Az idén is az utolsó pillanatban dőlt el, hogy megyek és hogy hova. Hétfőn délben foglaltuk le a másnapi utat. Már fel is adtuk, hogy sikerül Kefalóniára eljutni, mikor felhívtak, hogy még van egy hely, csak "sajnos" 4 fős apartmanba és ez egy kicsit többe fog kerülni.
Ketten mentünk a barátnőmmel és ezer forinttal került többe a 4 fős apartaman, úgyhogy jól jártunk.
Lassiban több part szakasz is van, de a legjobb a Makris Gialos beach.
Az egy nagyon hosszú, homokos partszakasz tele napágyakkal. A többi nagyon kicsike, keskeny és sziklás. Mi ide jártunk.
Van W.C is és zuhanyzó is ezen a parton. Egy zenés bárt keressetek sárga napernyőkkel, ott lesz.
A víz kristály tiszta, lassan mélyülő, homokos, szóval nagyon szuper!!!
A bicikli kölcsönzést nem tudom, mi gyalogosan barangoltunk és egy fakultatívra fizettünk be, a buszosra. 30 euróba került és nagyon sok helyre elvittek minket, ezt nem bántuk meg.
A hajós fakultatívon gondolkodtunk még, de akik elmentek rá, azt mondták, hogy nagyon nem érte meg.
A part gyönyörű, de a legjobb, ahogy az előbb is írtam a Makris Gialos Beach.
Étteremnek a Sirtakit ajánlották, meg még egy P betűset, de most nem ugrik be a neve, de majd otthon megnézem. Mi itt ettünk és isteni volt a Muszaka!!! A végén ajándékba hoztak két kis felest egy-egy kis cukorral.
Fotókból nem sokat tettem fel, mert nem nagyon volt rá időm, de majd bővítem.
Ha van kérdés, kérdezzetek nyugodtan!
Köszi az infókat. Ha esetleg valami még eszedbe jut nyugodtan írd meg.
Jövő7ig sokat tudsz vele segíteni.
Köszi a képeket is az apartmanról,mi oda megyünk és jó volt látni hogy tényleg rendezett.
Amúgy időben menni Argostoli Lassitól?
Az apartman tényleg ragyog a tisztaságtól, nem tudok rá rosszat mondani. A zuhany tálca is, a wc is ragyogott a tisztaságtól, de majd ti is tapasztaljátok.
Most nem jut úgy eszembe semmi, de ha van kérdésetek, nyugodtan kérdezzetek.
Argostoli Lassitól kb. 2 méterre van. Gyalog nem két perc, főleg mivel felfele kell mászni, de nem mértük időben mennyi volt az út.
Busszal 2-3 perc az egész, de gyalogosan több.
Nagyon irigyellek, hogy ti még most fogtok menni. Szívesen visszamennék még.
Nagyon-nagyon örülök, hogy összejött az idén is egy görög utazás, és ráadásul egy ilyen tuti csodás helyre. Nincs kedved (jó tudom, időd) beszámolót írni. Én nagyon hiányollak innen az oldalról. Jó ismét itt látni.
Andi
mi júliusban voltunk a pink sunrise-ban,csak a kiváncsiság hajt.hogy mostanában volt e valaki ott?mert nekünk azt mondták már nem lehet menni,mert bezár??!!és ha valaki volt hogy érezte magát abban a csodás apartmanba?Lehet e még ajánlani másoknak is?
Sziasztok!
Sajnos eltelt a nyaralásunk, hazajöttünk mi is Kefalóniáról. A sziget hozta az előzetes várakozásaimat, gyönyörű, csodálatos! 2 hétig voltunk, Lassi-ban, a Galini apartmanban. Nagyon jó választás volt, csendes, nyugodt helyen van, és nagy szerencsénkre egy olyan apartmant kaptunk ahonnan fantasztikus kilátásunk volt a tengerre és a szemközti félszigetre, Lixouri-ra pl.
12 napra béreltünk robogót, kb 780 km-t mentünk vele, igyekeztünk bejárni minél több részt. Többé-kevésbé elég volt az 50 köbcentis, de azért a nagy emelkedőkön igencsak lelassultunk. Arra jutottunk hogy azért jobb lenne egy nagyobb (125-ös vagy még inkább 250-es) motor, de sajnos semmiképpen se akartak a B-s jogsira ilyet adni.
Mindenesetre így is sikerült sok helyre eljutni, és úgy ítéltük meg hogy az autónál (számunkra) jobb, hiszen sokkal könnyebb vele parkolni bárhol, és elég sok a keskeny útszakasz, beláthatatlan kanyar, stb.
Ithaka-ra is átmentünk, nem robogóval, de nem is a magyar irodás szervezésben, hanem egy helyi irodánál (Panem Tours) fizettünk be, 29 EUR volt kompjeggyel együtt, és nagyon tartalmas volt. Az idegenvezető hölgy szuper volt, így aki tud angolul, annak nagyon tudom ajánlani őket. Ha érdekel vkit, szívesen leírom majd a részletes programot is.
Autóbérlésről nem nagyon tudok nyilatkozni...
Mi a CBR-nél kölcsönöztünk 5 napra egy FIAT Pandát (4*4), ami tökéletes választás volt így utólag. Mindenhova felvitt és elvitt minket (még a legmagasabb pontra is kocsival mentünk), és mindenhol elfért kényelmesen. Az ára 205 euró volt 4 napra, és plusz egy nap utólag 55 euró. Ebben már bennevolt minden biztosítás is. Kártyával lehetett fizetni.
mi júliusban voltunk a pink sunrise-ban,csak a kiváncsiság hajt.hogy mostanában volt e valaki ott?mert nekünk azt mondták már nem lehet menni,mert bezár??!!és ha valaki volt hogy érezte magát abban a csodás apartmanba?Lehet e még ajánlani másoknak is?
Szia!
Mi a párommal most kedden jöttünk vissza, a Pink Sunrise-ban laktunk.
Az apartmanunk nagyon szép, zsír új volt (eddig a legjobb). Asszem olyan 3 naponta volt takarítás, de WC papírt nem cseréltek senkinél, az önellátós
A tulaj nem tűnt egy nyugodt fazonnak, de kit érdekelt
Mondjuk az nagy szöveg volt, hogy a medence mellett lévő minibárt azért nem nyitják ki, mert a MAGYAROK úgysem vesznek ott semmit. Ez azért durva prekoncepció
Amúgy nekem úgy tünt, hogy az egész Pink komplexum takarékon van, talán ha az 1/3-át töltötte ki a magyar csoport, a többi üres volt, egy görög családot kivéve, ahol reggeltől estig visítottak a kisgyerekek (de tényleg), az apuka meg büszkén mosolygott közben.
Utolsó nap dumáltunk egy taxisofőrrel és ő mondta, hogy 50%-al kevesebb túrista van idén, ami látszódott is az ottlétünk alatt (engem ez nem zavart ).
Szóval a szállás szerintem jó, még saját gekkónk is volt minden este, ami zabálta a szúnyogokat. Másnak állítólag egér jutott (a lakásban!), meg láttunk nyusztot is a kertben
Aki tud, az vigyen magával valami szúnyogriasztót, mert sok szúnyog van este. Első este kb. 10 találatot kaptam, mire felkeltem, hogy mi a retek csípet meg, aztán becsuktam az erkélyajtót és levadásztam az összeset. Szóval a nyitott erkélyajtóval történő alvást el lehet felejteni, és lehet 7€-t pengetni a légkondi/napért.
Ja, és 6e/fő transzfer díjat elkérni a repülőtértől a Pinkig (1,2 km!!!) simán pofátlanság, a taxi 7€-ért elhozott volna. Ezt mi beszívtuk sajna, de talán más tanul belőle.
Ha valakinek kell infó, szóljon, mert MÉG emlékszem a dolgokra, árakra...