#1149552009-08-20 17:50:36 Válasz a #114915. hsz-ra
Szia
A kikotoben tuti hogy mindig is sutottek a halat(aToloiak emlekei szerint ) maximum a turistaknak ezt nem reklamozzak,valoszinuleg ezert nem tunt fel neked sem.
A baratom apukaja aki eredeti Toloi vagany azt mondta hogy mar amikor o gyerek volt akkor is oda jartak halat enni .
O pedig mar tobb mint 70.
Persze lehet hogy ok tevednek es az is lehet hogy Tolo nem is Toloban van.
Az hogy valamirol nem tudsz az nem azt jelenti hogy az nem is letezik
csak azt hogy esetleg elkerulte a figyelmedet.
Biztos hogy ezer dolog van es volt Toloban amit meg mi sem tudunk pedig mi itt elunk.
Udv
Kriszta
Szia Sanya! Lefelé menet sokkal rosszabb az autópálya minősége mint visszafelé ! Mi hajnali 4 -kor indultunk Platamonasból ,ami Kateríni alatt van,és 11 -re értünk Toloba! Egy 15 perces kávé szünettel. Az 5 óra Kateriniből képtelenség, annyi az útfelbontás! Athénban szombat reggel iszonyú a forgalom,mindenki menekül ki a városból. A patraszi elágazásig ,sok az autó ,nagyon kell figyelni. A félszigetre leérve ,szintén sok az útfelbontás. Visszafelé ,sokkal jobb a helyzet! Percre pontosan felirtam az egyes szakaszok megtételéhez szükséges időt,ha érdekel, küldj privit ! Szép utat :kokszi
újra köszönöm a segítőkész válaszokat. Kriszta! A Demosban leszünk, holnap indulunk és találkozunk.
Még egy kérdés merült fel. Radart kimutató készülék használata megengedett-e Görögországban vagy sem. Az interneten írtak szerint Euróban Lichtenstein és Svájc kivételével megengedett, de azt hiszem jobb az az info, amit első kézből kaphatók, azoktól , akik ilyennel mentek autóval.
MÉg holnap 9-ig tudom olvasni a választ, így köszönöm,ha valaki "gyorsan" ír.
Köszönettel és mindenkinek jó utat vagy oda vagy vissza és szép élményeket :
Csenge
#1149782009-08-20 20:12:25 Válasz a #114955. hsz-ra
Persze, nem azt mondtam, hogy nem létezett, hanem, hogy nekem ez új. Persze, hogy ti ezt jobban tudjátok, mint valaki8, aki csak egy hetet volt ott.
Én 1997-ből csak a nagy parkoló salakos, homokos részére emlékszem, a kikötő felett, ahol semmi sem volt, csak a parkoló. 2005-ben le volt betonozva, megépült az új fenti út is és volt ott egy többszögletes kis pavilon szerűség, ahova be lehetett ülni. Talán a halárús lejjebb van, direkt a kikötőben... mindegy. A lényeg, hogy sajnálom, hogy nem tudtam a létezéséről.
Ne gondold, hogy bármiben is okoskodok, vagy kötekedek csak én maximalista vagyok és mindennek szeretek a végére járni, szeretek a dolgokról tudni, ahogy valójában vannak, szóval amolyan szőrszálhasogató vagyok, de csak a saját tudásom bővítésére és nem benneteket akarlak vele bosszantani.
#1149932009-08-20 21:45:55 Válasz a #114967. hsz-ra
Sziasztok!
Nekünk a Katerini Tolo úttal pont ellentétes tapasztalatunk volt lefelé simán leértünk 5 óra alatt viszont láttuk hogy szombat délelőtt Athénból kifelé Katerini felé a pályán az útépítések miatt több km dugó volt, úgyhogy visszafelé mi levágtuk az utat Athén előtt Thíva felé rövidebb is vagy 40 km-rel két fizetőkapu minusz és nem volt dugó. Lehet, hogy odafelé is érdemes ezt választani, mert szombat délelőtt azért Athénból kifelé Toló felé is előfordulhat dugó, ugyanis egész Athén kirajzik szerintem a tengerpartok felé.
#1149942009-08-20 21:53:31 Válasz a #114972. hsz-ra
Szia Sellin!
Szerintem Görögországban tuti nem érekel senkit a detektor és a blokkoló, de Szebiában és Makedónián igen. Ausztriában még a kocsit s lefoglalják tudtommal ha elkapnak vele, szerintem néz utána jobban.
Szeptember 18.-án indulunk a Demos apartmanba, és lenne egy két kérdésem, hátha tud nekem valaki segíteni
A 204-es szoba maradt nekünk (de mondhatom úgy is, hogy csak ránk várt végülis szerencsénk volt, mert erre az időpontra már csak ez az egy 2 fős maradt... Az, hogy az udvarra néz, mit jelent? Ha jól sikerült kivennem az alaprajzból, nincs terasz sem, igaz? Szóval semmi tengeri kilátás, ugye? De még így is jobb mint a semmi
A másik kérdésem, hogy a szervezett athéni út mennyire éri meg a maga 35 euróját? Az akropoliszra fel lehet menni, de a többi épületet csak a buszból, rohanva nézzük meg?
