Legszebb helyek, útvonalak
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 12 13 14   >
Üzenet
  Popeye77 | #79162 Üzenet | 2008-08-28 22:55:03 | Re:
En nem igazan vagyok nagy buvar igy inkabb hallgass vojandira. Jobban szeretek csavarogni, kirandulni. Nekem okes ha mondjuk 3 nap turazas es egy nap strandolas az arany. Baaaar hamar ott vagytok annal a csodas obolnel lehet ott is szetneznek icon_razz.gif Mi egy hetet "rohantunk" tavaly es engem szemely szerint nem keszitett ki, kifejezetten elveztem. A masodik heten meg labat logattunk a parton meg Marathon icon_biggrin.gif Mind ketto jo volt csak maskeppen...
  Triznyak | #79262 Üzenet | 2008-08-29 22:38:46 | Válasz a #79115. hsz-ra Előzmény #79115
"Elõbb Tripolis felé, majd Spárta után áta Tajgetoszon egészen Kalamatáig és onnan átszelve a Messzíniai-félszigetet végül Pilosba és onnan a Navarino-öbölhöz."

Ez így valóban nagyon hosszú út lenne, pláne a Taigetos szerpentinjei, de van jóval rövidebb út is. Tripoliból van közvetlen út a nyugati partra, Kao Nero-nál éri el a tengert, vagy közvetlenül Kalamata felé, de ez sem megy be a városba,(amivel sok idõt takaríthat meg) ez majdnem Pilosnál ér ki a partra.
  Triznyak | #79263 Üzenet | 2008-08-29 22:51:05 | Válasz a #79148. hsz-ra Előzmény #79148
"Eltévedni nem szeretnék, vettem egy részletes európa térképet, szinte mnden rajat van."

Arra azért készülj fel, a valóság nem ritkán másként fest mint a térkép!!!! Elõfordul, hogy olyan utak vannak a papíron amik a valóságban sehol, meg fordítva is. icon_sad.gif Az útjelzõ táblák is érdekesek, többnyire a keresztezõdés túloldalára teszik õket, a falvakban meg tekereg az országút mint a kígyó, sokszor csak abból lehet tudni a helyes irányt, hogy merre a leghasználtabb az útburkolat.
  Popeye77 | #79266 Üzenet | 2008-08-30 00:04:53 | Válasz a #79263. hsz-ra Előzmény #79263
A foutak azert ennyire nem gonoszak, en minden problema nelkul eljutottam elsore Tolobol Spartaig majd Kalamataba innen pedig Olympiaba. Igazsag szerint elozo nap megneztem a fo iranyvonalat es minden kivolt tablazva... navi szerintem felesleges max egy normalis terkep es nem tevedsz el... mellesleg en is europa atlasszal voltam...
  Mia_ | #79764 Üzenet | 2008-09-03 10:30:59 |
most nézem... Mystra és Olympia 1 napra? nekünk ez 1-1 napos látnivaló volt. az olympiai múzeum nekünk egy jó 2órás nézelõdés volt, a romterület szintén. ráadásul nem vagyunk azok a rom-imádók akik minden egyes töredéket tüzetesen megvizsálnak... mondjuk az sem ránk vall hogy beszaladunk, lefotózzuk az utikönyvek és filmek által népszerûvé tett pár oszlopot, kipipálva hogy na ez is megvolt és megyünk tovább. szóval megéri rászánni egy teljes napot, és Toloból szerintem messze van. Mystra is 2-3 órás program, mármint csak maga a látnivaló.

Korai indulással és késõi Toloba érkezéssel lehet csinálni 1 olyan napot hogy Mystras - Gythio - és még délebbre Vathia felé, csak hogy ízelítõt kapjatok Maniból, aztán meg egy olyat hogy Epidaurosz - Mükéné - ókori Korinthosz, egy egésznapos Athén, és egy egésznapos hajókirándulás a Szaróni öböl szigeteire (Toloból indulnak sétahajók csak Hydrára, vagy egy füst alatt Hydra - Spetses, meg még talán Aiginára is vagy Porosra, erre nem emlékszem pontosan). Delphoit (és Arahovát) sem hagynám ki, de akkor már úgy hogy Korinthosznál mennék át, és Patrasnál (a Rio-Antirio hídon át) jönnék vissza. hú de beindultam, a fene egye meg. icon_biggrin.gif
  Negydeer | #109466 Üzenet | 2009-07-15 15:48:07 |

