Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115737 Üzenet linkje2009-08-28 12:22:59 

Szia Verka! Köszi a választ. Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondasz te Naxosról. Már a végén járok Bea beszámolójának és totálisan bezsongtam, még a páromat is sikerült bezsongatni. Jó lenne egy Naxos-Paros- Kis-Kikládok. De milyen "felbontásban"? Mire mennyi időt? És megoldható-e vajon a korábban említett naxosi hajótársasággal a Kis-Kikládok 1-2 naponkénti "ugrálása"? Vagy inkább elég lenne oda csak egy napos hajókirándulásra menni Naxosról? Max. 18 napot gondolok erre a nyaralásra (azaz nem erre, hanem arra, ami majd lesz, mert ez nálam óránként változik).
Nem akrunk látnivalókat, csak pihenést és szép strandokat. Az biztos, hogy elruccanánk mégegyszer Mykonos városba is, mert az nagy élmény volt.

# 182
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115809 Üzenet linkje2009-08-29 15:00:39 

Igaz, közben egy lélek sem járt erre, de én újabb kérdést tennák fel.
Verka, ti ugye előre megrendeltétek a kompjegyeket?
Akárhol is nézem, sosem adja ki az árat és a legtöbb esetben még listát sem ad a választákból az adott internetes oldal, szinte lehetetlennek tartok egy több szigetes utazást előre szervezett kompolással megoldani.
Több német oldalon is azt olvastam, hogy ezt nem is javasolják, mert túl sok a változtatás a jegyvásárlás és a nyaralás ideje között. Abban biztos vagyok, hogy jegyet kapok a kikötőben ácsorogva is az érkező kompra. A kérdés csak az, hogy honnan tudom meg előre, mikor melyik jön???

Ha pl. fent ücsörgök Santorinin Oiában és úgy döntök, másnap odébbállnék Iosra, honnan tudjam, hogy az buszos ürge mikor viygen le a kikötőbe és melyik társaság jön, mennyi a jegy ára? Van valahol erre egy hely, ahol menetrendeket árakkal lehet esetleg pdf-ben letölteni?

# 183
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115810 Üzenet linkje2009-08-29 15:21:26  Válasz a #115809. hsz-ra Előzmény #115809

Szia Andi!

Sajnos ilyen pdf-es megoldás nincsen. Valószínűleg a sok változtatás miatt nem is lehetne...

Én a www.danae.gr-t szoktam használni, mióta Bea ajánlotta, nekem is ez vált be a legjobban. Itt ha beírod, hogy honnan-hová meg kb. mikor, akkor megmutatja a jelenleg elérhető lehetőségeket. Nem mindegyikre lehet online jegyet foglalni, de azokat is kiírja, amelyikre nem. Ha az árra vagy kíváncsi, akkor a következő lépésben azokat is megmutatja, csak ahhoz előbb regisztrálni kell (ez nem nagy cucc, csak egy e-mailcímet kell megadni).

Én is innen rendeltem a mi jegyeinket, de ahogy írod, teljesen felesleges volt, mert amikor törölték a hajónkat, akkor visszaadták a pénzt, és ugyanúgy ott álltunk jegy nélkül. icon_smile.gif

Ha már ott vagy a szigeten, akkor ott a kikötő környékén meg szerte a városokban az utazási irodákban mindenhol ki vannak írva a menetrendek. Naxoson is így volt a Kis-Kikládokkal, ki volt írva, hogy melyik-hova-mikor a hét melyik napján. Santorinin is meg Mykonoson is emlékszem, hogy jártunkban-keltünkben az utazási irodáknál ki volt írva a menetrend és rögtön jegyet is lehetett venni (Iosra is, meg az összes többi szigetre.) Ilyen utazási irodák mindenhol vannak, Oiában is volt több is pl.