Harmadik kérdésem Szeretnénk bicajt bérelni, azt már láttam, hogy lehet, de tudnátok olyan partokat/strandokat/kirándulási célpontokat ajánlani, amit biciklivel is meg lehet hódítani? Nem szeretnék egy hétig csak feküdni a homokban Vizibicajjal is érdemes bóklászni?
Szeptember 18.-án indulunk a Demos apartmanba, és lenne egy két kérdésem, hátha tud nekem valaki segíteni
A 204-es szoba maradt nekünk (de mondhatom úgy is, hogy csak ránk várt végülis szerencsénk volt, mert erre az időpontra már csak ez az egy 2 fős maradt... Az, hogy az udvarra néz, mit jelent? Ha jól sikerült kivennem az alaprajzból, nincs terasz sem, igaz? Szóval semmi tengeri kilátás, ugye? De még így is jobb mint a semmi
A másik kérdésem, hogy a szervezett athéni út mennyire éri meg a maga 35 euróját? Az akropoliszra fel lehet menni, de a többi épületet csak a buszból, rohanva nézzük meg?
Harmadik kérdésem Szeretnénk bicajt bérelni, azt már láttam, hogy lehet, de tudnátok olyan partokat/strandokat/kirándulási célpontokat ajánlani, amit biciklivel is meg lehet hódítani? Nem szeretnék egy hétig csak feküdni a homokban Vizibicajjal is érdemes bóklászni?
Köszönöm köszönöm köszönöm
Kata
Szia. A 204-es szobanak is van terasza, de ez mindegyik toloi apartmanunkra igaz...
Az atheni kirandulas eseteben koran reggel indulunk innen Tolobol, utkozben tartunk egy rovid pihenot a Korinthoszi csatornanal, kimegyunk egy olyan hidra aminek van "gyalogos resze" is, igy innen le lehet nezni a csatornaba, a buszon sok infot fogtok kapni nem csak Athenrol, hanem a sok erdekes helyrol ami mellett elhaladunk. A kovetkezo megallo az Akropolisz lesz ahol van magyar idegenvezetes, es meg az idegenvezetes utan is marad ido arra, hogy korbejarjatok a teruletet es fotozzatok. Ezutan lesetalunk a Plakara, utkozben megmutatjuk hol lehet meg hasznalni a kombinalt belepot (Dionysos szinhaz, Olympiai Zeus templom, Agorak, stb.), megmutatjuk hol van az uj muzeum bejarata (1 Euro a belepo), es megmutatjuk hol lesz a talalkozasi pont a szababdido utan. Igy mindenki el tudja donteni mivel akarja tolteni a rendelkezesre allo 2.5 ora szabadidot. Fel 4 korul megint jon ertunk a busz, elmegyunk megnezzulk a Marvany stadiont, aztan a Parlamentnel az orsegvaltast (itt le is szallunk a buszrol), majd ezutan fogjuk latni az Akademia, az Egyetem , es a Nemzeti Konyvtar epuletet.... Este 7 - re erunk vissza Toloba.
Agi
#1150212009-08-21 10:52:27 Válasz a #114996. hsz-ra
A biciklis úticélokról korábban részletesen írtam, így csak felsorolás szinten amit nagyon érdemes
Nafplio (Edzetteknek esetleges elfáradás esetén visszafelé lehet busszal vagy taxival jönni, de azért nem nagy távolság)
Karathona Beach (Még edzettebbeknek ide már kell kondi, főleg ha valaki hőségben megy esetleg át a hegyen és nem a parti úton)
Vivari (Talán ez a legkönnyebb visszafelé szinte pillanatok alatt hazaértünk, közben Drepano ahová akár gyalog is át lehet menni, bár szerintem az a partrész nem olyan szép mint a többi)
Ezek a saját tapasztalatok egy nap alatt, de kapásból tudnék még távolabbi helyeket amiket érdemes megnézni
pl Argos vagy Kondili Beach, vagy akár Candia & Iria Beach de ezekről sajnos még nincs saját tapasztalat.
Sziasztok! Utána néztem ,az útvonal tervezőn ! Katerini-Tolo ,5óra hossza alatt 116.6 km/ h átlagsebességet jelent! Szombat reggel Athén, és onnan a csatornáig max . 80-90 km/h. Az autópályától Tolóig sem lehet menni 120-al! Eszerint az autópályán 160- 170 körül kell menni! Figyelembe véve a rengeteg útfelbontást , és az É. autópálya szakaszok helyenként siralmas állapotát, ez nehéz ügy lehet. Az útvonal tervező 6 óra 49 percet ad az út megtételére !