csak gyorsan végig olvastam az utolsó beírásokat. Hát nem tudom, mi szerdán jöttünk meg Korfuról, de tutira állíthatom, hogy nem éri meg befizetni a fakultatív programokra (általában 40-45 euró). Kb annyit mondanak el, mint ami az útikönyvben van, lehúzzák a helyi közlekedést(2-3 euróért bárhová elvisznek a légkondis buszok), teljesen rendben van, nem tanácsolják a motorbérlést, mert sok a baleset...akkor béreljetek quadot!! sokkal kényelmesebb egyedül bejárni a szigetet, mint feszített tempóban, végigrohanni 1-1 városon. mi totál spontán terveztük meg a napjainkat, egy fakultatívra sem mentünk el, mégis úgy érzem, majdnem mindent láttam, amit ezen a csodás szigeten érdemes megnézni - engem pl az aquapark nem érdekel... szóval aki kicsit is talpraeesett, megoldja okosban
Sziasztok. Mi Augusztus 1-én indultunk Korfura. Nekünk nem tetszett annyira, mint ahogy vártuk, elég sok helyen voltunk de a part majdnem mindenütt kavicsos volt és a gyerekek azt nagyon nem szerették. A nyugati oldalon Glifadatól lefelé volt homokos part, meg Sidariban de ot meg nagyon algás volt a víz. Összességében a táj nagyon szép de a Jón tenger sokkal hidegebb, sósabb és sötétebb, mint az Égei tenger, ezért 5 éjszaka után elmentünk Sartira és ott töltöttünk még 7 éjszakát. Nekem az Égei tenger sokkal jobban tetszik. Az úton minden ok de Röszkét felejtsétek el. Kifelé 3, visszafelé 4 és fél óra, a vámos azt mondta, hogy augusztus 1 és szeptember 1 között Tompánál menjünk. A szerbek nem mértek sehol csak a záróvonalas előzést nem díjazták. Mindenkinek jó nyaralást kívánok
Szeptember elején utazunk Korfura és a segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mi az amit mindenképpen érdemes megnézni.Gondolok itt, a kis hagyományos falvakra, templomokra, nem túlzsúfolt gyögyörű tengerpartokra, kihagyhatatlan kristálytiszta vízü öblökre. Valamint azt is szeretném megtudni, hogy hol a legfinomabb a szigeten a gyros, mivel nagy gyrosimádók vagyunk és nagyon szeretjük a görög konyhát.
Nem vagyunk bulizós fajták, inkább kirándulgatni szeretünk saját szervezésben Ha van rá lehetőség helybeli buszjáratokkal, hajóval.
#1147082009-08-19 07:56:26 Válasz a #114631. hsz-ra
Minike08!
Olvasgasd a fórumot az elejétől szorgalmasan, én is ezt teszem. :)Szerintem ezekre a kérdéseidre megtalálod a választ. Plusz vannak leírások és beszámolók is ezen a honlapon, gondolom Korfuról is (bár ezt még nem néztem, de furcsa lenne, ha pont erről a szigetről nem találnál információt).
Tegnap tudtam meg, hogy mi is Korfura megyünk. (Ibusz, Alkudj és nyaralj akció).
D.
Tényleg találtok nagyon jó beszámolókat , pl. Geot is tett fel, és nagyon szuper.
Valamint csodás képeket is találhatsz.
Meg a fórum is nagyon korrekt válaszokat nyújt a látnivalók témájában is.
Nekem is sokat segített. Már kész a programtervem, amit ennek a topicnak a segítségével állítottam össze.
Plusz, ha van pontos érdeklődési köröd akár egy adott apartmannal vagy hellyel kapcsolatosan, alul a keresőbe beírva, kiadja az összes avval kapcsolatos hozzászólást.
Szia, jó olvasni hogy ennyire magával ragadott Görögország, és azon belül Korfu, hogy még a nyelvet is szeretnéd megtanulni , és bár más fórumba tartozik, de én görögöt tanítok, régebben idegenvezető voltam, így tudom mi az hogy nagyon OTTHON lenni bocsi az "offért"
#1148032009-08-19 20:27:02 Válasz a #114746. hsz-ra
Szia,
Annyira elmerültem a fórumban, hogy a dátumot nem néztem , olyan görögösen reagáltam καλυτερα αργα παρα ποτε , " jobb később mint soha" .De jót nevettem rajta , mindenesetre ! Budapesten tanítok , és Ródoszon voltam idvez. Korfun először nyaralni voltam, és elvileg jövő szezonban dolgozom ott. Sokat tudnék mesélni, az egyik sziget mint munka, Korfu a pihit jelenti Nem tudok választani ,Görögország a lelkem, mindenhol szép !!!De ezzel ahogy olvasom nem vagyok egyedül.Általában télen is megyek barátokhoz, ha tudok ,nyugi van és akkor is szép.Bár mostanság egyre nehezebb , pééééééééééééénz...... de ez sajna általános.Így tanítok ezerrel, és a tanítványaimmal, idézzük meg a kinti légkört természetesen görögül Remélem nem 6 évvel ezelőtti hozzászólásra válaszoltam