#1152732009-08-24 15:32:39 Válasz a #115271. hsz-ra
Szia Doro!
A beszámolómban minden általunk látogatott és szeretett helyet megtalálsz.
Vannak amolyan fontos, "kötelező" látványosságok, de érdekes, különleges, turistamentes(ebb) helyek is.
#1152742009-08-24 15:49:57 Válasz a #115271. hsz-ra
Szia ,doro.
Amennyiben, Paleokasztrica felé mentek,érdemes a kis hegyi falvakat megnézni , ilyen pld LAKONES,( innen sok szép képet tudsz késziteni )de errefelé még sok kis érintetlen bájos falvat találsz.Érdemes még megnézni VATOSZ , falut, a Ropa síkságra néz. Jellemző ezekre a falvakra hogy minnél szinesebbre festik a házakat annál gazdagabbak a tulajdonosok .Nagyon szűk utcák , például van ahol egy busz se fér el, sőt van ahol a tulajnak a ház sarkát kicsit át kellett "szabni" , mert elkoptatták az arra járó autók Ha a Sissi kastélyba mentek azt próbáljátok úgy hogy 9 óráig odaérjetek, mert utána moccani sem lehet a csoportoktól.
Szia Doro!
Mi is a Panorama apartmanban voltunk. Picike szobák, de célnak megfelel, mi is csak zuhizni és aludni mentünk. Nagyon szép a kert és jó a kilátás. Az albumomban találsz is egy pár képet róla.
Mi is ott béreltünk, ahol Noémiék, de sajnos csak egy napra 38 euróért. Kevés volt az egy nap, legalább két nap kellett volna, de így jártunk. Az biztos, hogy az volt a legjobb napunk, mikor a magunk urai voltunk.
LÁtnivalónak tudom ajánlani Afionast. Gyönyörű a kilátás, és le lehet sétálni egy nagyon szép öbölbe( cipőt érdemes vinni). Kicsit nehéz terep, de mindenképpen megéri lemenni.
#1153512009-08-25 11:11:46 Válasz a #115345. hsz-ra
Doro!
Nagyon kedves vagy, köszönjük szépen!
Ha utazásotokig nem írnék, nektek is nagyon-nagyon jó nyaralást kívánok.
De, ahogy hazaérünk igyekszem megírni a fontosabb infókat, hátha még hasznát veszitek.
Összeírtam néhány helyet, amit jó lenne meglátogatnunk a 12 nap alatt.
Leírom - nem logisztikai sorrendben - hátha jut eszetekbe még valami, amit kihagytam. Legalább is örülnék, ha rám kiabálnátok, hogy mi maradt le, amit muszáj megnézni.
#1153552009-08-25 11:50:53 Válasz a #115353. hsz-ra
Szia!
Pelekas - Császár trónja!
Szerintem kihagyhatatlan, mi mind2x meglátogattuk és mind50x meg is fogjuk, ráadásul innen - is - csodaszép a naplemente.
A lényeg szerintem, hogy ne görcsölj rá a látnivalókra, egyszerűen hagyd, hogy sodorjon magával Korfu.
Mi inkább útirányokat szoktunk meghatározni a térképet nézegetve és ami az éppen aktuális útirányon van látnivaló azt igyekszünk megnézni. Persze ha nem sikerül 100 %-ban az sem baj. Hisz van ahol kicsit többet elmélázik az ember és akkor már borul is a progi, de "nem baj, majd holnap". Mondja olyankor az ember
hát mielött indultunk én is irtam egy listát..
aztán minden nap korrigáltam
én úgy jártam, hogy egy napra csak 2-3 látnivaló jutott
a meleg miatt tényleg nehéz volt az utazás sokszor meg kellett állni fürödni, hiába volt légkondi az autóban
volt úgy, hogy 40 km-t 4 óra alatt tettük meg...
de igy is nagyon jó volt
szerintem mondjuk korfu városba éjszaka is érdemes benézni, mert a világítás, az éjszakai kis utcák nagyon hangulatosak
meg a reptér.... az nagy élmény, képeken annyira nem jön át, de élőben tényleg jó