A Kis-Kikládokat szerintem iszonyú nehéz tervezni... szerintem ezt csak úgy lehet, hogy amikor már ott vagy, nekiindulsz, és mész egyik szigetről a másikra, ahogy éppen tudsz továbbhaladni az időjárás stb. miatt, és amikor elfogyott az időd, megpróbálsz visszajutni valami központi helyre, ahonnan már könnyebb hazamenni. Akikkel találkoztunk útközben, ők úgy csinálták, hogy semmi sem volt nekik előre leszervezve, sem szállás, sem komp, csak mentek, ahogy éppen sikerült, egyedül azt tudták, hogy az utolsó héten Amorgoson fognak pihenni, az le is volt nekik előre foglalva. De szerintem ilyenkor nem árt arra felkészülni, hogy lehet, hogy nem tudod kihasználni a teljes lefoglalt egy hetet, mert lehet, hogy a komp csak úgy jár, hogy vagy egy nappal később vagy egy nappal hamarabb érsz oda, és akkor ilyenkor vagy kell egy éjszakára áthidaló megoldás, vagy pedig bukod egy éjszaka árát.

# 184
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115812 Üzenet linkje2009-08-29 15:30:54  Válasz a #115809. hsz-ra Előzmény #115809

Talán Blue Starra illetve a többi lassú kompra lehet előre jegyet venni, annak nem változtatták az indulási idejét februártól júliusig egyszer sem, meg az időjárás sem nagyon befolyásolja a dolgot. Vagy ha nem is veszel rá előre jegyet, tervezni (pl. szállást foglalni) lehet szerintem annak a menetrendje alapján. Persze a kockázat az mindig ott van, mert bármikor lehet változtatás valóban...

Viszont ahová nem visz Blue Star, ott passz... nekem az volt a bajom idén is, hogy annyira borzasztó későn jöttek ki a nyári kompmenetrendek, hogy addigra már lehet, hogy a jó szállások, amiket kinéz az ember, elfogynak, mert mások lefoglalják. Viszont úgy meg hülyeség szállást foglalni, hogy nem tudod, hogy melyik nap érkezel és melyik nap mész tovább. Akkor már inkább én a szerencsére bíznám, és helyben próbálnék szállást szerezni, ami egyébként tényleg nagyon könnyű, a kikötőnél mindig ott vannak a szállást kínálók, csak azt nem tudom, hogy ezek milyen szállások lehetnek, nyilván akkor már be kell érni azzal, ami van, nem nagyon lehet válogatni. De a fene tudja, egyszer ezt is ki kellene próbálni, és akkor kiderülne... icon_smile.gif Lehet, hogy így is jó szálláshoz lehet jutni, sokkal olcsóbban, csak nem biztos, és szerencse kérdése.

# 185
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115821 Üzenet linkje2009-08-29 16:51:02 

Szia Verka!
Köszi a válaszokat. Igen, nézegettem a danae-t, de az árig nem jutottam el. Én is így gondolom, hogy kompjegyet nem vennék előre, hanem az adott szigeten, ahol vagyok, az első napokban megérdeklődném a lehetőségeket és asszerint mennék tovább. Én nem ragaszkodom a Blua Starhoz. Az Anek is okés volt, a G.A. is jöhet felőlem, Hellenic Seeways...ha mindezeket nézegeted pl. a danae-n, akkor láthatod, hogy reggel 6-tól késő estig számtalan lehetőség van egy napra is. Ezt te is tudod már. De itt egy adott egy napi listából csak a legelsőre engedett volna foglalni. Mindegy, mivel semmiképp nem foglalnék előre.

A jelenlegi (mai - hehe) terv: Santorini - Ios - Naxos - Paros.
Az idő tervezéssel viszont már nagy bajban vagyok.
Santorinin 3 napot szeretnék. Eddig oké. Utána meg áll a tudomáyom. icon_smile.gif

Ioson csak a Chora van látnivaló, és a sok szép strand, amikből sok csak gyalogosan közelíthető meg. Ezért azt gondolom, hogy a strandok miatt kell több idő, de mivel kicsi a sziget, 4 nap elég lehetne.

Naxos. Minimum 8 nap, mert itt szeretnénk kistrandolni magunkat és elmenni ismét Mykonosra, illetve a Kis-Kikládokra is (valszeg csak egy szervezett egynapos hajókázás keretében).

Paros. Nagyon nehéz kérdés. Rengeteg strand, és rengeteg szép falu. Vajon mennyi idő kell rá, hoyg mindet bejárjam, megnézzem, átruccanjak Antiparosra is? És innen feltétlenül hajókirándulnék Sirosra vagy Tinosra vagy mindkettőre (szóval ezek plusz napok).