Link

Jó kis túra, jó lenne az idén becserkészni egy kicsit icon_smile.gif
  Kokszi | #111417 Üzenet | 2009-07-28 21:57:32 |
Szisztok! Minden mostanában ,indulónak ajánlanám ,A Voidokilia öblöt és fölötte a barlangot a várral! Az öböl csodálatos ,de föntröl igazán szép! Lejőve a hegyről,sokkal jobban esik benne a fürdés mint elötte ! Csodálatos élmény volt felmászni a várhoz! Az út eleje sem könnyű ,hisz bokáig süllyed a homokban a láb a kaptatón ! Amikor a homoknak vége jön a könnyebb rész a barlangig, sokszor jóleső árnyékban. A barlangtól már belátni az egész öblöt ! Meseszép ahogy a kinti sziklákat ostromolják a hullámok ,bent pedig a kristálytiszta vizü öböl,a homokos parttal! A barlang kb.50 m. mély és, nagyon magas, a tetején, 1 természetes fényt adó lukkal! A barlangtól válik nagyon nehézzé a terep! Sokszor sziklákon kell átmászni,hogy feljebb lehessen menni,az ösvény sokszor megszünik! A várba nincs bejárat,egy durva szakasz végén lehet, a leomlott várfa repedésén át bejutni a várba! Megéri a hajmeresztő mutatvány! Föntről ha lehet akkor még szebb a panoráma! A vár méreteiben lenyűgöző ! 2 órát sétáltam a falakon . Rajtam kívül senki sem volt ,a hatalmas területen! Körpanoráma tárul az ember elé! Csodálatos volt, akár egy napot is eltudtam volna fent tölteni . Jó méteres kígyók, és hatalmas pókok őrzik e csodát, úgyhogy óvatosnak kell lenni! Lefelé néha ,nadrág féken lehet lejutni! Feljutni csak profi túra cipőben lehet! A Columbia túra szandál ,bizony néha kevés volt. Szép sétát mindenkinek :kokszi!
  Vojandi | #111530 Üzenet | 2009-07-29 14:07:40 |
SZia Kokszi!
Szóval felmentél. icon_smile.gif Úgy rémlik, mintha ígértél volna fentről fotót, ha felmész. icon_smile.gif Azt szívesen megnézném. Nagyon szép lehetett. Kb. mennyi időbe telt felmmeni a várig?
Üdv: Andi
  Kokszi | #111588 Üzenet | 2009-07-29 21:01:41 |
Szia Andi ! Triznyak volt oly rendes és megírta ,hogy tudok képet felrakni! hétvégére igérem ,hogy meglesz . Fotóztam minden magasságból. A barlangtól ,ami kb .fél út ésa várból is sokat ! A várból, nem csak az öblöt ,hanem a környéket is. Napflio szintű a magasság ,és a körpanoráma is! Fentről csodálatos kis rejtett öblöket is lehet látni ! Az út felfelé 40-perc lehetett kb. Megállás nélkül ,mint egy megszállott mentem felfelé, magával ragadott a táj egyre jobban kinyíló szépsége! Lefelé hosszabb volt , akkor többet bámészkodtam, meg beszélgettem egy némettel ,aki akkor jött fölfelé . Üdv:kokszi
  Vojandi | #111672 Üzenet | 2009-07-30 13:12:40 |
Szia Kokszí!

Köszi. Huhh, úgy 40 perc azért sok, ha éppen kifog az amber vagy 40 fokos hőséget, de legközelebb én sem hagynám ki. Nagyon várom a képeidet (bár páat már láttam ebből a szögből a neten, de éppen ezért, mert gyönyörűek!!). Andi
  Kokszi | #111852 Üzenet | 2009-07-30 21:25:03 |
Szia Andi ! 2 nap kellett ,hogy egy picit kipihenjem magam annyira fárasztó volt! De nagyon-nagyon megérte! Az idei nyaralás egyik fénypontja volt ! Kardamilyből csak reggel 7-kor indultunk, 2 óra alatt értünk az öbölhöz , igy elég melegben mentem föl . De én azt vallom ,hogy akár milyen meleg is van ,fel kell menni ! Te ezt biztos,hogy érted ,hisz írtál könyvet, papir ceruza kevés ahoz ,hogy vissza adja az élményt ! Elötte lévő nap mentem Old Kardamyliből a Tajgetosz belsejébe ,így nagyon fárasztó volt ez a 2 nap . Olyannyira ,hogy Elafonissoson hiába lehet gyönyörű a panoráma a strand fölötti hegyről ,nem vitt rá a lélek, hogy felmenjek. Hiba volt . Talán majd lesz legközelebb! Az öblöt viszont köszönöm a fórumnak,mert itt olvastam róla először! Innen indult a bogár az agyamban tovább ,a barlang,és az erődbe való feljutás felé. Nekem akkora élmény volt ,mint Mistrát először látni 17 éve ! Petrohoriból most már ki van táblázva az öböl,és már aszfalt út is van . Vissza felé a föld úton jöttünk, tökéletes a minősége ,a kis beton hídnál kell balra kanyarodni így lehet vissza jutni a fő útra Gialovába . Kokszi
  Vojandi | #112000 Üzenet | 2009-07-31 11:52:48 |
Szia Kokoszi!

Nincs kedved egy kisebb beszámolót írni, legalább annyit, hogy honann hova mentetek, mi volt a legszebb látnivaló ott, mik voltak a legnagyobb élmnyek??? Egy fél oldalkát a Peloponnészosz topikba? Örülnék neki nagyon.
Üdv: Andi
  Vojandi | #114654 Üzenet | 2009-08-18 21:24:47 |
Kokszi írta:
Szia Andi ! Triznyak volt oly rendes és megírta ,hogy tudok képet felrakni! hétvégére igérem ,hogy meglesz .

Szia Kokszi! Azóta is várom a képeket icon_confused.gif Valahova máshova tetted fel??
  Triznyak | #114655 Üzenet | 2009-08-18 21:31:57 | Válasz a #114654. hsz-ra Előzmény #114654
"Azóta is várom a képeket"

Én is, én is, én is! Ha már voltam olyan botor, hogy nem másztam meg a hegyet. icon_sad.gif
  Kokszi | #114658 Üzenet | 2009-08-18 21:38:56 |
Szia Andi ! Írtam privit,nem kaptad meg? Ide nem tudok még mindíg képet felrakni ,kérek szépen segítséget! A triznyák által megadott módon nem tudom a netről,a képet az oldalra felrakni ! Meglesz a beszámoló,ezt igérem, a fanatikusoknak pontos,és sok hasznos infóval. 1 Elafonissos albumot sikerült ma felraknom, következőnek 1 Nestor cave, ,paliokastro, voidokilia a terv a napokban. Andi ,ha segítenél a képfelrakásban ,akkor írnék, rövid szösszeneteket, képekkel együtt! Köszönöm szépen. Üdv kokszi Bocs az offért!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu