Nálunk volt választási lehetőség, jogsi vagy hitelkártya. Útlevélre még nem volt példa, de írta Verka is, hoyg ugyanezt tapasztalták. Erre fel kell készülni lélekben. Elsőre minket is jól fejbevert a dolog, de hát a motor mindenképp kellett, max. bejelentettük volna elveszettnek a jogsit, ha nem adják vissza, de hát miért ne adnák???
Kcsit alkudni kell velük, volt már rá példa más helyen (Athénban), hogy alkuval a végén elfogadták a kp-s kauciót és az nekünk sokkal jobban bejött.
Vojandi régebbi beszámolójából úgy tudtam, hogy „csak” a jogsit kérik el Naxoson. Én úgy gondoltam, hogy fénymásolatot nyomok a jogsiról a kölcsönző kezébe, hátha azt elfogadja.
Ahány cég, annyiféle megoldás... ez nemcsak a szigettől függ, hanem inkább az adott autókölcsönzőtől. Igazából nekik az a fontos, hogy visszavidd a kocsit, lehetőleg épségben, és ha ez mégsem történik meg, akkor legyen a kezükben valami garancia. Ezért szoktak kauciót kérni vagy hitelkártyát, hogyha van valami gubanc, akkor a pénzüknél legyenek.
Én még a jogosítványos esetről csak Andiéknál hallottam, de sztem náluk is csak azért hozakodtak elő ezzel a megoldással, mert a hitelkártyásba nem akartak belemenni (ill. nem volt nekik). Alapból sztem 10 esetből 9-ben a hitelkártyát fogják kérni tőled, és nem pedig a jogosítványt, úgyhogy szerintem inkább erre az esetre érdemes felkészülnöd.
Ha szerencséd van, akkor pedig talán nem is kérnek majd semmit, de azért készülj fel minden eshetőségre. Amikor körbejártok érdeklődni a kölcsönzőknél, akkor majd az ár mellett kérdezz rá erre is, és akkor utána döntsetek, hogy melyik a legjobb ajánlat.
Az előzetes infógyűjtés során mindössze egyetlen kölcsönző bérlési feltételeit nyomtattam ki (találtam elfogadhatónak: szó nem volt hitelkártyáról vagy jogsiról, ami miatt bennünk volt a félsz, különösen Andi 2004-es beszámolója alapján) Elutazásunk előtt érdeklődtem Balázsbeánál, hogy esetleg kinéztek-e már autó kölcsönzőt. Bea az APOLLONCARS kölcsönzőtől kért ajánlatot. Már itthon eldöntöttük, hogy ezt a kölcsönzőt fogjuk megkeresni. Két helyen találhatók meg Naxos városában. Nem tudom, hogy minek tudható be, de valami hihetetlen új rekordot állítottunk fel. Körülbelül 4 perc után már az autóval (Peugeot; 45 Euro/nap; csak két napra béreltünk) robogtunk a hegyi falvak felé. Kizárólag a jogosítvány számát írták fel a szerződésre. Hitelkártya vagy útlevél szóba sem jött! Komolyan mondom, majdnem csak kidobtak bennünket: ugyan menjetek már, irány Filoti! Rengeteg volt a szabad autó!
Szóval, ezt a kölcsönzőt tudom ajánlani mindenkinek.
Rettenetesen sajnálom Suzukit, én sokkot kaptam volna a helyében!
Sziasztok!
Naxosra szeretnenk utazni szeptember elejen. Akik arra jartak iden melyik apartmanban szalltak meg, vagy a topik 5. oldalan levo apartmanok kozul valamelyikben megszallt valaki? Velemenyek? Elsosorban fovarosi szallasok erdekelnek, de johet minden.
A Chorában, a Grotta részen lévő apartmanokban voltunk. Nagyon közel van a kikötőhöz, a Portarához, és gyönyörű az erkélyről a naplemente... A mi szobánkban nem volt konyharész, csak hűtő (de az rendes nagy), de mi nem is kértük ezt. A tulajdonos egy kedves fiatal házaspár. Később ha kell, akkor tudok majd mutatni saját képeket is. Kérdezz nyugodtan, ha még valami érdekel!
Nekünk 45 €/nap volt a szoba, de mi főszezonban voltunk, máskor biztos olcsóbb ennél.
Olyan sok választ sztem ne várj , mert idén alig páran voltak Naxoson. Chorában pedig azt hiszem, hogy egyedül mi szálltunk meg, illetve még talán az egyik fórumtárs, aki az Apollonnal utazott.
Kosz szepen megint!
A strand milyen volt? Mennyire van kozel? Fak vannak? (arnyekban szeretunk uldogelni ket furdes kozt)
Ha jol ertettem akkor a szallas lehet konyhaval vagy anelkul.
Ha tudsz kuldj mar vagy tegy fel ide nehany kepet!
Megneztem a honlapodat, szuper! Gyonyoruek a gorogorszagi fenykepek!
A képeim egyelőre még szerkesztés alatt vannak, most bíbelődöm velük, szóval egy kicsit várni kell rá. Később felkerül az is a honlapomra (köszi, hogy tetszett! ) és ide a Hellaszra is, de addig is meg tudod majd nézni Balazsbea honlapját. Ők alig pár napja érkeztek haza, de ő gyorsabb nálam , és már ma estére valószínűleg kész lesz a többszáz naxosi képet tartalmazó válogatása.
Most még csak a santorinis képeik vannak fent, de sztem hamarosan fent lesznek a naxosiak is!
A mi szállásunkhoz nincs a közelben strand, ha ez fontos szempont, akkor a város másik felén, az Agios Georgios beachnél nézzetek inkább szállást. Mi ott nem voltunk, mert a sziget más részeire mentünk fürdeni, de a többiek erről tudnak infót adni, pl. Vojandiék pár évvel ezelőtt ott laktak ennél a strandnál, ha elolvasod az ő beszámolóját, akkor írt a strandról is.
Igazából szerintem a szebb strandok messzebb vannak a várostól, azokhoz már érdemes autót bérelni vagy elbuszozni odáig.
Euxaristw a tippeket!
Mi motorral kozlekedunk, mert Athenbol azt visszuk (ja igen, ott elunk, ezt meg nem mondtam ) de azzal is minden elerheto.
Paroszon, Santorinin jartunk mar, Naxos talan most kovetkezik. Meglatjuk.
Tenyleg! Mikonoszra erdemes atmenni? Olvastam, hogy 2 ora a hajout, 40 euro. Megeri? Eleg szep vagy csak a szokasos kepeslapi `a tenger hullamai verdesik a hazakat `resze szep?
Hát ha egy napra átmész Mykonosra, akkor úgyis csak a képeslapos részeit van időd megnézni... Viszont az tényleg szép, szerintem megéri - de persze ezt döntse el mindenki maga. Naxos városa más jellegű, úgyhogy érdekes színfolt lehet a nyaralásban egy Mykonos városi kirándulás.
Ha csak a városra vagy kíváncsi, ami tényleg a valóságban is képeslapszerű , akkor tényleg az a legjobb, hogyha átmész egy másik szigetről, mert az olcsóbb, mint ott tölteni akár egy éjszakát is. Mi azért voltunk ott több napot, mert kíváncsiak voltunk a Chorán kívül Delos szigetére is, meg egy-két szép strandra.
Ja, konkrétan a kérdésedre válaszolva: Mykonos városának minden szeglete valóban képeslapszerűen szép, tehát ha ez volt a kérdés, akkor a válasz egyértelműen igen.
Leginkább a parosi Naoussához tudnám hasonlítani Mykonost, csak nagyobb, több az ember, és sok galéria meg egyéb drága bolt van az utcákban.