Szervezésileg sem könnyű. Ha Santorinire repülnék charterrel, valszeg olcsóbb lenne egy csak oda jegy, mintha Athenből mennék átszállással. Szóval legpraktikusabb egy Athén oda-vissza jegy, Athénból csak oda Santorinire és végül Parosról repülni vissza Athénba. De mindezt időrendileg összeszervezni...ehhez nekem már egy logisztikusra lenne szükségem!!! icon_smile.gif

Végül pedig, szép az álmodozás és hobbym a tervezgetés, de hogy jövőre valóban ide utazunk-e ennek igen kicsi az esélye, azt tekintve, hogy holnap már máshoz kapok kedvet. icon_smile.gif Azért variációnak nem rossz.

# 186
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116207 Üzenet linkje2009-09-02 14:33:16 

vojandi írta:
De itt egy adott egy napi listából csak a legelsőre engedett volna foglalni. Mindegy, mivel semmiképp nem foglalnék előre

Szia Andi!

Szerintem a többire azért nem lehet foglalni, mert túl gyorsan és sűrűn változtatják az indulási időpontjaikat. Mi még tudtunk a Seajetre venni jegyet (amit aztán le is mondtak), és amikor hazajöttünk, akkor néztem, hogy a Danae felbontotta a szerződését a Seajettel, több jegyet nem árulnak tőlük, mert állandóan törölték a járataikat és teljesen megbízhatatlanná vált.

Paros nehéz kérdés, remélem, a beszámolóm majd segít egy kicsit képbe kerülni, bár mi igazán nem a strandokra fókuszáltunk, szóval nem tudom.

Én most úgy vagyok vele, hogy egyelőre totál fogalmam sincs a jövő évről, de annyira bezsongattatok a tervezéssel, hogy már nekem is kavarognak a fejemben kombinációk. icon_smile.gif

Pl. a másik topikban is említett Kythnos-Serifos-Sifnos-Milos.
Aztán egy másik kikládos: Folegrandos-Sikinos-Ios-Anafi. (Itt lehetne Santorinire charterjegyet venni és onnan kompolgatni, szóval egy-egy Santorini éjszaka is benne lenne.)
A harmadik kikládos: Astypalea-Amorgos-Kis-Kikládok. (Astypaleára is van olcsó repjegy Athénból. icon_smile.gif Ennek a hátulütője a Kis-Kikládok bizonytalan tervezése. Gyakorlatilag előre tervezhetetlen...)

Aztán még van a már sokszor említett Lefkada-Kefalónia-Zakynthos. Ezzel a "bajom", hogy sajnálnék rá annyi pénzt költeni, amennyibe a magánszervezés kerül. Innen Magyarországról pl. idén last minute-ben akár már 55 e Ft-ért is el lehet menni egy hétre a három sziget közül bármelyikre... ez annyira olcsó (egy hét szállás + repjegy), hogy semmilyen magánszervezésben nem jön ki jobban. Hülyeség lenne sok pénzért drágán elmenni, csak azért, hogy egymás után lássuk a három szigetet, hogyha külön-külön egy-egy hétre tök olcsón el tudunk menni.

Aztán van még egy újabb formálódó tervem is, amit eddig még nem írtam... icon_smile.gif Ahogy a kompokat néztem, nagyon könnyen lehet közlekedni (még most is minden nap) az Ikaria-Fourni-Samos-Lipsi-Patmos-Leros-Kalymnos útvonalon. icon_smile.gif Ezt valahogy kettévágva (Samos körül) is jó kis szigetezés alakulna ki.

# 187
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116209 Üzenet linkje2009-09-02 14:43:23 

Szia Verka!

Engem ezek a Milos körüli szigetek nem izgattak fel, pedig egyenként mindnek alaposan utánaolvastam. Egyedül Kithnos talán. Sokkal jobban vonz Syros, de oda már Milosról 8 órát kell hajózni, ezt mi nem bírjuk ki (cérnával azt a dekkolást és unalémat meg hánykolódást).
Ios továbbra is megőrjít, most éppen ez a leg
aktuálisabb sziget nálam, amire totál rá vagyok izgulva, de kombiban megint nem olyan jó, mert vagy Santorinire kell repülnöm, vagy Parosra- vagy Naxosra. És én meg Milosszal akarok valamit kombinálni, ahhoz nem áll össze Iosszal sehogy sem a kép.

A Kis-Kikládok most valahogy háttérbe kerültek nálam.

A Samos-Chiosban megitn az a "baj", hogy Chiosra minimum két hetet szánnék, így már más nem igen fér el mellé.

A Dodekániszoszok, amiket írtál nagyon is érdekelnek, főleg jó lenne egy kalymnosi nyaralás, de ahogy erre pár éve rá voltam izgulva (kónyu) képei után, azóta valahogy totálisan hidegen hagy.

Sajnos amit te is írtál, az nálam is így van, amiről éppenolvasok, képeket nézek, az a befutó és amint mást látok, akkor az lesz. Szóval, ami aktuális éppen, mindig oda mennék, azzal foglalkozom is, kikutatok róla minden infót, de mikor már egy következő éppenaktuális dologgal foglalkozom, a régebbiről elfelejtek mindent, ezért nem izgta már később, mert nem emlékszem, mi is volt ott olyan szép, hogy annyira oda akrtammenni. icon_smile.gif

A jónokról a saját topikjában írok neked...

# 188
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116216 Üzenet linkje2009-09-02 15:23:54  Válasz a #116209. hsz-ra Előzmény #116209

Engem legfőképpen azért érdekelnek ezek a szigetek, mert anynira másnak tűnnek, mint a felkapottabbak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet a hangulat ott. Babar is azt írta, hogy Folegrandoson lehetett a legjobban érezni az igazi görög életet.

8 órát én sem kompoznék, mert időpocsékolásnak tartanám. Esetleg éjszaka, mert akkor úgyis alszunk... icon_biggrin.gif És eggyel kevesebb napért kell szállást fizetni... icon_razz.gif

Mindegy, meglátjuk még, mit hoz a jövő. Kíváncsi vagyok Döme és Szanna képeire is, bár már most is szeptember van. Nekünk az teljesen esélytelen sajnos. Max. júni utolsó hete jöhet szóba, ha nagyon erőltetjük, ugyanúgy, mint idén. De az meg kevés egy ilyen kombihoz. Főszezonban meg nem tudom, hogy megéri-e a gatyánkat is ráfizetni, hogy egy olyan hullámos Milost lássunk négy napig, mint Firkáék... ráadásul ott aztán tényleg nem nagyon van más néznivaló, csak a strandok. icon_smile.gif

# 189
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118975 Üzenet linkje2009-10-07 23:10:12 

Igaz, hogy még az idei képekkel és beszámolóval is adós vagyok (de hamarosan kész lesz, most már tényleg! icon_smile.gif ), de már nem bírok magammal, és néha (elég sűrűn... icon_redface.gif ) elkalandoznak a gondolataim a jövő nyarat illetően... icon_smile.gif

Most éppen Amorgos-Kis Kikládok-Astypalea van soron... icon_smile.gif Astypalea ugyan kicsit messzebb van, de oda megy Athénból repülő, onnan pedig komp Amorgosra és a Kis-Kikládok egyik-másikára is.

# 190
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118992 Üzenet linkje2009-10-08 11:32:33  Válasz a #118975. hsz-ra Előzmény #118975

Szia Verka!

Nem tudom milyen vagy, de ezek a szigetek pl: Amrogos, nem lenne túl unalmas Neked?

Én is megcsodáltam képeken ezt a szigetet, de eléggé kihalt és sokat kell a strandokhoz sétálni, nem motorozni. Persze én ilyen vagyok, ez engem nem vonz.
Ha Téged igen, akkor biztos jó és izgalmas nyaralásod lenne icon_smile.gif

# 191
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119008 Üzenet linkje2009-10-08 18:41:10 

Verka írta:
Igaz, hogy még az idei képekkel és beszámolóval is adós vagyok (de...

khmm, khmm, halad az a beszámoló? Én már lassan el is feledem, hoyg létezik, pedig hetekig annyira vártam. icon_wink.gif

# 192
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119194 Üzenet linkje2009-10-11 22:53:20  Válasz a #119008. hsz-ra Előzmény #119008

Halad, halad... icon_smile.gif Tegyek be részleteket bizonyítékképpen? icon_biggrin.gif Neeem, már tényleg csak egy kis kitartásra van szükség... még kb. egy hétre van szükségem a befejezéshez... talán jövő héten ilyenkor már olvasható lesz... igyekszem! icon_smile.gif
# 193
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119196 Üzenet linkje2009-10-12 00:16:30  Re:

Szia Firkamanó!

Nem tudom elképzelni, hogy bármelyik szigeten is unatkoznék! icon_smile.gif Főleg, mivel pár napnál többet úgysem töltenénk ott. Idén kipróbáltuk, és nekünk nagyon bejött ez a 3-4 naponkénti szigetről-szigetre költözés, így valószínűleg a jövőben is ezt a módszert fogjuk követni - persze ez mindig a sziget méretétől függ, meg attól, hogy mennyi olyan látnivaló van ott, ami minket nagyon érdekel. icon_smile.gif

Amorgos először azért jött nálam képbe, mert vagy onnan, vagy Naxosról lehet eljutni a legkönnyebben a Kis-Kikládokra. Mivel Naxoson idén voltunk, jövőre inkább egy másik szigetet választanék. Ha pedig már ott vagyunk, akkor már nem csak tranzitszállásnak használnánk, hanem körül is néznénk. Anélkül, hogy különösebben elmélyedtem volna a sziget látnivalóiban és strandjaiban, most úgy saccolom, hogy kb. 2-3 napot lennénk itt. De ha később alaposabban utánanézek a dolgoknak, és mondjuk felfedezek valami olyan falut vagy öblöt, amiről azt gondolom, hogy feltétlenül meg kell néznünk, ha már arra járunk, akkor aszerint alakul majd a rászánt idő.

A gyaloglás nem gond, ha megéri valami, hogy gyalogoljunk, akkor megtesszük. (Idén pl. hat órát gyalogoltunk fel-alá Mistras-ban a hegyen, mert volt miért. icon_smile.gif) De ha nincs valami különlegesen szép vagy érdekes dolog az út közben vagy végén, csak mondjuk egy tizenkettő egy tucat öböl, akkor nem pazarékolunk hosszú órákat a kéthetes nyaralásunkból arra, hogy azt is lássuk. Szóval a lényeg az, hogy önmagában az a dolog nem riaszt vissza, hogy sokat kell a strandokhoz sétálni. De ha azok a strandok nem is olyan szépek, akkor még meggondolom a dolgot! icon_smile.gif

# 194
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119200 Üzenet linkje2009-10-12 08:26:24  Válasz a #119196. hsz-ra Előzmény #119196

Szia Verka!

Most már értek mindent!! icon_smile.gif

Nekem is tetszene ez a 3-4 napos szigetlátogatások, főleg hogy egy kis szigetre tényleg elég csak pár nap hogy sokmindent láss.
Mi nem vagyunk azok az egy helyben ülős típusúak, a kedvenc strandunkon sem tudunk eltölteni 3 óránál többet. Pedig próbálkoztunk icon_biggrin.gif

Kíváncsi leszek a végleges tervedre, biztosan jól fog sikerülni. Ha meg véletlenül rosszul választod ki a szigetet, akkor sincs nagy baj, hiszen csak pár napról van szó, nem egy egész nyaralásról. Talán ezért is jó az ilyen felfedező nyaralás icon_wink.gif

# 195
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122645 Üzenet linkje2010-01-04 19:46:18 

Sziasztok! Az idei nyárra egy Ios ,Folegandros, Milos, vagy Santorini kombinációban gondolkodom. 1 hetet szánnék Iosra , 3 napot Folegandrosra, 4 napot pedig Santorinire ,vagy Milosra. Ez attól is függ , hogy repülővel, vagy autóval mennénk. Elérhető áron csak a Budapest - Milánó- Santorini van. De Milánóban kéne aludni 1-1 éjszakát. És csak Júli 11- től jár, ami nekünk már necces. Hiszen minden évben az őszibarack éréshez kell ,hogy igazítsuk a nyaralást. Elnézve az autóbérlési árakat is, egyre inkább hajlok egy autós -kompos útra. Akinek van ilyen tapasztalata , kompárakkal együtt,azt arra kérem ,hogy ossza meg velem. Gondolkodom egy Lavrióból való indulással is . Igaz ,hogy 11 órát megy a komp ,de legalább kiköt Keától kezdve Paroson Naxoson át Minden szigeten ami az útjába esik Iosig. Így legalább a hajóról lehet ezekre a szigetekre is vetni egy pillantást.

Babar !Ha még emlékszel a komp árakra, és más egyébre ami nincs a beszámolódban azt szívesen venném tőled. Köszi: kokszi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu