmény #113625

Euxaristw a tippeket! icon_smile.gif
Mi motorral kozlekedunk, mert Athenbol azt visszuk (ja igen, ott elunk, ezt meg nem mondtam icon_biggrin.gif) de azzal is minden elerheto.
Paroszon, Santorinin jartunk mar, Naxos talan most kovetkezik. Meglatjuk.

# 236
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113632 Üzenet linkje2009-08-11 10:36:12  Válasz a #113629. hsz-ra Előzmény #113629

Ja, ha motoroztok, akkor nem távolság egyik strand sem. icon_smile.gif Mi idén voltunk egy Mykonos-Paros-Naxos-Santorini kiskörúton, majd később lesz mindről leírás. icon_smile.gif
# 237
Sunday
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113643 Üzenet linkje2009-08-11 11:32:14  Válasz a #113632. hsz-ra Előzmény #113632

Tenyleg! Mikonoszra erdemes atmenni? Olvastam, hogy 2 ora a hajout, 40 euro. Megeri? Eleg szep vagy csak a szokasos kepeslapi `a tenger hullamai verdesik a hazakat `resze szep?
# 238
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113650 Üzenet linkje2009-08-11 12:23:03  Válasz a #113643. hsz-ra Előzmény #113643

Hát ha egy napra átmész Mykonosra, akkor úgyis csak a képeslapos részeit van időd megnézni... icon_smile.gif Viszont az tényleg szép, szerintem megéri - de persze ezt döntse el mindenki maga. Naxos városa más jellegű, úgyhogy érdekes színfolt lehet a nyaralásban egy Mykonos városi kirándulás.

Ha csak a városra vagy kíváncsi, ami tényleg a valóságban is képeslapszerű icon_smile.gif, akkor tényleg az a legjobb, hogyha átmész egy másik szigetről, mert az olcsóbb, mint ott tölteni akár egy éjszakát is. Mi azért voltunk ott több napot, mert kíváncsiak voltunk a Chorán kívül Delos szigetére is, meg egy-két szép strandra.

# 239
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113651 Üzenet linkje2009-08-11 12:27:25  Válasz a #113643. hsz-ra Előzmény #113643

Ja, konkrétan a kérdésedre válaszolva: Mykonos városának minden szeglete valóban képeslapszerűen szép, tehát ha ez volt a kérdés, akkor a válasz egyértelműen igen. icon_smile.gif

Leginkább a parosi Naoussához tudnám hasonlítani Mykonost, csak nagyobb, több az ember, és sok galéria meg egyéb drága bolt van az utcákban.

# 240
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113653 Üzenet linkje2009-08-11 12:31:55 

Mykonos

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok